Özel Hastane VS Devlet Hastanesi Farklar
HTML-код
- Опубликовано: 9 фев 2025
- Özel hastane ve devlet hastanesinde hemşire olmakla ilgili sorularınızı yanıtladık, kendi deneyimlerimizi paylaştık, yeni mezun olacak hemşire arkadaşlarımıza fikir vereceğini düşünüyoruz.
Elbette her özel hastane ve her devlet hastanesi aynı değil ama ortalama işleyiş felsefesinden avantajları ve dezanavatajlarından bahsettik
keyifle izlemeniz dileğiyle..
Bu kanalda hastanede ve üniversitede deneyim paylaşımı videoları çekiyoruz. Kanala destek olmak için yorum yapmayı, beğenmeyi ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın :)
İNSTAGRAM SAYFAMIZ;
/ intorntv
TWİTCH;
/ intorntv
TWİTTTER;
/ intorntv
DİSCORD;
/ discord
Videoda giydiğim tişörtler için;
shopier.com/NA...
Özelde başlayacak kişiler için tavsiyem düşük maaşları kabul etmeyin ki sizden sonrasına düşük teklif edecek yüz bulamasınlar. Siz iş bulamayabilirsiniz ama mesleği yükseltmiş olursunuz. Özeller zaten hemşire çok istediğimi yaparım kafasıyla daha fazla ilerleyemeyecek. Kıymetimizin bilinmesi yakındır.
Özel hastanelerde yemek saatlerini düşüyorlar bir de, mesela genelde vardiyalar 12 saat olur ama öğle yemeği + akşam yemeğinden 1.5 saat düşüp 10.5 saat gösteriyorlar sistemde. Sistemde 240 saat çalışanlar mesela aslında 270 saat çalışıyor ve tahmin edersiniz ki genelde erken gelip geç çıkılıyor
Özel hastanelerde kaç saatten sonrası mesaiye giriyor peki?
@@muhammetugurilhan1491 genelde 180. Haftada 45 saatten anlaşma imzalanıyor
@@gokdumanzeynep peki genelde bu 180 saat aşılır mı?
@@muhammetugurilhan1491 genelde bu süreyi aşmamak için min personelle iş yaptırmaya çalışır kurum, çünkü aşarsa ektra mesai ödemesi lazım. İlla aşıldığı da oluyordur kuruma göre. Fakat azınlıktır diye tahmin ediyorum
1. Özel ve Devlet Hastanesi Arasındaki Yoğunluk Farkı:
Özel Hastane: Hasta sayısı genellikle daha azdır, çünkü daha sınırlı bir hasta kitlesine hizmet verir (parası olanlar, özel hizmet bekleyenler). Ancak, hasta beklentileri yüksektir ve bu da çalışan üzerinde stres yaratabilir.
Devlet Hastanesi: Daha fazla hasta görülür, ancak hasta talepleri genellikle daha mütevazıdır. Bu nedenle, devlet hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları daha fazla hasta yoğunluğu yaşar ancak bu daha az "yoğun" kafa yorgunluğu yaratabilir.
2. Özel Hastanede Hemşire Olmanın Avantajları:
Özel hastanelerde çalışan hemşireler, çeşitli hasta profilleri ile çalışır ve kişisel iletişim becerileri geliştirmek zorundadır.
Özel hastanede her şeyi daha fazla öğrenirsiniz çünkü çalışan hemşireler genellikle birçok farklı alanda aktif olurlar (acil, yoğun bakım, ameliyathane vb.). Bu, kişisel gelişimi destekler.
3. Özel Hastanede Çalışmak İçin Mezuniyet Şartları:
Özel hastaneler mezuniyet belgesi olmadan bile çalıştırabilir, bazı küçük ölçekli hastaneler bu tür esneklikler sunabilir. Ancak, diplomalı olmak mesleki güvenlik açısından daha sağlıklıdır.
4. Maaş Farkları:
Devlet Hastanesi: Maaşlar sabittir ve genellikle belli bir skalaya dayanır.
Özel Hastane: Maaşlar çok daha değişkendir. Bazı hastaneler asgari ücretle çalıştırabilirken, bazı büyük kurumsal hastaneler daha yüksek maaşlar verebilir. Ancak bazı özel hastaneler düşük maaşlarla çalıştırma eğilimindedir.
5. Haftalık Çalışma Saatleri:
Özel hastaneler genellikle 220-240 saat arasında çalışma süresi sunar. Bu süre, bazen fazladan mesailerle hesaplanabilir.
Devlet hastanesinde ise genellikle daha sabit saatler vardır ve fazla mesai daha belirgin bir şekilde ödenir.
6. Hasta Profili ve Nöbet Düzeni:
Özel Hastane: Hasta profili, parası olan, özel hizmet isteyen bireylerden oluşur. Bu hastalar yüksek beklentilere sahip olabilir.
Devlet Hastanesi: Daha geniş bir halk kesimine hizmet verilir. Hasta talepleri genellikle daha mütevazıdır.
7. Özel Hastane İle Özel Hastane Arasındaki Farklar:
Bazı özel hastaneler büyük ve kurumsaldır, bu tür hastanelerde çalışma şartları genellikle daha iyidir. Ancak, daha küçük ve kurumsal olmayan özel hastaneler, daha düşük maaşlar ve çalışma koşulları sunabilir.
8. Çalışan Hakları ve Baskı:
Her iki sektörde de baskılar olabilir. Özel hastanelerde baskılar genellikle daha yoğun olabilir çünkü hasta beklentileri yüksektir ve hastane yönetimi buna göre bir performans bekler.
Devlet hastanesinde de baskılar vardır, ancak çalışma saati ve hasta sayısı daha öngörülebilir olabilir.
9. Özel Hastanede Çalışmanın Dezavantajları:
Çalışanlar genellikle daha fazla saat çalışır ve iş yükü daha yoğun olabilir.
Ayrıca, özel hastanelerde "kafa yorgunluğu" daha sık yaşanabilir çünkü şikayetler ve geribildirimler sürekli olarak alınabilir.
Maaşlar bazen düşük olabilir ve bazı hastaneler çalışanlarını sigortasız veya asgari ücretin altında çalıştırabilir.
10. Son Tavsiyeler:
Yeni başlayan sağlık çalışanlarına, iş hayatına başlamadan önce iyi bir araştırma yapmaları ve kendilerini ezdirmemeleri tavsiye ediliyor. Hemşirelerin ve sağlık profesyonellerinin kendi değerlerini bilerek, daha düşük ücretle çalışmamaları gerektiği vurgulanıyor.
Özel hastanelere parası olan gider diyorsunuz birkaç keredir fakat şunu atlıyorsunuz herhangi bir x özel hastanesinde çalışan doktor kariyer anlamında işi konusunda daha iyidir o yüzden insanlar o doktoru tercih etmiştir aynı doktor devlet hastanesinde olsa oraya da gider insanlar. Yani demek istediğim her özel hastaneye giden hastalar parası olduğu için oraya gitmez altını çizerim.
Hocaaaammm🗣️ bakım planı hakkında video çeker misiniz bu hafta vizeler var vizelerden sonra kesin bakım planı ödevi verilecek o yüzden ihtiyacımız var...Yardımcı olun 🤩
Bölge hizmet gruplarıyla alt üst tayin ilişkileri nasıl oluyor acaba bu konuda bilgilendirici video çekebilir misiniz ?
Davlatda calışan bır hamşıra ekstre yatılı hastaya bakabılırmı.yasal olarak. Olmas dıyorler. Neden cezası varmı ekstra calışan davlat hamşırelerıne
Merhabalar bir sorum olacaktı🙋♀️ Hemşireyim ve yüksek lisans yapmayı düşünüyorum, yöneticilik, yükselmek , kariyer, başhemşire olmak için “hemşirelikte yönetim” den yl yapmalı mıyım sizce? Beni öne çıkarır mı? Önerir misiniz?
TORPİLİN YOKSA YAPMA.hatta hemşirelik dışında bir meslek seçmeni tavsiye ederim
Hangi özel hastanede çalışıyordun abi
Hocam ingilizce hemşirelik okuyan biri ile türkçe hemşirelik okuyan bir kişi arasında avantajlar varmı dır?
hemşireler, sağlık meslek liselerinde öğretmenlik yapabiliyor mu hâlâ
Abi şehir hastanesi mi yoksa devlet hastanesi mi diye bir video gelse ya da bu yoruma cevap verseniz kafam çok karışık
devlet
Ben daha çok hemşirelik okurken psikolojinin nasıl etkilendiğini merak ediyorum ben biraz takıntılı bir insanım eğitim alırken veya çalışırken morg olsun vefat eden insanlar olsun bunlarla çok haşirneşir olunuyormu ya da karşılaşınca böyle bi durumda psikolojinizi nasıl yönettiniz
Cok güzel olmuş çok samimi
Medipol hastanesi ile ilgili bilginiz var mı ? Maaş lojman gibi
Özel hastaneler sözleşmeli mi alıyor? Mesela özelde başlayıp atanınca istifa edebilir miyim?
Peki herhangi bi cezası oluyor mu, örneğin üniversite hastanesi sözleşmeli alıyormuş istifa edince 1 yıl açığa alınıyormuşuz, öyle bir durum var mı?
devlette ne kadar alıyorsunuz şimdi ve kaç yildir calisiyorsunuz
@ peki😁teşekkürler
@ peki şimdi :) ??
Değerli meslektaşlarım kardeş tavsiyesi size. Sakın viranşehire atanmayın. Yazılacak çok şey var ama uzak durun siz.
@ dertlendiriyorlar insanı be hocam. Saygı 0, hakaret küfür tehdit dolu bir yere atandık
Özel hastaneler ticarethane sömürü düzeni. Devlet her zaman özele bin basar.
Devlet Hastanesi'nde doktor kaldı mı? Mecbur özel e gidiyoruz. Örnek verim hastalandım devlete Hastanesi'ne gittim gece 12 de sabah 8 de eve geldim. Sonuç 6 paket ilaç, çeyrek serum tanı enfeksiyon. 2 gün sonra tekrar acillik 1 hafta hastanede kaldım tanı enfeksiyon sonra tekrar eve 3 hafta sonra tekrar acillik oldum 1 hafta tekrar yattım. Sonra beni ilgili bölüme randevu almam için yollarlar ve o randevuyu 1 ay boyunca alamam. Sonra mecburan özele giderim.tahlilleri gösteririm sana hiç birşey yapmamışlar yanlış tedavi uygulamış doktorlar der. Endoskopi kolonoskopi çekilmişimdir devlette ama bir biyopsi alma gereği veya bazı özel tahlilleri alma gereği bile duymamislardir. Sonra bir bakmışım ki midemde HP varmış. O kadar zaman yanlış ilaçlarla midemi altüst etmisimdir ve malesef üstüne büyük o ilaçlardan sonra safra taşım oluşmuştur çünkü 4 ay önce ultrason olduğumda taş olmayan saframda taş oluşmuş ve üstüne şimdi safra ağrısı cekmekteyim. Tesekkurler devlet hastanesi.
Özel sağlık meslek lisesinden mezun olanlar özel hastanelerde çalışabilir mi?
Yada mesela üni sınavını kazanamayan kişi özel hastanelerde çalışabilir mi? Bir yerde duymuştum da??
Hemşire olmadığın için hayır hemşire yardımcısı olarak özellerde alım varsa çalışabilirsin hemşire olmak istiyorsan Üni oku
İNTÖRN TV hocam tercih sıralamalri konusnda yardimci olur musunz
Hocam merhaba yeni atandım henüz başlamadım çok korkuyorum ortaöğretim hemşireyim aynı zamanda Anestezi mezunuyum.Kendimi geliştirmeye çabalıyorum acaba çok fazla mobinge maruz kalır mıyım?
Kendini her zaman geliştirmeye bak ve kendine güven derim, yoksa mobinge çok açık olursun.Her zaman kendini en ileriye götürmeye çalış ve uygulamalarını bilerek yap(teorik olarak)🌸
@@tugbacamyank9609 Teşekkür ederim şimdiden birçok makale bulup fotokopiledim onlara göz atıyorum.🥰🥰
Sinava nasil calistiniz okurkenmi calistiniz
@@gokcen636 1 yıl çalıştım.Anestezi 2. Sınıfın başında çalışmaya başladım.Zaten yarı döneminde okula gittim pandomim başlayınca evden sınavlara girdim.Düzenli çalıştım ve başardım çok şükür.Şimdi yoğun bakımda çalışıyorum ve hiç mobinge uğramıyorum aksine çok güzel bir ekip.
@@benrumo6890 ne güzel bende calisabilirdim pandemide ama olmadi hem kpss hem calisma zor olur sanirim insallah onumuzdeki kpss ye insallah hep mutlu olursunuz isinizde
İNTÖRN TV Hocam 5834 siralama ile tsm yada ilce sagaligin gelme ihtimali var mi bilgi verrmsnz
Tsm ilçe sağlık hastanelerden daha mı yüksek oluyor acaba?
İlk atamada tercih yaptınız mı yada yaptınız istediğiniz yer mi olmadı sıralamanız çok iyi 👍 merak ettiğim için sordum
Tercih yapmadan önce bilgi edinmek için sormuştum .İlk atamada tercih yaptım ve istediğim yerlerden biri geldi.
@@zeyneppalta8590 ism ya da tsm mi geldi ? Eğer geldi ise oralar nasıl mesleki olarak neler yapılıyor bilgilendirirseniz sevinirim
@@aysediskaya1214 hayır ikiside gelmedi ama sıralamada bir tane il sağlık müdürlüğü yazdım en başa onun disnda il sağlık yada tsm yazmadm başlara. İlk tercihlerimde olsaydı gelebilirdi belki
Özel hastane daha temiz daha düzenli ve her yerde klima var
Devlet hastanesi önemsemiyor
Özel hastane önemsiyor gibi yapıyor.
Yüzlerce kez gittim hâlâ rahatsızlıklarım aynı gram iyileşme yok.
Merhaba, KPSS ye 1 yıl önceden girip kazanırsak direkt olarak devlette çalışabilir miyiz ?
4:57 Benim dönem uzadı 4. Sınıf biter bitmez başlayabilir miyim özelde?
Keşke cevap verseydiniz
Mezun olur olmaz başlayabilirsin. Ben, mezun olmadan önce bir özel hastane ile anlaşmıştım. Mezun olur olmaz da hemşire olarak çalışmaya başlamıştım. Yani 4. Sınıf biter bitmez özel hastanede işe başlayabilirsin🌸
@@tugbacamyank9609 şey için sordum 4 yıllık okulu 5 yılda bitirmiş oluyorum ya diploma 5. Yıl geçiyor ya elime, derslerimin tamamını vermeden 4. Sınıfta başlayabilir miyim diye sordum. Mezun olmaktan kastın vermediğin meslek dersi olduğu halde 4. Yılın birmesiyse anladım.
@@bngsdlms486 anladım hemşirelik diplomanı almadan başlatmazlar çünkü yasal olarak yasak. Eğer şikayet edilirsen kurumun da senin de başın yanabilir.
@@tugbacamyank9609 teşekkür ederim 🙂
Özel hastanelerin yemekleri daha güzel oluyor bunu unutmuşsunuz 😀
her ozelde degıl malesef bızım yemekhanede sureklı makarna bezelye ve dere otlu mantar corbası yıyorız
Peki keşke hemşire olmasaydım diyor musunuz. Ne biliyim mühendis de olabilirdiniz. Yani bu konuda bir pişmanlık var mı
Aslaaa. Birçok bölüm tutarken hemşireliği yazdım.
@@seymaozen8036 devlette mi özelde mi çalışıyorsunuz? Hafta sonı tatiliniz nasıl oluyor? Her hafta sonu hastanede değilsiniz dimi?
@@sla6876 o nöbet listesine göre değişir sağlık alanının gecesi gündüzü yoktur
@@seymaozen8036 peki belli bir saat doldurmak gerekiyor ya 40 saat gibi , hafta içinde hepsini tamamlansa hafta sonu bize bırakılır dimi. Bunu istesek ona göre ayarlarlar?
@@sla6876 valla Üniyi bitirmeden bu soruları sormanın bi anlamı yok
İntro komik olmuş .d