Πως να κάνετε την μετακίνησή σας με ποδήλατο πιο ευχάριστη

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 29 июн 2024
  • Στο επεισόδιο αυτό ο Λεωνίδας και ο Μανώλης αναλύουν τους 5 λόγους που μπορεί να μας δυσκολεύουν στην αστική ποδηλασία.

Комментарии • 6

  • @MR70715
    @MR70715 27 дней назад +3

    Πολύ χρήσιμες συμβουλές. Θα ήθελα να προσθέσω και κάποιες ακόμα που σίγουρα θα βοηθήσουν όσους θέλουν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους.
    1. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε στο βίντεο κάθε ποδήλατο δεν είναι το ίδιο. Υπάρχουν ποδήλατα για το βουνό και άλλα για την πόλη. Καλό είναι αν δεν γνωρίζουμε τις διαφορές, να επισκεφτούμε ένα ποδηλατάδικο και να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το ιδανικότερο για τη χρήση που το θέλουμε.
    2. Εξίσου σημαντικό είναι το μέγεθος του ποδηλάτου. Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με το ύψος του κάθε αναβάτη.
    3. Για αυτούς που θέλουν να κάνουν συχνά ποδήλατο, η προμήθεια μιας τρόμπας δαπέδου με μανόμετρο είναι από τα βασικότερα εργαλεία που πρέπει να έχουμε.
    4. Οι σαμπρέλες επίσης είναι πολύ σημαντικές. Συνήθως τα καινούρια ποδήλατα έρχονται με όχι και τόσο ποιοτικές σαμπρέλες, με αποτέλεσμα τα λάστιχα να χρειάζονται συνεχώς φούσκωμα. Η αγορά ενός ζεύγους λίγο καλύτερες σαμπρέλες (τύπου 5-6 ευρώ η μία) θα μας γλιτώσει από πολύ φούσκωμα. Καλό είναι επίσης να έχουμε και ένα έξτρα ζεύγος σε περίπτωση που πάθουμε λάστιχο.
    5. Μιλώντας για σαμπρέλες, καλό είναι να ξέρουμε να τις αλλάζουμε αν χρειαστεί.
    6. Η σωστή πίεση στα ελαστικά είναι πολύ σημαντική. Κάθε ελαστικό αναγράφει στο πλάι τα όρια της πίεσης που πρέπει να τα φουσκώνουμε. Αυτό εξαρτάται από τα κιλά του αναβάτη και το τερέν οδήγησης. Αν π.χ. είμαστε αρκετά κιλά (βλέπε προδιαγραφές ελαστικού), τότε πρέπει να τα φουσκώνουμε περισσότερο, ενώ αν είμαστε λιγότερα κιλά ή σκοπεύουμε να οδηγήσουμε και εκτός δρόμου, όπως σε χώμα ή πέτρες ή πρόκειται για βρεγμένο οδόστρωμα, τότε πρέπει να τα φουσκώνουμε λιγότερο.
    7. Η σωστή θέση της σέλας επίσης είναι σημαντική. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο που μπορούν να μας βοηθήσουν να την τοποθετήσουμε στο σωστό ύψος. Θα συμβούλευα επίσης, μόλις βρούμε το σωστό ύψος, να σημαδέψουμε το παλουκόσελο ώστε να μπορούμε εύκολα να το ξαναβάλουμε στη θέση που μας βολεύει.
    8. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο φρένα σας δουλεύουν σωστά και δεν σας θέτουν σε κίνδυνο.
    9. Βάλτε στο πρόγραμμα, ανάλογα με τη χρήση που κάνετε, την επίσκεψη σε ένα ποδηλατάδικο για τη σωστή συντήρηση του ποδηλάτου. Ο καθαρισμός και η λίπανση της αλυσίδας, η ρύθμιση των φρένων και των ταχυτήτων, η ακτινολόγηση είναι σημαντικά για να είναι το ποδήλατο αξιοπλοο. Αν και τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα κάνετε και μόνοι σας.
    10. Προμηθευτείτε φώτα μπρος και πίσω αν σκοπεύετε να οδηγείτε βράδυ. Καλό είναι το πίσω φως να το έχετε ανοιχτό ακόμα και την ημέρα.
    11. Για όσους δεν έχετε δίπλωμα οδήγησης, καλό θα ήταν να μάθετε κάποια πολύ βασικούς κανόνες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι.
    12. Για να πάρετε τον αέρα και να σας φύγει η φοβία στην οδήγηση στον δρόμο, δοκιμάστε να πάρετε μέρος σε κάποιες από τις ποδηλατοπορείες που γίνονται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και συμμετέχουν και άλλοι ποδηλάτες.
    Ελπίζω να βοήθησα! Α, και μην ξεχνάτε ΠΑΝΤΑ κράνος!! Καλές βόλτες!

  • @user-id4vp1oi1y
    @user-id4vp1oi1y 21 день назад

    Πόλη ορεο βίντεο επιτέλους βίντεο σε περιμέναμε είσαι αλλανη ❤❤👍✌️

  • @meliosaslanidis5226
    @meliosaslanidis5226 27 дней назад +2

    Ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες.
    Ευτυχώς που υπάρχει ο "αστικός ποδηλάτης" για να μας λύνει προβλήματα 👍

  • @marinosmarinos5584
    @marinosmarinos5584 15 дней назад +1

    Έτσι όπως είναι οι δρόμοι της Αθήνας μόνο mtb με ασφάλτινα λάστιχα...και για όσους δεν αρέσει το λεπτό δρομισιο λάστιχο στο mtb υπάρχει καί το maxxis hookworm σε 29" μόνο δυστυχώς