Faz farkı nedir, faz açısı nasıl hesaplanır?

Поделиться
HTML-код
  • Опубликовано: 1 фев 2025

Комментарии • 5

  • @Transistorcu
    @Transistorcu  Год назад

    Devre Analizi-2 derslerini sıralı biçimde izlemek için : bit.ly/Devre_Analizi_2
    Kanalımızdaki bütün derslerin PDF dosyaları mevcut. İki şekilde ulaşıp kullanabilirsiniz :
    1) Ücretsiz olarak her videonun açıklama kısmından o derse ait pdf notunu indirip kullanabilirsiniz.
    2) KATIL üzerinden üye olarak tek tıklamayla tümüne birden sahip olabilirsiniz. Sistem şöyle çalışıyor:
    Kanala CMOS seviyeden KATIL üyesi olduğunuz zaman karşınıza bir link çıkıyor. Linke tıklayıp erişim isteyin. Erişim verildiğinde Transistörcü 'nün tüm pdf lerine ulaşıyorsunuz. Orada pdfler kitapçık şeklinde bulunuyor. Her ders için ayrı ayrı pdfleri birleştirip kitapçıklar hazırladık, tüm derslerin kitapçıklarına aynı anda ulaşıyorsunuz. Hepsini indirebilirsiniz.
    Örneğin ders serisinin birinde 100 video mu var? Belki 150 sayfalık bir kitapçık ile karşılaşıyorsunuz. Tüm videoları değil de spesifik olarak belirli videoları mı izlemek istediniz? Her sayfada sayfa numarası var. Sayfa numaraları ilgili videoyu işaret ediyor. Böylece sayfa numarasına bakıp ilgili videoya hızlıca dönebiliyorsunuz. "Bu pdf notu hangi videoya aitti?" gibi bir derdiniz kalmıyor.
    *
    KATIL Butonu: ruclips.net/channel/UC16BlP5P-Qe8rdqW6JzvBowjoin
    *

  • @tesla-bn5hj
    @tesla-bn5hj 10 месяцев назад +3

    allahına kurban

  • @Marcus.464
    @Marcus.464 11 месяцев назад +1

    hocam kralsınız faz açısı formülü şifa geldi

  • @alattinbo1662
    @alattinbo1662 Год назад

    Hocam merhaba, "akım gerilimden 90 derece ileride" şeklinde söylemi fiziksel olarak beynimde karşılık bulmuyor. Akım olusmasi için gerilim lazım ama gerilim 0 Ken akım 90 derece ileride aklıma yatmıyor. Nasıl canlandirabilecegim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    • @Transistorcu
      @Transistorcu  Год назад +2

      Empedans kavramına bakmanız gerekiyor. Empedans direnç olunca akım gerilim üst üste, aralarında faz farkı olmuyor ama empedans içerisinde L veya C elemanı (yükü) varsa, empedansa gerilim uygulanınca akımda kayma, ya da tersi olabiliyor. Bu nedenle akım gerilim aynı anda ilerlemiyor da biri diğerinin önünde veya arkasında ilerliyor. Empedans, güç faktörü, L ve C elemanlarının videolarını izleyip çalışmanız, hatta videolarda sırayla ilerlemeniz atlamamanız tavsiye edilir. Konular birbiriyle ilintili.