ışık hızına ancak ışıktan hafif olduğunuzda(ışınlanma),veya ağırlığınızı ışık hızında itebildiğinizde ulaşabilirsiniz,ışık hızına ulaşıldığında ,bu hızda seyahat etmenizi ancak merkezkaç kuvvetiyle sağlayabilirsiniz,bu hıza ulaşıp bu hızda önce nesneleri sonra canlıları hareket ettireceksiniz ve ışık hızının aslında çok yavaş olduğunu anlayacaksınız.
Çok güzel ve anlaşılabilmesi bizler için zor olan veriler. Şimdi tüm bunların neden yapılamayacağını anlatmışsın bu güzel bundan sonrası ise tüm bunların nasıl yapılacağında. İnsan için ölüm hariç her şey mümkündür. İnsan için asla diye bir şey yoktur. Allah cc bu kudreti Adem oğluna vermiştir. Sadece zaman meselesi.
İşık hızını aşmamıza gerek yok sadece bedenden kurtulup beynimizi hayatta tutucak insan robot birleşimini yapmalıyız. Tanrı değiliz fizik ve doğa ana kanunlarını yenemeyiz. Şu anki teknolojiyle tabiki. Ama sürekli enerjiye ihtiyaç duyan bedenimizden kurtulabilirsek sonsuza kadar yaşayamaya biliriz ama çok daha uzun yaşayıp mantıklı hızlarda daha büyük bir evren keşfi yapabiliriz.Bütün bunları bulma çabamız zaten dünyanın ve güneş sistemimizin eninde sonunda sönecek olması ve bildiğimiz yaşamın tamamen yokolacağı.Dna mizda var yaşamın devamlılığını sürdürmek ve bunu eninde sonunda bulacağız ki çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.Zaten evrenin kendiside karadelik. Hayır değil diyorsanız yoksa nasıl işiktan hızlı hareket edebilirdi.Yeni gezegen aramaya çok acele etmeye gerek yok dünyayı güneş yuttuktan sonra zaten güneş sisteminde bize daha uzak olan gezegenlerde yaşam yeniden başlıycak.taki güneşte sürene kadar
Andromeda galaksisi bizden 2.5 mln ışık yili uzaklıkta. Ama Işık hızında giden bir aracın içindeysen senin için Andromedaya gitmek 23 sene sürecek. Sen 23 senede gideceksin oraya ama o zamana kadar yerde 2.5 mln sene geçmiş olacaktır. Galaksimizin herhangi bir yerine sandığından hizli gidebiliriz.
Bir canlı ışık hızında gidemez gitse bile o an hareketsiz kalır hiçbir organ çalışmaz psikolojik olarak kitlenir (felçlik geçirir yani) ve ölür ama eğer kapalı bir alan içinde giderse sadece biraz hareket kısıtlaması yaşar ve buna da zamanda yolculuk denir.
Olaya görelilik açısından bakmissin aslinda olasilikcilarin yaklasimi ile yaklastiginda birbirine cok uzak mesafe olan nesneler arasinda mesafenin asilabilme durumu var
Işık hızına yakın hıza ulaşmak mutlaka mümkün olacaktır. Bilim ilerledikçe bunun da bir yolu bulunacaktır. Sadece henüz keşfetmediğimiz şeylerin olduğunu kabul edip araştırmaya devam etmeliyiz
@orhan7091924 yilnda yasayan birine elindeki ufak bir telefonla 100 sene sonra 8k 240 fps video izleyeceksin deseydi birisi eminimki seninle aynı tepkiyi verirdi
Çekim kuvvetinin olmadığı Yerde Ağırlık olmayacağı için Kütle önemsiz olur. Kütleçekiminin olmadığı bir uzaklıkta , M sıfıra yaklaşacağı için Işık hızına yaklaşılabilir , hatta geçilebillir.E=mc2 formülünde m sıfıra yaklaşacağı için çok az bir enerjiyle ışık hızına yaklaşılabilir.
Kütle ve ağırlık aynı şey değildir. Örneğin dünyadaki ağırlığı 60kg olan bir insanın aydaki ağırlığı 10kg'dır ama kütlesi yine 60kg olarak ölçülür. Aynı insanın hiç bir kütle çekimine maruz kalmayacağını varsaydığımız uzay boşluğunda ağırlığı 0 iken kütlesi yine 60kg'dır.
@@tokagedizayn1997bilemezsin. Dünyada yaptığın ölçme kütlesel ağırlığı bulmaya dayalı. Halbuki terazinin üzerindeyken kütle çekim kuvveti işliyor. 60kg olarak ölçtüğün bir kütlenin 60kg olduğuna sen karar vermiş oluyorsun. Halbuki yeryüzünde bile kütle çekimi farklılık gösterebiliyor.
Arkadaşlar doğru noktaya parmak basmış. Yerçekiminden bahsettiğimizde özel görelilikten değil genel görelilikten bahsederiz. Özel görelilikte momentum, genel görelilikte yerçekimi el alınır. Momentum nedir? kütle x hız. Ama bu klasik momentum tanımı, görelilikte momentum hesaplanırken bir de Lorentz faktörüyle çarpılır, bu da gammadır. Yani Momentum = kütle x hız x gamma. Bir de şu var görelilikte kütle salt kütle olarak düşünülür ve kütle enerjiye denktir ama eşit değildir! m=E/c^2 formülüne göre kütleyi ışık hızına çıkarmak için sonsuz enerji gerektiğini görürüz ve bunu gama ile gösteririz. Işık hızına yaklaşırken sonsuza yaklaşan şey kütle ya da enerji değildir, gamadır. Gama kütlenin hızlanmaya direncini gösterir. Kısaca videodaki gibi kütleyi hızlandırmanın çaresini değil, yolu kısaltmanın bir çaresini bulmak daha doğru olacaktır.
@@selcukbecerik3902 Burada birsürü bilimsel kabul edilen bilgi yazılıyor. Kafa yoruluyor fikirler görüşler çarpışıyor? Işık maddemidir? Yoksa ışık dediğimizi taşıyan ortamın kendisimidir? Eğer ışık madde ise ortamda da maddeler var ise (ki var) ışık o maddeleri nasıl etkiliyor? Işığı düz bir çizgi gibi görebiliyorsak ışık ortamdaki maddeleri nasıl geçebiliyor? Mesela; ışığın kütlesi nedir? diye sorarlar ışık bir maddedir diyene. Yok eğer madde değil ise Madde gibi yol almasını sağlayan ne?
Doğru olan yanlışlar kesinlikle büyük düşünmüyor ama anlaşılır şekilde doğru anlatılıyor ışık hızını aşmak isteseydim bunu ışık hızını aşarak yapmazdım yani kendimi gidilecek konumda yapardım ama bunu yapmak çok güç bende güç kullanırım galasinin süper kütleli karadeliklerine her hangi bi uydu yerleştirip stabil yörüngesini koruyacak kütlede çalışacak ayarlamalarını yapardım ardından kendimi yapacak olan araç merkez noktadan istenilen konuma uçar ve sonra sinyal gücü okunabilsin ve süper kütleli kara delikten enerji aktarımı gerçekleşebilsin diye enerji portu gibi çalışan mini uydular yapardım her mini uydu bizi uluslar arası uzay istasyonundan 8kat daha fazla alan kaplayacağını belirtirsek eğer gerçekten ışık hızını aşmak için gezegenleri ve genetiği değiştirilmiş daha uzun ömürlü insan ırkı taşıyan silindirler ve reaktö odaları ile bu işi sonlandırırdım . !’)
Önce yürümeyi sonra koşmayı hareket yasalarını derken uçmayı öğrenirken uzaya açılmaya sıra geldi aynı yürümek gibi sıfırdan başlarken Fizik kuralları hakkında Kuantum gibi yasalar bulunup tartışırken zamanla yeni bilinmeyen Fizik kuraları çözüldükçe yeni durumlar gözlenecek..
İnsanoğlu eğer teknoljik olarak çağ atlarsa bunu ışık hızı ile değil, zamanı bükecek bir kapı yaparak bir yerden gidilecek istikamete geçiş kapısı inşa ederek bunu yapabilir.
Dünyamız yörüngesinde saatte 105000km hızla ilerliyor.bunu hissetmedigimize göre ışık hızında gidebilen bir araç yapılsa o araçla yolculuk mümkün olurdu.
Fiziksel yapıyı ışık hızına ulaştırmak yerçekimi olmadan pek mümkün değil. Diğer türlü fiziksel yapı parçalanır. Yani bi atomu ışık hızında bilgi transferi olarak kullanabilmek mümkün. Tüm yapıyı o hıza çıkarmak pek değil.
ne ışık hızına çıkılabilecek, ne de herhangi bir yer buna değecek, hatta belki ne uzay ne madde var, fantazi ve hayal kurmak iyidir ama çok ta kaptırmayalım, üç gün oyalanıp gidicez 👽
Isik hizını sade ruhumuz aşabilir, bedenden ayrilan, yani öldukten sonra bedeni terkeden ruh ışık hızında gidebilir, insansılara(evrim ile gelişmiş ilk insan vücutlara) adem-havvanın ruhu galu beladan işık hızinda gelip girdigi gibi, tersi de olabilir
Işık hızında gidebilmek için Işık olmak gerek Yani fotonlara ayrılman gererk. Zaten ışık hızında hareket etmek bir teori olması mümkün olmayan bir şey.
ışık hızı tabii ki geçilemez, buna evrenin koyduğu limit gibi bakılabilir. aslında 299792,458m/s ışığın kendi kabiliyetinden kaynaklanan bir değer değil, evren dokusunun kısaca ışık diye tabir ettiğimiz tüm elektromanyetik dalga formlarına müsaade ettiği hareket hızıdır. kütlesi olan hiçbir şeyin bu hıza ulaşması mümkün olmuyor, bu hıza ulaşabilmek için kütlenin tamamen enerjiye dönüşmesi gerekiyor.
Işık hızına ulaşmak için ışık olmak lazım hiç bir elle tutulur metaryel ile ışık hızına ulaşmak mümkün değil kendimizde dahil, maval okumayin...! Metafizik hariç... :)
*_Bence en mantıklı çözüm, ışık hızını aşmaya çalışmak yerine başka bir çözüm üretmek. Işık hızını aşamıyorlarsa, etrafından dolaşmalılar. Solucan deliklerini araştırmak çok daha makul duruyor._*
ışık hızı en yavaş hizdir bundan ötesi var arayın bulun sasece bir adimla galakside ki tüm gezegenleri gezebiliriz buda düşünme hızıyla eşittir bunun üzerine yogunlasin ve yapın 😮
Beden donunca ölümsüzleşmez. Vücudumuzun oksijene ihtiyacı var, solunumu nasıl yapacak ? Besine ihtiyacı var. Ayrıca vücud donsa bile yaşlanır, yüzümüz kırışır, bedenimizin yaşlanması durmaz. Tahminimce.
Son 1 dakikaya kadar dayandım ama son 1 dakikada devreler yandı ben çıkıyorum siz devam edin.
5 месяцев назад
Mars'a asla 10 dakikada gidemeyeceğiz demek çok iddialı bir laf. Bu asla aya gidemeyeceğiz demek gibi bir şey. Mars'a asla ışık hızında gidemeyeceğiz denilirse bu doğru olabilir. Ama sonuçta warp diye bir şey var ve biz füzyonu bulup, bunu bir Uzay gemisine sığacak kadar küçük hale getirdikten sonra warp yapabileceğiz.
herşey bi frekansata titreşiyor,ışık hızında giden bi gemi ve içindeki mürettebat o ışık frekansında tireşime geçirilise kimse jöle olmaz 🙃 bunun için gemi bi warp balocuğunu içinde seyahat eder ..🤔
Bir kaç saat içinde galaksiyi keşfetmek dediği anda kapattım. En yakın yıldıza ışık hızında 4 yılda gidiyoruz galaksiyi nasıl birkaç saatte keşfedeceksin?
Işık hızında hareket ederken zaman durur bro hatırlatim... Sen yüz bin ışık yılı mesafeyi ışık hızındayken 1 saniye de katetmiş gibi hissedersin fakat dışardan seni gözlemliyen birisi bunu yüz bin yıl olarak görür yani sen yüz bin ışık yılı mesafeyi 1 saniye de katettiğinde dünyada 100 bin yıl geçmiş olur... burdaki asıl sorun şuanki fizik yasalarına göre bizim hiçbirzaman ışık hızına ulaşamıycağımız kütlesi olan hiçbirşey ışık hızında hareket edemez kütlesiz olan (foton gibi mesela) şeylerde ışık hızından başka bi hızda hareket edemez yavaşlıyamaz mesela... biz ancak ışık hızına yaklaşabiliriz belki oda çok zor ama ışık hızının yüzde 99 una yaklaşabilmek fizik yasalarına göre mümkün bu hızdayken de yine yukarda belirttiğim gibi zaman senin için nerdeyse durma noktasına geliceğinden çok kısa sürelerde çok büyük mesafeler katedebilirsin sıkıntı seni dışardan izleyen için binlerce yıl geçer sadece...
Işık hızına çıkılamayacağı için, zaman devam eder, arkadaşın dediği doğru.ancak ışık hızına çıkıldığında zaman durur da doğru fakat, sen paramparça olduktan sonra da kıymeti de yok. @@nexus8931-v2l
harika video olmuş ama bir gün gerçek olursa biz göremeyiz de velev ki başka dünyalardan birileri geldi hani oldu diyelim.. gaza basarak (ışık hızı - hız - hidrojen vs şu bu) böyle gelmeyecekleri aşikar. o gün gelsin tüm fizik patlasın isterdim. atıyorum mars a 10 satte gidiyoruz ama andromeda ya 10 dk gibi garip sonuçlar çıksın böyle apışıp kalalım çok isterim.. cidden..😂 ama biz daha dünya düzc tepsi gibi inananlar varken o gemilere binsek 10 dk da gitsek yine bir yalan dolan buluruz einstein amca mezarında ters mi dönsün amca ne istiyorsun😂😂 yoo ona bir isim buluruz geleneksel fizik deriz mesela😅😅
Işık hızı saniyede 300.000 km. Ama dünyadaki 1 saniye uzayda çok daha kısa bir süreye tekabül ediyor. Dolayısı ile asıl olan hız değil zaman. 300 km hızla giden bir arabayı normal halde seyretmek ve ağır çekim seyretmek gibi. Hız 300 km/h ama sizin seyretme hızınız asıl olan.
Hız yerine Zaman dan çıkmak ve uzay da bir anlam da sörf yapmamız lazım zaman dan bugün çıkıp 5m yil öteden çıkar san o yolu bjr kaç an de geçmiş olur sun başka yolu da yok
Aslinda basindan yanlis ilerliyoruz su anki bedenimizi veya objeleri gitmek istedigimiz yere goturmek yerine oraya teknolojiyi kullanarak kopyalamamiz lazim 1 tane dunyada 1 tane marsta olsak sikinti varmi? Bu bi mail in gonderilmesi gibi onun icin once kendi biyoloji sifremizi cozup onu sanala cevirmemiz gerekiyor sonra karsiya kopyala.... risk 0.
ışık hızının artmaı ile kütle artar ama bu da göreceli...ışık hızına yakın gidildiğinde bilinen bu paradoxun dışına çıkarsınız benim geliştirdiğim teoride...
Teori, bilimsel yöntemlerle elde edilen gözlemler, deneyler ve kanıtlara dayanarak bir olguyu veya olayı açıklamak için oluşturulan kapsamlı bir açıklamalar bütünüdür. Yani senin ki varsayımdır
@@exzzabyte relative bakış...bana göre teori...bu güne dek yanıldığım durum olmaması nı kendime referans verdim...size göre öyle olması doğal...öyle de olmalı..sorun yok...
Gezer avcı ancak bölgesel resimler çekebildi. Dünyayi Tek kareye sığdıracak kadar bile uzaklaşamıyoruz. 2024 olmuş Aya da gidemedik. Dünya uluslarının Sikindirik teknolojisi bunları dahi başaramazken, inkansız konuları araştırıp duruyorlar. Bu arada marsa aya yollanan araçlar falan da hikaye. 1969 daki teknoloji ile tüm dünyayı kandırabildilerse şimdilerde kralını çekerler o film lerin
Işık hızında yolculuk yapsaydık sağa sola bakmak değil parmagimizi bile oynatamazdik artık göğüsumuz sırtımıza yapışirdi düşünsene saniyede 300bin kilo metre 2 saniyede 600bin km vücut ta kemik kalmaz
@@kemalanlylmaz8632 bunlar hep matematik sel teoriler yaşayan gören bilen yok mantiken ışık hızına şuan için dayanacak bir metal ve cisim bile icat edilememisken böyle g kuvvetleri gibi teorileri desteklemek dosgrudegil şöyle düşün ışık hızında 1saniye yolculuk yapılacak g kuvveti sizin dedginiz gibi olsun yane haklı olduğunuzu biliyorsunuz ya peki 1saniye yolculuk yaparmiydin o testi gerçekten yaparmiydin 🙂 yorum yapmak için yorum yapmayın gerçekçi olalım herzaman 👍
@@kemalanlylmaz8632ben sana doğrusunu solim. Bir kütle ışık hızına ulaşamaz.ama diyelim ki ulaştı.bir kutlenin ışık hızına ulaşması demek sonsuz enerji demek.o hıza ulaştıktan sonra o maddenin o hizdan sonra yavaşlaması mümkün değil.bu evrenin sonu demek.
ışık hızına ancak ışıktan hafif olduğunuzda(ışınlanma),veya ağırlığınızı ışık hızında itebildiğinizde ulaşabilirsiniz,ışık hızına ulaşıldığında ,bu hızda seyahat etmenizi ancak merkezkaç kuvvetiyle sağlayabilirsiniz,bu hıza ulaşıp bu hızda önce nesneleri sonra canlıları hareket ettireceksiniz ve ışık hızının aslında çok yavaş olduğunu anlayacaksınız.
Belki de biz ışık hızına çıkmayacağız da ışık bizim hızımıza inecek? Bir de böyle düşün
Umarım ṣakadır, fantazilerinize hayranım ❗️👏🤓
Çok güzel ve anlaşılabilmesi bizler için zor olan veriler. Şimdi tüm bunların neden yapılamayacağını anlatmışsın bu güzel bundan sonrası ise tüm bunların nasıl yapılacağında. İnsan için ölüm hariç her şey mümkündür. İnsan için asla diye bir şey yoktur. Allah cc bu kudreti Adem oğluna vermiştir. Sadece zaman meselesi.
senden her şeyi öğrendim teşekkür ederim
Eline sağlık bu istikrarını taktir ediyorum cidden..
Video için teşekkürler.
Bilgiler için teşekkürler
Işık hızını aşmanın tek yolu maddesel bedenden kurtulmak galiba, en iyisi ve mantıklısı ruhen yolculuk :)
Düşünme yoluyla mı ışınlanma gibi
Yusuf güneye sorsunlar o yapıyor
Yusuf Güney fake hesap açmış diye yorumladım
Abdnin stargate projesindeki gibi.
İşık hızını aşmamıza gerek yok sadece bedenden kurtulup beynimizi hayatta tutucak insan robot birleşimini yapmalıyız. Tanrı değiliz fizik ve doğa ana kanunlarını yenemeyiz. Şu anki teknolojiyle tabiki. Ama sürekli enerjiye ihtiyaç duyan bedenimizden kurtulabilirsek sonsuza kadar yaşayamaya biliriz ama çok daha uzun yaşayıp mantıklı hızlarda daha büyük bir evren keşfi yapabiliriz.Bütün bunları bulma çabamız zaten dünyanın ve güneş sistemimizin eninde sonunda sönecek olması ve bildiğimiz yaşamın tamamen yokolacağı.Dna mizda var yaşamın devamlılığını sürdürmek ve bunu eninde sonunda bulacağız ki çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.Zaten evrenin kendiside karadelik. Hayır değil diyorsanız yoksa nasıl işiktan hızlı hareket edebilirdi.Yeni gezegen aramaya çok acele etmeye gerek yok dünyayı güneş yuttuktan sonra zaten güneş sisteminde bize daha uzak olan gezegenlerde yaşam yeniden başlıycak.taki güneşte sürene kadar
0:07 birkaç saat içinde değil galaksiyi keşfetmek güneş sisteminin dışına bile çıkılmaz. Galaksinin çapı yüz bin isik yili
Andromeda galaksisi bizden 2.5 mln ışık yili uzaklıkta. Ama Işık hızında giden bir aracın içindeysen senin için Andromedaya gitmek 23 sene sürecek. Sen 23 senede gideceksin oraya ama o zamana kadar yerde 2.5 mln sene geçmiş olacaktır. Galaksimizin herhangi bir yerine sandığından hizli gidebiliriz.
Bir canlı ışık hızında gidemez gitse bile o an hareketsiz kalır hiçbir organ çalışmaz psikolojik olarak kitlenir (felçlik geçirir yani) ve ölür ama eğer kapalı bir alan içinde giderse sadece biraz hareket kısıtlaması yaşar ve buna da zamanda yolculuk denir.
Olaya görelilik açısından bakmissin aslinda olasilikcilarin yaklasimi ile yaklastiginda birbirine cok uzak mesafe olan nesneler arasinda mesafenin asilabilme durumu var
Işık hızına yakın hıza ulaşmak mutlaka mümkün olacaktır. Bilim ilerledikçe bunun da bir yolu bulunacaktır. Sadece henüz keşfetmediğimiz şeylerin olduğunu kabul edip araştırmaya devam etmeliyiz
@orhan7091924 yilnda yasayan birine elindeki ufak bir telefonla 100 sene sonra 8k 240 fps video izleyeceksin deseydi birisi eminimki seninle aynı tepkiyi verirdi
Kardeşim işık hızına ulaşmışsan artık sen de bir ışıksındır.. Foton a dönüşmüş olursun.. Bu mümkün değil
@@yldrayyildirim2341 ışınlanma diye bir şey yapılabilirse ilerleyen dönemde herşey mümkün kardeşim. Benim şahsi fikrim bu yönde
Niye urkutucu olsun canim. Sihir hibi büyü gibi cok guzel 😊😊
son birkaç dakikaya kadar fena değildi ama sonlara doğru koptum:)
Çekim kuvvetinin olmadığı Yerde Ağırlık olmayacağı için Kütle önemsiz olur. Kütleçekiminin olmadığı bir uzaklıkta , M sıfıra yaklaşacağı için Işık hızına yaklaşılabilir , hatta geçilebillir.E=mc2 formülünde m sıfıra yaklaşacağı için çok az bir enerjiyle ışık hızına yaklaşılabilir.
Kütle ve ağırlık aynı şey değildir. Örneğin dünyadaki ağırlığı 60kg olan bir insanın aydaki ağırlığı 10kg'dır ama kütlesi yine 60kg olarak ölçülür. Aynı insanın hiç bir kütle çekimine maruz kalmayacağını varsaydığımız uzay boşluğunda ağırlığı 0 iken kütlesi yine 60kg'dır.
@@tokagedizayn1997bilemezsin.
Dünyada yaptığın ölçme kütlesel ağırlığı bulmaya dayalı. Halbuki terazinin üzerindeyken kütle çekim kuvveti işliyor.
60kg olarak ölçtüğün bir kütlenin 60kg olduğuna sen karar vermiş oluyorsun.
Halbuki yeryüzünde bile kütle çekimi farklılık gösterebiliyor.
Arkadaşlar doğru noktaya parmak basmış. Yerçekiminden bahsettiğimizde özel görelilikten değil genel görelilikten bahsederiz. Özel görelilikte momentum, genel görelilikte yerçekimi el alınır. Momentum nedir? kütle x hız. Ama bu klasik momentum tanımı, görelilikte momentum hesaplanırken bir de Lorentz faktörüyle çarpılır, bu da gammadır. Yani Momentum = kütle x hız x gamma. Bir de şu var görelilikte kütle salt kütle olarak düşünülür ve kütle enerjiye denktir ama eşit değildir! m=E/c^2 formülüne göre kütleyi ışık hızına çıkarmak için sonsuz enerji gerektiğini görürüz ve bunu gama ile gösteririz. Işık hızına yaklaşırken sonsuza yaklaşan şey kütle ya da enerji değildir, gamadır. Gama kütlenin hızlanmaya direncini gösterir. Kısaca videodaki gibi kütleyi hızlandırmanın çaresini değil, yolu kısaltmanın bir çaresini bulmak daha doğru olacaktır.
@@selcukbecerik3902
Burada birsürü bilimsel kabul edilen bilgi yazılıyor. Kafa yoruluyor fikirler görüşler çarpışıyor?
Işık maddemidir?
Yoksa ışık dediğimizi taşıyan ortamın kendisimidir?
Eğer ışık madde ise ortamda da maddeler var ise (ki var) ışık o maddeleri nasıl etkiliyor?
Işığı düz bir çizgi gibi görebiliyorsak ışık ortamdaki maddeleri nasıl geçebiliyor?
Mesela; ışığın kütlesi nedir? diye sorarlar ışık bir maddedir diyene.
Yok eğer madde değil ise
Madde gibi yol almasını sağlayan ne?
Kütle eşit değildir enerji. Hadi kolay gelsin hocam.
Bildiğimiz herşey doğru olsaydı dünyada olmazdık zaten
Işık duvarını aştım
ışık duvarını aştım
sarmaşık güle dolaştım.🪄🎼
Doğru olan yanlışlar kesinlikle büyük düşünmüyor ama anlaşılır şekilde doğru anlatılıyor ışık hızını aşmak isteseydim bunu ışık hızını aşarak yapmazdım yani kendimi gidilecek konumda yapardım ama bunu yapmak çok güç bende güç kullanırım galasinin süper kütleli karadeliklerine her hangi bi uydu yerleştirip stabil yörüngesini koruyacak kütlede çalışacak ayarlamalarını yapardım ardından kendimi yapacak olan araç merkez noktadan istenilen konuma uçar ve sonra sinyal gücü okunabilsin ve süper kütleli kara delikten enerji aktarımı gerçekleşebilsin diye enerji portu gibi çalışan mini uydular yapardım her mini uydu bizi uluslar arası uzay istasyonundan 8kat daha fazla alan kaplayacağını belirtirsek eğer gerçekten ışık hızını aşmak için gezegenleri ve genetiği değiştirilmiş daha uzun ömürlü insan ırkı taşıyan silindirler ve reaktö odaları ile bu işi sonlandırırdım . !’)
Önce yürümeyi sonra koşmayı hareket yasalarını derken uçmayı öğrenirken uzaya açılmaya sıra geldi aynı yürümek gibi sıfırdan başlarken Fizik kuralları hakkında Kuantum gibi yasalar bulunup tartışırken zamanla yeni bilinmeyen Fizik kuraları çözüldükçe yeni durumlar gözlenecek..
İnsanoğlu eğer teknoljik olarak çağ atlarsa bunu ışık hızı ile değil, zamanı bükecek bir kapı yaparak bir yerden gidilecek istikamete geçiş kapısı inşa ederek bunu yapabilir.
Dünyamız yörüngesinde saatte 105000km hızla ilerliyor.bunu hissetmedigimize göre ışık hızında gidebilen bir araç yapılsa o araçla yolculuk mümkün olurdu.
Bilgi yanlış tekrar bakın.
Dünya düz ve sabittir.
Seslendirme huzurlu değil bilin isterim uyuyamıyorum bu sesle 😅
0.75 hızı den 😉
@@TheKaya62 1,25 te çok tatlı konuşuyor :D
@@yussufcuk 🤣
Insan ilk halinde bile isik hizinin milyarlarca daha uzerinde bir hiza sahip siz uyumaya devam edin
Fiziksel yapıyı ışık hızına ulaştırmak yerçekimi olmadan pek mümkün değil. Diğer türlü fiziksel yapı parçalanır. Yani bi atomu ışık hızında bilgi transferi olarak kullanabilmek mümkün. Tüm yapıyı o hıza çıkarmak pek değil.
Işık hızına yaklaşacak bir araç için en mantıklısı ön yapıda güçlü bir elektro manyetik alan gerekiyor.
Hadi onu da geçtim o hıza ulaşmakta gerekli enerji bir araç için şuan mevcut değil.
ışık hızı diye bir şey yok, Sönümleme vardır, Sönümleme değişken kuvvet vardır
Işık hızında seyahat yerine Işınlanmayı bulmamız lazım
Bütün hayallerimi yıktın😢😢😢
Zamanda yolculuk yapamiycazmı?
ne ışık hızına çıkılabilecek, ne de herhangi bir yer buna değecek, hatta belki ne uzay ne madde var, fantazi ve hayal kurmak iyidir ama çok ta kaptırmayalım, üç gün oyalanıp gidicez 👽
Anan seni dogurmasaydi iyidi aslında
Isik hizını sade ruhumuz aşabilir, bedenden ayrilan, yani öldukten sonra bedeni terkeden ruh ışık hızında gidebilir, insansılara(evrim ile gelişmiş ilk insan vücutlara) adem-havvanın ruhu galu beladan işık hızinda gelip girdigi gibi, tersi de olabilir
Önümüzde çıkan ilk göktaşı İçimizden geçerdi😂
göktaşına gerek yok ışık hızının yarısında bile hareket ederken bi toz zerreciği bile ebene atlar senin :D
Işık hızında gidebilmek için Işık olmak gerek Yani fotonlara ayrılman gererk. Zaten ışık hızında hareket etmek bir teori olması mümkün olmayan bir şey.
Işık hizina cok yavasca kademe kademe ciksaydik nasil olurdu acaba
Gece gece 4 de ben niye ışık hızının zararlarını dinliyorum ki sanki sabah 9 seferine biletim var
04.29’dan selamlar 😄
Harbi aq ben gidiyorum
ışık hızı tabii ki geçilemez, buna evrenin koyduğu limit gibi bakılabilir. aslında 299792,458m/s ışığın kendi kabiliyetinden kaynaklanan bir değer değil, evren dokusunun kısaca ışık diye tabir ettiğimiz tüm elektromanyetik dalga formlarına müsaade ettiği hareket hızıdır. kütlesi olan hiçbir şeyin bu hıza ulaşması mümkün olmuyor, bu hıza ulaşabilmek için kütlenin tamamen enerjiye dönüşmesi gerekiyor.
Işık hızına ulaşacak tek şey ruhunuz, ruhunuz da uykuda salınır
Bunu öğrendiğim iyi oldu. Bundan sonra ışık hızına çıkmayım bari.
40 yıl önce Hans Muhammed Ayberk adında bir gökbilimcinin kitabını okudum bunun imkansız olduğunu söylüyordu
Solucan delikleri falan hikâyer gercekte varlar ama icinden geçmek mümkün değil
Işık hızına ulaşsak bile derin uzaya geçemeyiz
Işık hızına ulaşmak için ışık olmak lazım hiç bir elle tutulur metaryel ile ışık hızına ulaşmak mümkün değil kendimizde dahil, maval okumayin...! Metafizik hariç... :)
Işık hızından daha hızlı... kainatı 9 saniyede dolaşıp geri gelir düşünce! daha hızlı olan bir şey yoktur.
Kafalar nasıl güzel ama 😂😂😂
Işık hizini anladıkta düşünce hizina ulaşmak mumkunmu? Biraz fazla hayal kurdum
korkacak birşey yok nasılsa öyle birşey olmuyor daha
Işık hızına yakın bir şekilde yolculuk yapılabilir bence. Yapılması gereken çok basit. Büyük bir gemi yapacağız ve etrafa bakmayacağız :D
Videolarınızı severek izliyorum, Fakat hiç bişey anlamadım :)
*_Bence en mantıklı çözüm, ışık hızını aşmaya çalışmak yerine başka bir çözüm üretmek. Işık hızını aşamıyorlarsa, etrafından dolaşmalılar. Solucan deliklerini araştırmak çok daha makul duruyor._*
Einstein in lafını çalmışsın
@@user-oe2jx3bd5f Kimsenin bir şeyini çalmadım
Işık hızının 1\10 na ulaşsak Allah bereket versin.
ışık hızı en yavaş hizdir bundan ötesi var arayın bulun sasece bir adimla galakside ki tüm gezegenleri gezebiliriz buda düşünme hızıyla eşittir bunun üzerine yogunlasin ve yapın 😮
İnsanları dondurun ,koyun rokete 1000 yıl yolculuk yapsınlar gitmek istedikleri yere gitsinler dünyada bana kalsın!
Beden donunca ölümsüzleşmez. Vücudumuzun oksijene ihtiyacı var, solunumu nasıl yapacak ? Besine ihtiyacı var. Ayrıca vücud donsa bile yaşlanır, yüzümüz kırışır, bedenimizin yaşlanması durmaz. Tahminimce.
1000 yıl yolculukta bir yere ulaşamıyoruz malesef
Onların derdi
Bunun için ki 5 element filminde ışık hızı ile hareket Eden gemide konuklar yatakta uyutuluyor ki sistemlerinde bozukluk olmasın 😅
Son kısmı anlamadım, nalet olsun
Tamam 10 dk da gitmeyelim 1 ayda gidelim oda yeter 😅
Işık hızında gidilse, Mars'a 20 dk da varılır. Işık hızının yarısında nasıl oluyor da 10 dk da varıyoruz? 🤔
Fizikten kurtulunca herkes ışık hızında gidebilecek
Bir şey yazmadan cevabını alacaksak yazmaya gerek yok 🤣
BİZDE BEYİN NAMINA BİŞEYMİ BIRAGTIN GARDAŞIM, YAGTIN HÜCRELERİ, GECE GECE 2 MAGNEZYUM HAPIYLA UYURUM ARTIK :))
g kuvvetğne maruz kalmak ruhun bedenden ayrılması gibi birşeydir , kolay değil o işkence gibi birşey olurdu😊
Bunları anlamaq için zamna ihtiyacım olucak😊
Son 1 dakikaya kadar dayandım ama son 1 dakikada devreler yandı ben çıkıyorum siz devam edin.
Mars'a asla 10 dakikada gidemeyeceğiz demek çok iddialı bir laf. Bu asla aya gidemeyeceğiz demek gibi bir şey. Mars'a asla ışık hızında gidemeyeceğiz denilirse bu doğru olabilir. Ama sonuçta warp diye bir şey var ve biz füzyonu bulup, bunu bir Uzay gemisine sığacak kadar küçük hale getirdikten sonra warp yapabileceğiz.
Warp için 50 tane Jüpiter enerjisi lazım diyor videoda dinlemedinmi
Uzay diye bir yer olmadığına göre ışık hızı da yok.
yahu ömrünüzde ksç kez 700 hp araca bindiniz ,kaç kez g kuvvetine maruz kaldınız 😅
herşey bi frekansata titreşiyor,ışık hızında giden bi gemi ve içindeki mürettebat o ışık frekansında tireşime geçirilise kimse jöle olmaz 🙃 bunun için gemi bi warp balocuğunu içinde seyahat eder ..🤔
Fizik agliyor yorumlari okuyunca. 😂😂
Birkac tanesine cevap yazayim dedim once, sonra kendi kendime "dunyayi benmi kurtaracagim" dedim, bosver.
Bence ışık hızının, yüzde birine bile ulaşılamaz
Bir kaç saat içinde galaksiyi keşfetmek dediği anda kapattım. En yakın yıldıza ışık hızında 4 yılda gidiyoruz galaksiyi nasıl birkaç saatte keşfedeceksin?
Işık hızında hareket ederken zaman durur bro hatırlatim... Sen yüz bin ışık yılı mesafeyi ışık hızındayken 1 saniye de katetmiş gibi hissedersin fakat dışardan seni gözlemliyen birisi bunu yüz bin yıl olarak görür yani sen yüz bin ışık yılı mesafeyi 1 saniye de katettiğinde dünyada 100 bin yıl geçmiş olur... burdaki asıl sorun şuanki fizik yasalarına göre bizim hiçbirzaman ışık hızına ulaşamıycağımız kütlesi olan hiçbirşey ışık hızında hareket edemez kütlesiz olan (foton gibi mesela) şeylerde ışık hızından başka bi hızda hareket edemez yavaşlıyamaz mesela... biz ancak ışık hızına yaklaşabiliriz belki oda çok zor ama ışık hızının yüzde 99 una yaklaşabilmek fizik yasalarına göre mümkün bu hızdayken de yine yukarda belirttiğim gibi zaman senin için nerdeyse durma noktasına geliceğinden çok kısa sürelerde çok büyük mesafeler katedebilirsin sıkıntı seni dışardan izleyen için binlerce yıl geçer sadece...
Işık hızına çıkılamayacağı için, zaman devam eder, arkadaşın dediği doğru.ancak ışık hızına çıkıldığında zaman durur da doğru fakat, sen paramparça olduktan sonra da kıymeti de yok. @@nexus8931-v2l
Işık bi kaç saatte galaksiyi keşfedemez binlerce ışık yılı lazım
Evet hizli gitmek kolay is degil gercekten uzay bos olsaydi belki....
Karanlık enerji ışık hızının en az 2 katı hıza ve güce sahip midir? O zaman sınır bu değil demek ki...
İnsanları boş bilgilerle oyalama hızı ile alakalı video istiyoruz
Bir uzay aracinin icine bi tane daha koyup ters yonde hareket ederse insanlar etkilenmez bu kadar basit halbuki ;)
İnanılmaz mantıklı yorum
harika video olmuş ama bir gün gerçek olursa biz göremeyiz de velev ki başka dünyalardan birileri geldi hani oldu diyelim.. gaza basarak (ışık hızı - hız - hidrojen vs şu bu) böyle gelmeyecekleri aşikar. o gün gelsin tüm fizik patlasın isterdim. atıyorum mars a 10 satte gidiyoruz ama andromeda ya 10 dk gibi garip sonuçlar çıksın böyle apışıp kalalım çok isterim.. cidden..😂 ama biz daha dünya düzc tepsi gibi inananlar varken o gemilere binsek 10 dk da gitsek yine bir yalan dolan buluruz einstein amca mezarında ters mi dönsün amca ne istiyorsun😂😂 yoo ona bir isim buluruz geleneksel fizik deriz mesela😅😅
Işık hızı saniyede 300.000 km. Ama dünyadaki 1 saniye uzayda çok daha kısa bir süreye tekabül ediyor. Dolayısı ile asıl olan hız değil zaman. 300 km hızla giden bir arabayı normal halde seyretmek ve ağır çekim seyretmek gibi. Hız 300 km/h ama sizin seyretme hızınız asıl olan.
Işık hızına ulaşan herşey madde özelliğini yitirir.. Artık bir foton dan ibarettir.. Yani ışıktır.. İyi bir teori ama 👏😅
Valla onu besi bilmem....isik hizinda gidilecek yere tek vucut olarak gotursunler gerisi mesele degil...aksi taktirde buhar oluruz.
niye yavas anlatmiosun metinden okur gibi arkandan atlimi kosturuo yavas krdsm yvs yahu..
Hız yerine Zaman dan çıkmak ve uzay da bir anlam da sörf yapmamız lazım zaman dan bugün çıkıp 5m yil öteden çıkar san o yolu bjr kaç an de geçmiş olur sun başka yolu da yok
Aslinda basindan yanlis ilerliyoruz su anki bedenimizi veya objeleri gitmek istedigimiz yere goturmek yerine oraya teknolojiyi kullanarak kopyalamamiz lazim 1 tane dunyada 1 tane marsta olsak sikinti varmi? Bu bi mail in gonderilmesi gibi onun icin once kendi biyoloji sifremizi cozup onu sanala cevirmemiz gerekiyor sonra karsiya kopyala.... risk 0.
Toz zerreleri ışık hozıyla en yakın kütleue gidecektir.boşlukta zerre olmaz.
ışık hızının artmaı ile kütle artar ama bu da göreceli...ışık hızına yakın gidildiğinde bilinen bu paradoxun dışına çıkarsınız benim geliştirdiğim teoride...
Teori, bilimsel yöntemlerle elde edilen gözlemler, deneyler ve kanıtlara dayanarak bir olguyu veya olayı açıklamak için oluşturulan kapsamlı bir açıklamalar bütünüdür. Yani senin ki varsayımdır
@@exzzabyte relative bakış...bana göre teori...bu güne dek yanıldığım durum olmaması nı kendime referans verdim...size göre öyle olması doğal...öyle de olmalı..sorun yok...
Işık madde olmadığı için o hızda.. hiç bir madde ışık hızına erişemez.. erişmek istese de paramparça olur..
Düz mantık böyle..
Işık hızına yaklaşırsaniz, tekillik devreye girer.
Işık hızına çık sonra ne olacağını görelim böyle bir deneyim olmamış varsayalım bu
İnsan oğlu bunu yapamaz ama cinler çok hızlı hareket edebilir miş onlar böyle bir gemide yolculuk yapabilir
Yolda yürümeyi bilmiyoruz ışık hızı bizim neyimize 3kilo yoğurt 120 TL olmuş onu bir çözün ışık hızını sonra halledersiniz.
bayrapımızı indiremeyeceksiniz vatanımızı bölemeyeceksiniz :D
Yorumu okuyunca 5 litre pırıl 10 liraydı diyen dayı geldi aklıma Türkiye uçuyor uçuyor 😂
👍🤘🇹🇷
Gezer avcı ancak bölgesel resimler çekebildi. Dünyayi Tek kareye sığdıracak kadar bile uzaklaşamıyoruz. 2024 olmuş Aya da gidemedik. Dünya uluslarının Sikindirik teknolojisi bunları dahi başaramazken, inkansız konuları araştırıp duruyorlar. Bu arada marsa aya yollanan araçlar falan da hikaye. 1969 daki teknoloji ile tüm dünyayı kandırabildilerse şimdilerde kralını çekerler o film lerin
Benimki yandi😂
Işık hızı çok yavaş bir hız...Mesela hayal hızı nedir? Hayal bir kaç dakikada bütün fizik evreni dolaşıp gelebilir.. kaç kms yaptı?
🤜🏼🫰🏼🤛🏼
Olmadık işlerle uğraşma olmasaydı
Böyle boş işlerle uğraşan bilim adamları nasıl maaş alacaktı.
La fonten kadar olmasa dahi yine de güzel anlatım
Beyin kalmadı😂😂😂😅😅😅
14:29 okadar basitçe söyledinki bir bok anlamadım
IŞIK HIZINDA GITMEMIZ MÜMKÜN, BENIM BIR FIKRIM VAR
Işık hızında yolculuk yapsaydık sağa sola bakmak değil parmagimizi bile oynatamazdik artık göğüsumuz sırtımıza yapışirdi düşünsene saniyede 300bin kilo metre 2 saniyede 600bin km vücut ta kemik kalmaz
Gittiğiniz hız sabit olduktan sonra ışık hızı dahi olsa G kuvveti yemeyeceğiniz için bu yorum tamamen yanlış
@@kemalanlylmaz8632 bunlar hep matematik sel teoriler yaşayan gören bilen yok mantiken ışık hızına şuan için dayanacak bir metal ve cisim bile icat edilememisken böyle g kuvvetleri gibi teorileri desteklemek dosgrudegil şöyle düşün ışık hızında 1saniye yolculuk yapılacak g kuvveti sizin dedginiz gibi olsun yane haklı olduğunuzu biliyorsunuz ya peki 1saniye yolculuk yaparmiydin o testi gerçekten yaparmiydin 🙂 yorum yapmak için yorum yapmayın gerçekçi olalım herzaman 👍
@@kemalanlylmaz8632 madde halinde ışık hızında gidemezsiniz atomlarına ayrılarak bu hıza erişebilinir
@@kemalanlylmaz8632ben sana doğrusunu solim. Bir kütle ışık hızına ulaşamaz.ama diyelim ki ulaştı.bir kutlenin ışık hızına ulaşması demek sonsuz enerji demek.o hıza ulaştıktan sonra o maddenin o hizdan sonra yavaşlaması mümkün değil.bu evrenin sonu demek.
cok bilimsel aciklamissin :)
Daha aya bile gidemedik ışık hizina çıkmak hikaye.
araştırma yapmanı öneririm
Kafam karıştı
Siz daha mesaj göndermeden cevabı gelecek bu Quantum korkunç birşey!
Saniyede 307000 yada 370000 mi
Pozitif Bilimler Metafiziğin Tarihidir.