4.Πως δημιουργώ, εκτυπώνω & αποθηκεύω εύκολα πίνακα Excel-Υπολογισμός γινομένου με συνάρτηση PRODUCT

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 7 ноя 2024

Комментарии • 6

  • @giannakaramitsou1137
    @giannakaramitsou1137 3 года назад +3

    Εξαιρετικά αναλυτική παρουσίαση!Ευχαριστούμε πολύ!

  • @ΒΑΣΩΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-υ5ρ
    @ΒΑΣΩΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ-υ5ρ 3 года назад +3

    πολύ αναλυτικό ,ευχαριστουμε!

  • @ΘΩΜΑΣΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
    @ΘΩΜΑΣΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ 3 года назад +2

    γεια σας!να ρωτησω αν γινεται να χωρισουμε ενα κελι που επιλεγουμε ,στα 2;

    • @EviVardiampasi
      @EviVardiampasi  3 года назад +2

      Γεια σου Θωμά.
      Η απάντηση στο ερώτημά σου εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις και εάν προϋπάρχει εργασία σε έναν πίνακα excel (πχ. να έχουν καταχωρηθεί δεδομένα σε συγκεκριμένα σημεία που θα πρέπει να παραμείνουν ή να αντικατασταθούν ή εάν δεν υπάρχουν).
      Επίσης, η απάντηση εξαρτάται από το είδος του διαχωρισμού που θέλεις να κάνεις, εάν αυτός θέλεις να είναι κάθετος ή οριζόντιος και την έκδοση του Excel που χρησιμοποιείς.
      Για να απαντηθεί σωστά ένα τέτοιο γενικό ερώτημα, και όχι γενικά και αόριστα που ενδεχομένως να μην σε βολεύει κάτι τέτοιο, το πιο σωστό θα ήταν ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνεσαι να έχει τη δυνατότητα να βλέπει ακριβώς σε τι δουλεύεις (πχ. αν προϋπάρχει κάποιο φύλλο εργασίας που έχεις δουλέψει) και τους περιορισμούς που ενδεχομένως υφίστανται στις επιλογές σου, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν επίσης και από την έκδοση του Excel που χρησιμοποιείς, όπως σου προανέφερα. Για παράδειγμα, μια επιλογή, σύμφωνα με την ίδια την Microsoft είναι από την καρτέλα Δεδομένα (Excel για Microsoft 365 Excel 2019 Excel 2016 Excel 2013): support.microsoft.com/el-gr/office/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-f1804d0c-e180-4ed0-a2ae-973a0b7c6a23
      Ένας ενδεικτικός περιορισμός όμως που τίθεται στην περίπτωση που αναφέρεται στη σελίδα της Microsoft είναι ότι αυτός ο τρόπος ενδεχομένως να μην σε βολεύει όταν υπάρχουν ήδη καταχωρημένα δεδομένα στις επόμενες στήλες όπου θα γίνει ο διαχωρισμός του περιεχομένου του κελιού, τα οποία εσύ ενδεχομένως να θέλεις να διατηρήσεις.
      Δηλαδή εάν πληκτρολογήσεις στο κελί Α1 «Καλημέρα τι κάνεις», στο κελί Β1 «Καλά είμαι» και στο κελί C1 «Τέλεια», τότε εάν χρησιμοποιήσεις τον παραπάνω τρόπο, αυτά τα δεδομένα στις επόμενες στήλες θα αντικατασταθούν με αυτά που θα έχουν προκύψει από τη διαίρεση του κελιού Α1, όπως εσύ την όρισες. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα σου πρότεινα την εισαγωγή στηλών (ο τρόπος 3 που σου αναφέρω παρακάτω).
      Εάν λοιπόν, η απάντηση της Microsoft δεν σε καλύπτει για αυτό που ενδεχομένως έχεις προετοιμάσει, ενδεικτικά αναφέρω τρεις τρόπους, οι οποίοι αναφέρονται στην αναδίπλωση κειμένου και την εισαγωγή γραμμών/στηλών (που μπορείς να δεις στα βίντεο που έχω στο κανάλι μου πως γίνονται):
      1. Εάν θέλεις να μοιράσεις το περιεχόμενο μέσα στο ίδιο το κελί προς τα κάτω, κάθετα, δηλαδή να κάνεις αναδίπλωση κειμένου (πχ. να μοιράσεις το περιεχόμενο ενός κελιού σε 2, 3, 4 κ.ο.κ. γραμμές μέσα του), τότε α) χρησιμοποιείς στο κελί που σε ενδιαφέρει τον συνδυασμό πλήκτρων Alt + Enter μπροστά από κάθε λέξη που θέλεις να πάει στην επόμενη σειρά ή β) πάνω στο κελί αυτό κάνεις δεξί κλικ, επιλέγεις «Μορφοποίηση κελιού» και στη συνέχεια από την καρτέλα «Στοίχιση» επιλέγεις (τσεκάρεις) στον Έλεγχο κειμένου το πρώτο πλαίσιο ελέγχου βάζοντας ένα V μπροστά από την επιλογή «Αναδίπλωση κειμένου» και πατάς Ok ή Enter (έχω ανεβάσει σχετικό βίντεο στο κανάλι μου, όπου αυτό γίνεται στις επικεφαλίδες με τους τίτλους των πινάκων).
      2. Εάν θέλεις να μοιράσεις και πάλι κάθετα, αλλά έξω από ένα κελί, το περιεχόμενο, μπορείς να κάνεις εισαγωγή γραμμών. Δηλαδή κάνεις κλικ πάνω στην ονομασία-στην ετικέτα δηλαδή της γραμμής που σε ενδιαφέρει (πχ. στην 5 που έχει ήδη περιεχόμενο) και επιλέγεις «Εισαγωγή». Στη θέση της 5 θα έχει μπει μια νέα γραμμή, χωρίς περιεχόμενο, που δεν θα επηρεάζει τα όσα έχεις γράψει ήδη σε άλλες γραμμές.
      3. Εάν θέλεις να μοιράσεις οριζόντια το περιεχόμενο, έξω από το κελί, σε κάποια διπλανή στήλη, δηλαδή σε εάν θέλεις να προσθέσεις διαφορετικές στήλες (νέες, κενές στήλες χωρίς να έχουν περιεχόμενο, που δεν θα επηρεάζουν ό,τι έχεις γράψει από πιο πριν σε άλλες στήλες), τότε κάνεις κλικ πάνω στην ονομασία, στην ετικέτα δηλαδή της στήλης που σε ενδιαφέρει, (πχ. στην Ε) και επιλέγεις «Εισαγωγή». Στη θέση της Ε θα έχει μπει μια νέα στήλη, χωρίς περιεχόμενο έτοιμη για συμπλήρωση που δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα δεδομένα που προϋπήρχαν.
      Δεν μπορώ να φανταστώ στην περίπτωσή σου τι θα δούλευε καλύτερα ή εάν υφίστανται κάποιοι περιορισμοί στον πίνακά σου που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, διότι το ερώτημά σου είναι γενικό και το κυριότερο είναι δύσκολο απευθείας να δοθεί η καλύτερη απάντηση από απόσταση και χωρίς πλήρη εικόνα σε όλα τα δεδομένα του πίνακα που δουλεύεις. Ελπίζω ωστόσο, κάπως να σε βοήθησα.
      Με αφορμή το ερώτημά σου, μια συμβουλή μου σε εσένα και στον καθένα φυσικά είναι πριν ξεκινήσει να δουλεύει αλλά και κατά τη διάρκεια, να σκέφτεται πολύ καλά τα βασικά περιεχόμενα, πχ. τους τίτλους, (αν όχι τα επιμέρους) που πρέπει να έχει ένας πίνακας, για να είναι σε θέση να ολοκληρώνει πιο εύκολα και γρήγορα την εργασία του.

  • @annachernomazova6720
    @annachernomazova6720 2 года назад +1