Edebiyatımızda büyük eserler verdiği halde gölgede kalmış sanatçılar hakkında bir video yaparsanız güzel olacağını düşünüyorum.(örn. Safiye erol, osman cemal kaygılı, safvet nezihi bunlardan bir kaçı olabilir.)
Bence o kitap listesine Virgina Woolf- Kendine Ait Bir Oda'da eklenmelidir. Çünkü hayatımda hiç bu kadar okurken davasına ortak olduğum, davasına ortak olurken de bir o kadar davanın ince detaylarını kavramakta zorlandığım tek kitaptır. Tek kelime ile özetlersem; kafası dağınık bir kadının kütüphanesine izinsizce giriyormuşum ve o hengame de bir sürü şey öğrenip hayran kalıyormuşum gibi hissetmiştim. Güçlü bir edebiyat bilgisi gerekirken; 15 yaşında Edebiyat hocam sayesinde okumuştum. Haliyle bende de o engin edebiyat bilgisi de yoktu. O yüzden Virgina Woolf görünce bir tebessüm ettim.
Ben 16 yaşındayım. Tutunumayanları ve Puslu Kıtalar Atlasını okudum. Bu kitaplar Türk edebiyatının güçlü olduğunun kanıtı. Bunların dışında Bu Ülke, Bulantı gibi okunması zor olan bir çok kitap var. Ama okunması zor olan kitaplar insanı düşünmeye zorlayan kitaplardır.
Tam da “Puslu Kıtalar Atlası”kitabını okurken gördüm bu videoyu. Biraz şaşırdım aslında şuan 84. sayfadayım. Evet çok çok kolay değil belki ama yine de Ulysses gibi bir romanla aynı listeye girmesi ilginç geldi. Videonuz ise yine harika🌸 Dante’nin “İlahi Komedya” kitabını okumak İçin çok uğraştım ama yarısına gelemeden bıraktım☹️
Puslu Kıtalar Atlası'nı 10 yıl önce okumuştum ve başlangıcı dışında hiçbir şey hatırlamıyordum. Hatta ara ara altını çizdiğim yerler bile olmuş :) Bu yaz başında tekrar okudum ve zamanı bu yılmış gerçekten. Derin derin düşündürebilecek muhteşem bir fantastik roman olarak değerlendirdim ben bu kitabı. Hemen ardından Efrasiyab'ın Hikayeleri'ni okudum. İronilerle, dokundurmalarla çok derin konulara giren bir kitap o da. Onu da çok beğendim. İhsan Oktay Anar'ın uzmanlık alanının Felsefe olması nedeniyle aslında romanları da birer felsefe kitabı aslında. Şu an Karamazov Kardeşler'i okuyorum. Ama ben oldukça uzuuuun zamana yaydım :( Sıkılmıyorum, kitaptan uzaklaşmıyorum ancak tek sorunum sanki tek bir metin okumuyorum da daldan dala farklı metinler okuyormuşum gibi hissediyorum. Bol bol altını çiziyorum ama yine de. Tutunamayanlar da benim kıymetlim :) Sanırım benim de yeniden okumak istediğim bir kitap. Virginia Woolf hiç okumadım. Önümüzdeki aylarda bir feminist okuma süreci planlıyorum ve Kendine Ait Bir Oda ile başlamak istiyorum. (Öneriniz varsa alırım :) )
Oğuz Atay’ın tüm eserlerini okudum ve hepsine de hayran kaldım. Tutunamayanlar bugüne kadar okuduğum kitaplar içinde en muazzamlarından birisi. Oğuz Atay keşke daha uzun yaşayıp daha çok eser bırakabilseymiş. Tam bir deha. Ben Oğuz Atay’ın eserlerinin çok mizah yüklü olduğuna da inanıyorum. Evet zor kitaplar ama belli bir okur olgunluğunda olanlar için çok doyurucu, nefes kesici. Bu kitapları kumsalda, ara ara kahkahalar atarak okudum.
Kara kitap, kara kitap, kara kitap. :) Kitabi bitirdiğimde resmen mutlu olmustum. Uzerimden cok buyuk bir yuk kalktigini hissedip, bitirmemi takip eden gunlerde sebepsiz yere gulumsesigimi hatirliyorum. :))
Gençler icin okuması gereken klasiklerden bahseder misiniz?❤
5 лет назад+27
Belki birçoğunu okumuşsunuzdur ama böyle bir videom var, belki işinize yarar. Yakında bir video daha hazırlayacağım.💙 ruclips.net/video/To-YQeS2uCc/видео.html
Virginia Woolf harika bir yazar Deniz feneri ve Mrs. Dollaway'i okudum ve cok begendim. Belirli bir olay orgusu olmadigi icin ilk basta biraz zor geliyor ama anlatim tarzi muhtesem sözcüklerle Dans ediyor sanki. Dalgalarida kesinlikle okuyacagim.
Fernando Pessoa'nın Huzursuzluğun kitabını bitirebilmek beni zorlamıştı. Açıkçası okurken kasvet kaplamıştı. Bir eseri okurken kendimi eserin içinde bulan biri olarak, aynı anda üç dört kitabı okuyamadığım için de bitirdiğimde yorgunluk hissetmiştim.
Puslu kıtalar atlasını üniversite 1. sınıfta edebiyat dersimiz kapsamında okumuştum. Kitaba ilk başladığımda ciddi anlamda fenalıklar geçirdim. Fakat kitabın son elli sayfasında kitabı o kadar iyi anlamaya başlıyorsunuz ki. Benim çok sevdiğim kitaplar arasındadır. Fakat başlangıçta ciddi anlamda zorlanmıştım. Kitabı anlayınca ciddi anlamda sevmeye başlıyorsunuz. Biraz sabır gerektiren müthiş bir kitap
Ulysses 'i geçen ay bitirdim. Kesinlikle okudum en zor kitaptı. Başlarda kitabı Ulysses sözlüğünü kullanarak okuyordum, bu 450 sayfalık sözlük kitapta yer alan uzun uğraşlar sonucu bulunan göndermeleri, çağrışımları tanımlıyordu. Fakat sözlükle devam ettiğimde akışı kaçırmaya başladım ve zor olan kitap daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Kitabı okumadan önce Odysseia kitabını okumanın kitabı anlamada çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü Odysseia kitabına paralel bir şekilde yazılmış. Tek bir günü 840 sayfaya sığdırdığı için tabii ki akış yok, karakterin zihninden geçenler anlatıldıktan sonra gerçeğe dönüyor ve arada geçişleri ayırmak çok fazla zor. Fakat kitap bittiğinde iletişim, empati ve insan ilişkileri konusunda bana çok şey kattı. Yazarın entelektüel derinliği, çağını aşan düşünceleri ve dahice kurgusu kitabı okumak için yeterli olduğunu düşünüyorum. Son bir şey... Yky baskısı belki kitabın ruhuna en uygun çeviri olabilir fakat, çevirmenin dili ve kullandığı kelimeler yer yer çok ağır. Özellikle bir bölümünü okurken 15-20 sayfada bildiğim kelime sayısı iki elin parmakları kadardı. Diğer çevirinin çok daha kolay olduğunu duydum. Bazıları İngilizce aslının bu çeviriden daha kolay olduğunu bile söyledi.
Puslu kıtalar atlası için küçük bir tavsiye :kitabın başlarındaki rüyada bazı kafa karıştırıcı noktalar olabilir ancak orada Descartes e bir gönderme var.Zaten Rendekar (Rene Descartes) Zagon üzerine öttrürme :Metot üzerine konuşma .Eğer Descartes in metot üzerine konuşma ve meditasyonlar kitabını okuduysanız oradaki felsefik sorgulamanın ele alındığını hemen farkedersiniz
puslu kıtalar atlası çok uzun süredir kitaplığımda beni bekleyenlerden artık bu bekleyişe bir son veri ekimde okuyacağım. Tutunamayanlar , Karamazov Kardeşler beni hep korkutur onlar için uygun zamanı daha bekleyeceğiz sanırım.Ankarada bir buluşma yapsak çok güzel olur ya da kitap okuma gurubu kurmak:))))
Karamazov Kardeşler'i görünce çok şaşırdım ama harika açıkladınız. Büyük Engizisyoncu bölümü ne zaman okunursa okunsun iz bırakır. Ivan Karamazov da candır :)
@@sultanerdil kesinlikle başlayın ama çeviri de çok önemli. iş bankası veya can yayınları gibi kaliteli yayınevlerini kullanabilirsiniz, 1000 küsur sayfa kitap, kötü çeviri de olursa keyif alamayabilirsiniz.
ne kadar da akıcı konuşuyorsunuz her zaman bu şekilde konuşmak istemişimdir ve çok çabalarım ayna karşısında da sürekli konuşurum. ama sürekli telaffuz sorunu veya doğru kelimeyi bulamama sorunu yaşıyorum. hatta bu sorunu giderebilmek adına kitap okurken sesli okurum herhangi bir ilerleme kaydedebildim mi onu da pek anlayamıyorum umarım katediyorumdur
Okumaya devam et zamanla oturacaktır , ben mesela 1 sene önce cümle kuramazdım ve peltektim , diksiyonumda bi hayli bozuktu , 1 yıldır düzenli kitap okuyorum , peltekliği yendim ve diksiyonum büyük ölçüde düzeldi ...
Karamazov kardeşleri 15 günde okudum bir daha okumak istediğim bir kaç kitap dan birisi olağan üstü muhteşem bir insan ruhu analizi öyle hayrete kapılıyorsunuz ki dostoyevski ruh bilimi eğitimi mi almış bu nasıl bir anlatım yok ötesi diyecek söz bulamıyorum gercekden çok derinden etkilenmiştim.
14 yaşımda Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar kitabına başlamıştım ancak 200. sayfaya kadar okuyabilmiştim. Şimdi 18 yaşımda tekrar başladım ve bir kaç gün önce notlar ala ala, altını çizerek ve ara vererek bitirdim.
Tutunamayanlar...Kesinlikle miladım.Oğuz Atay yığının yanlışlarını önlerine dökmekten yorulmuş,içlerinde kalmak yerine kenarlara ilişmiş..Turgut'un kırıklığı,Selim'in yorgunluğu hele son sayfalarda yer alan günlükleri...Milyon kere okuyabilirim daha 💙
Puslu kıtalar atlasını 2 yıl önce 18 imdeyken okudum. Ben o kitabı elimden bırakamamıştım. Gerçekten böyle kusursuz diyebileceğimiz kitapları çeviri sorunu yaşamadan türkçe okumak büyük bir şans. Bir daha okumak istiyorum.
@@betermibettermi Yani ben okurken kitabın anlatım şekline, kurgusuna, yaratılan karakterlere, mistik havasına ve verdiği mesajlara bayılmıştım. Okunması zor bir kitap gibi hiç görmedim. Zamanım olmamasına rağmen 5-6 günde bitirmiştim. Yani kısacası tam olarak neyin zor geldiğini bilemiyorum :) Belki de anlaşılamayan felsefik imgeler olabilir
Videoda Tutunamayanlar’dan bahsettiğiniz bölümde dedim ki ‘bu kitap ile ilgili hislerim ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi’. Oğuz Atay’ın Tehlikeli Oyunlar ve Tutunamayanlar adlı kitaplarını ben de dönüm noktası zamanlarımda okumuştum hatta haftalarca okumuştum beni inanılmaz yormuştu. Beni yoran kitaplar okuduğumda da kitap okumak beni biraz ittiği için şimdilerde çok daha titiz davranıyorum kitap seçerken :( ama siz iyi ki varsınız bana aydınlatıcı bir rehber oldunuz☀️
puslu kıtalar atlasını okumak isteyenlere bir önerim olacak. Eğer öncesinde bu kitabın çizgi romanını okursanız kitabı okumaya başladığınızda yabancılık çekmeyeceksiniz. Karakterler olsun olaylar arasındaki geçişler olsun sizi zorlamayacak tanıdık geldikleri için.Bu arada çizgi romanı üzerinde çok düşünülmüş ve gerek çizimleri gerek içeriğiyle romanın vermek istediklerini fevkalade bir şekilde anlatmış.
Tutunamayanlar okuma grubuna katılmak isterim. Aynı zamanda Virginia Wolf okuması yapmak istiyorum ve bir grupla okursam çok mutlu olacağım,bence Kendine Ait Bir Oda dışında tüm kitapları zor okunuyor.Virginia Wolf a dair özel vidyo olursa çok memnun olacağım.Sizi tanımak çok güzel Begüm Hanım.
Merhaba Begüm,yine her yönüyle nefis bir anlatım olmuş teşekkürler...❤💐 Benim aklıma ilk gelen Elias Canetti'nin "Körleşme"kitabı oldu. Orhan Pamuk'un kitapları da benim için anlaşılması güç kitaplardan. Puslu Kıtalar Atlası,evet derin ve zor geldi. Vladimir Nabakov"Cehenneme Övgü" geçmişte okuyup zorlandığım kitaptı.Belki yeniden okumalıyım. Jose Saramoga'nın "Görmek" G.G.Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık" daha da sayılabilir de aklıma gelenler bunlar. Sevgiler,sağlıklı günler...❤❤🌠
Türkçeyi o kadar güzel kullanıp düşüncelerinizi o kadar güzel aktarıyorsunuz ki sabaha kadar dinleyebilirim sizi, keşke herkes Türkçeyi bu kadar güzel ve bilinçli kullansa.
Gecenin Sonuna Yolculuk'u Hakan Gündaydan duyup okumak istemiştim.Gefçekten zor geldi.Ama kitap bittikten sonra elime alınca fark ettim ki sanki bi film izlemişim.Çok yoğun ve duraksız bi kitap.Ama kesinlikle çok iyi,çok keyifli.10.sınıfın başlarında okumuştum ve 2 ayda bitmişti.11.sınıf olmasam şimdi tekrar okumak istiyorum.
Puslu kıtalar atlasını yeni bitirdim fakat bana hiç zor gelmedi.Kolay okuduğum ve akam giden bir kitap oldu.Deniz Feneri ise okumayı istediğim bir kitap fakat gözüm korktu şimdi🤗Benim şimdiye kadar en zor okuduğum kitap Şule Gürbüz den Öyle Miymiş kitabı idi.3 kere yarıda bıraktım ancak 4. Seferde bitirebildim.
Bu kitaplara zor diyen birisi Proust'u hiç anlayamaz. Proust çok zevk verir. Tabiki onun uzun cümlelerini sıkılmadan anlayana. Doğal olan, normal olan da ondan sıkılmamaktır.
Zor okunan kitaplar dışında da yorumlar var. Bu nedenle, ben de İhsan Oktay Anar'ın SUSKUNLAR'ından bahsetmek istiyorum. Üç kez okudum. En az sekiz on kişinin bir araya gelip bilgi birikimlerini ve yeteneklerini ortaya koyarak yazabilecekleri türden bir kitap. Bu kitabın yayınıyla birlikte yer yerinden oynamalıydı. Kitabın şanssızlığı Türkiye'de yazılmış olması ve tamamıyla Türk motifleri taşıyor olması. Suskunlar, bence, Türk Edebiyatının en iyi romanı....
Yeraltından Notlar zor bir kitap, sayfa sayısına karşın. Kitap ufuk açıcı, düşündürücü, sorgulatıcı, aynı anda sinir edici, bunaltıcı ama bunaltarak öğretici bir şaheser. Ayrıca Şule Gürbüz'ün Coşkuyla Ölmek kitabını okuyorum bu sıralar, ve zorlayıcı fakat sabırla okunabilir.
Gök Yüzünde bunu ince memed için söylemiştim lisedeyken 😂 sonra tıp fakültesini ve mecburi hizmeti bitirdim. En sonunda şimdi okuyabiliyorum 😃 dikkat etmek lazım hayat çok hızlı geçiyor.
Karamazov Kardeşleri iletişim yayınlarından okudum. 1000 sayfaydı.Sayfa sayısı dışında kesinlikle ağır anlaşılmaz bir kitap değildi bence. Aksine 1000 sayfalık bir romana göre oldukça akıcıydı.
Çok teşekkürler sunumunuz için. Kıymeti hiç bilinmemiş gibi duran ve bahsedilmeyen Muadele-i Sevda romanı mutlaka incelenmeli. Yazar okurunun o anda düşündüklerini yazabilmiş. Şuan bunu düşündün şimdi de aklına şu geldi vs gibi.
Bence insan okuduğu ilk 50 kitabı falan okumadım saymalı. 50 kitaptan sonra sizin gibi muhteşem insanları izleyerek bilinçli bir okuma süreci yaşamalı. Ben şahsen sizinle böyle bir dönemde tanıştım. Harikasınız....
Karamazov kardeşleri ilk okumaya başladığımda ilk bölümü 50 kere baştan almışımdır kitabın yarısına gelince bırakmıştım ama bi ay önce bitirdim kitabı ve o kadar kolay ve akıcı geldi ki 💙
Videolarınız çok güzel şimdilik.. genelde böyle abone kitlesi az olanlar tevazu dolu sevimli ama kanalları büyüdükçe burunlarida büyüyor anlamıyorum. Inşallah siz de onlar gibi olmazsiniz onları izlemeyi biraktim artık.. hayatınızda başarılar videolarınız harika sizde harikasınız. Boş boş konulardan bahsetmiyorsunuz .. anlaşılır ve sade...
Açıkçası bu videoyu sırf İhsan Oktay Anar' ın Puslu Kıtalar Atlası için izlemiştim ve gerçekten de bunu gördüm. Henüz 20 yaşıma bile girmedim ve bu kitabı yaklaşık 3 hafta önce okudum. Kitabı ilk okuduğum zaman ben mi anlamıyorum yoksa yaşımdan dolayı mı anlamıyorum diye çok düşünmüştüm. Ama sabredip kitabı 10 günde bitirebildim. Açıkçası iyi ki okumuşum dediğim kitaplar arsına girdi. :)
Begüm Hanım ben de motive olup Tutunamayanlara başladım, sizin de bu videonuzu izleyince 2020de okuma grubu kurup tekrar kitabı okuma hedefinizi hatırlatayım dedim :D
Tutunamayanlar büyük bir şaheser aynı zamanda da okuması zor bir eser. Ama akışına kapılınca ve benzer ruh halini taşıyınca okuması zevk veren bir kitap haline dönüşüyor. Severek, çok severek okudum.
Asıl biz teşekkür ederiz zaman ayırdığınız için, elinize sağlık. ✨ Hiçbirini okumamışım ama bazılarını okumayı ben de çok istiyorum. Hakikaten de böyle kitaplarda zamanlamayı tutturup kendini vermek önemli. Benim için zor okunanlar ya da yarım bıraktığım; -Nobelli Kenzaburo Oe’nin Sessiz Çığlık’ı, yarım bıraktım. Başka bir kitabını daha okumuştum yazarın o nazaran daha kolaydı. -Kobo Abe’nin Kutu Adam’ı. Bu kitabı takip etmek ÇOK ZORdu, bence. Zar zor bitirmiştim ama bir kere daha adamakıllı okumayı düşünmeliyim belki de. J. G. Ballard ve Herta Müller okumak da çok kolay değildir hani. Sanırım Ballard hariç diğerlerinde bahsettiğiniz bilinç akışı tekniği vardı. Olga Tokarczuk da biraz o tür bir yazar onun hikayelerini de takip etmek zor olabiliyor bazen.
Alev Alatlı-Kabus romanında çok zorlanmıştim hakkını vererek okuyamadigimi düşünüyorum, Ses ve Öfke de okurken bir çok önemli noktayı kavrayamadigim bir roman oldu Puslu kıtalar atlasi icin yorumlarda gördüğüm kadarıyla bir çok kisi sizin gibi düşünmüş çok şaşırdım bana çok akıcı gelmişti elimden bırakmadan onun o kendine has dünyasına dalıp okumuştum
Tutunamayanlar’ı ben de erken bir dönemde okumuştum. Ve hatırladığım tek şey; kitabı her elime aldığımda “ya ne kadar güzel bir anlatım, ben bu kitabı neden bekletiyorum ki” diye düşünmeme rağmen, elimden bıraktığımda birkaç gün elim hiç gitmiyordu. Ama o dönem kitap okuma aşkım kurgusu merak uyandırıcı kitaplar üzerinde yoğunlaşmıştı. Şu an okusam çok severek okuyacağıma inanıyorum. Harika bir video olmuş yine, teşekkürler 🌸
James Joyce'un yazmış olduğu Ulysses'i okudum. 18 bölümden oluşuyor, yazar her bölümde farklı yazım teknikleri kullanmış. Yine de zorluğa meydan okuyup sabırla ve tek cümle atlamadan bitirmeyi başardım. Bitirince sırtımdan bir yük kalkmış gibi oldu. Genelevde geçen ve tiyatro eseri formatında yazılmış küfürlerle dolu bölüm çok yordu. En son bölümde hiç noktalama işareti yoktu bu da farklı bir tecrübe oldu. Tamamen sayısal verilerle dolu ve röportaj formatındaki bölüm en sıkıldığım bölümdü. Çok fazla atıf olması da yorucuydu. Üstelik atıf yapılan yazar ve şairlerin en önemli eserlerini okumama rağmen zorlandım. Bazı çok zor bölümleri ise anlamak mümkün olmadığından geldiği gibi okuma yolunu seçtim. Kafka Yayınevi'nın bastığı Fuat Sevimay çevirisi ders kitabı büyüklüğündeydi, bu nedenle bölümlerin düzeni daha ferahtı. Nevzat Erkmen'in Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan çevirisini de aldım. Aynı yazarın Ulysses Sözlüğü ile beraber okumak gerektiği için başka bir zamana erteledim. Bu çeviriden de okumayı planlıyorum.
Annem her kargo geldiğinde " Yine mi kitap " diyor artık bana. Ama kitap okumak dünyanın en güzel bağımlılığı bence . Şuan 7-8 kitaplık okuma listem vardı. Şimdi buradan karamazov kardeşleri ekledim. Hatta şunu yapıyorum artık , kumbara aldım ve bir sonraki kitap alımıma kadar para biriktiriyorum. Bide üniversite öğrencisi olunca kıt kanaat geçiniyoruz. En azından 2-3 kitabın parası çıkıyor o zamana kadar 😊
benim de kitaplar için ayırdığım bir bütçe var harçlığımdan onun dışında kütüphaneleri sömürüyorum, 2.el kitapçılar buluyorum ya da kitap takas etkinlikleri kovalıyorumm tavsiye ederimm :)
@@busra.c ya ben takas işine olumlu bakamıyorum nedense. Evladım gibi hepsi resmen. Onlara ayrı para ayırıp sonra başkasıyla takas edemiyorum. Kütüphanelerden de sık sık faydalanmaya çalışıyorum. Ama mesela güzel kitapların benim kitaplığımda olması sanki böyle evimde hazine varmış hissi veriyor bana 🤗
@@ayseylmaz1439 haklılık payın var ben de eskiden öyleydim de sanırım artık pek takılmıyorum paylaşmak da güzel ama tabi en sevdiklerim kitaplığımda duruyor :D
Puslu kıtalar atlası nı uzun zamandır okumak istiyordum ve şimdi başlayacağım. Yazarın başka bir kitabını okuyup büyülenmiştim ve bu kitabını çok merak ediyordum. Okumak için kendimi hazır hissetmem gerekiyordu ve sanırım hazırım :)
Merhabalar :) Dalgalar yanılmıyorsam 3 kez (2 de olabilir) sesli okunup yeniden yeniden düzenlenmiş, kaleme alınmış Virginia tarafından Deniz Feneri de bir kaç defa aynı şekilde. Ben ikisini de okudum Dalgalar bence Deniz Fenerinden daha zordu. Ben de zorlanınca dalgaları mırıltıyla hatta biraz daha sesli okumaya karar vermiştim. Öyle yapınca su gibi akıp gitti. Zaten yazar bu kitabı için romandan ziyade bir oyun-şiir yakıştırması yapıyor. Yalnız kaldığınızda kahvenizi alıp sesli okumanızı tavsiye ederim Dalgaları.
Puslu Kıtalar Atlası en merak ettiğim kitaplardan fakat asla cesaret edip alamıyorum 🙈Belki 2020'de birlikte okuruz 😊 Tutunamayanlar'ı ben de sizin gibi yanlış bir zamanda okumuştum daha önce. Bu yıl tekrar okudum ve çok güzeldi.
Sineklerin Tanrı’sında çok zorlanmıştım ki birçok kişi bu kitabı çok severek ve hızlı okuyor ama ben o kadar zorlanmıştım ki 20gün hatta daha uzun bi sürede sürüne sürüne okumuştum . Ve kesinlikle katıldığım diğer bir konu uzunluğu bir kitabı zor yada kolay okunabilir yapmıyor . Tutunamayanları okumayı çok ama çok istiyorum doğru zamanın hiçbir zaman gelmeyeceğini düşünüyorum ne kadar okursam okuyamam umarım sizinle birlikte okuyabilirim benim için de bir dönüm noktası olur 😌
Tutunamayanlar'ı ben de bir türlü bitiremedim, bu sene olmasa da önümüzdeki sene mutlaka okumayı düşünüyorum. Puslu Kıtalar Atlası'nı okudum ve çok çok sevdim, dediğiniz gibi biraz zor bir kitap ama her gördüğümde hâlâ beni gülümsetir. Ayrıca İhsan Oktay Anar' ın Kitabül Hiyel kitabı da yine okuması biraz zor olsa da Puslu Kıtalar Atlası'na nispeten daha kolay okunabilir bir kitabı, onu da çok severek okumuştum. Tavsiye ederim mutlaka. 😍
Virginia Woolf’un Deniz Feneri kitabını dün bitirdim. Kitabın zor okunduğunu bilmiyordum, yazarı çok sevdiğim için elime geçti madem okuyayım diyerek başladım. Zor okunan bi yazar olduğunu bildiğim için ilk 40 sayfaya kadar kitapla aramda bi dayanıklılık mücadelesi oldu diyebilirim😅 ama pes etmeden devam ettim (burada söylediğiniz bi şeye çok hak veriyorum, okuduğumuz zamanı çok uzattığımızda kitap sanki küsüyor ve kendini bize açmıyor, ona belli bir zaman verildiğinde ise çok keyif veriyor) ve sonrasında o kadar bayılarak okudum ki anlatamam.. sanki yazarla ve o sırada tasvir ettiği duygularla, ortamla bütünleşmiş gibi hissettim💞 birçok cümlede içimden bi ses duyguyu hissettim diyordu, burada ne demek istemiş anladım, ama neye dayanarak anladığımı bilmiyordum, kitap kendini bana açmıştı sadece bunu söyleyebilirim🙃 ve son olarak, kitabın başında bi cümle vardı, Woolf öyle trende giderken ya da aman sıkıldım biraz bakayım denilen anlarda okunacak bir yazar değildir, masanın başına oturup zaman ayırmanızı ister, gibi bir cümleydi, çok haklı bi uyarı olduğunu düşünüyorum, kendinizi ve zamanınızı verebilirseniz karşılığını fazlasıyla alırsınız.. keyifli okumalar📚
James Joyce'lar tam 'challenge'lık kitaplar :D yıllardır okumayı istiyorum ben de bir türlü cesaret edemedim ama güzel bir uykudan ya da meditasyondan sonra rahat bir kafayla başlarsak devamı gelir diye düşünüyorum :D
Bir Yazarın Günlüğü, belli bir okuma alışkanlığı ve Dostoyevski'nin diline aşinalığı olanlar için çok da zor olmasa gerek. Zira Dostoyevski olayları uzun uzadıya anlatan ve kafada soru işareti bırakacak yerleri de tahmin edip açıklayan bir yazar. En azından ortada üslup açısından göz korkutacak bir şey yok gibi. Anlatılması ve anlaşılması zor meseleleri en anlaşılır şekilde anlatabilen bir yazar ne de olsa.
Ulysses i okurken doğru düzgün anlayamayacağım kanısına varınca Ben de zevk almaya ve kasmamaya çalıştım . Her bölümde üslup ve şekil farklılığı var. Hatta son bölümde 30 sayfalik noktasız ve kesintisiz bir cümle var.
iki kere yarim bıraktığım 3.okuyuşta yine tam bitiremediğim MALİNA ...Ingeborg Bachman...bilinç akışı ile yazılmış alter egonun konusturuldugu bir saheserdir.Muhakkak okumanızı tavsiye ederim...
Selamlar otobiyografinizi anlattığınız bir video paylaşır misiniz ? Birde Bu kadar okuma aşkı nereden geliyor ? İnşallah görürsünüz bu mesajı . Bende sizin sayenizde uzun zamandan beri hayata kazandırmak istediğim bir defter tutma fikrini hayata geçirdim . Teşekkürler ....
5 лет назад+4
Merhaba Serap, hayatım bana kalsın kitapları konuşalım.💙 Kitap okuma sevgimin oluşmasındaki en önemli etmen ablam. Defter kullanmaya başlamanıza sevindim, yıl sonunda açıp baktığımızda bizi motive edecek. İyi okumalar, sevgiler.💐
karamazov kardeşler... alyoşa ile konuşturur ivan ile tartıştırır dimitri ile o sandalyeden kalkamazsınız. zor bir kitap mı ? zorluktan ziyade 5yıl önce okumama rağmen hala yükü omuzlarımdadır . ara ara kalkamam o sandalyeden gözlerim dolar yüreğime karamazovların ağırlığı çöker.ama kalp ağır bir yük ve sevilen kitaplarla yaşanıyor . sevgili betül karamazovlarla geçen bir günüme daha vesile oldun teşekkürler
Elbette bir birikim gerektiğini düşünüyorum bol betimlemeli kitaplardan hoşlanıyor musun Rus edebiyatına aşina mısın Dostoyevski okumak seni mutlu ediyor mu? bence bu sorulara cevabın evetse oku derim benim aldığım keyfi alabilirsin. Ancak illa bir yaşı olduğunu düşünmüyorum kitapların ben çok küçük yaşta başladım okumaya ve her türden kitabı okudum okuma zevkim şekillendi ona göre okumaya devam ettim. Okuduğum ve tekrar okumak istediğim çok az kitap oldu bu da o kitaplardan biri herhangi bir yaşında okuyabilirsin zaten daha sonra tekrar okumak da istersin 😊
7. Sinifta okudum ilk defa... Hala canim sıkıldığında tekrar tekrar okurum... Otomatik Portakal ve Karamazov Kardeşler vazgecemedigim iki kitap... Dostoyevski bütün eselerini cok seven biri olarak karamazov kardesler bambaska bir yere sahip ben de.
Emeğinize sağlık 🤗 Dostoyevskiy hakkında Rus yapımı 8 bölümlük bi dizi var. İMDB puanı da yüksek bi biografi dizisi. Eserlerini yazma sürecini, hayatında iz bırakan önemli olayları aktarmışlar. Türkçe altyazı var mı bilmiyorum ama isterseniz bi bakın 🤗
Edebiyatımızda büyük eserler verdiği halde gölgede kalmış sanatçılar hakkında bir video yaparsanız güzel olacağını düşünüyorum.(örn. Safiye erol, osman cemal kaygılı, safvet nezihi bunlardan bir kaçı olabilir.)
Safiye erol 👍
+1 bahaeddin özkişi :) tanpınar onun hakkında şöyle demiş '' evladım, senden 10 tane sait faik eder '' :)
Gamze ciğerdeleni okudunuz mu ben merak ediyorum
Buraya Nihal Atsız'da eklenebilir.
Bence o kitap listesine Virgina Woolf- Kendine Ait Bir Oda'da eklenmelidir. Çünkü hayatımda hiç bu kadar okurken davasına ortak olduğum, davasına ortak olurken de bir o kadar davanın ince detaylarını kavramakta zorlandığım tek kitaptır. Tek kelime ile özetlersem; kafası dağınık bir kadının kütüphanesine izinsizce giriyormuşum ve o hengame de bir sürü şey öğrenip hayran kalıyormuşum gibi hissetmiştim. Güçlü bir edebiyat bilgisi gerekirken; 15 yaşında Edebiyat hocam sayesinde okumuştum. Haliyle bende de o engin edebiyat bilgisi de yoktu. O yüzden Virgina Woolf görünce bir tebessüm ettim.
Henüz videoyu izlemedim fakat Tutunamayanlar'ın bu listeye dahil olduğuna adım gibi eminim :))
O kadar güzel ve duru bir anlatımınız var ki, başlık okunması zor olan kitaplar olmasına rağmen hemen alıp okumak istiyorum ❤️
HOMEROS
-Odisea
-İlyada
E.M.CİORAN
-Çürümenin Kitabı
LAURENCE STERNE
-Tristram Shandy
Ben 16 yaşındayım. Tutunumayanları ve Puslu Kıtalar Atlasını okudum. Bu kitaplar Türk edebiyatının güçlü olduğunun kanıtı. Bunların dışında Bu Ülke, Bulantı gibi okunması zor olan bir çok kitap var. Ama okunması zor olan kitaplar insanı düşünmeye zorlayan kitaplardır.
Bulantı bende başta sıkıldım; 4 yıl sonra tekrar okuduğumda şahane olduğunu anladım. Zaman bırak kendine ve mutlaka oku.🐸
Sizce tutunamayanlar nasıl çok mu zor anlamak için
@@esraakn3288 anlatım tarzı olarak vs fazla akıcı degıl bıraz zorlar ıstersen ılk olarak tehlıkelı oyunları oku onu seversen tutunamayanları okursun
👏👏👏
ihsan oktay anari kendi dilimizde okumak çok büyük şans
Tututamayanlar grubuna katılmak isterim, 2020'de kesinlikle kurulması gereken bir grup 👍
Ben de istiyorum ✌🏻
Ben de is
Henüz haber yok 🤷🏻♀️
Hemen kurmalıyız
ben de bekliyorum
Tam da “Puslu Kıtalar Atlası”kitabını okurken gördüm bu videoyu. Biraz şaşırdım aslında şuan 84. sayfadayım. Evet çok çok kolay değil belki ama yine de Ulysses gibi bir romanla aynı listeye girmesi ilginç geldi. Videonuz ise yine harika🌸 Dante’nin “İlahi Komedya” kitabını okumak İçin çok uğraştım ama yarısına gelemeden bıraktım☹️
Puslu Kıtalar Atlası'nı 10 yıl önce okumuştum ve başlangıcı dışında hiçbir şey hatırlamıyordum. Hatta ara ara altını çizdiğim yerler bile olmuş :) Bu yaz başında tekrar okudum ve zamanı bu yılmış gerçekten. Derin derin düşündürebilecek muhteşem bir fantastik roman olarak değerlendirdim ben bu kitabı. Hemen ardından Efrasiyab'ın Hikayeleri'ni okudum. İronilerle, dokundurmalarla çok derin konulara giren bir kitap o da. Onu da çok beğendim. İhsan Oktay Anar'ın uzmanlık alanının Felsefe olması nedeniyle aslında romanları da birer felsefe kitabı aslında.
Şu an Karamazov Kardeşler'i okuyorum. Ama ben oldukça uzuuuun zamana yaydım :( Sıkılmıyorum, kitaptan uzaklaşmıyorum ancak tek sorunum sanki tek bir metin okumuyorum da daldan dala farklı metinler okuyormuşum gibi hissediyorum. Bol bol altını çiziyorum ama yine de.
Tutunamayanlar da benim kıymetlim :) Sanırım benim de yeniden okumak istediğim bir kitap.
Virginia Woolf hiç okumadım. Önümüzdeki aylarda bir feminist okuma süreci planlıyorum ve Kendine Ait Bir Oda ile başlamak istiyorum. (Öneriniz varsa alırım :) )
Bu kadar kısa aralarla sizden bildirim almak. Ne mutlu bizeee ❤
Oğuz Atay’ın tüm eserlerini okudum ve hepsine de hayran kaldım. Tutunamayanlar bugüne kadar okuduğum kitaplar içinde en muazzamlarından birisi. Oğuz Atay keşke daha uzun yaşayıp daha çok eser bırakabilseymiş. Tam bir deha. Ben Oğuz Atay’ın eserlerinin çok mizah yüklü olduğuna da inanıyorum. Evet zor kitaplar ama belli bir okur olgunluğunda olanlar için çok doyurucu, nefes kesici. Bu kitapları kumsalda, ara ara kahkahalar atarak okudum.
Yaaa sadece 35 sn de 22 beğenme normalde buna bakmam ama bence 22 milyon olsa size azdır herkes sizi bilmeli tanımalı
Şevval abartma :d
Kara kitap, kara kitap, kara kitap. :) Kitabi bitirdiğimde resmen mutlu olmustum. Uzerimden cok buyuk bir yuk kalktigini hissedip, bitirmemi takip eden gunlerde sebepsiz yere gulumsesigimi hatirliyorum. :))
Gençler icin okuması gereken klasiklerden bahseder misiniz?❤
Belki birçoğunu okumuşsunuzdur ama böyle bir videom var, belki işinize yarar.
Yakında bir video daha hazırlayacağım.💙
ruclips.net/video/To-YQeS2uCc/видео.html
@ onu izlemistim ve cok beğenmistim yenisini sabırsılıkla bekliyorum 💞
Virginia Woolf harika bir yazar Deniz feneri ve Mrs. Dollaway'i okudum ve cok begendim. Belirli bir olay orgusu olmadigi icin ilk basta biraz zor geliyor ama anlatim tarzi muhtesem sözcüklerle Dans ediyor sanki.
Dalgalarida kesinlikle okuyacagim.
Bende wirginia woolf un mrs dollaway kitabını aldım biraz okudum ama akıcı olmadığı için sanırım bıraktım dolapta duruyo 😕😳
Yüzyıllık Yalnızlık. Kitabın başında verilen soy ağacı ve isimlerin tüm nesillerde aynı olması gözümü çok korkutmuştu ama mükemmel bir kitapmış.
12:13 ben de tutunamayanlar'i 2 ay once okudum. hâlâ acip acip okurum cok guzeldi ve etkileyiciydi.. her yasimda okumak istiyorum
Fernando Pessoa'nın Huzursuzluğun kitabını bitirebilmek beni zorlamıştı. Açıkçası okurken kasvet kaplamıştı. Bir eseri okurken kendimi eserin içinde bulan biri olarak, aynı anda üç dört kitabı okuyamadığım için de bitirdiğimde yorgunluk hissetmiştim.
Emeğinize sağlık videolarınız, anlatımınız huzur veriyor ❤
Puslu kıtalar atlasını üniversite 1. sınıfta edebiyat dersimiz kapsamında okumuştum. Kitaba ilk başladığımda ciddi anlamda fenalıklar geçirdim. Fakat kitabın son elli sayfasında kitabı o kadar iyi anlamaya başlıyorsunuz ki. Benim çok sevdiğim kitaplar arasındadır. Fakat başlangıçta ciddi anlamda zorlanmıştım. Kitabı anlayınca ciddi anlamda sevmeye başlıyorsunuz. Biraz sabır gerektiren müthiş bir kitap
james joyce ulysses, bu kitabı,kitap kurdu olan mesai arkadaşıma vermiştim,okusun diye 2 gün sonra geri aldım,geri almadım geri verdi.
Ulysses 'i geçen ay bitirdim. Kesinlikle okudum en zor kitaptı. Başlarda kitabı Ulysses sözlüğünü kullanarak okuyordum, bu 450 sayfalık sözlük kitapta yer alan uzun uğraşlar sonucu bulunan göndermeleri, çağrışımları tanımlıyordu. Fakat sözlükle devam ettiğimde akışı kaçırmaya başladım ve zor olan kitap daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Kitabı okumadan önce Odysseia kitabını okumanın kitabı anlamada çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü Odysseia kitabına paralel bir şekilde yazılmış. Tek bir günü 840 sayfaya sığdırdığı için tabii ki akış yok, karakterin zihninden geçenler anlatıldıktan sonra gerçeğe dönüyor ve arada geçişleri ayırmak çok fazla zor. Fakat kitap bittiğinde iletişim, empati ve insan ilişkileri konusunda bana çok şey kattı. Yazarın entelektüel derinliği, çağını aşan düşünceleri ve dahice kurgusu kitabı okumak için yeterli olduğunu düşünüyorum.
Son bir şey... Yky baskısı belki kitabın ruhuna en uygun çeviri olabilir fakat, çevirmenin dili ve kullandığı kelimeler yer yer çok ağır. Özellikle bir bölümünü okurken 15-20 sayfada bildiğim kelime sayısı iki elin parmakları kadardı. Diğer çevirinin çok daha kolay olduğunu duydum. Bazıları İngilizce aslının bu çeviriden daha kolay olduğunu bile söyledi.
Puslu kıtalar atlası için küçük bir tavsiye :kitabın başlarındaki rüyada bazı kafa karıştırıcı noktalar olabilir ancak orada Descartes e bir gönderme var.Zaten Rendekar (Rene Descartes) Zagon üzerine öttrürme :Metot üzerine konuşma .Eğer Descartes in metot üzerine konuşma ve meditasyonlar kitabını okuduysanız oradaki felsefik sorgulamanın ele alındığını hemen farkedersiniz
Bildirim geldiği an instagramdan çıkıp seni izledim teşekkürler..😍
puslu kıtalar atlası çok uzun süredir kitaplığımda beni bekleyenlerden artık bu bekleyişe bir son veri ekimde okuyacağım. Tutunamayanlar , Karamazov Kardeşler beni hep korkutur onlar için uygun zamanı daha bekleyeceğiz sanırım.Ankarada bir buluşma yapsak çok güzel olur ya da kitap okuma gurubu kurmak:))))
Karamazov Kardeşler'i görünce çok şaşırdım ama harika açıkladınız. Büyük Engizisyoncu bölümü ne zaman okunursa okunsun iz bırakır. Ivan Karamazov da candır :)
Elimde var ama gözüm korkuyor. Ne dersiniz başliyim mi?
@@sultanerdil kesinlikle başlayın ama çeviri de çok önemli. iş bankası veya can yayınları gibi kaliteli yayınevlerini kullanabilirsiniz, 1000 küsur sayfa kitap, kötü çeviri de olursa keyif alamayabilirsiniz.
@@fratkucuk6369 iş bankası var hasan ali Yücel
@@sultanerdil Kesinlikle baslayin o zaman. Nilay Yalaza Taluy cevirisi sanirim. Harika ceviridir. Tadini cikarin. Iyi okumalar.
Videolarini seviyorum, dinlemekten keyif alıyorum😊
ne kadar da akıcı konuşuyorsunuz her zaman bu şekilde konuşmak istemişimdir ve çok çabalarım ayna karşısında da sürekli konuşurum. ama sürekli telaffuz sorunu veya doğru kelimeyi bulamama sorunu yaşıyorum. hatta bu sorunu giderebilmek adına kitap okurken sesli okurum herhangi bir ilerleme kaydedebildim mi onu da pek anlayamıyorum umarım katediyorumdur
Okumaya devam et zamanla oturacaktır , ben mesela 1 sene önce cümle kuramazdım ve peltektim , diksiyonumda bi hayli bozuktu , 1 yıldır düzenli kitap okuyorum , peltekliği yendim ve diksiyonum büyük ölçüde düzeldi ...
Karamazov kardeşleri 15 günde okudum bir daha okumak istediğim bir kaç kitap dan birisi olağan üstü muhteşem bir insan ruhu analizi öyle hayrete kapılıyorsunuz ki dostoyevski ruh bilimi eğitimi mi almış bu nasıl bir anlatım yok ötesi diyecek söz bulamıyorum gercekden çok derinden etkilenmiştim.
Orhan Pamuk Kara Kitap cümleler benim çoraplarım kadar uzun
14 yaşımda Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar kitabına başlamıştım ancak 200. sayfaya kadar okuyabilmiştim. Şimdi 18 yaşımda tekrar başladım ve bir kaç gün önce notlar ala ala, altını çizerek ve ara vererek bitirdim.
Tutunamayanlar...Kesinlikle miladım.Oğuz Atay yığının yanlışlarını önlerine dökmekten yorulmuş,içlerinde kalmak yerine kenarlara ilişmiş..Turgut'un kırıklığı,Selim'in yorgunluğu hele son sayfalarda yer alan günlükleri...Milyon kere okuyabilirim daha 💙
Klasik okur yeni video bildirimi=hayata ufak bir ara ve bir kitapseverle sohbet etme hissiyati🌷
🙏💙
Puslu kıtalar atlasını 2 yıl önce 18 imdeyken okudum. Ben o kitabı elimden bırakamamıştım. Gerçekten böyle kusursuz diyebileceğimiz kitapları çeviri sorunu yaşamadan türkçe okumak büyük bir şans. Bir daha okumak istiyorum.
Soylendigi kadar anlasilmasi guc mu ben de 20 yaşındayım gecenlerde aldım ve çekindim şuan biraz
@@betermibettermi Yani ben okurken kitabın anlatım şekline, kurgusuna, yaratılan karakterlere, mistik havasına ve verdiği mesajlara bayılmıştım. Okunması zor bir kitap gibi hiç görmedim. Zamanım olmamasına rağmen 5-6 günde bitirmiştim. Yani kısacası tam olarak neyin zor geldiğini bilemiyorum :) Belki de anlaşılamayan felsefik imgeler olabilir
Nasıl güzel anlatmissiniz Puslu Kıtalar Atlasini🥰 Ben de ikinci başladıgimda bitirebilmistim.Ve de tutanamayanlari cok zor okumuştum.
Videoda Tutunamayanlar’dan bahsettiğiniz bölümde dedim ki ‘bu kitap ile ilgili hislerim ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi’. Oğuz Atay’ın Tehlikeli Oyunlar ve Tutunamayanlar adlı kitaplarını ben de dönüm noktası zamanlarımda okumuştum hatta haftalarca okumuştum beni inanılmaz yormuştu. Beni yoran kitaplar okuduğumda da kitap okumak beni biraz ittiği için şimdilerde çok daha titiz davranıyorum kitap seçerken :( ama siz iyi ki varsınız bana aydınlatıcı bir rehber oldunuz☀️
Karamazov Kardeşler, Puslu kıtalar Atlası ve Tutunamayanlar enfestir. Bence çok rahat okuyacaksınız. 😊
20 yaş için okunması gereken kitaplardan bahseder misiniz ? Videolarınıza bayılıyorum.
kuranı kerim
@@gelecek488 Daha öncesi okunmalı kutsal kitaplar
Shakespeare okuyabilirsin , bence ben güzel , hem de rahat okunuyor oyun olduğu için.
puslu kıtalar atlasını okumak isteyenlere bir önerim olacak. Eğer öncesinde bu kitabın çizgi romanını okursanız kitabı okumaya başladığınızda yabancılık çekmeyeceksiniz. Karakterler olsun olaylar arasındaki geçişler olsun sizi zorlamayacak tanıdık geldikleri için.Bu arada çizgi romanı üzerinde çok düşünülmüş ve gerek çizimleri gerek içeriğiyle romanın vermek istediklerini fevkalade bir şekilde anlatmış.
Seni çok seviyorum çok iyi Bi video olmuş. 🙏 ❤️📚❤️📚
Tutunamayanlar okuma grubuna katılmak isterim. Aynı zamanda Virginia Wolf okuması yapmak istiyorum ve bir grupla okursam çok mutlu olacağım,bence Kendine Ait Bir Oda dışında tüm kitapları zor okunuyor.Virginia Wolf a dair özel vidyo olursa çok memnun olacağım.Sizi tanımak çok güzel Begüm Hanım.
Ulysses'i okudum. Çevirmen Nevzat Erkmen'in Ulysses Sözlüğü adlı bir klavuzu var. Kitaba başlamadan önce mutlaka edinilmesi lazım.
Merhaba Begüm,yine her yönüyle nefis bir anlatım olmuş teşekkürler...❤💐
Benim aklıma ilk gelen Elias Canetti'nin "Körleşme"kitabı oldu.
Orhan Pamuk'un kitapları da benim için anlaşılması güç kitaplardan.
Puslu Kıtalar Atlası,evet derin ve zor geldi.
Vladimir Nabakov"Cehenneme Övgü" geçmişte okuyup zorlandığım kitaptı.Belki yeniden okumalıyım.
Jose Saramoga'nın "Görmek"
G.G.Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık"
daha da sayılabilir de aklıma gelenler bunlar.
Sevgiler,sağlıklı günler...❤❤🌠
Hayatımda elime alıp "bu nedir abi okuyamıyorum" dediğim iki kitap var, biri Saatleri Ayarlama Enstitüsü diğeri Tutunamayanlar. Hakikaten tutunamadım.
Türkçeyi o kadar güzel kullanıp düşüncelerinizi o kadar güzel aktarıyorsunuz ki sabaha kadar dinleyebilirim sizi, keşke herkes Türkçeyi bu kadar güzel ve bilinçli kullansa.
Gecenin Sonuna Yolculuk'u Hakan Gündaydan duyup okumak istemiştim.Gefçekten zor geldi.Ama kitap bittikten sonra elime alınca fark ettim ki sanki bi film izlemişim.Çok yoğun ve duraksız bi kitap.Ama kesinlikle çok iyi,çok keyifli.10.sınıfın başlarında okumuştum ve 2 ayda bitmişti.11.sınıf olmasam şimdi tekrar okumak istiyorum.
ulysses’i 2010 yılında aldım ve okumaya başladım tabiki bitiremedim.umudumu yitirmedim her yıl tekrar tekrar deniyorum umarım bir gün bitirebilirim.
Puslu kıtalar atlasını yeni bitirdim fakat bana hiç zor gelmedi.Kolay okuduğum ve akam giden bir kitap oldu.Deniz Feneri ise okumayı istediğim bir kitap fakat gözüm korktu şimdi🤗Benim şimdiye kadar en zor okuduğum kitap Şule Gürbüz den Öyle Miymiş kitabı idi.3 kere yarıda bıraktım ancak 4. Seferde bitirebildim.
Çok iyi bi kanal bu. Çok keyif alıyorum videolardan
Proust artik meraktan oteye gecti bende. Her videonuzda anmadan gecemiyorsunuz. Bu güzel video icin ayrica teşekkürler. Sevgiler..🤗
Bu kitaplara zor diyen birisi Proust'u hiç anlayamaz. Proust çok zevk verir. Tabiki onun uzun cümlelerini sıkılmadan anlayana. Doğal olan, normal olan da ondan sıkılmamaktır.
Hepsini okudum, zorlandığım tek kitap "Ulysses" oldu.
Zor okunan kitaplar dışında da yorumlar var. Bu nedenle, ben de İhsan Oktay Anar'ın SUSKUNLAR'ından bahsetmek istiyorum. Üç kez okudum. En az sekiz on kişinin bir araya gelip bilgi birikimlerini ve yeteneklerini ortaya koyarak yazabilecekleri türden bir kitap. Bu kitabın yayınıyla birlikte yer yerinden oynamalıydı. Kitabın şanssızlığı Türkiye'de yazılmış olması ve tamamıyla Türk motifleri taşıyor olması. Suskunlar, bence, Türk Edebiyatının en iyi romanı....
Yeraltından Notlar zor bir kitap, sayfa sayısına karşın. Kitap ufuk açıcı, düşündürücü, sorgulatıcı, aynı anda sinir edici, bunaltıcı ama bunaltarak öğretici bir şaheser.
Ayrıca Şule Gürbüz'ün Coşkuyla Ölmek kitabını okuyorum bu sıralar, ve zorlayıcı fakat sabırla okunabilir.
Selamlar canım.harika görünüyosun yine.eminim bu kitaplar sana vız gelir.yine anlatımın su gibi.💕😘
sizi izledikçe okumaya teşvik oluyorum
Şu üniversite sınavını bir atlatayım önerdiğin tüm kitapları okumaya çalışacağım ablacım💙💫
Benim kafadasın..
Gök Yüzünde bunu ince memed için söylemiştim lisedeyken 😂 sonra tıp fakültesini ve mecburi hizmeti bitirdim. En sonunda şimdi okuyabiliyorum 😃 dikkat etmek lazım hayat çok hızlı geçiyor.
J.P. Sartre-Bulantı da acayip zor okunuyor. 1 ayda bitirebildim
Karamazov Kardeşleri iletişim yayınlarından okudum. 1000 sayfaydı.Sayfa sayısı dışında kesinlikle ağır anlaşılmaz bir kitap değildi bence. Aksine 1000 sayfalık bir romana göre oldukça akıcıydı.
Boyle bir liste yapmani bekliyordum. Tesekkurler Begumum 😘
Puslu kıtalar Atlası
Amat
Kitabül hiyel
Üçü de birbirinden güzel kitaplardı. 💙
Çok teşekkürler sunumunuz için. Kıymeti hiç bilinmemiş gibi duran ve bahsedilmeyen Muadele-i Sevda romanı mutlaka incelenmeli. Yazar okurunun o anda düşündüklerini yazabilmiş. Şuan bunu düşündün şimdi de aklına şu geldi vs gibi.
Bence insan okuduğu ilk 50 kitabı falan okumadım saymalı. 50 kitaptan sonra sizin gibi muhteşem insanları izleyerek bilinçli bir okuma süreci yaşamalı. Ben şahsen sizinle böyle bir dönemde tanıştım. Harikasınız....
Karamazov kardeşleri ilk okumaya başladığımda ilk bölümü 50 kere baştan almışımdır kitabın yarısına gelince bırakmıştım ama bi ay önce bitirdim kitabı ve o kadar kolay ve akıcı geldi ki 💙
Ya ben yeni aldım 2 cilt olarak sen şimdi böyle diyince bi korktum açıkçası
Emeğine sağlık.💙 Lütfen bilinç akışı tekniği kullanan yazarlara ayrıca kanalında yer verir misin? 🙏
Videolarınız çok güzel şimdilik.. genelde böyle abone kitlesi az olanlar tevazu dolu sevimli ama kanalları büyüdükçe burunlarida büyüyor anlamıyorum. Inşallah siz de onlar gibi olmazsiniz onları izlemeyi biraktim artık.. hayatınızda başarılar videolarınız harika sizde harikasınız. Boş boş konulardan bahsetmiyorsunuz .. anlaşılır ve sade...
Açıkçası bu videoyu sırf İhsan Oktay Anar' ın Puslu Kıtalar Atlası için izlemiştim ve gerçekten de bunu gördüm. Henüz 20 yaşıma bile girmedim ve bu kitabı yaklaşık 3 hafta önce okudum. Kitabı ilk okuduğum zaman ben mi anlamıyorum yoksa yaşımdan dolayı mı anlamıyorum diye çok düşünmüştüm. Ama sabredip kitabı 10 günde bitirebildim. Açıkçası iyi ki okumuşum dediğim kitaplar arsına girdi. :)
Begüm Hanım ben de motive olup Tutunamayanlara başladım, sizin de bu videonuzu izleyince 2020de okuma grubu kurup tekrar kitabı okuma hedefinizi hatırlatayım dedim :D
Yaa Begümmm bir yazarın günlüğünü görünce gözlerim nasıl açıldı sabah sabah bilemezsin
Yine çok faydalı bir video iyi ki varsın her gün video yapsan seni izlemekten sıkılmam teşekkürler 😌
Dalgalar ile Ses ve öfkeyi okudum evet okuması zor olabilir her okuyucuya uygun olmayabilir ancak mükemmel bir haz bıraktı iki kitap bende 🥰
Tutunamayanlar büyük bir şaheser aynı zamanda da okuması zor bir eser. Ama akışına kapılınca ve benzer ruh halini taşıyınca okuması zevk veren bir kitap haline dönüşüyor. Severek, çok severek okudum.
Bi hemcinsinz olaraktan sizi cani gonulden kutlarim Begüm kardeşim
Videonun başlığını görür görmez aklıma Bulantı geldi. Bu kadar ince olup beni bu kadar zorlayan başka bir kitap hatırlamıyorum.
Benim güzel kitap rehberim video yüklemiş ❤
Asıl biz teşekkür ederiz zaman ayırdığınız için, elinize sağlık. ✨
Hiçbirini okumamışım ama bazılarını okumayı ben de çok istiyorum. Hakikaten de böyle kitaplarda zamanlamayı tutturup kendini vermek önemli. Benim için zor okunanlar ya da yarım bıraktığım;
-Nobelli Kenzaburo Oe’nin Sessiz Çığlık’ı, yarım bıraktım. Başka bir kitabını daha okumuştum yazarın o nazaran daha kolaydı.
-Kobo Abe’nin Kutu Adam’ı. Bu kitabı takip etmek ÇOK ZORdu, bence. Zar zor bitirmiştim ama bir kere daha adamakıllı okumayı düşünmeliyim belki de.
J. G. Ballard ve Herta Müller okumak da çok kolay değildir hani. Sanırım Ballard hariç diğerlerinde bahsettiğiniz bilinç akışı tekniği vardı. Olga Tokarczuk da biraz o tür bir yazar onun hikayelerini de takip etmek zor olabiliyor bazen.
Alev Alatlı-Kabus romanında çok zorlanmıştim hakkını vererek okuyamadigimi düşünüyorum, Ses ve Öfke de okurken bir çok önemli noktayı kavrayamadigim bir roman oldu Puslu kıtalar atlasi icin yorumlarda gördüğüm kadarıyla bir çok kisi sizin gibi düşünmüş çok şaşırdım bana çok akıcı gelmişti elimden bırakmadan onun o kendine has dünyasına dalıp okumuştum
Tutunamayanlar’ı ben de erken bir dönemde okumuştum. Ve hatırladığım tek şey; kitabı her elime aldığımda “ya ne kadar güzel bir anlatım, ben bu kitabı neden bekletiyorum ki” diye düşünmeme rağmen, elimden bıraktığımda birkaç gün elim hiç gitmiyordu. Ama o dönem kitap okuma aşkım kurgusu merak uyandırıcı kitaplar üzerinde yoğunlaşmıştı. Şu an okusam çok severek okuyacağıma inanıyorum. Harika bir video olmuş yine, teşekkürler 🌸
James Joyce'un yazmış olduğu Ulysses'i okudum. 18 bölümden oluşuyor, yazar her bölümde farklı yazım teknikleri kullanmış. Yine de zorluğa meydan okuyup sabırla ve tek cümle atlamadan bitirmeyi başardım. Bitirince sırtımdan bir yük kalkmış gibi oldu. Genelevde geçen ve tiyatro eseri formatında yazılmış küfürlerle dolu bölüm çok yordu. En son bölümde hiç noktalama işareti yoktu bu da farklı bir tecrübe oldu. Tamamen sayısal verilerle dolu ve röportaj formatındaki bölüm en sıkıldığım bölümdü. Çok fazla atıf olması da yorucuydu. Üstelik atıf yapılan yazar ve şairlerin en önemli eserlerini okumama rağmen zorlandım. Bazı çok zor bölümleri ise anlamak mümkün olmadığından geldiği gibi okuma yolunu seçtim. Kafka Yayınevi'nın bastığı Fuat Sevimay çevirisi ders kitabı büyüklüğündeydi, bu nedenle bölümlerin düzeni daha ferahtı. Nevzat Erkmen'in Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan çevirisini de aldım. Aynı yazarın Ulysses Sözlüğü ile beraber okumak gerektiği için başka bir zamana erteledim. Bu çeviriden de okumayı planlıyorum.
Annem her kargo geldiğinde " Yine mi kitap " diyor artık bana. Ama kitap okumak dünyanın en güzel bağımlılığı bence . Şuan 7-8 kitaplık okuma listem vardı. Şimdi buradan karamazov kardeşleri ekledim. Hatta şunu yapıyorum artık , kumbara aldım ve bir sonraki kitap alımıma kadar para biriktiriyorum. Bide üniversite öğrencisi olunca kıt kanaat geçiniyoruz. En azından 2-3 kitabın parası çıkıyor o zamana kadar 😊
benim de kitaplar için ayırdığım bir bütçe var harçlığımdan onun dışında kütüphaneleri sömürüyorum, 2.el kitapçılar buluyorum ya da kitap takas etkinlikleri kovalıyorumm tavsiye ederimm :)
@@busra.c ya ben takas işine olumlu bakamıyorum nedense. Evladım gibi hepsi resmen. Onlara ayrı para ayırıp sonra başkasıyla takas edemiyorum. Kütüphanelerden de sık sık faydalanmaya çalışıyorum. Ama mesela güzel kitapların benim kitaplığımda olması sanki böyle evimde hazine varmış hissi veriyor bana 🤗
@@ayseylmaz1439 haklılık payın var ben de eskiden öyleydim de sanırım artık pek takılmıyorum paylaşmak da güzel ama tabi en sevdiklerim kitaplığımda duruyor :D
Ben kütüphaneden alıyorum :)
pdf diye bir şey var
Gecenin sonuna yolculuğu okudum kesinlikle tavsiye ederim güzel bir anlatımı var 😊
"Bir yazarın günlüğünü" Zülfü Livaneli'nin Leyla'nın Evi adlı kitabında görmüştüm. En yakın zamanda alacağım bir kitap olucak.❤
Ben aldım, okudum. Hiçte zor değil. Dostoyevski'yi seviyor ve hayatını merak ediyorsanız rahatlıkla okursunuz.
Puslu kıtalar atlası nı uzun zamandır okumak istiyordum ve şimdi başlayacağım. Yazarın başka bir kitabını okuyup büyülenmiştim ve bu kitabını çok merak ediyordum. Okumak için kendimi hazır hissetmem gerekiyordu ve sanırım hazırım :)
Merhabalar :) Dalgalar yanılmıyorsam 3 kez (2 de olabilir) sesli okunup yeniden yeniden düzenlenmiş, kaleme alınmış Virginia tarafından Deniz Feneri de bir kaç defa aynı şekilde. Ben ikisini de okudum Dalgalar bence Deniz Fenerinden daha zordu. Ben de zorlanınca dalgaları mırıltıyla hatta biraz daha sesli okumaya karar vermiştim. Öyle yapınca su gibi akıp gitti. Zaten yazar bu kitabı için romandan ziyade bir oyun-şiir yakıştırması yapıyor. Yalnız kaldığınızda kahvenizi alıp sesli okumanızı tavsiye ederim Dalgaları.
Puslu Kıtalar Atlası en merak ettiğim kitaplardan fakat asla cesaret edip alamıyorum 🙈Belki 2020'de birlikte okuruz 😊 Tutunamayanlar'ı ben de sizin gibi yanlış bir zamanda okumuştum daha önce. Bu yıl tekrar okudum ve çok güzeldi.
Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur da dahil olsun
Sineklerin Tanrı’sında çok zorlanmıştım ki birçok kişi bu kitabı çok severek ve hızlı okuyor ama ben o kadar zorlanmıştım ki 20gün hatta daha uzun bi sürede sürüne sürüne okumuştum . Ve kesinlikle katıldığım diğer bir konu uzunluğu bir kitabı zor yada kolay okunabilir yapmıyor . Tutunamayanları okumayı çok ama çok istiyorum doğru zamanın hiçbir zaman gelmeyeceğini düşünüyorum ne kadar okursam okuyamam umarım sizinle birlikte okuyabilirim benim için de bir dönüm noktası olur 😌
Tutunamayanlar'ı ben de bir türlü bitiremedim, bu sene olmasa da önümüzdeki sene mutlaka okumayı düşünüyorum. Puslu Kıtalar Atlası'nı okudum ve çok çok sevdim, dediğiniz gibi biraz zor bir kitap ama her gördüğümde hâlâ beni gülümsetir. Ayrıca İhsan Oktay Anar' ın Kitabül Hiyel kitabı da yine okuması biraz zor olsa da Puslu Kıtalar Atlası'na nispeten daha kolay okunabilir bir kitabı, onu da çok severek okumuştum. Tavsiye ederim mutlaka. 😍
Tutunamayanları kesinlikle beraber okumalıyız 😍🍀
Oğuz Atayın bıraktığı tadı verebilecek kitap yada yazar önerir misiniz ?
Virginia Woolf’un Deniz Feneri kitabını dün bitirdim. Kitabın zor okunduğunu bilmiyordum, yazarı çok sevdiğim için elime geçti madem okuyayım diyerek başladım. Zor okunan bi yazar olduğunu bildiğim için ilk 40 sayfaya kadar kitapla aramda bi dayanıklılık mücadelesi oldu diyebilirim😅 ama pes etmeden devam ettim (burada söylediğiniz bi şeye çok hak veriyorum, okuduğumuz zamanı çok uzattığımızda kitap sanki küsüyor ve kendini bize açmıyor, ona belli bir zaman verildiğinde ise çok keyif veriyor) ve sonrasında o kadar bayılarak okudum ki anlatamam.. sanki yazarla ve o sırada tasvir ettiği duygularla, ortamla bütünleşmiş gibi hissettim💞 birçok cümlede içimden bi ses duyguyu hissettim diyordu, burada ne demek istemiş anladım, ama neye dayanarak anladığımı bilmiyordum, kitap kendini bana açmıştı sadece bunu söyleyebilirim🙃 ve son olarak, kitabın başında bi cümle vardı, Woolf öyle trende giderken ya da aman sıkıldım biraz bakayım denilen anlarda okunacak bir yazar değildir, masanın başına oturup zaman ayırmanızı ister, gibi bir cümleydi, çok haklı bi uyarı olduğunu düşünüyorum, kendinizi ve zamanınızı verebilirseniz karşılığını fazlasıyla alırsınız.. keyifli okumalar📚
James Joyce'lar tam 'challenge'lık kitaplar :D yıllardır okumayı istiyorum ben de bir türlü cesaret edemedim ama güzel bir uykudan ya da meditasyondan sonra rahat bir kafayla başlarsak devamı gelir diye düşünüyorum :D
Bir Yazarın Günlüğü, belli bir okuma alışkanlığı ve Dostoyevski'nin diline aşinalığı olanlar için çok da zor olmasa gerek. Zira Dostoyevski olayları uzun uzadıya anlatan ve kafada soru işareti bırakacak yerleri de tahmin edip açıklayan bir yazar. En azından ortada üslup açısından göz korkutacak bir şey yok gibi. Anlatılması ve anlaşılması zor meseleleri en anlaşılır şekilde anlatabilen bir yazar ne de olsa.
Ulysses i okurken doğru düzgün anlayamayacağım kanısına varınca
Ben de zevk almaya ve kasmamaya çalıştım . Her bölümde üslup ve şekil farklılığı var. Hatta son bölümde 30 sayfalik noktasız ve kesintisiz bir cümle var.
Tolstoyevski oooow
iki kere yarim bıraktığım 3.okuyuşta yine tam bitiremediğim MALİNA ...Ingeborg Bachman...bilinç akışı ile yazılmış alter egonun konusturuldugu bir saheserdir.Muhakkak okumanızı tavsiye ederim...
İhsan Oktay Anar Puslu Kıtalar Atlasını beğenerek okudum zor kitap değil bence. 20li yaşlara zor gelebilir. Dava beni sıkan okuyamadığım bir kitaptı.
Selamlar otobiyografinizi anlattığınız bir video paylaşır misiniz ?
Birde Bu kadar okuma aşkı nereden geliyor ?
İnşallah görürsünüz bu mesajı .
Bende sizin sayenizde uzun zamandan beri hayata kazandırmak istediğim bir defter tutma fikrini hayata geçirdim . Teşekkürler ....
Merhaba Serap, hayatım bana kalsın kitapları konuşalım.💙 Kitap okuma sevgimin oluşmasındaki en önemli etmen ablam.
Defter kullanmaya başlamanıza sevindim, yıl sonunda açıp baktığımızda bizi motive edecek. İyi okumalar, sevgiler.💐
karamazov kardeşler...
alyoşa ile konuşturur
ivan ile tartıştırır
dimitri ile o sandalyeden kalkamazsınız.
zor bir kitap mı ? zorluktan ziyade 5yıl önce okumama rağmen hala yükü omuzlarımdadır . ara ara kalkamam o sandalyeden gözlerim dolar yüreğime karamazovların ağırlığı çöker.ama kalp ağır bir yük ve sevilen kitaplarla yaşanıyor . sevgili betül karamazovlarla geçen bir günüme daha vesile oldun teşekkürler
Karamazov kardeşleri okumadan ölmemeli bir insan...
Karamazov kardesleri kac yasinda okumaliyiz birikimli olmak gerekir mi algılamak icin ?
Elbette bir birikim gerektiğini düşünüyorum bol betimlemeli kitaplardan hoşlanıyor musun
Rus edebiyatına aşina mısın
Dostoyevski okumak seni mutlu ediyor mu? bence bu sorulara cevabın evetse oku derim benim aldığım keyfi alabilirsin. Ancak illa bir yaşı olduğunu düşünmüyorum kitapların ben çok küçük yaşta başladım okumaya ve her türden kitabı okudum okuma zevkim şekillendi ona göre okumaya devam ettim. Okuduğum ve tekrar okumak istediğim çok az kitap oldu bu da o kitaplardan biri herhangi bir yaşında okuyabilirsin zaten daha sonra tekrar okumak da istersin 😊
Teşekkürler sınav dönemi bitince başlarım Dostoyevski ve Tolstoy çok severim Rus edebiyatı ve daha sonra Fransız edebiyatı en iyisidir bence😊
7. Sinifta okudum ilk defa... Hala canim sıkıldığında tekrar tekrar okurum... Otomatik Portakal ve Karamazov Kardeşler vazgecemedigim iki kitap... Dostoyevski bütün eselerini cok seven biri olarak karamazov kardesler bambaska bir yere sahip ben de.
Emeğinize sağlık 🤗 Dostoyevskiy hakkında Rus yapımı 8 bölümlük bi dizi var. İMDB puanı da yüksek bi biografi dizisi. Eserlerini yazma sürecini, hayatında iz bırakan önemli olayları aktarmışlar. Türkçe altyazı var mı bilmiyorum ama isterseniz bi bakın 🤗
Yusuf Danış ruclips.net/video/q6bIrGy4gbI/видео.html bu rusçası. Türkçe ya da başka dilde var mı bilmiyorum
Yusuf Danış rica ederim🤗
Zor görecelidir ve bakış açısına bağlıdır. Ayrıca eğer kitaplardaki bakış açısını anlamaya çalışırsak kitaplardaki istenilen mesajı Çıkarabiliriz