Adım Adım Beta Yavru Gelişimi Nasıl Hızlandırılır? (Beta Yavruları Ne Yer Beta Yavrusunu Yermi)
HTML-код
- Опубликовано: 19 ноя 2024
- Beta yavrusunun büyümesi ne kadar sürer? Beta yavrularının büyümesi için gereken ortalama süre kabaca 4 aydır, Bundan belki bir veya iki hafta az veya çok olabilir. Bu, süre yumurtadan çıktıkları andan olgunluğa eriştiklerini ana kadar olan süreyi kapsar. Genellikle 11 hafta civarında 4.5 ila 5.0 santim uzunluğa ulaşırlar. Beta balığı yavruları, profesyonel beta balığı yetiştiricileri tarafından 2 ila 3 ay içerisinde olgunluğa ulaştırılabilir.
Beta yavrularının büyüme hızını arttırmak mümkün mü? Beta yavrularının büyümesini hızlandırmak kesinlikle mümkündür. Aslında, profesyonel yetiştiricilerin, beta yavrularını normal kabul edilenden çok daha hızlı olgunlaşmalarını sağlamak için "güçlü bakım" denilen süreci uygulamaları oldukça yaygındır. Beta yavrularını hızlı bir biçimde büyütmeye karar verdiyseniz, bunu doğru bir şekilde yapmak için her gün balıklara ayrılan yem ve kaynaklara, ayrıca zamana sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer bu kaynak ve zamana sahip değilseniz ve en önemlisi, arzunuz yoksa, yavruları hızlı bir şekilde büyütmeye çalışmanın bir anlamı yoktur.
Beta Yavrusu Nasıl Daha Hızlı Büyütülür? Temelde bütün yavru balıklar için normalde yaptığınız şeyleri yapacaksınız, sadece bu süre boyunca yapacağız şeyleri hızlandıracaksınız.
Yeni doğan beta yavrularını nasıl beslemeliyiz? Beta yavruları doğduktan sonraki iki gün kendi yumurta keselerindeki yumurta sarısı ile beslenirler ve daha sonra serbest yüzmeye başlarlar. Üçüncü gün olduğunda artık sizin göreviniz başlar. Yumurtadan yeni çıkmış beta yavrusunu ilk beslemeye başladığınızda, her şey mikroskobik boyutta olmalıdır. İlk başta infusoria verin, o yoksa onun yerine yumurta sarısını bir bez yardımı ile ezerek, yavrularınıza verebilirsiniz. Bu şekilde 4 gün beslemenizi tavsiye ederim. Gene akvaryumda bulunan yavru sayısına göre günde en az 4 en fazla 6 defa yem vermeniz, yavruların gelişimi için çok etkilidir.
Yavru akvaryum suyu ne sıklıkla değiştirilmelidir? Yavru balıklarınızın bulunduğu ortam ne kadar temiz olursa, yavru balıklarınız o kadar sağlıklı olur ve hızlı büyür. Özellikle amonyak ve nitrit ve gene hormonlar, bu balıkların gelişimini ve büyümesini engeller. Bu yüzden yavru akvaryumunuzu bakteriyel filtrasyon döngüsünün tam olması çok önemlidir. Böylece bu atıkların kontrolü sağlanır ve gene bu atıkların en etkili kontrol yöntemlerinden biri de sık su değişimidir. Size tavsiyem her gün yüzde 50 su değişimi yapmanızdır.
Beta yavrularını hangi yemler ile beslemeliyim? Yavru beta balıkları her zaman açtır bu yüzden de onları sık sık besleseniz bile, her seferinde verdiğiniz yemin tamamını yiyecektir. Burada önemli olan, verdiğiniz yemin balığın gelişimini sağlayacak besinleri içermesidir. Beta balıklarının yiyeceklerinin büyük çoğunluğunu etçil yemler oluşturur bu yüzden de özellikle canlı yem ve kurutulmuş gıdalar verilmelidir. Size tavsiyem, öncelikle canlı olarak artemia ve kankurdu vermenizdir, gene kuru yem olarak da su piresi verebilirsiniz. Bu tarz yemleri gün içinde değiştirerek vermeniz, yavruların gelişimini hızlandıracaktır. Bu şekilde yavrular 8 hafta boyunca, boyları 3 ila 3,5 santim olana kadar tekrar edilir.
Beta yavru bakım akvaryumu nasıl olmalı? Başarılı bir üretim akvaryumu kurmak için en az 40 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç duyulur. Bu akvaryum için 25 watt ısıtıcı yeterlidir. Beta yavrularının gelişimi için en ideal sıcaklık 29 ila 31 derecedir. Sıcak su, balıkların yediklerini daha çabuk sindirmesini sağlayacaktır. Burada su sıcaklığının her ne olursa olsun, bu dönemde sabit tutulmasıdır. Bakteriyel döngüsü olgunlaşmış bir pipo filtre mutlaka olmalıdır. Su pH seviyesi 7.0 ila 7.2 olmalıdır. Yavrular yaklaşık 3 ila 6 haftaya kadar sadece solungaçlarını oksijen emilimi için kullanırlar, bu sırada labirent organları gelişir ve daha sonra yüzeyden hava almaya başlayabilirler. Bu yüzden de bu suyun temiz olması, bu dönemde gelişimi için çok önemlidir. 8. Haftadan sonra yavruları ayırın ve her birini 15 ila 20 şer litrelik akvaryumlara alın. Böylece hem kavga etmelerini engelleyebilir hem de artık onları bireysel olarak besleyebilirsiniz ve bireysel olarak yemlemeye odaklanabilirsiniz. Yiyecek için daha fazla rekabet olmadığı için her beta yavrusu, genel büyümelerini artırmak ve olgunluklarını hızlandırmak için ihtiyaç duydukları her şeyi alabilir. Burada uzak durmanız gereken bir konu da bu dönemde asla mikro palet yem verilmemesidir. Bu yemler onları hayatta tutsa da gelişimini hızlandırmaz. Gene bitki özlü yemlerden de uzak durulması gerekir.
yavru beta balığı gelişim, yavru beta balığı, beta balığı yavru gelişimi, beta balığı yavrusu, beta balığı yavrusu nasıl hızlı büyür, beta balığı yavrusu nasıl beslenir, beta yavrusu gelişim, betta yavrusu, betta yavrusu gelişimi, beta balığı yavrusu ne yer, beta yavrusunu yermi, beta yavruları nasıl beslenir, beta yavruları, beta yavru, beta yavrusu, beta yavru bakımı, beta yavru yem, beta yavru gelişimi, beta yavru alma, beta yavruları ne yer, betalara artemia vermek