Koodialan vaietut haasteet

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 14 окт 2024
  • Eräänä synkkänä ja myrskyisenä yönä rikoin omaa sääntöäni. Katselin minkälaista sisältöä muut ovat tuottaneet koodaamiseen ja koodialaan liittyen. (En yleensä tykkää katsella mitä muut ovat tehneet, etten saa sieltä liikaa vaikutteita tai vahingossa kopioi jotain muiden ideoita ja esitä niitä ominani). Retkelläni huomasin, että paljon vastaillaan usein kysyttyihin kysymyksiin ja esitetään odotettuja tai odottamattomia hyviä puolia.
    Tänäänpä ajattelin sitten kääntää kelkkaa ja kokeilla kertoa haastavampia asioita. Mitkä on isoimmat vaikuttavat tekijät ja haasteet rekrytoinnissa? Miten magneetit toimivat? Miten paljon koodarin päivässä on oikeasti koodaamista?
    =========
    Facebook: / kooders
    Instagram: / kooders
    Twitter: / kooders_fi
    LinkedIn: / 3725726
    Spotify: open.spotify.c...

Комментарии • 5

  • @glitterkommando2060
    @glitterkommando2060 Год назад

    Olen tässä 37v alalle ohjautunut ohjelmistokehittäjä ja kiitän kovasti näistä neuvoista. Auttavat suunnittelemaan omaa orientoitumista ja rytmitystä tekijänä. Iso kiitos 🙏

  • @digiandy6244
    @digiandy6244 2 года назад +1

    Tosi hyviä ja tärkeitä pointteja Miikka! Olen pohtinut myös samoja asioita ja kertomasi toi uusia näkökulmia aloittelevien koodareitten asemia. Lisää näitä sun viisaita pohdintoja! :)

    • @Kooders
      @Kooders  2 года назад

      Konnat kiittää, myös Miikka.

  • @juhavuorinen6305
    @juhavuorinen6305 2 года назад

    Tohon kasvu pointtiin, sanotaan et sun firma saa keikan jossa pitää tehä vaikka julia kielellä joku data visualisointi systeemi ja sulla ei oo julia tyyppiä itellä niin miks ei vaan ota projektia varten jotain ns konsulttia/contractor:ia tms..., vai onko ne vaan liian kalliita

    • @Kooders
      @Kooders  2 года назад

      Usein joku tällainen konsultin tai alihankkijan palkkaaminen mukaan on hyvä vaihtoehto itse projektin tekemiseksi, mutta silti se tekijä olisi firman ulkopuoleinen tyyppi ja näin mahdollistaa firmalle mahdollisuuden ikäänkuin "tehdä projektin", mutta se ei silti lisää väkeä/osaamista/koodi_kapasiteettia suoranaisesti firman sisälle. Toki se on oma lukunsa, että haluaako kaikki yritykset myöskään kasvaa tietyn kokoluokan yli, mutta ainakin meidän tahtotila on tähdätä ~10 tyypin tiimiin jossa kaikki on nimenomaan meillä töissä.
      Joten ongelmaksi ei oikeastaan tule lopulta edes hinta vaan enemmän pitkän ajan panos-tuotto suhde. Jos uutta osaajaa saapi firman sisään kertyy heidän osaaminen kumulatiivisesti kaikista projekteista ja saadaan lisää osaamista firman sisälle, mutta ulkoisen alihankkijan kautta se osaaminen lähtee pois heti tehdyn keikan jälkeen.
      Tai näin ainakin homma miun silmin näyttäytyy. Tässäkään ei toki ole oikeaa tai väärää tapaa, mutta oman porukan osaamisen kumuloiminen on omalta osaltani tässä tekemisessä se the thing.
      - Miikka