#2 ΕΝΤΑΣΗ,ΤΑΣΗ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΘΕΩΡΙΑ ΟΡΙΣΜΟΙ)

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 3 окт 2024

Комментарии • 21

  • @wnntkas872
    @wnntkas872 2 года назад +1

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ!!!Δινω πανελληνιες και για καποιο λογο παντα δυσκολευομουν με την εννοια της τασης... πραγματικα τωρα ξαφνικα ολα βγαζουν νοημα THANK YOUUUUUUUUUU!!
    (Συνέχισε να κάνεις βίντεο είναι πολύ βοηθητικά❤)

  • @ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-φ4κ
    @ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-φ4κ 2 года назад

    Πώς μπορώ να βρω με πόσα βολτ δουλεύει μια συσκευή με συνεχές ρεύμα για να μην την κάψω.

  • @Gaming_Lovers35
    @Gaming_Lovers35 7 лет назад +2

    Geia sou file.Wraia videakia..Perimenw me anipomonisia ta ipolipa .Kanw metaptihiako kai asholoumaste se ena mathima me arduino kai Lambview..

    • @ArduinoHellas
      @ArduinoHellas  7 лет назад

      euxaristo polu file...ston epomeno mina tha anevoun arketa video pou einai idi etoima opote tha uparxei megalo uliko pou eimai sigouros oti tha sou aresei.sunexise me auti tin asxoleia kai kali tuxi me to metaptiiako sas

    • @ΠΑΝΟΣΣκλήκος
      @ΠΑΝΟΣΣκλήκος 7 лет назад +1

      Arduino Hellas ωραία βιντεάκια πολυ επιμορφωτικά κ κατανοητά , είσαι μορφωμένο παιδί , γράφε σε σωστά Ελληνικά κ όχι γκρικλις , νομίζω δεν σου ταιριαζει με την όλη παρουσία σου.

    • @ArduinoHellas
      @ArduinoHellas  7 лет назад

      ΠΑΝ. ΒΟΥΛΓΑΡ. Ευχαριστώ παρά πολύ για την στήριξη και την συμβουλή σου.Απο τις λίγες φορές που δεν έγραψα με ελληνικούς χαρακτήρες και δεν θυμάμαι τον λόγο που το είχα κάνει.

    • @Refractory82
      @Refractory82 2 года назад

      Πίεση σημαίνει ότι συμπυκνωνεις μόρια μεταξύ τους σε μικρότερη απόσταση. Ολα τα αλλα που μας λες ειναι του τσερβελου σου. Δείξε μου ένα νόμο 200 ετών όπως λες που να εξηγεί ότι η πίεση έχει να κάνει με την κίνηση. Μπαγλαμα

  • @paulkomn946
    @paulkomn946 6 лет назад +4

    Στον παραλληλισμό με τον υδραυλικό σωλήνα καλύτερα να έλεγες ότι η ηλεκτρική τάση είναι η πίεση που παρέχει η ΕΥΔΑΠ. Οχι ότι είναι λάθος η κλίση του σωλήνα.

    • @ArduinoHellas
      @ArduinoHellas  6 лет назад +1

      paris Tsolakides Ναι έχεις δίκιο θα μπορούσα να πω και αυτό το παράδειγμα νομίζω είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που είπα εγώ.

    • @Refractory82
      @Refractory82 2 года назад

      Φίλε μου, είναι λάθος αυτό με την πίεση που λες. Δεν σημαίνει ότι κάποιο υδραυλικό κυκλωμα, όταν έχει πίεση έχει κ ροή. Φαντάσου ένα υδραυλικό κυκλωμα μικρού μεγέθους, ας πούμε το καλοριφέρ του σπιτιού σου. Αν του βάλεις δοχείο πιεσεως και το πρεσαρεις με Χ πιεση νερου χωρίς κυκλοφορητή, το νερό δεν θα μετακινηθεί ουτε χιλιοστό. Επίσης αν το κυκλωμα το μηδενίσεις από πίεση (μισογεματο σωληνα) και ανοίξεις τον κυκλοφορητή, το νερό θα πάρει το δρόμο του. Για μένα ένα επίσης σωστό παράδειγμα είναι ότι το ηλεκτρονικό ρεύμα είναι μια ροή νερού. Τάση είναι η δύναμη που έκανε το νερό να ρέει. Κυκλοφορητής, κατηφόρα, τρομπα κλπ. Η ένταση είναι πίεση όπως λες (για μενα) πολλά μόρια νερου η πολλά ηλεκτρόνια τέλος παντων η τα βατ ειναι η ταχυτητα που περνανε αυτά τα ηλεκτρονια μέσα από τον αγωγό. Αν βάλεις κ τη μονάδα του χρονου στα βατ, τότε βγάζεις την ενέργεια. Βατωρα κιλοβατωρα κλπ. Ολα αυτα βέβαια είναι σχετικα, διότι το ρεύμα δεν ειναξ νερό αλλα μια κατηγορια από μόνο του 🙂😉

    • @paulkomn946
      @paulkomn946 2 года назад

      @@Refractory82 δε μας τα λες καλά. Η ευδαπ πάντα δίνει πίεση στο κύκλωμα. Αν δεν έδινε όταν άνοιγες τη βρύση σου δεν θα ερχοταν στάλα νερό.

    • @Refractory82
      @Refractory82 2 года назад

      Η ευδαπ σου δίνει κυκλοφορια στην ουσία και δημιουργείται πίεση επειδή το κυκλώνα είναι κλειστό. Στο ξανα λεω, φτιάξε ένα κυκλωμα και πρεσαρετο με όση πίεση θες. Όσο κ πίεση να δόσεις το νερό δεν θα γυρίσει., δεν θα κινηθεί. Αυτό το κάνει ο κυκλοφορητης. Στο ξανα λεω όμως, είναι σχετικά πολύ με το ρεύμα. Το ρεύμα δεν είναι νερο ουτε θα γίνει.

    • @paulkomn946
      @paulkomn946 2 года назад

      @@Refractory82 ρε φίλε ξεκόλα... αν το κύκλωμα είναι κλειστό που να πάει το νερό? Οταν όμως ανοίγεις τη βρύση το κύκλωμα ανοίγει και τρέχει το νερό λόγω της πίεσης. Ο ηλεκτρικός και ο υδραυλιός διακόπτης είναι ιδιοι ο πρωτος λειτουργει λόγω τάσης ο δευτερος λόγω της πίεσης. Το κατάλαβες?