In memoriile sale Constantin Argetoianu descrie pitoreasca familie Șuțu ca pe-o familie care trăia după obiceiurile fanariote. Astfel, ei ieșeau la plimbare cu caleașca cu arnăuți îmbrăcați in costumele clasice, spre deliciul trecătorilor care se opreau pe stradă să-i admire. Dădeau cele mai frumoase și elegante baluri la care doamnele înainte de cotillon, nelipsitul dans al balurilor, primeau cadouri consistente, mici bijuterii, pudriere de aur, carnete de bal cu coperți de aur.comparativ cu darurile din alte mari case, mult mai modeste. Aceste mici cadouri erau aduse de un cățel caniche într-un coșuleț pe care îl purta în gură. Cățelul botezat de familia Șuțu Cărluță, era un motiv pentru care prințul Carol,viitor rege Carol I, nu participa la aceste baluri. Cărluță după ce a murit, a fost împăiat și pus la piciorul scării principale din palat. **Familia Hagi-Mosco, o vestită familie de aromâni, a avut case mari pe spațiul actualului teatru Național. In casele Hagi-Mosco a funcționat o vreme primăria București. Cartea "Ziduri vechi, case dispărute" ar trebui reeditată. O carte de o mare valoare. Multe mulțumiri realizatorilor acestui film. Aș dori mai multe de acest fel.
Mulțumesc, foarte frumos! 👏🏻🎩
Like pentru naratoare 👍
In memoriile sale Constantin Argetoianu descrie pitoreasca familie Șuțu ca pe-o familie care trăia după obiceiurile fanariote. Astfel, ei ieșeau la plimbare cu caleașca cu arnăuți îmbrăcați in costumele clasice, spre deliciul trecătorilor care se opreau pe stradă să-i admire.
Dădeau cele mai frumoase și elegante baluri la care doamnele înainte de cotillon, nelipsitul dans al balurilor, primeau cadouri consistente, mici bijuterii, pudriere de aur, carnete de bal cu coperți de aur.comparativ cu darurile din alte mari case, mult mai modeste.
Aceste mici cadouri erau aduse de un cățel caniche într-un coșuleț pe care îl purta în gură. Cățelul botezat de familia Șuțu Cărluță, era un motiv pentru care prințul Carol,viitor rege Carol I, nu participa la aceste baluri. Cărluță după ce a murit, a fost împăiat și pus la piciorul scării principale din palat.
**Familia Hagi-Mosco, o vestită familie de aromâni, a avut case mari pe spațiul actualului teatru Național. In casele Hagi-Mosco a funcționat o vreme primăria București. Cartea "Ziduri vechi, case dispărute" ar trebui reeditată. O carte de o mare valoare.
Multe mulțumiri realizatorilor acestui film. Aș dori mai multe de acest fel.