Bu arkadaşı araştırdım bir süre sonra iyi bir yerde iş bulmuş çoktandır çalışıyor, bu kanalı dini imanı algı yaratmak, zaten kocaman DW veya BBC yazısından anlamalıydık...
ibrahim uslu ODTÜ diplomasının yanında ODTÜ kültürü de alsaydınız keşke de, sırf adını beğenmediniz diye ülkenin en köklü üniversitelerinden birini aşağılama hakkını kendinizde bulamayacağınızın da bilincinde olsaydınız. Aristoteles mantığının temelinde kıyas, kıyasın temelinde şeylerin benzerleri ile karşılaştırılması vardır. Yani bu videoyu izleyip siyaset bilimi mezununun işsizlik sıkıntısını mezun olunan üniversite üzerinden değerlendirip mühendislik mezunu ile karşılaştıramazsınız. Mühendislik öğrencileri zaten hemen her üniversitede 3. sınıfta staj yaparlar ve özellikle büyük şehirlerde okuyan öğrenciler biraz çalışma disiplinine sahipseler staj yaptıkları kurumlarda ucuz işgücü olarak da değerlendirilirler, ancak bu, mezuniyet sonrası işsiz kalmayacakları anlamına gelmez. Bütün mesele ODTÜ EE’den hayata bakmak değil, biraz da ülke gerçekliğine bakmak yani. Bu arada, Hacettepe Üniversitesi lisans ve University Of South Florida yüksek lisans mezunuyum, bu kadar uzun uzun yazmamdan da anlaşılacağı üzere ağır işsizim.
Çok iyi bir üniversite olmadıkça İİBF Fakültesi kesinlikle yazma. Ayrıca tercih yaparken okulunun Mavi Diploma gibi bir seçeneği var mı ona göre okulunu seç.
Bu arkadaşı araştırdım bir süre sonra iyi bir yerde iş bulmuş çoktandır çalışıyor, bu kanalı dini imanı algı yaratmak, zaten kocaman DW veya BBC yazısından anlamalıydık...
Sorarım şimdi ; dışişlerinde kadroları torpille doldurduğunuz işiyle alakası olmayan tiplerin yerine İdeali bu iş olan tertemiz genç kardeşimiz neden o mevkiler de değil ?
@@jerftecimer9690 peki sayın TDK! Anladığınız şey bu mu bu cümleden! Adam sanki Türkçe öğretmeni! Torpille aldıkları elemanların dil bilgileri süper sanki?
Yıldız Teknikten mezun, bu ülke şartlarında bir de yılmamış yüksek lisans yapmış.Madrid ve Ukraynadan iş teklifi alan abimiz KENDİ memleketinin onu el üstünde tutması gerekirken işsiz kalıyor. Sen oku para yatır gençliğini çürüt hayal kur sabret sonra biri çıksın desin ki hep burada mı çalışmak istemiştiniz? Olsun abi bu ülkeye cumhurbaşkanı da lazım,okumayın.
Ya herşey için parayı bahane ediyor. Madem geleceğini inşa ediyorsun bir zahmet çalış kazan borç al birşey yap uğraş eğer olmazsa sonra ağlarsın. Toeflın parasını bahane etmiş eğer kazanabiliyorsa ben karşlıyacam ücretini bunu okuyorsan bana ulaş...
@@Deneme-hb7ck video bittikten sonra zihnimde ilk oluşan cümle buydu. Ben felsefe mezunuyum; yazıp, anlatmak istediğim çok şey var ama yazık ki deliler diyarında okuyup, dinlemek aptallık haline geldi. Allah bu milletin evlatlarını çaresiz cümleler kurmak zorunda kalacakları durumlardan kurtarsın.
@@aumood Bir nihilist ile "Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var?" temalı bir sohbet etmeyi çok isterdim ama RUclips bunun için en uygunsuz platform :)
Akıllı adam doğru şeyi öğrenir(okur), diploma için okumaz merak ettiği için hayat boyu öğrenir, rahat ortamını terk eder, risk alır, acı çeker, deneyim kazanır, çok çalışır, iş ayırt etmez, zengin olur..(zenginlik görecedir buffett' a göre bu arkadaş fakirse, afrikalı bir evsize göre zengindir.) bu kısa anlatımın, ama gerçekte uzun çabanın sonucunu siz.. Kesin bir torpili var, bi halt yemiştir kesin, çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz der küfreder geçersiniz ve biz güler geçeriz.
Uİ okumak isteyen bir genç olarak içimi kararttı bu video. En çok üzen de Erasmusa gidip, yüksek lisans yapan, kendini geliştirmiş birinin böyle olması. Vasıfsız gibi okuyup bitirse bölümünü normal karşılardım biraz da olsa. Ama bu kadar emeğin karşılığının bu olması üzücü.
Yıllar önce aras kargo anadolu yakası bölge müdürlüğüne iş başvurusuna gitmiştim içerde epey bir kalabalık vardı hepimiz form doldurduk içeri verdik sonra bi adam geldi elinde bir formla bi bayanı çağardı ablacım senin burda ne işin var 3 dil biliyorsun diğer donanımları kimbilir neler seni direkt merkeze gönderelim burda harcanırsın demişti insanlar yokluktan ne hale geliyor
@@yarbanavar3466 hayvanları sevmiyorsan olma.Sonra canım ciğerim hayvanlarımın yüzüne bile bakmıyor meslek sahibi olmak için olmuşlar. Maddi yönden gayet iyi.Özellikle de klinik açarsan.
Torpili olmayanın Türkiye'de bir noktaya gelmesi çok zordur. Gün geçtikçe bu engelin ortadan kalkması gerekirken tam tersine torpilsiz yaşam git gide zorlaşıyor.
torpilsiz iş buldum küçüklük hayalim olan matematik öğretmenliği okudum okurken de çalıştım ders verdim bitirince de kolejle anlaştım üniversiteyi okurken kendinizi geliştirip stajlarınızı bol tutarsanız firmalar size iş teklifinde bulunur.
"Gelecekten pek bir beklentim kalmadı ne yazık ki..." Yıllarca sıralarda dirsek çürütüp iyi bir üniversiteyi bitirmiş bir genç bu cümleyi kuruyorsa o ülke bitmiştir...
O kadar haklı ki, ben de Uluslararası İlişkiler yeni mezunuyum. Erasmustayken tanıştığım insanlar bölümümle ilgili wow süper başarılısın diyorlardı. Türkiye'de ise e nolucan yani şimdi diyorlar. Bunun sebebi bölümümüz mezunlarının yurtdışında güzel işler yapması ama Türkiye'de ise böyle olmamasından kaynaklı malesef.
Abla imkânın varsa orta halli bir Avrupa ülkesinde okut kızını bu ülkeden daha bi cacık olmaz.daha 18 yaşındayım stresten fiziğin bile bozulmaya başladı baş ağrıları da çabası. Kaçın kurtarın kendinizi.
Kardeşim söylediğin her şeyde çok haklısın lakin başvuru yapacağın yerlere başvurmak için ben de istemediğim yerlerde çalışıyorum katlanıyorum bu duruma ne yazık ki mecburuz bunu yapmaya durum bu
5 yılım siyaset bilimi mezunuyum bu kadar kendimi dolduramasam kendi çapımda gelişimimi sağlamaya çalıştım ne yazık ki ülkemizde hala işsizim artık hiçbir umudum kalmadı yüksek lisansını yapmış temizlik personeli olarak çalışan arkadaşlarım var bu söylediğim yanlış anlaşılmasın asla mesleği kötülemek değil amacım ancak yıllarını vermiş maddi olarak kendini yıpratmış bi insanın o pozisyonda çalışması gerçekten çok acı aldığı eğitimin karşılığını veremiyor oluşu duygusal bir çöküntüye sebeb oluyor.
Üniversiteler meslek yüksek okulu değil, yani bazı bölümlerden mezun olunca elinizde spesifik bir meslek olmuyor- ya da çoğu bölümden. Siyaset bilimi de bunlardan biri ve Alper'in Master'ı yine çok önemli bir alanda olsa da işsiz kalmasına şaşırmadım. Kendisiyle benzer bir akademik formasyonum ve yurtdışı tecrübem olduğu için, aldığı eğitimin kalitesini ve ufuk açıcılığını tahmin ediyorum. Ama tek sıkıntı sadece işsiz kalmak da değil, mülakatlarda önerilen şartların çok kötü olması. Yani, alakasız bölümden mezun olsanız da özgeçmişiniz beğenilirse mülakata çağrılıyorsunuz evet, ama "bu şirkette/alanda tecrüben yok" deniyor ve maaş düşük veriliyor; üstelik yol-yemek bile lüks olmuş artık, ve sırf işe girmiş olmak için sevmediğiniz bir alanda bütün gün çalışıyorsunuz.
alanin cok guzel Alper. Turkiyede akademik kariyer dusunursen denemeni oneririm ya da part-time tarzi islere girip sinav basvuru paralarini biriktirip iyice hazirlanarak basvurabilirsin. gidemedigin yerler icin uzuldum. yolun acik olsun. negatif olma. basarili olacaksin.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim söyledikleri o kadar doğru ki, Türkiye de bu bölümü okuyorsan ya ünıversiteye asistan olarak gireceksin ya da işsiz kalacaksın tek çare ünıversite de kalabilmek. Bölümünü soranlara Siyaset Bilimi okuyorum dediğin zaman bence siyaset bilim değildir diye yanıt alıyorsun biz 4 yıl sanki üzerine 2 yılda yüksek lisansı katarsan x parti böyle y parti böyle diye konuştuğumuzu sanıyorlar.
20 yaşındayım hayalimde ki işi için 4 sene lise okudum ve 2 senedir de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bir tanıdığımın kızı geçen sene sağlık meslek lisesini bitirdi özel bir hastanede staja yeni başladı ve belediye başkanını falan araya sokarak kadroluya alındı. O kadar üzgünüm ki
sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı oluyor onlar. sen istesen 2 veya 4 yıllık hemşirelik okuyup ondan daha kıdemli olabilirsin. sağlıkta her zaman iş var.
@@DoktorPulso hayır maalesef. 2000lilere kadar meslek lisesinden mezun olanlar direkt hemşire olarak atandılar. Bir arkadaşım meslek mezunu hemşire olarak atandı 4e yakın maaş alıyor.
Bende yazın mezun oldum siyaset bilimi ve kamu yönetimi 6 7 aydır iş arıyorum malesef dönen olmuyor özel sektöre zaten düşmeyin düşerseniz adamınız yoksa çok zor dönmüyorlar bile geriye Kamu kalıyor onda da büro personeli sözleşmeli ve üstü uzman yardımcılığı denetmen yardımcılığı ve düz memurluktan başlıyorsunuz aslında bu bölüm için o en iyisi ancak onda da sıkıntı çok yığılma var ve yabancı dil YDS puanınızın olması lazım diğer türlü çok zor ya da p48 deneyip ordaki açılan mesleklere guy duy sgk gibi yerlere girmek lazım ki zaten oralara girenler şu anda hayatlarını yaşıyorlar iyiki bitirmişim bölümü diyorlar Genele bakacak olursak Hukuk çok övülüyordu 4 5 sene önce ve ötesinde şimdi esamesi okunmuyor okuyanlar sakın gitmeyin diyor birde üstüne avukatlık Hakimlik sınavı geldi avukat olup büro açsan icralık oluyorsun destekçin olmadan çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun
Siyaset bilimi mezunu birkaç arkadaşımın çalıştığı işler şu şekilde: gazetecilik, pazarlama, bitcoin ve sanal paralar, Kanada'da garsonluk ve reklam-danışmanlık...Cidden çok can sıkıcı ve zor bir durum..
Aynı gemideyiz, Fizik bölümü mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapıyorum aylardır iş arıyorum ama 'kriterlerine' uymuyorum. Maalesef işverenlerin istedikleri şeyler gerçeğe uygun değil. Yetiştirilmek üzere alınacak olan bir çalışanın alanında deneyimli biri gibi işlerini eksiksiz çıkarmasını bekliyorlar çünkü ucuza kapatmanın derdindeler, masraf olmasın. Zaten FEF mezunları, özellikle fizikçiler için iş alanı yok ya zar zor akademik dünyada var olmaya çalışacaksın ya da formasyon alıp öğretmenlik yapacaksın. Bilim insanı yetiştirmek gibi bir vizyon yok bu ülkede. Ancak Endüstri Mühendisi falansan ya da bankacı vs. yani paraya para kazandıran bir meslek grubuna dahilsen iş bulabilirsin. Videodaki çocuk bir yolunu bulursa yurtdışına çıkmak için asla durmaz bu ülkede onun yerinde olsam ben de durmam...
Alper üniversiteden arkadaşım. Ve söylediklerinin altına kesinlikle imzamı atarım. Ben biraz daha şanslıydım ve bir kaç ay sürdü arayışım. Önce yönetici adayı olarak bir yerde başladım. Şimdi ise ihracat uzmanı olarak çalışıyorum. Mezun olduğum bölüm ise genel kültür düzeyinde katkı sunuyor bana.
Nurullah Serbest ben uai ingilizce okuyorum şuan hazırlık okuyacağım ama bölümümü değiştirmek istiyorum özel sektör düşünüyorum işletme ingilizce nasıl olur uai ye göre
Bende kamu yönetimi'nden mezun oldum. Hayat işte. Okuldan mezun olunca sudan çıkmış balığa döndüm. 3 yıl iş aradım bulamadım. Köpek oldum hav hav dedim yine olmadı. Şimdi asgari ücretli bir işte çalışıyorum yine olmuyor. Gitmeyin.
@@hamzaklc4140 sen katıksız bir malsın. Bu arkadaşın girdiği yılda YTÜ nün o bölümü sıralama olarak ilk 10 bin ile 18. Bn arası kişiyi alıyordu. Ve sınava 1.850.000 kişi girmişti
Kendi işinde çalışan çoğu insandan duyduğum “ya hiç mi yok belediyeden tanıdığın lafları”ve hayır yok cevabından dolayı 2 senedir işsizim işte satış elemanı olmak dışında,mutsuz olup çalışmak istemediğimden işsizliğe devam başvur geri dön rutinlerime döndüm
Ben de siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumak istiyorum. Keşke tüm enerjimi ve zamanımı derslerime ayırabilsem de kazanıp gitsem, mezun olup çalışmaya başlasam. Ama bu 2. senem ve boşta kalmamak için kendimi grafik tasarım başta olmak üzere bilgisayar üzerinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Allah'tan bu özelliğim var yoksa ne kadar çalışırsam çalışayım sadece üniversite mezunu olarak iş bulabilmem için dayımın olması şart olurdu yani.
Bende uluslararası ilişkiler mezunuyum kpss ye girdim kurum sınavına girdim mülakata girdim elendim uzman yardımcısı olmak için polislik sınavına girdim elendim mülakattan Yetmedi bir kamu bankasında servis görevlisi sınavında elendim şimdi özelde işte yok kriz vb ne yapacağım bilemiyorum
Bu arkadaşla birçok yönden aynı durumdayım. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Siyasal bilgiler, halkla ilişkiler ve uluslararası sistemler hakkında eğitim aldım. 4 ayrı dile başlangıç yaptım, para ve zaman buldukça geliştirmeye devam ediyorum. Hatta geliştirmek için alakasız turizm alanında bile barmenlik yaptım. Bar ve baristalık öğrendim. Ama mesleğim ne? siyaset bilimci, Peki ben ne için okudum? Doğru düzgün bir iş bulabilmek için. En azından sınavına girip *torpilsiz* bir şekilde dış işlerinde çalışmak benim hakkım değil miydi? Şu an hayatımı devam ettirmek için zincir bir markette çalışıyorum. Bırak alanında iş bulmayı normal bir iş bulmak bile çok zor bu ülkede. Hele maddi durumunuz iyi değilse nitelikli olmanız bir şeyi değiştirmiyor. Son olarak dış işlerine aldığınız torpilli tipler umarım bir gün başınıza bela olur
Siyaset bilimci diye meslek olmaz. Dünyada örneği yok daha doğrusu normal anlamda. Akademik seviyede yapıyorum, danışmanlık hizmeti veriyorum derseniz anlaşılır bu durum ancak siyaset bilimciyim ben diyince ee demekten başkası gelmiyor insan aklına. Siyaset bilimi gibi bölümler yüksek lisansta olur veya sınırlı sayıda olur yoksa olmaz. Size yaptırılan işin aynısını ve daha iyisini yapan hukukçu sayısı daha fazla. Sistemden aynı şeyi mi anladık emin değilim örnek olarak anayasaları vereceğim bize gösterilen anayasa nedir nasıl yapılır bu sistemler esaslar neler sorusu ve cevapları daha ciddiye alınır oluyor.
@@karolkowalski3424 peki siz bilirsiniz ama akademisyenlik veya dar bir devlet kadrosu dışında karşılığı olmayacak bölüme eleştiri sunulunca da alınmayın siyaset bilimi güzel vakit geçirttirir o kadar.
Bence borç al ne bileyim kredi falan çek madem yurtdışında imkan var git diyorum kardeşim. Yani bu ülkede kalıp kendi alanında çalışamayacaksan, yurtdışında bedava olsa da staj falan yap sonrasında zaten orda kal bir iş bulup. En azından orda alanında iş bulamazsan garson ol yine adam gibi yaşarsın.
@Steve sty Şartlar: işsizlik %15 genç işsizlik %25 Buyur kardeşim asfalt mı yiyelim ne yapalım. Suriyelilere verilen maaş bu işsizlere de verilsin o zaman.
@Steve sty ne alakası var ya, bu çocuk 4 sene okumuş didinmiş, ülke bu ve bu çocuk gibi yüzbinlerce çocuğun değerini bilememiş, iş imkanı sağlayamamış şimdi bunlar ne yapsın bulaşık mı yıkasın yoksa kendi alanında çalışabileceği ve adam gibi yaşayabileceği bir ülkeye beyin göçü mü etsin?
@@Kent-vq5qb saçmalamayın hükümeti eleştirirek sadece muhalifim haklıyım gibi çözümsüz bir yola girersiniz.akpden önce durum daha mı iyiydi? torpil diyorsunuz,ülke emeğe kıymet vermiyor diyorsunuz şu youtubeda en çok izlenen videolara bakın bir de bilgi içerikli videoların izlenme sayıcığına bakın sonra hükümeti eleştirin.her halk hak ettiği gibi yönetilir
Uzmanlık alanım kuantum optik. Ciddi ciddi bilim insanıyım. Gelin görün ki bende aynı durumdayım. Akademik çalışmalar size projelerde dönemsel gelir sağlıyor. Ortalama 7 senelik kayıt dışı çalışma aslında: Bordro yok, sigorta yok. Düzenli geliriniz olmadığından hiç bir bankadan kredi çekmek mümkün değil. Kısır döngü: Alanında iş bulamıyorsun ama yaşam giderlerin için paraya ihtiyacın olduğundan kayıtsız çalışmaya devam etmek zorundasın. Küçük işler küçük gelirler demek, haliyle doktora için gerekli olan sınav, başvuru ücreti vb kalemleri, döviz her geçen gün yükselirken kazanman mümkünsüzleşiyor. Örneğin davet aldığınız bir enstitüye sadece evrak posta masrafı 250 dolar civarında. Kimse kimseye gereken miktarlar kadar borç vermiyor. Hoş vermek istese de eşin, dostun kendisi aynı durumda: Nasıl verecek? Burslar var ama bunlara başvuru için gereken dil sınavlarının en ucuzu 185 dolar yani yaklaşık 1200 lira. Saati 50 liradan bisiklet dersi veriyorum.Yemesem içmesem sadece kiramı ödeyip birde toefl a girebilmek için; öğrenci bulup, tüm ay her gün 2 saat ders verebilmem gerek( o kadar öğrenciyi bulmam istatistiken mümkün değil). E haliyle ekstra bir iş yapmalı ama bu defa sınava odaklanmak için zaman yaratman mümkün değil çünkü bedenen bitiksin. Toprak atın direk üstüme; böyle tam ölmedim gibi.
Özellikle son 20 yılda köylerde yaşayan gençlerin neredeyse tamamı, "ben hayvan bakmayacağım, ben çiftçi olmayacağım" deyip büyük şehirlerde yaşamanın peşine düştü, onlara anne babaları da katıldı ve şehir nüfusları tüm nüfusun %92.5'ine ulaştı ve köylerde üretime katkısı olmayan biraz yaşlı nüfus kaldı. Bu gençler çoğu zaman başka şehirde meslek edinemeyecekleri iş bulamayacakları daha başından belli olan bölümleri de hevesle okudu, aileleri kıt kanaat okulu bitirsinler diye türlü zahmete girdi. Sonuç; ülkede tarım hayvancılık bitti, şehirlerde de işsiz yığınlar oluştu. Kendi bağına bahçesine bakmayı zul sananlar topraklarını satıp savdıktan sonra geldikleri büyük şehirlerde, asgari ücretin bile altında her gün aşağılanacakları işleri yan yakıla arar hale geldiler. Mevcut düzenle her geçen gün işler daha kötüye gitmeye devam edecek. Bu ülkenin çiftçiye ve çobana olan ihtiyacı, yalan dolan bölüm mezunlarından çok daha fazladır artık. Çiftçlik hayvancılık yapmaya karar veren 1 gencin hem kendine hem ülkeye faydası, asgari ücretle işe girmeyi başaran 1 gençten çok daha fazlasıdır. Bir çözüm varsa o da köylere geriye göçün başarılmasıdır.
Yıldız teknik maalesef bu alanda gelişmiş ve eğitimi bu konuda iyi olan bir okul değil galiba. Zaten bölüm ve okul genel itibariyle iyi olmasına rağmen, genel sıralama bazında çok aşağılarda. Bence okulu iyi seçmek ve başarı büyük bir rol oynuyor bu bağlamda. Üniversite mezunu işsizliği çok ama ülke genelinde her yere üniversite açıp “herkesi üniversite mezunu yaptık” diyerek iyi halt ettiklerini düşünüyorlar, durum ortada. En iyisi yurt dışı imkanı yakalamak, yoksa cidden yaşanmayacak yerdeyiz.
Arkadaşlar ben de siyaset bilimi öğrencisiyim. Evet durum bu. Fakat sevgili arkadaşımın atladığı bir nokta var ekonomi de bir işçinin iş bulabilme süresi ortalama 6 aydır. 6 Aydan önce işsiz olarak nitelendirilmezsiniz. Yani Türkiye şartlarını göz önüne aldığımızda hayallerimizde işleri bulmak min. 2 yılı alıyor. Demem o ki umudunu yitirme sevgili arkadaşım elbet emeklerimizin karşılığını alacağız.
@@user-qs2mz4vp2s Hangi ünide okuduguna bağlı değil şu düşünceden vazgeçin adam ytü mezunu yüksek lisansta yapmış yine boşta ama bize göre boşta kalmaması lazım niye sırf ytü den çıktı diye
4 yıl önce aynı üniversite aynı bölüme başlamadan önce bu videoyu izlemiştim şimdi ben de aynı şekilde mezunum yükseğe başlamak istiyorum… Kader, nasip..
@@irmakmert9685 şu an çalışıyorum ama kendi alanımda değil maalesef. İş zaten bulunuyor da hak ettiğimiz yerlere gelmek ve hak ettiğimiz maaşları almak çok zor…
Mezun ve tecrubeli kisiler arayan kurumlardan bahsetmek gerekirse, evet bi yandan ders yuku varken bi yandan calismak zor, ama gunumuzun sartlari bu yonde. Artik kimse stajlari son sinifta yapmiyor, o devir kapanali cok oldu. Mumkunse 2. siniftan, degilse 3. siniftan baslamak gerekiyor. Az once de soyledigim gibi ders yukuyle beraber bu kolay bir sey degil ama bizi digerlerinden farkli kilacak olan yegane sey calismak istedigimiz alanlarda yaptigimiz stajlar, ki bu stajlar da evet parasiz oluyor. Eger hala ogrenciyken bu stajlari ucret almadan yaparsak bu o kadar da zor bi durum haline gelmiyor, arti is tecrubesi kazanmis oluyoruz.
İstediğim bölüm hakkında şöyle bir aratyım derken karşıma çıkan video not üni sınavına 17 gün war böyle bir video görüp derin bi iç çekmek... Yaw Allah aşkına bu ülkede ne kaldı eşit ağılık bölümü olarak hangi meslek, ne kaldı hukuk mu malesef ki her yer hukuk fakültesi parayı weren avukat oluyor. dünyanın en kalabalık bürosu İstanbul bürosu herkes olmuş avukat dediğim aklınızda kalsın 4/5 yıl sonra bakın asgari ücretle çalışan avukatlar olacak... Eğitimde 124 üncü hukukun üstünlüğünde 86'ncı olan bir ülke nasıl süper güç olacak ben anlamış değilim. Ülkenin geleceği olan gençleri devlet elinde tutamazsa sonumuz felaket...
alper kardeşim seni tanıyorum bizim bir dönem alt olman lazım aynı derslere girdiğimizide hatırlıyorum. diğer devreleri pek bilmiyorum ama genelin durumu böyle sanırım. ben videoyu yeni gördüm. inşallah sevdiğin yada sevmediğin bir işte çalışmaya başlamışsındır. hepimiz büyük umutlarla girdik ama vaziyet bu ben sana yaptığım işi söylesem tam şok olursun. bende tahmin edemezdim okuduğum emek verdiğim herşeyin boşa gideceğini. Allah yardımcımız olsun
Ben bir kere jr. pozisyonu için 5 yıl tecrübe isteyen bir ilan gördüm. 5 yıl tecrübem olsa zaten sr. olurum, niye jr. olayım? Bir de benim istediğim bir alanda iş ilanıydı ve 5 yıl tecrübe istendiğini görünce çok hayal kırıklığına uğramıştım. Jr. pozisyonu yeni mezun, az deneyimli vb. pozisyonudur. Gidip de 5 yıl tecrübe isteyemezsiniz. 5 yıl tecrübeli eleman alayım istiyorsanız sr. pozisyonu açarsınız. Benim gibi garibanlar da ilanınızı açıp okumaz böylece :D
@@grcnctnky sınava hemen hemen herkes giriyor doğal olarak, çok fazla giren kişi olması 90binin iyi olduğu anlamına gelmez. Arkadaş Boğaziçi ya da Odtüye girseydi bu durumda olmazdı
Turkiyede staj yapma diye bir sistem yok. Mesele Fransada mezun olmadan once alaninda en az 6 ay staj yapman lazim tabi stajlar şirkete gore degisiyor çok büyük bir sirkette salisirsen sana maş verir Lorel, Amazon veya bankalarda vb... Umarim istedigin bir is bulursun dostum.
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi yeni mezunu olarak zincir marketlerden birisinde personel olarak çalışıyorum ve asla gördüğüm eğitimin icrasını yapamıyorum. Kpss ile sadece yapabilceğim söyleniyor orada da farklı şartlar var.. mezun olunca direkt iş yapacak meslek değil maalesef en azından ekonomik açıdan bizim ülkede değer görmüyor. Umarım yakın tarihlerde değersiz görülen meslekler hak ettiği karşılığı alabilir.
Kardeş bi şekilde yurtdışına çık ne güzel çok gençsin 5-10 yıl kal yurtdışında sonra olmadı dönersin canın isterse. Almanya ve İsveç. 3 5 kurş biriktir çık gelecek yok TR de en azından yakın gelecekte bi umut yok
Pırıl pırıl gençler heba oluyor. Başarılı bir gencin bile işsiz kalması insanı gerçekten üzüyor.
Bu arkadaşı araştırdım bir süre sonra iyi bir yerde iş bulmuş çoktandır çalışıyor, bu kanalı dini imanı algı yaratmak, zaten kocaman DW veya BBC yazısından anlamalıydık...
Üniversite sınavına hazırlanma aşamasında olan bir öğrenciyim ve gelecekten çok korkuyorum
Tam tyt matematik çözecektim bu videoyu bu yorumu görünce ne yapacağımı şaşırdım diplomalı işşiz olmak için çalışıyoruz galiba
Ben hiç görmedim o 3. sınıftan çalışmaya başlayanları, nerelerde yaşıyorlar?
ibrahim uslu ODTÜ diplomasının yanında ODTÜ kültürü de alsaydınız keşke de, sırf adını beğenmediniz diye ülkenin en köklü üniversitelerinden birini aşağılama hakkını kendinizde bulamayacağınızın da bilincinde olsaydınız. Aristoteles mantığının temelinde kıyas, kıyasın temelinde şeylerin benzerleri ile karşılaştırılması vardır. Yani bu videoyu izleyip siyaset bilimi mezununun işsizlik sıkıntısını mezun olunan üniversite üzerinden değerlendirip mühendislik mezunu ile karşılaştıramazsınız. Mühendislik öğrencileri zaten hemen her üniversitede 3. sınıfta staj yaparlar ve özellikle büyük şehirlerde okuyan öğrenciler biraz çalışma disiplinine sahipseler staj yaptıkları kurumlarda ucuz işgücü olarak da değerlendirilirler, ancak bu, mezuniyet sonrası işsiz kalmayacakları anlamına gelmez. Bütün mesele ODTÜ EE’den hayata bakmak değil, biraz da ülke gerçekliğine bakmak yani. Bu arada, Hacettepe Üniversitesi lisans ve University Of South Florida yüksek lisans mezunuyum, bu kadar uzun uzun yazmamdan da anlaşılacağı üzere ağır işsizim.
Çok iyi bir üniversite olmadıkça İİBF Fakültesi kesinlikle yazma. Ayrıca tercih yaparken okulunun Mavi Diploma gibi bir seçeneği var mı ona göre okulunu seç.
@@alimbey97 neden iibf okunmasın? ea nın temeli iibf'den geçiyor ?
Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun olup Erasmus yapmış, kendini en iyi şekilde geliştirmeye çalışan birisi bile işsiz kalıyorsa vay halimize.
bir ay önce aynı bölümden mezun oldum iş başvurularına dönen olmadı daha..
@@onuryigit1996 ben bu bölüme geçmek istiyorum ilgimi çok çekiyor şuan Türkçe ogretmenligindeyim ama ne yapmalıyım bilmiyorum ne onerirsin bana?
@@nabahtbedevi43 Kardeşim ne yaparsan yap yine işsizsin.
@@goklerdengelenbirtayyibvar1049 malesef öyle
@@kemaldurmus1461 😔
Türkiye gençlerinin çok güzel özeti maalesef hepimiz aynı durumdayız
Bu arkadaşı araştırdım bir süre sonra iyi bir yerde iş bulmuş çoktandır çalışıyor, bu kanalı dini imanı algı yaratmak, zaten kocaman DW veya BBC yazısından anlamalıydık...
Sorarım şimdi ; dışişlerinde kadroları torpille doldurduğunuz işiyle alakası olmayan tiplerin yerine İdeali bu iş olan tertemiz genç kardeşimiz neden o mevkiler de değil ?
@@jerftecimer9690 peki sayın TDK! Anladığınız şey bu mu bu cümleden! Adam sanki Türkçe öğretmeni! Torpille aldıkları elemanların dil bilgileri süper sanki?
ibrahim vural Konuşuyor işte kardeşim biz ne diyoruz o ne diyor
17 yaşında bir genç olarak içim karardı gerçekten de :'(
Türkiye'deki gerçekler böyle maalesef...
Bu ülkede iyi meslek tercih etmen gerekli
Tamda bu bölümü okumak isterken tüm hayallerim yıkıldı
Bu bölümü okumak istiyorum ancak işsizliği fazla :((
Bu bölümü okumak istiyorum ancak işsizliği fazla :((
Yıldız Teknikten mezun, bu ülke şartlarında bir de yılmamış yüksek lisans yapmış.Madrid ve Ukraynadan iş teklifi alan abimiz KENDİ memleketinin onu el üstünde tutması gerekirken işsiz kalıyor. Sen oku para yatır gençliğini çürüt hayal kur sabret sonra biri çıksın desin ki hep burada mı çalışmak istemiştiniz? Olsun abi bu ülkeye cumhurbaşkanı da lazım,okumayın.
sanirim bayburt uni de falan okuyosun kardsm elini kollunu sallayarak yurtdisinda staj yapabiliyosun bilgin yok sanirim .
@@fb-nq7df nasil ?
Ya herşey için parayı bahane ediyor. Madem geleceğini inşa ediyorsun bir zahmet çalış kazan borç al birşey yap uğraş eğer olmazsa sonra ağlarsın.
Toeflın parasını bahane etmiş eğer kazanabiliyorsa ben karşlıyacam ücretini bunu okuyorsan bana ulaş...
@O Yaz Gecesi İspanya Türkiyeden kötü mü :DD
Fakir okur, zengin kazanır.
Ne güzel bir söz üstat
@@Deneme-hb7ck video bittikten sonra zihnimde ilk oluşan cümle buydu. Ben felsefe mezunuyum; yazıp, anlatmak istediğim çok şey var ama yazık ki deliler diyarında okuyup, dinlemek aptallık haline geldi. Allah bu milletin evlatlarını çaresiz cümleler kurmak zorunda kalacakları durumlardan kurtarsın.
@@ic_ses Ben Nihilistim
@@aumood Bir nihilist ile "Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var?" temalı bir sohbet etmeyi çok isterdim ama RUclips bunun için en uygunsuz platform :)
Akıllı adam doğru şeyi öğrenir(okur), diploma için okumaz merak ettiği için hayat boyu öğrenir, rahat ortamını terk eder, risk alır, acı çeker, deneyim kazanır, çok çalışır, iş ayırt etmez, zengin olur..(zenginlik görecedir buffett' a göre bu arkadaş fakirse, afrikalı bir evsize göre zengindir.) bu kısa anlatımın, ama gerçekte uzun çabanın sonucunu siz.. Kesin bir torpili var, bi halt yemiştir kesin, çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz der küfreder geçersiniz ve biz güler geçeriz.
bugün de hayallerimiz yıkıldı
Sen de mi
hayallerimiz sikildi....
adam 70 eurom yoktu diyor, başımızdakiler 4 tane mercedes aldılar 80 milyon euroya
Uİ okumak isteyen bir genç olarak içimi kararttı bu video. En çok üzen de Erasmusa gidip, yüksek lisans yapan, kendini geliştirmiş birinin böyle olması. Vasıfsız gibi okuyup bitirse bölümünü normal karşılardım biraz da olsa. Ama bu kadar emeğin karşılığının bu olması üzücü.
Yıllar önce aras kargo anadolu yakası bölge müdürlüğüne iş başvurusuna gitmiştim içerde epey bir kalabalık vardı hepimiz form doldurduk içeri verdik sonra bi adam geldi elinde bir formla bi bayanı çağardı ablacım senin burda ne işin var 3 dil biliyorsun diğer donanımları kimbilir neler seni direkt merkeze gönderelim burda harcanırsın demişti insanlar yokluktan ne hale geliyor
şu kanalın güzelliği ve şimdiden başlayan özgünlüğüne bak çok güzel ve başarılı tebrikler.
Senin bir suçun yok dostum, çok güzel geliştirmişsin kendini ve yapabileceğin her şeyi yapmışsın. Bol şanslar diliyorum.
En büyük hatamız özelleşen ülkede kamu bölümü okumakmış...
Bölüm de yok ki okunacak sayısalcı değilim eşit agirlikcıyım ve uluslararsı iliskiler bölümü istiyorum ama bunları görünce okuyasım gelmiyor
Tip gelmedi bu sene vet hek yazicam maddi yönden nasıldır
@@yarbanavar3466 hayvanları sevmiyorsan olma.Sonra canım ciğerim hayvanlarımın yüzüne bile bakmıyor meslek sahibi olmak için olmuşlar. Maddi yönden gayet iyi.Özellikle de klinik açarsan.
Alanında iş bulan var mı? Türkiye burası...
Omer Dasdan ben alanımda staj yeri bile bulamıyorum
Normal iş bulan varmı Peki
Torpili olmayanın Türkiye'de bir noktaya gelmesi çok zordur. Gün geçtikçe bu engelin ortadan kalkması gerekirken tam tersine torpilsiz yaşam git gide zorlaşıyor.
torpilsiz iş buldum küçüklük hayalim olan matematik öğretmenliği okudum okurken de çalıştım ders verdim bitirince de kolejle anlaştım üniversiteyi okurken kendinizi geliştirip stajlarınızı bol tutarsanız firmalar size iş teklifinde bulunur.
olsada işinden memnun olan sayısı az ortalama türk insanı 2 senede bir iş değiştiriyor.
"Gelecekten pek bir beklentim kalmadı ne yazık ki..."
Yıllarca sıralarda dirsek çürütüp iyi bir üniversiteyi bitirmiş bir genç bu cümleyi kuruyorsa o ülke bitmiştir...
O kadar haklı ki, ben de Uluslararası İlişkiler yeni mezunuyum. Erasmustayken tanıştığım insanlar bölümümle ilgili wow süper başarılısın diyorlardı. Türkiye'de ise e nolucan yani şimdi diyorlar. Bunun sebebi bölümümüz mezunlarının yurtdışında güzel işler yapması ama Türkiye'de ise böyle olmamasından kaynaklı malesef.
Selam. Simdi ne yapiyosunuz peki
Sizce Bilkent ui okunur mu
@@ismailhakkiefe bilkentte her bölüm okunur tartışmasız türkiyenin en iyi 5 okulundan biri
@@m.a847 İstanbulda bir dış ticaret firmasında çalışıyorum
@@Gulsum_54merhaba , ayıp olmayacaksa ne kadar ücret alıyorsunuz ? Ve memnun musunuz isinizden
Olur da bir gün yurtdışına gitme imkanin olursa 1 dakika durma bu rezil ülkede dostum. Parlak bir gelecek dileğiyle
Daha ortaokula başlayacak kızım için izliyorum resmen. Bide aileleri düşünün. 18 yıl okutmuş çocuğu ne umutlarla.
Abla imkânın varsa orta halli bir Avrupa ülkesinde okut kızını bu ülkeden daha bi cacık olmaz.daha 18 yaşındayım stresten fiziğin bile bozulmaya başladı baş ağrıları da çabası. Kaçın kurtarın kendinizi.
"Gelecekten pek bir beklentim kalmadı... " Baya üzüldüm ya
Kardeşim söylediğin her şeyde çok haklısın lakin başvuru yapacağın yerlere başvurmak için ben de istemediğim yerlerde çalışıyorum katlanıyorum bu duruma ne yazık ki mecburuz bunu yapmaya durum bu
Videodaki kişi şuan iş bulmuş. Vestel şirketinde International Key Account Manager olarak çalışıyor. Umudumuzu yitirmeyelim
Gerçekten mi
@@12kmnxcv evet
@@yunusemreyldz8505 saol da nerden öğrendin bende görebilirmiyim
@@12kmnxcv linkedin
5 yılım siyaset bilimi mezunuyum bu kadar kendimi dolduramasam kendi çapımda gelişimimi sağlamaya çalıştım ne yazık ki ülkemizde hala işsizim artık hiçbir umudum kalmadı yüksek lisansını yapmış temizlik personeli olarak çalışan arkadaşlarım var bu söylediğim yanlış anlaşılmasın asla mesleği kötülemek değil amacım ancak yıllarını vermiş maddi olarak kendini yıpratmış bi insanın o pozisyonda çalışması gerçekten çok acı aldığı eğitimin karşılığını veremiyor oluşu duygusal bir çöküntüye sebeb oluyor.
Hangi üni?
Siyaset Bilimi ve Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler arasındaki fark ne?
@@doktorolucaktmkaderincilve3456 Pamukkale üniversitesi
@@forest467 hiçbir farkı yok
Sizce tercih edilebilecek bir bölümmü ben çok istiyordum bu sene çok kararsız kaldığım için tercih vermedim bu sene tekrar sınava gireceğim
Gerçekten başvurunun kabul edilebileceğine inandığın bir yer var ise, bana ulaşırsan başvuru ücretini seve seve veririm kardeşim.
Akli olan insan gelecek kaygisi her daim yaşar.... Türkiye burası
Üniversiteler meslek yüksek okulu değil, yani bazı bölümlerden mezun olunca elinizde spesifik bir meslek olmuyor- ya da çoğu bölümden. Siyaset bilimi de bunlardan biri ve Alper'in Master'ı yine çok önemli bir alanda olsa da işsiz kalmasına şaşırmadım. Kendisiyle benzer bir akademik formasyonum ve yurtdışı tecrübem olduğu için, aldığı eğitimin kalitesini ve ufuk açıcılığını tahmin ediyorum. Ama tek sıkıntı sadece işsiz kalmak da değil, mülakatlarda önerilen şartların çok kötü olması. Yani, alakasız bölümden mezun olsanız da özgeçmişiniz beğenilirse mülakata çağrılıyorsunuz evet, ama "bu şirkette/alanda tecrüben yok" deniyor ve maaş düşük veriliyor; üstelik yol-yemek bile lüks olmuş artık, ve sırf işe girmiş olmak için sevmediğiniz bir alanda bütün gün çalışıyorsunuz.
Hayran kaldım. Ne güzel yerlerden staj teklifi almış fakat herşey maddiyat. Gözlerinden ışık akıyor. Cografya kaderdir.
bu insanlarla 5 yılda bir aynı şekilde röportaj yapılmalı kesinlikle.
Õlene kadar mı
Bu bolumleri kapatmalari lazim ki belki yoklugunda degeri varsa anlasilir
Ya resmen aynı seyi yasiyorum tek değilmişim umudum oldu ❤
alanin cok guzel Alper. Turkiyede akademik kariyer dusunursen denemeni oneririm ya da part-time tarzi islere girip sinav basvuru paralarini biriktirip iyice hazirlanarak basvurabilirsin. gidemedigin yerler icin uzuldum. yolun acik olsun. negatif olma. basarili olacaksin.
Bende siyaset mezunuyum inan bana o kadar iyi anlıyorum ki
@30-60-90 Üçgeni öncelikle ablayım😅 bak bölüm güzel ama iş yok bunu derken üzülüyorum ama boşuna okumuş gibi hissediyorum
@30-60-90 Üçgeni Ben teşekkür ederim umarım hepimizin hayalleri gerçekleşir😊
kac binle yerlesmistiniz
@@abdurrahimy7119 150
@@abdurrahimy7119 150 bin
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim söyledikleri o kadar doğru ki, Türkiye de bu bölümü okuyorsan ya ünıversiteye asistan olarak gireceksin ya da işsiz kalacaksın tek çare ünıversite de kalabilmek. Bölümünü soranlara Siyaset Bilimi okuyorum dediğin zaman bence siyaset bilim değildir diye yanıt alıyorsun biz 4 yıl sanki üzerine 2 yılda yüksek lisansı katarsan x parti böyle y parti böyle diye konuştuğumuzu sanıyorlar.
İdari hakimlik sınavına çalışsanız?
Sizce Bilkent ui okunur mu
Gençlere bölümlerine yönelik iş alanları sağlanmalı onlara özgüven ve liderlik edebilecek kurum bilincine sahip olan liderler verilmelidir.
Çok yararlı bir video olmuş 👍 Buna uğraşıp vakit ayırdığınız teşekkürler.
Beğenmene sevindik Aydın. Biz teşekkür ederiz :)
@@plus90 n'aber?
4 yıldır hayalim ankara siyasalda okumaktı şuan vazgeçtim
Umarım bu arkadaş güzel yerlere gelir çok üzüldüm valla
Planin ne
20 yaşındayım hayalimde ki işi için 4 sene lise okudum ve 2 senedir de üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bir tanıdığımın kızı geçen sene sağlık meslek lisesini bitirdi özel bir hastanede staja yeni başladı ve belediye başkanını falan araya sokarak kadroluya alındı. O kadar üzgünüm ki
sağlık meslek lisesinden hemşire yardımcısı oluyor onlar. sen istesen 2 veya 4 yıllık hemşirelik okuyup ondan daha kıdemli olabilirsin. sağlıkta her zaman iş var.
@@DoktorPulso hayır maalesef. 2000lilere kadar meslek lisesinden mezun olanlar direkt hemşire olarak atandılar. Bir arkadaşım meslek mezunu hemşire olarak atandı 4e yakın maaş alıyor.
@@DoktorPulso ameliyathane hemsiresi oldu.
En son sınavında yüzdelik dilimde kaça girdin. Kaç puan aldın
Önüne bazı teklifler düşüp gidememesi çok kötü bir durum. Devlet destek çıksa keşke böyle insanlara. Ama işte.... 5 kuruş vermez..
Bende yazın mezun oldum siyaset bilimi ve kamu yönetimi 6 7 aydır iş arıyorum malesef dönen olmuyor özel sektöre zaten düşmeyin düşerseniz adamınız yoksa çok zor dönmüyorlar bile geriye Kamu kalıyor onda da büro personeli sözleşmeli ve üstü uzman yardımcılığı denetmen yardımcılığı ve düz memurluktan başlıyorsunuz aslında bu bölüm için o en iyisi ancak onda da sıkıntı çok yığılma var ve yabancı dil YDS puanınızın olması lazım diğer türlü çok zor ya da p48 deneyip ordaki açılan mesleklere guy duy sgk gibi yerlere girmek lazım ki zaten oralara girenler şu anda hayatlarını yaşıyorlar iyiki bitirmişim bölümü diyorlar
Genele bakacak olursak Hukuk çok övülüyordu 4 5 sene önce ve ötesinde şimdi esamesi okunmuyor okuyanlar sakın gitmeyin diyor birde üstüne avukatlık Hakimlik sınavı geldi avukat olup büro açsan icralık oluyorsun destekçin olmadan çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun
Hangi üniversiteden mezunsunuz?
@@beyzakaya2130 Sakarya üniversitesi
Okumakta çok ama çok hevesli olduğum bir bölümdü çok üzüldüm şuan belirsizlik içindeyim yazık oldu :(
Ya gitmek istedigim her bölümden mezun olanlar iş bulamiyor
@@buse973 o kadar çok mezun var ki önüne geçilmez bir hal aldı maalesef
Çok iyi anlatmış çok güzel konuşmuş,tüylerim diken diken oldu :( . İstediğim bölüm ve üniversiteydi
Siyaset bilimi mezunu birkaç arkadaşımın çalıştığı işler şu şekilde: gazetecilik, pazarlama, bitcoin ve sanal paralar, Kanada'da garsonluk ve reklam-danışmanlık...Cidden çok can sıkıcı ve zor bir durum..
Yine içlerinde en iyisi Kanada da garson olanmıs. Bir de şöyle düşün o lisans diploması olmasaydı Kanadaya nasıl gidecekti
Aynı gemideyiz, Fizik bölümü mezunuyum ve aynı alanda yüksek lisans yapıyorum aylardır iş arıyorum ama 'kriterlerine' uymuyorum. Maalesef işverenlerin istedikleri şeyler gerçeğe uygun değil. Yetiştirilmek üzere alınacak olan bir çalışanın alanında deneyimli biri gibi işlerini eksiksiz çıkarmasını bekliyorlar çünkü ucuza kapatmanın derdindeler, masraf olmasın. Zaten FEF mezunları, özellikle fizikçiler için iş alanı yok ya zar zor akademik dünyada var olmaya çalışacaksın ya da formasyon alıp öğretmenlik yapacaksın. Bilim insanı yetiştirmek gibi bir vizyon yok bu ülkede. Ancak Endüstri Mühendisi falansan ya da bankacı vs. yani paraya para kazandıran bir meslek grubuna dahilsen iş bulabilirsin. Videodaki çocuk bir yolunu bulursa yurtdışına çıkmak için asla durmaz bu ülkede onun yerinde olsam ben de durmam...
isg uzmanlığı belgesi alabilirsiniz, o konuda hala biraz açık var...aylık 3-4 akar
Alper üniversiteden arkadaşım. Ve söylediklerinin altına kesinlikle imzamı atarım. Ben biraz daha şanslıydım ve bir kaç ay sürdü arayışım. Önce yönetici adayı olarak bir yerde başladım. Şimdi ise ihracat uzmanı olarak çalışıyorum. Mezun olduğum bölüm ise genel kültür düzeyinde katkı sunuyor bana.
Ne mezunusunuz
Nurullah Serbest ben uai ingilizce okuyorum şuan hazırlık okuyacağım ama bölümümü değiştirmek istiyorum özel sektör düşünüyorum işletme ingilizce nasıl olur uai ye göre
Allah yardımcısı olsun. İnşallah istedigin işe tez zamanda kavusursun.Donanimli bir arkadaşımız. Tavsiyem kpss sınavlarına hazırlanman.
Bende kamu yönetimi'nden mezun oldum. Hayat işte. Okuldan mezun olunca sudan çıkmış balığa döndüm. 3 yıl iş aradım bulamadım. Köpek oldum hav hav dedim yine olmadı. Şimdi asgari ücretli bir işte çalışıyorum yine olmuyor. Gitmeyin.
Alanında iş bulamayanlar: Radyo, Sinema ve TV mezunları!
Of izledikçe ağlayasım geliyor,üçüncü sınıfım psikolojim bozuldu gelecek kaygısı beni mahvediyor,ne hayallerle gelmiştik bu bölüme
Hiç araştırmadan mı seçtin bu bölümü. Sadece kulağa iyi geliyor diye
Yav ben anlamadım bu ülkede kim iş buluyor anlamadım gitti
Şansı yaver gidenler
Ülkede istihkam azaldı ve heryer referans istiyor
zamanın popüler mesleği imam asker polis bekçi.....
@@duman748 Ayn katiliyorum
Ya yıldız teknikten mezun bile iş bulamıyosa naparım ben🙁🙁
Yıldız teknik genel olarak sayısal bölümleri iyi. Videodaki arkadaşın bölümünün puanı düşük. Yine de iş bulması gerekliydi ben de anlam veremedim
@@hamzaklc4140 sen katıksız bir malsın. Bu arkadaşın girdiği yılda YTÜ nün o bölümü sıralama olarak ilk 10 bin ile 18. Bn arası kişiyi alıyordu. Ve sınava 1.850.000 kişi girmişti
@@guitaringuitarin4350 121 binden alıyor
Marmara Ekonometri mezunuyum. Bu lanet sistemden kaçmaktan başka çare bulamadım. Kendimi doğaya attım çobanlık yapıyorum. Hakkımı helal etmiyorum.
Abi hala çobanlık mı yapıyorsunuz.
@@dsmirel1317 Bunun neden soruyorsun?
@@sadecemunzevi6833 ona göre okuyacağım da hocam sorayım dedim çobanlıgı veya başka bir mesleği kötülemek için değil abi amacım.
@@sadecemunzevi6833 insanların fikirlerini almak için abi bende okumayı istiyorum da kararsızlıktan kafayı yicem
Okumayı düşünüyorum abi de iş bulabildiniz mi diye sorayım dedim kötü bir niyetim yok.
Guzel vıdeolar cekıyorsunuz tebrık edıyorum farkındalık için çok dikkat çekici.
Kendi işinde çalışan çoğu insandan duyduğum “ya hiç mi yok belediyeden tanıdığın lafları”ve hayır yok cevabından dolayı 2 senedir işsizim işte satış elemanı olmak dışında,mutsuz olup çalışmak istemediğimden işsizliğe devam başvur geri dön rutinlerime döndüm
bu bölümün hayalini kuruyodum şuandan itibaren bir hayalim yok
Ben de siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumak istiyorum. Keşke tüm enerjimi ve zamanımı derslerime ayırabilsem de kazanıp gitsem, mezun olup çalışmaya başlasam. Ama bu 2. senem ve boşta kalmamak için kendimi grafik tasarım başta olmak üzere bilgisayar üzerinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Allah'tan bu özelliğim var yoksa ne kadar çalışırsam çalışayım sadece üniversite mezunu olarak iş bulabilmem için dayımın olması şart olurdu yani.
Naptın şuan durum ne
Bos bosuna kimse okumasin artik, gidin meslek yapin, kuafor berber tamircilik vs meslek yapin
Dedem diyordu hep ziraat muhendisi ol bağın basina gec diye dinlemedim keske dinleseydim
Zaten para o.islerde var mesela berberlik okadar para kazaniyorlarki sonra tamircilik sanayide oto tamirciler iş var
RUclipsr ol kanka ciddiyim diksiyonun konuşman çok iyi
Çok haklısın ben de siyaset bilimi öğrencisiyim bölümümü seviyorum ama dediklerinde sonuna kadar haklısın Türkiye bu halde
Bende uluslararası ilişkiler mezunuyum kpss ye girdim kurum sınavına girdim mülakata girdim elendim uzman yardımcısı olmak için polislik sınavına girdim elendim mülakattan
Yetmedi bir kamu bankasında servis görevlisi sınavında elendim şimdi özelde işte yok kriz vb ne yapacağım bilemiyorum
@hakan duvarcı hayır söylemiyorlar nedenini sanırım dayım olmadığı için elendim
ingilizce bilenler olarak hep beraber abd'ye göçeceğiz sanırım...
Hangi üniversite mezunusunuz yaban i diliniz var mı
Bu bölümde 2-3 dil bilmek bir avantaj sağlamıyor mu ?
Peki planin ne
2018 Tüik verilerine göre en yoğun işsizlik Sosyal
Hizmet bölümünde. Biz de alanımızda iş bulamıyoruz.
Türk eğitim sistemi ve iş bulma imkanı çok güzel(!)
Bu arkadaşla birçok yönden aynı durumdayım. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum.
Siyasal bilgiler, halkla ilişkiler ve uluslararası sistemler hakkında eğitim aldım. 4 ayrı dile başlangıç yaptım, para ve zaman buldukça geliştirmeye devam ediyorum. Hatta geliştirmek için alakasız turizm alanında bile barmenlik yaptım. Bar ve baristalık öğrendim.
Ama mesleğim ne? siyaset bilimci,
Peki ben ne için okudum? Doğru düzgün bir iş bulabilmek için.
En azından sınavına girip *torpilsiz* bir şekilde dış işlerinde çalışmak benim hakkım değil miydi?
Şu an hayatımı devam ettirmek için zincir bir markette çalışıyorum.
Bırak alanında iş bulmayı normal bir iş bulmak bile çok zor bu ülkede. Hele maddi durumunuz iyi değilse nitelikli olmanız bir şeyi değiştirmiyor.
Son olarak dış işlerine aldığınız torpilli tipler umarım bir gün başınıza bela olur
@@ananasannanas8118 evet
Siyaset bilimci diye meslek olmaz. Dünyada örneği yok daha doğrusu normal anlamda. Akademik seviyede yapıyorum, danışmanlık hizmeti veriyorum derseniz anlaşılır bu durum ancak siyaset bilimciyim ben diyince ee demekten başkası gelmiyor insan aklına. Siyaset bilimi gibi bölümler yüksek lisansta olur veya sınırlı sayıda olur yoksa olmaz. Size yaptırılan işin aynısını ve daha iyisini yapan hukukçu sayısı daha fazla. Sistemden aynı şeyi mi anladık emin değilim örnek olarak anayasaları vereceğim bize gösterilen anayasa nedir nasıl yapılır bu sistemler esaslar neler sorusu ve cevapları daha ciddiye alınır oluyor.
@@barseraydn7308 OK
@@karolkowalski3424 peki siz bilirsiniz ama akademisyenlik veya dar bir devlet kadrosu dışında karşılığı olmayacak bölüme eleştiri sunulunca da alınmayın siyaset bilimi güzel vakit geçirttirir o kadar.
Bilkent siyaset odtu işletme ankara hukuk hangisii
Bence borç al ne bileyim kredi falan çek madem yurtdışında imkan var git diyorum kardeşim. Yani bu ülkede kalıp kendi alanında çalışamayacaksan, yurtdışında bedava olsa da staj falan yap sonrasında zaten orda kal bir iş bulup. En azından orda alanında iş bulamazsan garson ol yine adam gibi yaşarsın.
@Steve sty Şartlar: işsizlik %15 genç işsizlik %25 Buyur kardeşim asfalt mı yiyelim ne yapalım. Suriyelilere verilen maaş bu işsizlere de verilsin o zaman.
@Steve sty ne alakası var ya, bu çocuk 4 sene okumuş didinmiş, ülke bu ve bu çocuk gibi yüzbinlerce çocuğun değerini bilememiş, iş imkanı sağlayamamış şimdi bunlar ne yapsın bulaşık mı yıkasın yoksa kendi alanında çalışabileceği ve adam gibi yaşayabileceği bir ülkeye beyin göçü mü etsin?
@@Kent-vq5qb saçmalamayın hükümeti eleştirirek sadece muhalifim haklıyım gibi çözümsüz bir yola girersiniz.akpden önce durum daha mı iyiydi? torpil diyorsunuz,ülke emeğe kıymet vermiyor diyorsunuz şu youtubeda en çok izlenen videolara bakın bir de bilgi içerikli videoların izlenme sayıcığına bakın sonra hükümeti eleştirin.her halk hak ettiği gibi yönetilir
Uzmanlık alanım kuantum optik. Ciddi ciddi bilim insanıyım. Gelin görün ki bende aynı durumdayım. Akademik çalışmalar size projelerde dönemsel gelir sağlıyor. Ortalama 7 senelik kayıt dışı çalışma aslında: Bordro yok, sigorta yok. Düzenli geliriniz olmadığından hiç bir bankadan kredi çekmek mümkün değil. Kısır döngü: Alanında iş bulamıyorsun ama yaşam giderlerin için paraya ihtiyacın olduğundan kayıtsız çalışmaya devam etmek zorundasın. Küçük işler küçük gelirler demek, haliyle doktora için gerekli olan sınav, başvuru ücreti vb kalemleri, döviz her geçen gün yükselirken kazanman mümkünsüzleşiyor. Örneğin davet aldığınız bir enstitüye sadece evrak posta masrafı 250 dolar civarında. Kimse kimseye gereken miktarlar kadar borç vermiyor. Hoş vermek istese de eşin, dostun kendisi aynı durumda: Nasıl verecek? Burslar var ama bunlara başvuru için gereken dil sınavlarının en ucuzu 185 dolar yani yaklaşık 1200 lira. Saati 50 liradan bisiklet dersi veriyorum.Yemesem içmesem sadece kiramı ödeyip birde toefl a girebilmek için; öğrenci bulup, tüm ay her gün 2 saat ders verebilmem gerek( o kadar öğrenciyi bulmam istatistiken mümkün değil).
E haliyle ekstra bir iş yapmalı ama bu defa sınava odaklanmak için zaman yaratman mümkün değil çünkü bedenen bitiksin.
Toprak atın direk üstüme; böyle tam ölmedim gibi.
Millet kafayı yemiş işsizlikten. Benim branşımdakiler de gelsin istiyor.
Sizin gibileri görüp moral kazanmak iyi bir psikoloji değil hacım?
Moral kazanmak için değil; sorunlarını dile getiren birinin olması, seslerinin duyulması için istiyorlar. Biraz daha empati lütfen.
Özellikle son 20 yılda köylerde yaşayan gençlerin neredeyse tamamı, "ben hayvan bakmayacağım, ben çiftçi olmayacağım" deyip büyük şehirlerde yaşamanın peşine düştü, onlara anne babaları da katıldı ve şehir nüfusları tüm nüfusun %92.5'ine ulaştı ve köylerde üretime katkısı olmayan biraz yaşlı nüfus kaldı. Bu gençler çoğu zaman başka şehirde meslek edinemeyecekleri iş bulamayacakları daha başından belli olan bölümleri de hevesle okudu, aileleri kıt kanaat okulu bitirsinler diye türlü zahmete girdi. Sonuç; ülkede tarım hayvancılık bitti, şehirlerde de işsiz yığınlar oluştu. Kendi bağına bahçesine bakmayı zul sananlar topraklarını satıp savdıktan sonra geldikleri büyük şehirlerde, asgari ücretin bile altında her gün aşağılanacakları işleri yan yakıla arar hale geldiler. Mevcut düzenle her geçen gün işler daha kötüye gitmeye devam edecek. Bu ülkenin çiftçiye ve çobana olan ihtiyacı, yalan dolan bölüm mezunlarından çok daha fazladır artık. Çiftçlik hayvancılık yapmaya karar veren 1 gencin hem kendine hem ülkeye faydası, asgari ücretle işe girmeyi başaran 1 gençten çok daha fazlasıdır. Bir çözüm varsa o da köylere geriye göçün başarılmasıdır.
bu devlet politikasıdır.
Ya bi yuru git kardesim her yorumun altinda sen varsin git bi koylulere sor bakalim karnini doyurabiliyor mu. Kopyala yapıştırmayla olmuyor
Üzülüyorum ama okuduğu bölüm iş bulmaya müsait olmayan bir bölüm. Siyasette eğitim değil YALAMAK önemli bizim ülkede.
@Ömer Korkut Erzurumluoğlu çok çalışmak
Yıldız teknik maalesef bu alanda gelişmiş ve eğitimi bu konuda iyi olan bir okul değil galiba. Zaten bölüm ve okul genel itibariyle iyi olmasına rağmen, genel sıralama bazında çok aşağılarda. Bence okulu iyi seçmek ve başarı büyük bir rol oynuyor bu bağlamda. Üniversite mezunu işsizliği çok ama ülke genelinde her yere üniversite açıp “herkesi üniversite mezunu yaptık” diyerek iyi halt ettiklerini düşünüyorlar, durum ortada. En iyisi yurt dışı imkanı yakalamak, yoksa cidden yaşanmayacak yerdeyiz.
Sosyal hizmet mezunlarını da konuk edin. Daha bu mesleği hayatında duymayanlar var
Mülakat: reisin yatak odası kaç m2'dir?
Zeki genç:bunu annene sorsana
Sonra Silivri...
Alanından iş bulamayanlar fen edebiyat fakülteleri gelsin artk.
@Veganism Forever Onlar yolunda ya hepsi sözleşmeli öğretmen
@Veganism Forever Ya onların çorbası kaynıyor gene de:)
iibf n'apsın?
Arkadaşlar ben de siyaset bilimi öğrencisiyim. Evet durum bu. Fakat sevgili arkadaşımın atladığı bir nokta var ekonomi de bir işçinin iş bulabilme süresi ortalama 6 aydır. 6 Aydan önce işsiz olarak nitelendirilmezsiniz. Yani Türkiye şartlarını göz önüne aldığımızda hayallerimizde işleri bulmak min. 2 yılı alıyor. Demem o ki umudunu yitirme sevgili arkadaşım elbet emeklerimizin karşılığını alacağız.
Bende okumayı düşünüyorum önerir misin
Ebru Yüce @dilayccetiner yazabilirsin
Nerde okuyorsun
Bir yerlerden ekstra burs alabilmesi lazım böyle kişilerin , kaçırdığı fırsatlar güzelmiş gerçekten, 3000-4000 euro için kaçması üzücü
Siyaset bilimi ve kamu yönetimini 1.sınıfta bıraktım iyi ki de bırakmışım
Bende bu sene başlıycam ya şunları izleyip yorumları okudukça korkmaya başladım :(
@@Dilan-ft4zo hayırlı olsun nerde başladın
@@mehmetemin7558 saol çorumda hitit üniversitesi
@@mehmetemin7558 normal
Ben 2.sinif bittiginde biraktim ve ,tekrar hazirlanip hukuk kazandim.Insallah hukuk da biticek
En vurucu cümle bu oldu benim için: Gelecekten pek bir bekletinm kalmadı.
Alanında iş bulamayanlar güzel sanatlar su ürünleri fakülteleri gelsin artk.
Video gelince ne olacak anında onbinlerce fef mezunu iş mi bulacak
Tip gelmedi bu sene vet hek yazicam maddi yönden nasıldır
Uluslararası ilişkiler okuyorum ve sanırım sonum bu olacak çok yazık
hangi üniversitede okuduğuna bağlı biraz da ve tabii kendini ne kadar geliştirdiğine.
Akp gençlik kollarına kaydol ateşe bile olursun kardeş 😂
@@user-qs2mz4vp2s Hangi ünide okuduguna bağlı değil şu düşünceden vazgeçin adam ytü mezunu yüksek lisansta yapmış yine boşta ama bize göre boşta kalmaması lazım niye sırf ytü den çıktı diye
Adam Yıldız Teknikte okumuş iş bulamamış, sen diyorsun ki okuduğun okula bağlı?
@@user-qs2mz4vp2s ya bi sg
4 yıl önce aynı üniversite aynı bölüme başlamadan önce bu videoyu izlemiştim şimdi ben de aynı şekilde mezunum yükseğe başlamak istiyorum… Kader, nasip..
sizde iş bulamadınız mı?
@@irmakmert9685 şu an çalışıyorum ama kendi alanımda değil maalesef. İş zaten bulunuyor da hak ettiğimiz yerlere gelmek ve hak ettiğimiz maaşları almak çok zor…
İş bulabildiniz mi?
@@Bazarov. Evet şu anda çalışıyorum. İş bulmak basit de hak ettiğin yerde olmak bence Türkiye şartlarında zor..
@@irmakmert9685 buldum :D korkmayın
Mezun ve tecrubeli kisiler arayan kurumlardan bahsetmek gerekirse, evet bi yandan ders yuku varken bi yandan calismak zor, ama gunumuzun sartlari bu yonde. Artik kimse stajlari son sinifta yapmiyor, o devir kapanali cok oldu. Mumkunse 2. siniftan, degilse 3. siniftan baslamak gerekiyor. Az once de soyledigim gibi ders yukuyle beraber bu kolay bir sey degil ama bizi digerlerinden farkli kilacak olan yegane sey calismak istedigimiz alanlarda yaptigimiz stajlar, ki bu stajlar da evet parasiz oluyor. Eger hala ogrenciyken bu stajlari ucret almadan yaparsak bu o kadar da zor bi durum haline gelmiyor, arti is tecrubesi kazanmis oluyoruz.
Niye ugrasiyosun ki baban zengin olsun bastir parayi MIT de oku ya da amcan dayin olsun. Hayat cok zor oyle olurmu ki (^^)
Bugün de hayallerimiz yıkıldı...
Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi okuyan birisiyim. O kadar haklı ki.
Kpss'ye çok çalışsanız iş bulamaz mısınız?Ben bu sene siyaset kazandım da hedefim Kpss o yüzden merak ediyorum.
Hangi ünide okuyorsun
İstediğim bölüm hakkında şöyle bir aratyım derken karşıma çıkan video not üni sınavına 17 gün war böyle bir video görüp derin bi iç çekmek... Yaw Allah aşkına bu ülkede ne kaldı eşit ağılık bölümü olarak hangi meslek, ne kaldı hukuk mu malesef ki her yer hukuk fakültesi parayı weren avukat oluyor. dünyanın en kalabalık bürosu İstanbul bürosu herkes olmuş avukat dediğim aklınızda kalsın 4/5 yıl sonra bakın asgari ücretle çalışan avukatlar olacak... Eğitimde 124 üncü hukukun üstünlüğünde 86'ncı olan bir ülke nasıl süper güç olacak ben anlamış değilim. Ülkenin geleceği olan gençleri devlet elinde tutamazsa sonumuz felaket...
Şimdi Ne yapıyorsun
En azından bu seriyi izleyince yalnız değilmişim diyorum biraz moralim düzeliyor.
Temel bilimler mezunlarıyla ilgili de video yapabilir misiniz?
alper kardeşim seni tanıyorum bizim bir dönem alt olman lazım aynı derslere girdiğimizide hatırlıyorum. diğer devreleri pek bilmiyorum ama genelin durumu böyle sanırım. ben videoyu yeni gördüm. inşallah sevdiğin yada sevmediğin bir işte çalışmaya başlamışsındır. hepimiz büyük umutlarla girdik ama vaziyet bu ben sana yaptığım işi söylesem tam şok olursun. bende tahmin edemezdim okuduğum emek verdiğim herşeyin boşa gideceğini. Allah yardımcımız olsun
hocam 4 yıl bu bölümü okuduktan sonra özelde hiçbir tecrübeye sahip olmayıp nasıl bir işe girebildiniz
videodaki arkadaşa da güzel kapılar açılmış amerika ispanya felan. ufak tefek sıkıntıların üstesinden gelebilirdi.
Ben bir kere jr. pozisyonu için 5 yıl tecrübe isteyen bir ilan gördüm. 5 yıl tecrübem olsa zaten sr. olurum, niye jr. olayım? Bir de benim istediğim bir alanda iş ilanıydı ve 5 yıl tecrübe istendiğini görünce çok hayal kırıklığına uğramıştım. Jr. pozisyonu yeni mezun, az deneyimli vb. pozisyonudur. Gidip de 5 yıl tecrübe isteyemezsiniz. 5 yıl tecrübeli eleman alayım istiyorsanız sr. pozisyonu açarsınız. Benim gibi garibanlar da ilanınızı açıp okumaz böylece :D
Ne mutlu Hala gulebiliyorsun
Baktım, bu arkadaş en kotu ihtimalle ilk 90.000 e girmis üniversite sınavında ve hayatından memnun değil. Üzücü.
YTÜ'nün sıralaması bu sene biraz geriledi, 2017 de daha ilerideydi
50bin altı iş görür mü demeliyiz ?
grcnctnky 90bin iyi mi? asdcecszws
@@canang3057 2.500.000 kişinin girdiği sınavda 90.000 e giren kişinin bu kadar umutsuz olması sistemde ciddi sorunlar olduğu anlamına gelir.
@@grcnctnky sınava hemen hemen herkes giriyor doğal olarak, çok fazla giren kişi olması 90binin iyi olduğu anlamına gelmez.
Arkadaş Boğaziçi ya da Odtüye girseydi bu durumda olmazdı
25 yaşındayız ve gelecekten hiç bir beklentimiz kalmamış. Bu cümle bence herşeyi özetlemeye yetiyor
Dış Ticaret'de keşke başlayabilseydi oldukça iyi bir alan, hayalin değildir o ayrı.
Turkiyede staj yapma diye bir sistem yok. Mesele Fransada mezun olmadan once alaninda en az 6 ay staj yapman lazim tabi stajlar şirkete gore degisiyor çok büyük bir sirkette salisirsen sana maş verir Lorel, Amazon veya bankalarda vb... Umarim istedigin bir is bulursun dostum.
Bu bölümü okuyacaklara tavsiye üniversiteniz ne olursa olsun doktora şu bu da yapsanız farketmez tek çıkar yolu parti mensubu olmaktır
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi yeni mezunu olarak zincir marketlerden birisinde personel olarak çalışıyorum ve asla gördüğüm eğitimin icrasını yapamıyorum. Kpss ile sadece yapabilceğim söyleniyor orada da farklı şartlar var.. mezun olunca direkt iş yapacak meslek değil maalesef en azından ekonomik açıdan bizim ülkede değer görmüyor. Umarım yakın tarihlerde değersiz görülen meslekler hak ettiği karşılığı alabilir.
Ňiye bilmeden etmeden araştırmadan bu bölümü yazdın.
Ben bilkent siyaset ve odtu işletme arasında kaldım ne tavsiye edersin
@@meczub8399 odtü olsun çamurdan olsun
@@meczub8399İstanbul Üniversitesi işletme
Aynı okul ve aynı bölümde okuyorum..
Planin ne oeki
Akademisyen ol
Alanında iş bulabilen var mı diye sormak lazım
Bu arkadaş Satış alanında çalışmaya devam etmiş ve şubat 2024'de işten çıkmış sevmediğin iş olunca zırt pırt çıkar durursun çok zor
Yeni mezun 2 sene tecrübeli burda bir çelişki yok mu sizce?
Kardeş bi şekilde yurtdışına çık ne güzel çok gençsin 5-10 yıl kal yurtdışında sonra olmadı dönersin canın isterse. Almanya ve İsveç. 3 5 kurş biriktir çık gelecek yok TR de en azından yakın gelecekte bi umut yok
zaten adam cikamamasindan bahsediyor
@@april5464 hayır çıkabiliyor ama orada bir iş bulana kadar maddi olarak desteğe ihtiyacı var
@@helloworld963 haberim var çünkü oradayım 😬
@@dsdsdsdasasasasa9621 Arap alacaklarına Türk alsınlar bak nasıl kalkiniyor
Alanında iş bulamayanlar işletme iktisat fakülteleri gelsin artk.
Sen nasıl alanında iş bulamıyorsun
@@akilleuszeus8431 İş bulmak istemiyorum.
Boğaziçi işletme mezunu olursam bile mi iş bulamam mı
marmara siyaset bilimi ve kamu yönetimi Fransızca hazırlıklı yazmayı az çok düşünmeye başlamıştım ta ki bu videoya kadar