Erkan Saka ve Kerem Ozan Bayraktar ile Söyleşi: Facebook’ta İyi Görünmenin Yolları

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 сен 2024
  • Düşünsel bir başlangıç noktası olarak gazeteden yola çıkan sergi, metin ve haber ilişkisine, fotoğrafın bulunmasının toplumu nasıl şekillendirdiğine ve totaliter sistemlerin kitle iletişim araçları üzerindeki güçlü etkisine odaklanıyor. Etkinlikte İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümü öğretim üyesi Erkan Saka ile sanatçı ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Kerem Ozan Bayraktar, serginin “Facebook’ta İyi Görünmenin Yolları: Basın Sonrası Dönem” bölümünden yola çıkarak, sosyal medya sonrası görsellerin dijital dolaşımının hızlanmasının sanat ile ilişkisini tartışmaya açıyor. Erkan Saka’nın aynı zamanda sergi kapsamında yayımlanan Ve Şimdi İyi Haberler gazetesinde “Facebook’ta İyi Görünmenin Yolları: Basın Sonrası Dönem” başlıklı bir yazısı yer alıyor.
    Erkan Saka hakkında
    Doç. Dr. Erkan Saka İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünde öğretim üyesidir. Dijital gazetecilik, yeni medya kültürleri, dijital antropoloji alanında dersler veren Erkan Saka lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden aldı. Doktorasını antropoloji alanında Rice University (Houston, ABD)’de tamamlayan Saka bir dönem UC Irvine Antropoloji bölümünde, bir dönem de MIT Bilim ve Teknoloji Çalışmaları bölümünde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2004 yılından beri sürdürdüğü bir blogu (www.erkansaka.net), yeni medya kültürlerine odaklanan SosyalKafa (www.sosyalkafa.net) adlı bir projesi var. Son çalışmaları arasında Social Media and Politics in Turkey. Social Media and Politics in Turkey: A Journey through Citizen Journalism, Political Trolling, and Fake News (Lexington Books: 2019) adlı kitabı ve Big data and gender-biased algorithms" In The International Encyclopedia of Gender, Media, and Communication başlıklı yazısı sayılabilir.
    Kerem Ozan Bayraktar hakkında
    Kerem Ozan Bayraktar, istilacı bitkiler, oyuncak robotlar, toz parçaları ya da ötegezegenler gibi birbirinden farklı ölçek ve niteliklere sahip nesnelerin etki alanlarına, bireyselleşme süreçlerine ve dönüşümlerine yoğunlaşan düzenlemeler ve araştırmalar gerçekleştirir. Sanatçı animasyon, metin ve ses gibi farklı mecraları sık sık iç içe geçiren melez ifade yöntemleri kullanır. Son dönemde “SAHA Studio”, “Berlin Senatosu Misafir Sanatçı Programı” ve “İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı”na katılan Bayraktar, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik eğitimini tamamlamıştır. 2021 Ekim ayından itibaren, “BAK (Basis for Activist Knowledge)” kurumunda “Fellowship for Situated Practice” grubuyla birlikte çalışmalarına devam etmektedir. Bayraktar, Sanatorium tarafından temsil edilmektedir.
    ---
    Bizi sosyal medyada da takip edin!
    Twitter: / peramuzesi
    Instagram: / peramuzesi
    Facebook: / peramuzesi.museum
    E-bültenlerimize üye olmak için: www.peramuzesi...
    Görsel Künyesi:
    Allen Ruppersberg, Gelecek Bir Duvar Resmi İçin Notlar (Agnes Martin), 2020
    Kâğıt üzerine kolaj (kağıt, boya
    58,4 x 76,2 cm

Комментарии •