Hello, I have a question for medical students in the UK. I accepted an internship at UCL and I started mailing the person the professor said to take care of the rest of the process but they are don't turn me back anymore. They asked me which period I want to do an internship and I told them available dates for me but they are not mailing back to me what should I do?
Cv bin altında research, teaching, konferanslarda sunum, bir grupta aktif rol oynamak gibi şeyler var. Cv geliştirme ile ilgili videomuzda daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz:)
. Malpraktis durumları nasıl acaba? Amerika kadar çok mu, pediatri istiyorum ancak türkiyede çekilir eziyet değil, amerikada’da çok fazla malpraktis davası dönüyor. İngilterede bu durum nasıl? Teşekkürler
Oncelikle cok tesekkurler bu emeginiz ve guleryuzunuz icin. Bir sorum vardi uk doctors grubuna yazdigim ama kimsenin cevaplamadigi aynisini yaziyorum buraya...Benim sorum oet ve plab sureclerini gecen doktor buyuklerime olacak. Oncelikle yurtdisi hedefini kendimce benimsemis ve simdilik yapmam gerekenin dil Ile ilgili kendimi gelistirmek olacagini biliyorum. Sadece merak ettigim kisim oet ve ya plab sureclerine spesifik bir sekilde calismadan once tip fakultesinin hangi derslerini hangi stajlarin hangi senede iyice ogrenmem ve ozellikle ustunde durmam bana oet ve ya plaba calismadan once fayda saglayabilecek merak ediyorum . Tip fakultesi 3. Sinif ogrencisiyim. ((Tus ve plab sinavlarinin farkli tarzlarda oldugunu biliyorum bu arada sadece buna ragmen ogretim surecimde var midir ozellikle dikkat etmem gereken bir kisim onu merak ediyorum)) Tesekkurler simdiden.
Merhaba Özgür, plab sınavı daha çok kligine yönelik bir sınav yani temel bilimlerden pek soru gelmiyor, geldiğinde de çok kolay anatomi soruları oluyor. Ondan tavsiyem 4 ve 5 teki bütün stajlarına odaklanman. Yani tüm klinik. Hem sınavda yardımcı olur hem de iyi bir doktor olmak için bu iki senede ogrendiklerin önemli oluyor. İntornlugu saymadım çünkü ne yazık ki Türkiye'deki intornluk bazı stajlar dışında sekreterlik yapmanın kan alma ve kan şekeri bakmanın önüne gecemiyor. İstisnalar elbette vardır. Tavsiyem 4. Sınıfta Oxford handbook of medicine I da okuman. Bir de geekymedics isimli bir websitesinden muayeneleri güzelce ogrenebilirsin. RUclips tan osmosis isimli kanaldan da hastalıkları izlemeni tavsiye ederim.ornegin stajinda pulmoner hipertansiyon öğreniyorsan hemen osmosis den 10 dakikalık videosunu izle deri. Oet icin de İngilizceyi hayatinin içine entegre etmeni öneririm.
Merhaba plab sınavlarına ortalama ne kadar sürede randevu bulunabiliyor? Ayrıca çok fazla talep olduğu için iş bulmada sıkıntı çekme gibi bir durum olur mu? Vaktiniz olur cevaplayabilirseniz çok sevinirim
Merhabalar, internlüğün saydırılabilmesi için gereken şartlardan biri de 3 ay cerrahi staj yapmış olmak galiba. Ben 2 ay cerrahi staj aldım bu sorun olur mu? Olursa nasıl çözebilirim? Seçmeli stajımı kaldı gösterip(kardiyoloji almıştım) onun yerine cerrahi alsam. Kalmış görünmesi negatif etki eder mi süreçte bana
Merhabalar seçmeli kardiyoyu kaldı göstermek zor gibi geliyor bana, nedenini de sorgulayabilirler. Bence en iyisi diğer yaptığın stajlarin üzerinden gitmek hocam. Mesela kadın doğum stajı cerrahi gözüküyor mu? Acil stajının bir kısmı cerrahi gözüküyor mu? Acil stajinin bir kısmını ekleyince 3 aya çıkıyor mu? Şu templete I kullanarak bir intornluk belgesi hazirlanmanizi da tavsiye ederim. www.gmc-uk.org/-/media/documents/Template_form___EEA___Evidence_of_internship___DC0017.pdf_3798454.pdf
Merhaba, öncelikle video için teşekkür ederim. Benim de bir sorum var, 12 ay kesintisiz intornluk tamamladım ancak fakültemde cerrahi sayılan sadece 2.5 aylık staj yaptım. 7.5 ay dahili branş stajı yaptım. 4.sinifta İtalya'da yaptığım 2 aylık bir cerrahi stajım var bunun dışında da 2 yılı aşkın süredir acil serviste (1.5 yıl acil asistanlığı, 9 ay acil serviste pratisyen olarak) kesintisiz çalışmaktayım. Foundation year-1 yerine saydirabilir miyim? Foundation year-2 için de etkisi olur mu? Teşekkür ederim
Merhaba Aylin, en güzeli intornluk belgesini okulundan tekrar alman olur, daha önce de bahsettiğim gibi acil stajinin bir kısmını cerrahi olarak gostererek yapabilirsin. Italyadaki staj olmaz malesef. Meziniyetten sonraki tecrübe de harika ama ordaki acil tecrübesini nasıl cerrahi olarak gösterebileceğinden emin değilim. En garantisi intornluk belgenin yeniden düzenlenmesi ile olur. Umarım halledersin:)
Merhabalar acilde junior clinical fellow seviyesinde bir doktorun maaşı taxler kesildikten sonra ne olur şu yüzden soruyorum acilde zaten nöbet usulu çalışıldığı için diğer junior clinical fellow pozisyonundaki bir işe göre(örneğin dahiliye) base maaşının daha yüksek olması söz konusu mu ?
Merhaba, evet acillerde daha çok "unsocial hours" denilen saatlerde çalışıldığı için diğer branşlardan biraz daha çok oluyor maaşları. Junior clinical fellow olarak 3k ya yakın bir miktar, Hastanesi'ne ve rotasına göre tabi, alabilirsiniz
Merhaba türkiyede 2yıl acil asistanlığı deneyimim var, şuan aile hekimliği uzmanlığında asistanım.uzmanlığı aldıktan sonra ingilterede acilde çalışma imkanım var mı?
Core trainingi bitirmis bir doktor bilgi birikimi olarak Türkiyede hangi seviyeye denk gelir? Cerrahi ve medical icin ayrica cevaplarsaniz cok sevinirim. Öğrenme eğrisinin ne kadar yavaş olduğunu anlamak için önemli bence
Core surgical training I bitirmiş biri Türkiye'de genel cerrahi uzmanlığını yapmakta olan biri gibi diyebiliriz. Çünkü Core surgical Dan sonra bir 6 yıl daha uzmanlık yapmaları gerekiyor. Core Medical training I bitirmiş biri Türkiye'de hangi pozisyonda olur bunu söylemesi zor. Bitirince Medical registrar olarak çalışıyorlar ama üzerlerinde hep bir consultant var. Yani Türkiye'deki dahiliye uzmanı gibi ama bir dahiliye uzmanı kadar bagimsiz değil üzerlerinde bir hocaları var.
Ben daha yolun başında olan bir hekim adayı olarak kendimi geliştirebileceğim şartların doktorlar için iyi olduğu ülke sizce hangisidir İngilizce tıp okuyorum ve bitirince nerde ne yapacağımı düşünüyorum önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim 🙏
Ben İngiltere ya da Amerika'yi tavsiye ederim. Her iki ülkede de kendini çok iyi gelistirebilirsin bence. Hem bilgi yönünden çok gelişirsin hem de araştırma imkanları çok fazla
Merhaba. Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Türkiye'de akredite bir tıp fakultesinde okuyorum. İngiltere'de doktor olmak istiyorum ama benim durumumda olan öğrenciler için internetde hiç bir bilgi yok. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. 1. Soru: Türkiye'de tıpı bitirdikten sonra İngiltere' de doktor olmam için geçeceğim süreç Türk vatandaşının geçtiği süreçten farklı mı olacak ?. 2.Soru: '' Uzman doktorlar İngiltere'ye nasıl gelir?- İngiltere'de nasıl concultant olunur? '' videonuzdaki bilgiler benim için de geçerli mi? . Şimdiden Teşekkürler.
Merhaba Kaplan senin durumun İngiltere'ye gelmek isteyen tüm yabancı doktorlarla aynı. Yani Türk vatandaşlarının durumu ile de aynı hiç fark yok. 2. Sorun da aynı şekilde senin için de geçerli:)
Anlatımın için çok teşekkürler, çok tatlısın. GMC sitesine PLAB için üye olmaya çalışıyordum ancak burada bir etnisite sorusu var ve ne yazacağımı bilemedim. Bunun bir önemi var mıdır acaba?
Bu soru her yerde karşınıza çıkacak. Is başvurularında vs. öncelikle bu bilgi saklı kalıyor. GMC belgenizde vs yazmiyor. Sorulmasının iki nedeni var birincisi istatistik tutuyorlar. En çok hangi ülkeden başvuru geldiğine bakıyorlar. Ikincisi de eğer bazı doktorlar ayrımcılığa ugradigini dile getirirse bu ayrimcilikta bir patern var mı diye bakabilmelerini sağlıyor. Örneğin x orijinli hekimler daha çok sorun yaşıyor vs gibi. Cevap verip vermemek size kalmış. Isterseniz boş birakabilirsiniz. Ama sonuç olarak bu bilgi gizli kalıyor ve sizin GMC kaydınızı ya da iş başvurunuzu etkilemiyor.
merhabalar, fy2 den baslamak icin kesintisiz internluk sarti araniyormus. ben de aile hekimligi stajini birakip dil ogrenmek icin yurtdisina geldim 6 ayligina. donunce verip mezun olucam. sorum su: direkt fy2 den baslamak icin ne yapabirim?
Merhaba Harun, dediğin gibi intronlugun kesintisiz 12 ay olması gerekiyor, GMC muhtemelen intornluk belgesini kabul etmeyecektir. Bu durumda iki seçenek var birincisi fy1 dan başlamak. Diğeri de eğer intornluk sonrası Türkiye'de 2 sene çalışırsan (bunun en az 3 ayı cerrahide 3 ayı medicine da) yine GMC registration alabilirsin ve fy2 den baslayabilirsin.
@@ingilteredeikihekim8346 anladim tesekkurler, son olarak sunu sorayim 3 ay cerrahi 3 ay medicine sartini asmlere ya da ism(ilce sagligi merkezi)d calisirsam saglayabilir miyim?
Eğer mezuniyetten sonra 2 yıl aralıksız çalışıp 3 ay medicine 3 ay cerrahi yapabilirsen o da sayılıyor. Su paragrafı GMC nin sitesinden aldım aşağıdan da okuyabilirsin.:) If you didn't complete an internship, we will accept evidence that you practised for two years continuously after you graduated. We will check that your experience: was undertaken in a public hospital that meets the standards for regulation within its jurisdiction and has established supervision, safety and governance systems in place includes at least three months of practising medicine, continuously and without interruption includes at least least three months practising surgery, continuously and without interruption was completed under supervision.
merhaba, benim anlamadığım bir nokta var da. (yeni yeni araştırıyorum mazur görün) ingilterede doktorluk için yabancı dil sınavı olarak bir ielts bir de oet var sanırım. hangisine girmemiz gerekiyor? tam anlayamadım.
merhabalar, ben yaklaşık1.5 yıldır pratisyen hekimim,son zamanlarda ciddi ciddi düşünmeye başladım ingiltereyi. ielts i halledip sonra plab sınavları için çalışmaya başlamayı düşünüyorum. uzman hekimler için olan videonuzu gördüm ama pratisyenler için nasıl bir yol önerirsiniz?
Merhaba öncelikle iyi düşünmüşsünuz kolay gelsin 🙏 ilets yerine oet yi tavsiye ederim geçmesi ilets e nazaran daha kolay. sonrasinda plab 1 ve 2 sınavlarını verebilirsiniz. 1.5-2 yıllık pratisyen olarak iyi bir iş tecrübeniz var. İngiltere'de sınavları geçip GMC kaydını aldıktan sonra istediğiniz herhangi bir bölümde non training St1 level bir işte basvurursunuz, örneğin acil, onkoloji, kardiyoloji ...hangisinde çalışmak isterseniz. Bir senelik UK tecrubesinin ardından da uzmanliklara başvurabilirsiniz.
Yararalı video için çok teşekkürler. Benim sorum şu ki amerikada olduğu gibi ücretli research programları var mı? Ben öğrenciyken observership yapmıştım fakat sınav sürecini türkiye de geçirmektense ingiltere de kendi alanında çalışıp para kazanmak bir yandanda sınavları halletmek mümkün mü?
Merhaba Nur, bence planın çok güzel bularbilirsen çok güzel olur . Ama benim gözlemlediğim kadarıyla klinik research leri hastanelerde doktorlar ücretsiz yapıyorlar çünkü bu onlarin cv leri için gerekli. Lab research te de belli bir lab experience aranıyor. Lab da çalışan bir arkadaşıma da sordum şöyle bir yanıt yazdı: you need a scientific degree or at least previous lab experience. But they can also do an MRes which is a masters in research post graduate degree, so like our Masters at Queen Mary but this type is more lab based so they would gain some lab experience. Umarım faydası olmuştur
Core special training yapan birisinin gireceği mrcp(tam emin değilim) uzmanlık sınavı bunlar ne derecede sınavlardır? Zorlukları veya Türkiye de tus a göre kıyaslamasını yapar mısınız?
Core Medical training i yaparken mrcp 1,2 ve paces sınavlarına giriyorsunuz. Mrcp 1 ve 2 test sınavları, kolay sınavlar değil, 3-4 ay çalışmak gerekiyor. Ama günün sonunda tus kadar zor değil. Tusta önemli olan sıralama ama bu sınavlar geçme kalma sınavları. Geçer not aldıktan sonra sorun kalmıyor. Paces te gerçek hastalarla karşılaşıyorsunuz. Sizin muayene etme, iletişim ve profesyonelliğinize bakıyorlar. Bir de bilgi birikimi. Paces için tıpkı plab 2 gibi hazırlık kursları oluyor
Size şeyi sormak istiyorum. Daha önce yüksek lisans yaptığınızdan bahsetmiştiniz UCLde galiba. Bunu oraya gidince mi yaptınız? Ücreti yabancı öğrenciler gibi mi ödediniz? Size katkıları neler oldu? Yapmak zor muydu? Part-time full-time farkı var mıydı? Çalışırken mi yaptınız?
Yüksek lisansı Queen Mary'de yapmıştım, orada yaptım, online değildi. Ne yazık ki international ücreti ödedim. Ama bana çok şey kattığını düşünüyorum. Derslerde kanser biyolojisini öğrendim, sunumlar yaptım ve assignment larım vardı verilen bir konu üzerine referanslı yazılar yazdım. Araştırma metodlarını öğrendim ve sonunda bır laboratuarda bir research projesine katıldım. Uzmanlık başvurumda da master yapmış olmam bana ek puan verdi. Full time Di ve bence zordu. Özellikle yaşamımız testlerle geçtiği için, uzun yazılar yazmak bize uzak olduğu için ve tabi dil farklı olduğu için zorlandım. Ama yapılmayacak bir şey değil. Ben yaptıysam herkes yapar:) bence full time yaparken bir yandan da bir işte calismak çok zor. Ama yurtdışında hem çalışan hem de online part time yapanlar vardı. (Almanya mesela) umarım soruna yanıt olmuştur:)
@@ingilteredeikihekim8346 Yanıt çok güzel oldu. Bende bu yıl Trde bir yükseğe girmeye çalışıyorum da, kısmet olursa oraya gelene kadar bitirmeyi düşünüyorum.
Merhaba, ingilterede uzmanlık eğitimini tamamlayan bir doktor Türkiye’ye dönmek istediğinde tus sınavına giriyor mu ve mecburi hizmeti var mı? Araştırdım fakat öğrenemedim, aydınlatırsanız çok sevinirim 🍀
Maaş söylemi tamamıyla yanlış ablam şuan Türkiye'de çalışıyor acilde pratisyen olarak 18 k alıyor. Maaş söylemlerine inanmayın arkadaşlar herkes maaşını düşük söylüyor uzmanlar 30 k falan alıyorlarmış
@hedef ilk 13k kanka zatwn 2 sene geçti enflasyon falan üstünden de şu an yeni başlayan doktor 25 30 bin uzmanlar ise ortalama 60 bin alıyor devlette haberin olsun
Merhabalar mezuna kaldım tıp için İngiltere’de yaşayan arkadaşımla kalıp orda okumak istiyorum Birmingham üniversitesinde. Fiyatlar nasıl ve devletten geri ödemeli burs ne kadar sürede ödenebiliyor ve burs sınırları var mı?
Merhabalar, bu konuda çok soru alıyoruz gerçekten. Şöyle ki İngiltere'de üniversite okumak en çok da tıp okumak çok pahalı. İngilizlere bile pahalı geliyor. Hele yabancı ülkeden gelenlere iki kat fiyat uyguluyorlar. Birmingham a baktığımda ilk iki yıl yıllık 26 bin pound, 3. 4. 5. Yıllarda ise yıllık 44 bin pound isteniyor. Burs imkanları yabancılar için az da olsa oluyor, her okulun sayfasında scholarship diye arttığında çıkıyor sana uygun olanı var mı diye bakabilirsin, tıp için olanını ben göremedim. Yine de sayfalarını daha ayrıntılı inceleyip bakabilirsin. Geri ödemeli devlet bursu hakkında bir bilgim yok ne yazık ki. Biraz olumsuz konuştum ama olabildiğince gerçekçi bilgi vermek istedim ki sen de ona göre geleceğini sekillendir. Başarılar dilerim Gönül
Çoğu kişi son maddeden dolayı yurt dışına kaçma arayışında zaten 😥
Çok haklısınız, malesef öyle...
Neden bilmiyorum ama aşk ve gururdaki kadına benzettim
Çok severim teşekkür ederim:)
Çünkü kendisi kibar ,özgüvenli, akıllı hem de güzel☺️
@@ingilteredeikihekim8346
Teşekkürler hocam. Geri dönmeyi düşünmeyin sakın buralar sıkıntı 😂
Tc vatandaşı ile evli olmama rağmen yabancı olduğum için işe başlamanın kriteri tc vatandaşı olmak maddesi olduğu için tam 4 yıl bekledim😞
Hello, I have a question for medical students in the UK. I accepted an internship at UCL and I started mailing the person the professor said to take care of the rest of the process but they are don't turn me back anymore. They asked me which period I want to do an internship and I told them available dates for me but they are not mailing back to me what should I do?
Merhaba anlattıklarınızın bir yerinde cv geliştirme dediniz acaba biraz açabilirmisiniz
Cv bin altında research, teaching, konferanslarda sunum, bir grupta aktif rol oynamak gibi şeyler var. Cv geliştirme ile ilgili videomuzda daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz:)
Çok teşekkürler , bir şey söylemek istiyorum
Yabancı ıyruklu asistan arkadaşlar şuan 4300 tl alıyor türk vatandaşı asistanlar 25 bin civarı alıyor
😍
. Malpraktis durumları nasıl acaba? Amerika kadar çok mu, pediatri istiyorum ancak türkiyede çekilir eziyet değil, amerikada’da çok fazla malpraktis davası dönüyor. İngilterede bu durum nasıl?
Teşekkürler
Hocam plabları geçtikten hemen sonra asistanlık eğitimine başlayabiliyor muyuz bir de pratisyen maaşları ne kadar teşekkürler
Maas az degil mi İngiltere icin, pahali bir ulke çünkü...bununla ilgili video yaparsaniz sevinirim
Evet İngiltere için beklenilenin altında ama geçim sağlanıyor. Tabi yaparız
Oncelikle cok tesekkurler bu emeginiz ve guleryuzunuz icin. Bir sorum vardi uk doctors grubuna yazdigim ama kimsenin cevaplamadigi aynisini yaziyorum buraya...Benim sorum oet ve plab sureclerini gecen doktor buyuklerime olacak. Oncelikle yurtdisi hedefini kendimce benimsemis ve simdilik yapmam gerekenin dil Ile ilgili kendimi gelistirmek olacagini biliyorum. Sadece merak ettigim kisim oet ve ya plab sureclerine spesifik bir sekilde calismadan once tip fakultesinin hangi derslerini hangi stajlarin hangi senede iyice ogrenmem ve ozellikle ustunde durmam bana oet ve ya plaba calismadan once fayda saglayabilecek merak ediyorum . Tip fakultesi 3. Sinif ogrencisiyim. ((Tus ve plab sinavlarinin farkli tarzlarda oldugunu biliyorum bu arada sadece buna ragmen ogretim surecimde var midir ozellikle dikkat etmem gereken bir kisim onu merak ediyorum)) Tesekkurler simdiden.
Merhaba Özgür, plab sınavı daha çok kligine yönelik bir sınav yani temel bilimlerden pek soru gelmiyor, geldiğinde de çok kolay anatomi soruları oluyor. Ondan tavsiyem 4 ve 5 teki bütün stajlarına odaklanman. Yani tüm klinik. Hem sınavda yardımcı olur hem de iyi bir doktor olmak için bu iki senede ogrendiklerin önemli oluyor. İntornlugu saymadım çünkü ne yazık ki Türkiye'deki intornluk bazı stajlar dışında sekreterlik yapmanın kan alma ve kan şekeri bakmanın önüne gecemiyor. İstisnalar elbette vardır. Tavsiyem 4. Sınıfta Oxford handbook of medicine I da okuman. Bir de geekymedics isimli bir websitesinden muayeneleri güzelce ogrenebilirsin. RUclips tan osmosis isimli kanaldan da hastalıkları izlemeni tavsiye ederim.ornegin stajinda pulmoner hipertansiyon öğreniyorsan hemen osmosis den 10 dakikalık videosunu izle deri. Oet icin de İngilizceyi hayatinin içine entegre etmeni öneririm.
@@ingilteredeikihekim8346 cok ama cok tesekkur ederim, seviliyorsunuz ☺️💛💙.
Özgür ne durumdasin ben de 3.sinifim bakabilir misin , UK düşünüyorum ben de
Merhaba plab sınavlarına ortalama ne kadar sürede randevu bulunabiliyor? Ayrıca çok fazla talep olduğu için iş bulmada sıkıntı çekme gibi bir durum olur mu? Vaktiniz olur cevaplayabilirseniz çok sevinirim
Merhabalar, internlüğün saydırılabilmesi için gereken şartlardan biri de 3 ay cerrahi staj yapmış olmak galiba. Ben 2 ay cerrahi staj aldım bu sorun olur mu? Olursa nasıl çözebilirim? Seçmeli stajımı kaldı gösterip(kardiyoloji almıştım) onun yerine cerrahi alsam. Kalmış görünmesi negatif etki eder mi süreçte bana
Merhabalar seçmeli kardiyoyu kaldı göstermek zor gibi geliyor bana, nedenini de sorgulayabilirler. Bence en iyisi diğer yaptığın stajlarin üzerinden gitmek hocam. Mesela kadın doğum stajı cerrahi gözüküyor mu? Acil stajının bir kısmı cerrahi gözüküyor mu? Acil stajinin bir kısmını ekleyince 3 aya çıkıyor mu? Şu templete I kullanarak bir intornluk belgesi hazirlanmanizi da tavsiye ederim. www.gmc-uk.org/-/media/documents/Template_form___EEA___Evidence_of_internship___DC0017.pdf_3798454.pdf
Maaşı yanlış söylüyorsunuz döner sermaye nöbet parası ek ödemeleri neden eklemiyorsanız Türkiye için
Merhaba, öncelikle video için teşekkür ederim. Benim de bir sorum var, 12 ay kesintisiz intornluk tamamladım ancak fakültemde cerrahi sayılan sadece 2.5 aylık staj yaptım. 7.5 ay dahili branş stajı yaptım. 4.sinifta İtalya'da yaptığım 2 aylık bir cerrahi stajım var bunun dışında da 2 yılı aşkın süredir acil serviste (1.5 yıl acil asistanlığı, 9 ay acil serviste pratisyen olarak) kesintisiz çalışmaktayım. Foundation year-1 yerine saydirabilir miyim? Foundation year-2 için de etkisi olur mu?
Teşekkür ederim
Merhaba Aylin, en güzeli intornluk belgesini okulundan tekrar alman olur, daha önce de bahsettiğim gibi acil stajinin bir kısmını cerrahi olarak gostererek yapabilirsin. Italyadaki staj olmaz malesef. Meziniyetten sonraki tecrübe de harika ama ordaki acil tecrübesini nasıl cerrahi olarak gösterebileceğinden emin değilim. En garantisi intornluk belgenin yeniden düzenlenmesi ile olur. Umarım halledersin:)
Merhabalar acilde junior clinical fellow seviyesinde bir doktorun maaşı taxler kesildikten sonra ne olur şu yüzden soruyorum acilde zaten nöbet usulu çalışıldığı için diğer junior clinical fellow pozisyonundaki bir işe göre(örneğin dahiliye) base maaşının daha yüksek olması söz konusu mu ?
Merhaba, evet acillerde daha çok "unsocial hours" denilen saatlerde çalışıldığı için diğer branşlardan biraz daha çok oluyor maaşları. Junior clinical fellow olarak 3k ya yakın bir miktar, Hastanesi'ne ve rotasına göre tabi, alabilirsiniz
Merhaba türkiyede 2yıl acil asistanlığı deneyimim var, şuan aile hekimliği uzmanlığında asistanım.uzmanlığı aldıktan sonra ingilterede acilde çalışma imkanım var mı?
Merhaba tabi ki acilde çalışabilirsiniz. Acil ve aile hekimliği tecrübenizle kolay iş bulursunuz
@@ingilteredeikihekim8346 teşekkür ederim yanıtınız için. Son Bi sorum var size, hangi sınavlara girmemi önerirsiniz?
Bugün gelmek istesek sınavları başarılı olarak tamamlasak orda ne zaman başlayabiliriz
Merhaba biraz uzun bir süreç özellikle sınavlarda tarih bulmak zorlaştı. Tüm aşamalar toplamında 1.5 yıl surebilir
Akreditasyonu olmayan bir üniversiteden yine de yurt dışında doktor olabilir miyim lütfen cevaplayın tercihlerime çok az kaldı
Evet kendiniz üniversitenizi akredite edebilirsiniz. ruclips.net/video/Z5ir8mVv9e8/видео.html. Şurada GMC online account açarken okulumu bulamadım sorusunda anlatıyorum.
Core trainingi bitirmis bir doktor bilgi birikimi olarak Türkiyede hangi seviyeye denk gelir? Cerrahi ve medical icin ayrica cevaplarsaniz cok sevinirim. Öğrenme eğrisinin ne kadar yavaş olduğunu anlamak için önemli bence
Core surgical training I bitirmiş biri Türkiye'de genel cerrahi uzmanlığını yapmakta olan biri gibi diyebiliriz. Çünkü Core surgical Dan sonra bir 6 yıl daha uzmanlık yapmaları gerekiyor. Core Medical training I bitirmiş biri Türkiye'de hangi pozisyonda olur bunu söylemesi zor. Bitirince Medical registrar olarak çalışıyorlar ama üzerlerinde hep bir consultant var. Yani Türkiye'deki dahiliye uzmanı gibi ama bir dahiliye uzmanı kadar bagimsiz değil üzerlerinde bir hocaları var.
Ben daha yolun başında olan bir hekim adayı olarak kendimi geliştirebileceğim şartların doktorlar için iyi olduğu ülke sizce hangisidir İngilizce tıp okuyorum ve bitirince nerde ne yapacağımı düşünüyorum önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim 🙏
Ben İngiltere ya da Amerika'yi tavsiye ederim. Her iki ülkede de kendini çok iyi gelistirebilirsin bence. Hem bilgi yönünden çok gelişirsin hem de araştırma imkanları çok fazla
doktor hanım türkiyede acil tıp uzmanlığını bitirmiş biri ingilterede plab sınavlarını geçtikten sonra st kaç seviyesinden başlar ?
ST3 ten başlayabilirsiniz
@@ingilteredeikihekim8346 çok teşekkürler
Merhaba bir sorum var ingilterede ki plap 1 sinavina girmek için vize almam gerekiyor mu kaç ayda vize çıkar zor mu vize almak 2 gün gitce m alttarafi
Merhaba, turist vizesi gerekiyor, vize almak zor değil, çok ekstrem bir durum olmadığı sürece alırsınız. 2-3 hafta içinde çıkıyor.
@@ingilteredeikihekim8346 çok teşekkür ederimm
Merhaba. Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Türkiye'de akredite bir tıp fakultesinde okuyorum. İngiltere'de doktor olmak istiyorum ama benim durumumda olan öğrenciler için internetde hiç bir bilgi yok. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. 1. Soru: Türkiye'de tıpı bitirdikten sonra İngiltere' de doktor olmam için geçeceğim süreç Türk vatandaşının geçtiği süreçten farklı mı olacak ?. 2.Soru: '' Uzman doktorlar İngiltere'ye nasıl gelir?- İngiltere'de nasıl concultant olunur? '' videonuzdaki bilgiler benim için de geçerli mi? . Şimdiden Teşekkürler.
Merhaba Kaplan senin durumun İngiltere'ye gelmek isteyen tüm yabancı doktorlarla aynı. Yani Türk vatandaşlarının durumu ile de aynı hiç fark yok. 2. Sorun da aynı şekilde senin için de geçerli:)
Anlatımın için çok teşekkürler, çok tatlısın. GMC sitesine PLAB için üye olmaya çalışıyordum ancak burada bir etnisite sorusu var ve ne yazacağımı bilemedim. Bunun bir önemi var mıdır acaba?
Bu soru her yerde karşınıza çıkacak. Is başvurularında vs. öncelikle bu bilgi saklı kalıyor. GMC belgenizde vs yazmiyor. Sorulmasının iki nedeni var birincisi istatistik tutuyorlar. En çok hangi ülkeden başvuru geldiğine bakıyorlar. Ikincisi de eğer bazı doktorlar ayrımcılığa ugradigini dile getirirse bu ayrimcilikta bir patern var mı diye bakabilmelerini sağlıyor. Örneğin x orijinli hekimler daha çok sorun yaşıyor vs gibi. Cevap verip vermemek size kalmış. Isterseniz boş birakabilirsiniz. Ama sonuç olarak bu bilgi gizli kalıyor ve sizin GMC kaydınızı ya da iş başvurunuzu etkilemiyor.
merhabalar, fy2 den baslamak icin kesintisiz internluk sarti araniyormus. ben de aile hekimligi stajini birakip dil ogrenmek icin yurtdisina geldim 6 ayligina. donunce verip mezun olucam. sorum su: direkt fy2 den baslamak icin ne yapabirim?
Merhaba Harun, dediğin gibi intronlugun kesintisiz 12 ay olması gerekiyor, GMC muhtemelen intornluk belgesini kabul etmeyecektir. Bu durumda iki seçenek var birincisi fy1 dan başlamak. Diğeri de eğer intornluk sonrası Türkiye'de 2 sene çalışırsan (bunun en az 3 ayı cerrahide 3 ayı medicine da) yine GMC registration alabilirsin ve fy2 den baslayabilirsin.
@@ingilteredeikihekim8346 anladim tesekkurler, son olarak sunu sorayim 3 ay cerrahi 3 ay medicine sartini asmlere ya da ism(ilce sagligi merkezi)d calisirsam saglayabilir miyim?
Eğer mezuniyetten sonra 2 yıl aralıksız çalışıp 3 ay medicine 3 ay cerrahi yapabilirsen o da sayılıyor. Su paragrafı GMC nin sitesinden aldım aşağıdan da okuyabilirsin.:)
If you didn't complete an internship, we will accept evidence that you practised for two years continuously after you graduated.
We will check that your experience:
was undertaken in a public hospital that meets the standards for regulation within its jurisdiction and has established supervision, safety and governance systems in place
includes at least three months of practising medicine, continuously and without interruption
includes at least least three months practising surgery, continuously and without interruption
was completed under supervision.
@@ingilteredeikihekim8346 anladim tesekkurler 👍🏾
merhaba, benim anlamadığım bir nokta var da. (yeni yeni araştırıyorum mazur görün) ingilterede doktorluk için yabancı dil sınavı olarak bir ielts bir de oet var sanırım. hangisine girmemiz gerekiyor? tam anlayamadım.
Fark etmiyor
merhabalar, ben yaklaşık1.5 yıldır pratisyen hekimim,son zamanlarda ciddi ciddi düşünmeye başladım ingiltereyi. ielts i halledip sonra plab sınavları için çalışmaya başlamayı düşünüyorum. uzman hekimler için olan videonuzu gördüm ama pratisyenler için nasıl bir yol önerirsiniz?
Merhaba öncelikle iyi düşünmüşsünuz kolay gelsin 🙏 ilets yerine oet yi tavsiye ederim geçmesi ilets e nazaran daha kolay. sonrasinda plab 1 ve 2 sınavlarını verebilirsiniz. 1.5-2 yıllık pratisyen olarak iyi bir iş tecrübeniz var. İngiltere'de sınavları geçip GMC kaydını aldıktan sonra istediğiniz herhangi bir bölümde non training St1 level bir işte basvurursunuz, örneğin acil, onkoloji, kardiyoloji ...hangisinde çalışmak isterseniz. Bir senelik UK tecrubesinin ardından da uzmanliklara başvurabilirsiniz.
@@ingilteredeikihekim8346 cevabınız için teşekkür ederim
Üniversitenin akredite olması önemli mi acaba
Yararalı video için çok teşekkürler. Benim sorum şu ki amerikada olduğu gibi ücretli research programları var mı? Ben öğrenciyken observership yapmıştım fakat sınav sürecini türkiye de geçirmektense ingiltere de kendi alanında çalışıp para kazanmak bir yandanda sınavları halletmek mümkün mü?
Merhaba Nur, bence planın çok güzel bularbilirsen çok güzel olur . Ama benim gözlemlediğim kadarıyla klinik research leri hastanelerde doktorlar ücretsiz yapıyorlar çünkü bu onlarin cv leri için gerekli. Lab research te de belli bir lab experience aranıyor.
Lab da çalışan bir arkadaşıma da sordum şöyle bir yanıt yazdı: you need a scientific degree or at least previous lab experience. But they can also do an MRes which is a masters in research post graduate degree, so like our Masters at Queen Mary but this type is more lab based so they would gain some lab experience.
Umarım faydası olmuştur
Merhaba PLAB sinavina girebilmek icin hangi universitede tıp okudugun onemli mi?
Merhaba üniversite önemli değil, okulun akredite olması önemli. Onu da GMC kaydi acarken okulumuzu aratarak bulabilirsiniz
Core special training yapan birisinin gireceği mrcp(tam emin değilim) uzmanlık sınavı bunlar ne derecede sınavlardır? Zorlukları veya Türkiye de tus a göre kıyaslamasını yapar mısınız?
Core Medical training i yaparken mrcp 1,2 ve paces sınavlarına giriyorsunuz. Mrcp 1 ve 2 test sınavları, kolay sınavlar değil, 3-4 ay çalışmak gerekiyor. Ama günün sonunda tus kadar zor değil. Tusta önemli olan sıralama ama bu sınavlar geçme kalma sınavları. Geçer not aldıktan sonra sorun kalmıyor. Paces te gerçek hastalarla karşılaşıyorsunuz. Sizin muayene etme, iletişim ve profesyonelliğinize bakıyorlar. Bir de bilgi birikimi. Paces için tıpkı plab 2 gibi hazırlık kursları oluyor
@@ingilteredeikihekim8346 Hocam cevabınız için teşekkür ederim. İleride görüşmek dileğiyle...
Merhaba, Londra’dan sesleniyorum, sizle röportaj yapmak için nasıl ulaşabilirim acaba?
Voa reis de burdaymış :)
6.36 para
Merhaba bizde tıp 6 sene.(Azerbaycan🇦🇿) İngiltereye gittimiz zaman 2 sene intörnlük yapıcakmıyız yoksa 1 sene mi olucak bu?
Azerbaycanda 12 aylık intornluk yaparsanız(tıbbın son senesi) İngiltere'de tekrar intornluk yapmanıza gerek yok. Direk çalışmaya başlayabilirsiniz
3 ay dahili bilimlerde 3 ay cerrahi bilimlerde intörnlük yapmışsanız intörnlüğünüzü tanırlar
Okuduğunuz universtenin ismi nedir?
Gazi üniversitesi:)
Size şeyi sormak istiyorum. Daha önce yüksek lisans yaptığınızdan bahsetmiştiniz UCLde galiba. Bunu oraya gidince mi yaptınız? Ücreti yabancı öğrenciler gibi mi ödediniz? Size katkıları neler oldu? Yapmak zor muydu? Part-time full-time farkı var mıydı? Çalışırken mi yaptınız?
Yüksek lisansı Queen Mary'de yapmıştım, orada yaptım, online değildi. Ne yazık ki international ücreti ödedim. Ama bana çok şey kattığını düşünüyorum. Derslerde kanser biyolojisini öğrendim, sunumlar yaptım ve assignment larım vardı verilen bir konu üzerine referanslı yazılar yazdım. Araştırma metodlarını öğrendim ve sonunda bır laboratuarda bir research projesine katıldım. Uzmanlık başvurumda da master yapmış olmam bana ek puan verdi. Full time Di ve bence zordu. Özellikle yaşamımız testlerle geçtiği için, uzun yazılar yazmak bize uzak olduğu için ve tabi dil farklı olduğu için zorlandım. Ama yapılmayacak bir şey değil. Ben yaptıysam herkes yapar:) bence full time yaparken bir yandan da bir işte calismak çok zor. Ama yurtdışında hem çalışan hem de online part time yapanlar vardı. (Almanya mesela) umarım soruna yanıt olmuştur:)
@@ingilteredeikihekim8346 Yanıt çok güzel oldu. Bende bu yıl Trde bir yükseğe girmeye çalışıyorum da, kısmet olursa oraya gelene kadar bitirmeyi düşünüyorum.
Çok mantıklı başvurularında sana çok faydası olur diye düşünüyorum
Merhaba, ingilterede uzmanlık eğitimini tamamlayan bir doktor Türkiye’ye dönmek istediğinde tus sınavına giriyor mu ve mecburi hizmeti var mı? Araştırdım fakat öğrenemedim, aydınlatırsanız çok sevinirim 🍀
Merhaba benim bildiğim kadarıyla ingiltereden denklik var yani türkiyede uzman olarak çalışabiliyorsunuz
Maaş söylemi tamamıyla yanlış ablam şuan Türkiye'de çalışıyor acilde pratisyen olarak 18 k alıyor. Maaş söylemlerine inanmayın arkadaşlar herkes maaşını düşük söylüyor uzmanlar 30 k falan alıyorlarmış
@hedef ilk 13k hakikaten kimi diyor çok alıyor kimi 8 bin alıyor diyor ben de anlamıyorum.
@hedef ilk 13k kanka zatwn 2 sene geçti enflasyon falan üstünden de şu an yeni başlayan doktor 25 30 bin uzmanlar ise ortalama 60 bin alıyor devlette haberin olsun
Merhabalar mezuna kaldım tıp için İngiltere’de yaşayan arkadaşımla kalıp orda okumak istiyorum Birmingham üniversitesinde. Fiyatlar nasıl ve devletten geri ödemeli burs ne kadar sürede ödenebiliyor ve burs sınırları var mı?
Merhabalar, bu konuda çok soru alıyoruz gerçekten. Şöyle ki İngiltere'de üniversite okumak en çok da tıp okumak çok pahalı. İngilizlere bile pahalı geliyor. Hele yabancı ülkeden gelenlere iki kat fiyat uyguluyorlar. Birmingham a baktığımda ilk iki yıl yıllık 26 bin pound, 3. 4. 5. Yıllarda ise yıllık 44 bin pound isteniyor. Burs imkanları yabancılar için az da olsa oluyor, her okulun sayfasında scholarship diye arttığında çıkıyor sana uygun olanı var mı diye bakabilirsin, tıp için olanını ben göremedim. Yine de sayfalarını daha ayrıntılı inceleyip bakabilirsin. Geri ödemeli devlet bursu hakkında bir bilgim yok ne yazık ki.
Biraz olumsuz konuştum ama olabildiğince gerçekçi bilgi vermek istedim ki sen de ona göre geleceğini sekillendir. Başarılar dilerim Gönül
@@ingilteredeikihekim8346 Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.🤗