Sistemi devreye almak için ne kadar çok prosedür varmış. Almanya da sistemi kurup dağıtım şirketine haber veriyorsun, dağıtım şirketinin görevlisi gelip saatini bağlayıp geçip gidiyor. Bizim ülkemizde bürokrasiden sokakta adım atamıyorsun. Ayrıca CW enerjinin birinci tanıtım filmini izlediğimde kaliteli bir şirket görüntüsü verip beni etkilemişti fakat bu filmi izleyince o kanıyı kaybettim. Projede teorik olarak 9 kW gibi bir güçten bahsediliyor ama realitede o gücü almak mümkün değil. Projelendirme de hatalar var. Tüm cephelerde aynı açıda güneş ışını alınmaz. Çatı alt kat ve üst kat arasındaki kot farkı nedeniyle panel üzerinde gölgelenme oluşur ve tam verim alınmaz. Keza bacanın dibine konulan panelde aynı şekilde verimli çalışmaz. Kuzey cepheye ve gölgede kalan alana panel konulması müştrri için gereksiz masraf. İşçilik konusuna gelince nu konuda gerçekten ülkemiz çok yetersiz. Kablo tavalarının köşe kısımlarında koruma bandı olması lazım. Kablo tavalarıda topraklama hattına bağlanmalı. O kabloları tutturdunuz plastik kablo bağlayıcılar güneşin ve soğuğun etkisiyle kısa sürede kopar. İşin açığı filmi izlemeye başlarken daha çok beklenti içerisine girmiştim.
söylediklerinizin geneline katılsam da bazı konularda katılmıyorum. Bu işte önemli olan mümkün olan tüm alanları iyi değerlendirmektir. Proje 9 kwe olsa da kullanılan invertere baktığımda 12 kw olduğunu görüyorum. ve bu inverter 4 mpptli bir inverter. çatının her yönündeki paneller ayrı mpptye bağlanmış. ayrıca panelleri kabaca hesapladığımda nerden baksanız 15 kwp gücünde panel olduğunu görüyorum.. Yani güneş hangi yönden vurursa vursun ortalama 9 kw güce ulaşması işten bile değil. Zira gölgede kalacak kısımların da az da olsa üretim yapacağını düşünürsek projede bir hata bulunmuyor. çatıdaki tüm alanlar olabildiğince iyi değerlendirilmiş.
@@GelecekSimdi. kesinlikle katılıyorum. Sistem 15kwp kurulmuş ve 9kwe için fazlası ile uygun. gölgelenmeler , kuzey , doğu , batı cephelerdeki verim kayıpları hesaba alınmış ve hatta o yüzden 15kw lık sistem kurduk diye de reklam abartısına bile kaçmamışlar. Etkin güç ne ise onu söylemişler. Bunun için ayrıca tebrik edilmeyi hak ediyorlar bence. Çünkü piyasada kullandığı inverter gücünü söyleyip yarısı kadar panel kurup bu kadarlık sistem diye satışa sunan bir sürü işletme var. Fakat şu bürokrasi ve prosedürler gerçekten yılgınlık veriyor. Bu konuda Kamil Aslan Beye yerden göğe hak veriyorum.
EDAŞ hattına satış nasıl oluyor, onunla ilgili bir video çekerseniz iyi olur. Yani fazla üretilen elektrik EDAŞ mahalle hattına nasıl veriliyor, hangi sistem gerekli, o inverter onun için yeterli değil sanırım,
Merhabalar. Bir kooperatif evinde oturmaktayım. Tek elektrik aboneliği mevcut. Ara sayaçlarla hanelerin tüketimleri ortaya çıkmaktadır. Bu sartlarda solar enerji sistemi kurmak isteyen haneler var. Ve hatta tum haneler istiyor. Mümkün müdür?
great and fantastic and superb and fabulous job...weldone Turkey
Sistemi devreye almak için ne kadar çok prosedür varmış. Almanya da sistemi kurup dağıtım şirketine haber veriyorsun, dağıtım şirketinin görevlisi gelip saatini bağlayıp geçip gidiyor. Bizim ülkemizde bürokrasiden sokakta adım atamıyorsun.
Ayrıca CW enerjinin birinci tanıtım filmini izlediğimde kaliteli bir şirket görüntüsü verip beni etkilemişti fakat bu filmi izleyince o kanıyı kaybettim.
Projede teorik olarak 9 kW gibi bir güçten bahsediliyor ama realitede o gücü almak mümkün değil. Projelendirme de hatalar var.
Tüm cephelerde aynı açıda güneş ışını alınmaz. Çatı alt kat ve üst kat arasındaki kot farkı nedeniyle panel üzerinde gölgelenme oluşur ve tam verim alınmaz. Keza bacanın dibine konulan panelde aynı şekilde verimli çalışmaz. Kuzey cepheye ve gölgede kalan alana panel konulması müştrri için gereksiz masraf.
İşçilik konusuna gelince nu konuda gerçekten ülkemiz çok yetersiz.
Kablo tavalarının köşe kısımlarında koruma bandı olması lazım. Kablo tavalarıda topraklama hattına bağlanmalı. O kabloları tutturdunuz plastik kablo bağlayıcılar güneşin ve soğuğun etkisiyle kısa sürede kopar.
İşin açığı filmi izlemeye başlarken daha çok beklenti içerisine girmiştim.
söylediklerinizin geneline katılsam da bazı konularda katılmıyorum. Bu işte önemli olan mümkün olan tüm alanları iyi değerlendirmektir.
Proje 9 kwe olsa da kullanılan invertere baktığımda 12 kw olduğunu görüyorum. ve bu inverter 4 mpptli bir inverter. çatının her yönündeki paneller ayrı mpptye bağlanmış. ayrıca panelleri kabaca hesapladığımda nerden baksanız 15 kwp gücünde panel olduğunu görüyorum.. Yani güneş hangi yönden vurursa vursun ortalama 9 kw güce ulaşması işten bile değil. Zira gölgede kalacak kısımların da az da olsa üretim yapacağını düşünürsek projede bir hata bulunmuyor. çatıdaki tüm alanlar olabildiğince iyi değerlendirilmiş.
@@GelecekSimdi. kesinlikle katılıyorum. Sistem 15kwp kurulmuş ve 9kwe için fazlası ile uygun. gölgelenmeler , kuzey , doğu , batı cephelerdeki verim kayıpları hesaba alınmış ve hatta o yüzden 15kw lık sistem kurduk diye de reklam abartısına bile kaçmamışlar. Etkin güç ne ise onu söylemişler. Bunun için ayrıca tebrik edilmeyi hak ediyorlar bence. Çünkü piyasada kullandığı inverter gücünü söyleyip yarısı kadar panel kurup bu kadarlık sistem diye satışa sunan bir sürü işletme var.
Fakat şu bürokrasi ve prosedürler gerçekten yılgınlık veriyor. Bu konuda Kamil Aslan Beye yerden göğe hak veriyorum.
Detaylı ve güzel olmuş, elinize sağlık...
EDAŞ hattına satış nasıl oluyor, onunla ilgili bir video çekerseniz iyi olur. Yani fazla üretilen elektrik EDAŞ mahalle hattına nasıl veriliyor, hangi sistem gerekli, o inverter onun için yeterli değil sanırım,
👏👏
Aferin ceo'nuzun evine yapmışsınız sistemi 👍
Çok yararlı başarılı bir video olmuş. Tebrikler
Tebrikler guzul anlatım
Türiye de her yere ulaşmaktaymış hayret
Topraklama kesinlikle uygun yapılmamış.
Merhabalar. Bir kooperatif evinde oturmaktayım. Tek elektrik aboneliği mevcut. Ara sayaçlarla hanelerin tüketimleri ortaya çıkmaktadır. Bu sartlarda solar enerji sistemi kurmak isteyen haneler var. Ve hatta tum haneler istiyor. Mümkün müdür?
Tam bir Alman sistemi kuruluş olmuş. Freiburg'da çok yaygın. Bir ev için maliyet ne kadar acaba?
Güzel olmuş....
Antalya'da katılacağınız festival, etkinlik, fuar vs organizasyonlarda otelimizde firma yöneticilerinizi ve çalışanlarınızı ağırlamaktan onur duyarız.
Bu projenizin yaklaşık maliyeti neydi ?
volkan beyin panelleri :) şirket sahiplerindne birinin evinin. tahminen reklam için yapılmıştır.
10.000USD +KDV civarı yapılır.
@@egemenegemen1809 Yurt içine satışları dolar üzerinden mi gerçekleştiriyorlar?
Nerde böyle işçilik hayali , herkez parayı alıp kaçma derdinde
sadece o paneller 45 bin tl yapar
27.000 civarı olur daha fazla değil.
o panellerim maliyeti üretici için 8 bini geçmez. dışardan alım yapan için de 15 bini geçmez.
İş bittiğinde 44 yıl sonra paranız amorti edebilirsiniz :)