Când ai zis că e un meșteșug să spui mai mult despre o carte decât "da, mi-a plăcut", that really stuck with me. Mereu mă simt ca o impostoare când scriu despre o carte chestii pe care și eu le-am studiat în alte părți 🙆🏻♀️ și simt că nu-s capabilă să mă gândesc singură la ele and then "Why am I so stupid?" :))
2 года назад+31
da, în domeniul ăsta nici nu știu dacă vom scăpa vreodată de sindromul impostorului :)) we’re all in this together ♥️
Admir sistemul, chiar dacă personal n-aș face asta niciodată. Prefer să iau notițe separat, chiar dacă engagementul nu e același. Pur și simplu mă doare sufletul să văd cărți scrise, rupte, îndoite. E de la căpuț. :)))
Mă confrunt cu aceeași problemă și doar subliniez cu creionul (plus rigla!), dar recent am început să adopt un nou sistem mai ,,prietenos" și anume: îmi notez pe o foaie A4 gândurile, ideile, comentariile etc, scriu în dreptul lor, în paranteză, pagina (ca să știu unde să mă întorc ulterior) și apoi atașez cu o agrafă de birou foaia îndoită la sfârșitul cărții. Poate ajută 🌠
Fain și instructiv videoclip!! Întrebare: când citești o carte în limba engleză, ce faci dacă dai peste un cuvânt necunoscut? Cauți imediat în dicționar sau treci mai departe?
Abia de cateva lecturi încoace am început acest nou fel de a-mi 'iubi' cartile sau de a comunica mai mult cu ele. Pot spune ca am ajuns sa ador sa imi las acolo gandurile si impresiile la cald, desi inainte nici nu-mi trecea prin cap sa ma ating de vreo carte pana si cu un creion:))
Faină treabă. Te-am transformat în exemplul de clasă că se poate și mai multă adnotare/subliniere decât fac eu. "I'm not crazy, my mother had me tested. And look, there is another one who is doing the same thing ". On the side, cred că orice iubitor autentic de lectură și/sau studiu trăiește nevoia de a se conecta cu textul. Pentru că, dincolo de toate, la finalul cărții trebuie să fi pus preț pe calitatea lecturii și nu pe cantitatea ei. Evident, avem mai multă milă pentru cărțile vechi, rare sau fragile. Pe alea le iubim ca obiecte de artă.
Un videoclip minunat! Ai un umor fantastic!Ador stilul tau de a vorbi si vocea ta ma calmeaza incredibil! Sa notezi anumite paragrafe din carte mi se pare ca te ajuta sa intelegi mult mai mult ceea ce citesti deci faptul ca notezi pe carti e un lucru foarte bun! Succes in continuare in tot ceea ce vrei sa faci! Te admir foarte mult!😊
Eu nu cred că ești un monstru :)) Și eu am un sistem de genul, doar că diferă de la o carte la alta. Pentru unele folosesc doar separatoare colorate, pe altele dau cu highlight, pe unele (mai speciale) simt nevoia să scriu impresii cu creionul pe margine :)) Ar trebui să fie și color-coded, încă nu am ajuns acolo 😢 Și eu ador highlighterele pastelate ❤️
Vorbesti in propozitii care suna a intrebare si imi da senzatia de neincrede in propriile pareri sau pur si simplu putin enervant. In acelasi timp apreciez ca ai facut un video pe acest subiect si rezonez. Succes!
Mi ar placea atat de mult sa citesc asa “ profund” fiecare carte, dar chiar nu e pt mine, momentan cel putin. Prefer sa citesc mult si daca descopar o carte care mi a placut mult mult de tot, o voi reciti si o voi parcurge foarte atent ulterior( eventual cu adnotari si sublinieri si pareri personale). Dar nu as avea rabdarea necesara sa fac asta cu fiecare carte, mi ar lua din placerea lecturii. Oh da, si mai am si mania de a avea cartile perfecte… n ai cum sa ti dai seama ca au fost citite vreodata. Daar, dupa cum am zis, 10-20 din cartile mele prefeerate le as “mutila” de dragul unei recitiri under the microscope.
Ce supeeer, I needed this. M-am bucurat să văd romanul Alinei Nelega ca exemplu, pentru că e un text pe care l-am studiat pentru un curs opțional (al minunatei doamne profesoare Carmen Mușat) și mi-a fost mai ușor să înțeleg modul în care iei notițe. Will definetely start doing that as well, thanks a lot!
Salut, te urmaresc de citeva saptamini si pot sa spun ca esti o descoperire wow in materie de lectura, creativitate si imaginatie, vreau sa te felicit si succese in tot ceea ce-ti realizezi! Esti superba!
Multumesc pentru explicatie! Nu am inteles niciodata de ce trebuie subliniate cartile si nu ar fi fost pentru mine aceasta practica, dar inteleg acum de ce ar fi de folos. Cred ca este interesant ca mai tarziu in viata, sa reiei lectura unor carti citite, subliniate si comentate in tinerete si sa completezi cu noi comentarii in alte culori corespunzand unor alte " legende".
Ca un vechi pasionat de mitologie universala antica, realizez urmarindu-va fiecare videoclip ca exista posibilitatea sa existe in aceasta lume stramba si irepugnabila, oameni care sa se ar putea fi rodul iubirii zeilor fata de muritori....
ADOR acest videoclip ♥Iubesc sa vad oamenii bucurandu-se total de carti, personalizandu-le. Eu nu am rabdarea sau cunostintele necesare pentru a adnota precum o faci tu,dar poate intr-o zi imi voi face curaj. Keep up the good work
Foarte instructiv acest video. Cred ca o sa aplic si eu un sistem customizat de adnotare. Ma gandeam la sublinierea si scrisul pe carti. Am trecut printr-o pasa lunga, din copilarie, de a avea grija de carti, de a le conserva aproape. Acum vad scrisul si subliniatul pe carti ca pe o dovada de interes, poate chiar iubire pentru acel text. Cartile sunt facute sa fie citite, date mai departe, nu ar trebui sa fie doar obiecte de expozitie intr-o biblioteca.
Si eu insemnez pe carti si nu inteleg ce este asa dramatic.Mi se pare ca face experienta cititului mult mai personala. Eu colorez doar sfaturi pe care le pot aplica sau paragrafe care ma ating,nu analizez atat de mult totul😅.
Год назад
e bine de știut că nu sunt singurul monstru. La anumite cărți am dublu exemplar, recunosc.
obisnuiam sa evidentiez si eu citate in carti, insa tocmai problema pe care ai mentionat-o in vlog (culoarea ce pateaza pagina) m-a facut sa stau putin pe ganduri... imi place sa fie totul perfect si "aesthetic" si o pagina patata ma face sa simt ca am tradat cumva cartea aceea, ca am stricat-o, probabil doar am o minte prea bolnava si problematica. iar in legatura cu adnotarea paginilor, mi-ar placea si mie sa fiu capabila sa citesc intr-un mod analitic (cumva poate e o dorinta bizara de a-mi demonstra ca mi-as fi gasit locul la facultatea de litere pe care am refuzat s-o urmez din cauza drumului "inchis" pe care l-as fi avut dupa terminarea ei, nu ca actuala facultatea are orizonturi prea mari...), dar din pacate am reusit intr-o singura carte sa scriu mici comentarii si amintiri, simtind o corelatie intre viata mea si a personajelor, dar doar atat, nu a intervenit analiza. offtopic: iubesc cum "vine" verdele pe tine, este o culoare care te prinde superb.
Nu ai o minte bolnavă. Nici mie nu-mi place să văd o carte pătată. Dar cred că poți să subliniezi cu creionul sau cu culori și să pui bilețele (nu știu cum se cheamă) pe mărigini pentru a găsi mai ușor. Eu nu am obiceiul să însemnez pe cărți, dar cred că o să fac asta de acum. De multe ori nu mai găsesc ceva împortan. La o carte am scris pe o ciornă lucruri împortante din carte. Doar că cred că am pierdut-o
Eu adnotez în funcție de ce simt când citesc, de exemplu galbenul e pentru paragrafele in care am simțit că empatizez cumva cu un personaj, cu restul nu m am hotărât ce voi face, sunt noi etichetele :)))) dar cu siguranță o sa notez fiecare carte diferit. Înainte mă opream destul de des din citit și îmi lăsam opinia pe marginea paginii/alegeam un paragraf pe marginea cărui sa îl comentez, sau pur și simplu mă certam cu scriitorul,sau mai degrabă singură 🤣 Acum cu siguranță o sa scriu ce semnifică fiecare culoare, pentru că zilele trecute am dat de o carte ce este de ceva timp la mine in bibliotecă și în timp ce o răsfoiam mă întrebam de ce am subliniat în culori diferite
Poți nota pe fișe și pune semne gen post-it la paginile care te interesează. Dacă faci notări direct pe carte următorul cititor va citi mai greu sau se va enerva dacă ideile tale nu vor corespunde cu ale lui... Practic stilul tău e un fel de citire barbară :) dureroasă pentru integritatea cărții. După tine, acele volume, nu vor mai putea fi folosite ori cărțile trebuie să circule. Singurele volume unde nimeni nu te blamează pentru o astfel de practică sunt culegerile de mate unde răspunsurile sunt mereu căutate!
Nu neapărat trebuie să circule. Eu îmi fac notițe pe cărți, și nu am de gând să le împrumut altcuiva să le citească in general. Dar când s-a întâmplat asta, a fost chiar mai bine că am avut adnotări, căci persoana care a citit cartea in cauză a putut înțelege și punctul meu de vedere, așa că am putut discuta pe larg alt fel despre literatura. 😜 Nu găsesc nimic rău în a scrie pe cărți. Fiecare persoană își construiește biblioteca în felul său. Unii țin cărțile ca pe bibelouri, și nu le atinge nimeni in afară de ei, dar nici nu scriu pe ele, alții scriu pe ele 👀, ceea ce din punctul meu de vedere le dă o notă personală. Alții le citesc și le dau mai departe altor persoane, sau le vând.
Este exact felul meu de notare, numai ca eu nu sunt interactiva direct pe text, prefer sa lipesc notite la final de carte unde scriu impresii autor/carte/personaje/perioada/ani/citate/fragmente/pagini speciale, imi scriu si starea transmisa cu mesaj pentru viitor atunci cand, poate, peste 10 ani o sa ma reintalnesc cu ea. Mesaje pozitive cu empatie si lectiile transmise. Stikerele au desigur legenda la final, foarte explicita, iar markerele le pun in general aleatoriu sau invers fata de culoarea stikerului (atunci cand vreau sa fiu mai atenta). La inceput de carte scriu perioada in care am citit si ziua terminarii cartii pentru ca unele sunt abdonate si cpntinuate intr-un an, doi. Ador sa citesc si sa aud ca oamenii citesc aici in comentarii. Lecturi placute tuturor!
Nu știu dacă te-ai gândit pana acum sau dacă studiezi și modulul de psihopedagogie, dar cred ca ar fi foarte potrivita pentru tine meseria de profesoară. Faptul ca ai făcut în liceu mate-info, iar apoi ai ales sa mergi pe direcția umanistă constituie un mare avantaj. Se vede ca ai un stil de raportare critica la un text mai "cu picioarele pe pământ" decât cineva care se pricepe exclusiv la literatura. Eu mai uit la colegii mei de română și constat ca sunt mult prea mult cu gândirea în lumea poetica etc. Pe de alta parte, văzându-i pe cei de mate, fizica etc. constat ca le lipsește și lor ceva, acea latura umanista. Eu fiind de istorie am impresia ca sunt mai echilibrat și îi pot vedea și pe unii și pe alții dintr-un unghi ceva mai obiectiv. P.S. Am elevi de liceu care îți urmăresc canalul. Asa am aflat de el.
,,mulțumesc mult pentru comentariu și pentru observații...” Dacă ai șters acest comentariu este absolut în regulă. Din păcate îl văd doar parțial, atunci când mă uit la notificări, dar nu îmi apare în forma completă când intru pe el. Eram curios deoarece pare că ai scris mai mult!?
Mie îmi place sa citesc cărți cu notițe pe marginile paginilor și rânduri subliniate. Numiți-ma sădica, dar e interesant sa vezi ce gândesc/simt alții despre ceea ce citesc - e un ceva intim lăsat acolo pe pagina cărții. Nu, nu as face asta pe cărțile împrumutate, dar mi-ar plăcea sa împrumut cărți de la cineva care face asta.
*Dear, Ruxandra.* Wow, it's so great that you have a new video. I'm very interested. I'm going to watch it on my computer for the better experience with bigger screen. By the way, how well do you speak English? I am sure that you know English on C2 level, at least your vocabulary, there's no doubt. It's even logical, because you study English and Romanian literature. Cel mai frumos faptul ar fi pentru mine dacă noi ne scriem. Dar nu ştiu dacă tu vrei sa scrii cu mine şi dacă tu ai timpul. Dar sper ca da. Would you like to study even for higher degrees or would you like to have a break, a pause? I think you once had a video about that (and you would like to have a break). But the fact that you had Bachelor degree in such young age is amazing! I am 26 years old and I still hope I will make it. Your video is about how and why do you mark what you read. I have to admit that I don't do that (even though I read quite rarely - another shocking and not good reveal). But who knows, maybe it will be better (with reading). *Thank you so much for reading.*
Dacă-s cărţi pe care le găseşti uşor, nu-s bibelouri. Dacă-s din alea pe care cu greu le găseşti sau sunt ediţii frumos tipărite, atunci sunt bibelouri.
@@zeeteavathepipe3184 aia da, de acord. Dar ma indoiesc ca e vorba doar de raritati in cazul oamenilor care se stafidesc la gandul ca cineva face asta. Am o prietena care strangea din fese cand deschideam cartea un pic prea tare, si era Eu si comunismul, de Alex Stefanescu. Fix bibelou nu e
Atunci cand citesti absorbi perspectiva si observi opiniile detaliate ale autorului. Uneori nu esti deloc deacord cu ele. Cum reusesti sa continui sa citesti cand nu esti deacord cu autorul? Si daca accepti toate ideile, tu cine mai esti? Unde e unicitatea ta? Eu nu pot sa citesc un autor decat daca avem valori asemanatoare.
Hmmm... Ai putea descoperi în timp că valorile sau convingerile tale nu sunt toate bune. 😉 Citești pentru a-ți largi orizontul. Dacă citești doar autori cu puncte comune, rămâi într-o zona de confort. Așa gândesc eu.
Când ai zis că e un meșteșug să spui mai mult despre o carte decât "da, mi-a plăcut", that really stuck with me. Mereu mă simt ca o impostoare când scriu despre o carte chestii pe care și eu le-am studiat în alte părți 🙆🏻♀️ și simt că nu-s capabilă să mă gândesc singură la ele and then "Why am I so stupid?" :))
da, în domeniul ăsta nici nu știu dacă vom scăpa vreodată de sindromul impostorului :)) we’re all in this together ♥️
Ador umorul tău! Ești asa de degajata și emani o energie asa de pozitiva. Love you! ❤️
Admir sistemul, chiar dacă personal n-aș face asta niciodată. Prefer să iau notițe separat, chiar dacă engagementul nu e același. Pur și simplu mă doare sufletul să văd cărți scrise, rupte, îndoite. E de la căpuț. :)))
înțeleg și respect asta :))
Mă confrunt cu aceeași problemă și doar subliniez cu creionul (plus rigla!), dar recent am început să adopt un nou sistem mai ,,prietenos" și anume: îmi notez pe o foaie A4 gândurile, ideile, comentariile etc, scriu în dreptul lor, în paranteză, pagina (ca să știu unde să mă întorc ulterior) și apoi atașez cu o agrafă de birou foaia îndoită la sfârșitul cărții. Poate ajută 🌠
Se pot pune şi semne de carte,
Eventual, se ia o coală transparentă şi se subliniază pe ea.
Si eu la fel. Nu scriu pe cărti. Am caiete in care scriu.
Fain și instructiv videoclip!!
Întrebare: când citești o carte în limba engleză, ce faci dacă dai peste un cuvânt necunoscut? Cauți imediat în dicționar sau treci mai departe?
Abia de cateva lecturi încoace am început acest nou fel de a-mi 'iubi' cartile sau de a comunica mai mult cu ele. Pot spune ca am ajuns sa ador sa imi las acolo gandurile si impresiile la cald, desi inainte nici nu-mi trecea prin cap sa ma ating de vreo carte pana si cu un creion:))
Yuhuuuuu, video nou sa pot procastina de la propria viataaa!!💚🤌🤌🤌😗😗
Faină treabă. Te-am transformat în exemplul de clasă că se poate și mai multă adnotare/subliniere decât fac eu. "I'm not crazy, my mother had me tested. And look, there is another one who is doing the same thing ".
On the side, cred că orice iubitor autentic de lectură și/sau studiu trăiește nevoia de a se conecta cu textul.
Pentru că, dincolo de toate, la finalul cărții trebuie să fi pus preț pe calitatea lecturii și nu pe cantitatea ei.
Evident, avem mai multă milă pentru cărțile vechi, rare sau fragile. Pe alea le iubim ca obiecte de artă.
Ador referinta la Sheldon din tbbt😂👍🏻
Da, și acest clip îmi place! Însă nu mă las bătut până nu văd reading vlog cu the secret history, hihi!
Keep going, te ador!
Un videoclip minunat! Ai un umor fantastic!Ador stilul tau de a vorbi si vocea ta ma calmeaza incredibil! Sa notezi anumite paragrafe din carte mi se pare ca te ajuta sa intelegi mult mai mult ceea ce citesti deci faptul ca notezi pe carti e un lucru foarte bun! Succes in continuare in tot ceea ce vrei sa faci! Te admir foarte mult!😊
Eu nu cred că ești un monstru :))
Și eu am un sistem de genul, doar că diferă de la o carte la alta.
Pentru unele folosesc doar separatoare colorate, pe altele dau cu highlight, pe unele (mai speciale) simt nevoia să scriu impresii cu creionul pe margine :))
Ar trebui să fie și color-coded, încă nu am ajuns acolo 😢
Și eu ador highlighterele pastelate ❤️
Vorbesti in propozitii care suna a intrebare si imi da senzatia de neincrede in propriile pareri sau pur si simplu putin enervant. In acelasi timp apreciez ca ai facut un video pe acest subiect si rezonez. Succes!
Mi ar placea atat de mult sa citesc asa “ profund” fiecare carte, dar chiar nu e pt mine, momentan cel putin.
Prefer sa citesc mult si daca descopar o carte care mi a placut mult mult de tot, o voi reciti si o voi parcurge foarte atent ulterior( eventual cu adnotari si sublinieri si pareri personale). Dar nu as avea rabdarea necesara sa fac asta cu fiecare carte, mi ar lua din placerea lecturii.
Oh da, si mai am si mania de a avea cartile perfecte… n ai cum sa ti dai seama ca au fost citite vreodata. Daar, dupa cum am zis, 10-20 din cartile mele prefeerate le as “mutila” de dragul unei recitiri under the microscope.
Ce supeeer, I needed this. M-am bucurat să văd romanul Alinei Nelega ca exemplu, pentru că e un text pe care l-am studiat pentru un curs opțional (al minunatei doamne profesoare Carmen Mușat) și mi-a fost mai ușor să înțeleg modul în care iei notițe. Will definetely start doing that as well, thanks a lot!
Salut, te urmaresc de citeva saptamini si pot sa spun ca esti o descoperire wow in materie de lectura, creativitate si imaginatie, vreau sa te felicit si succese in tot ceea ce-ti realizezi! Esti superba!
Multumesc pentru explicatie! Nu am inteles niciodata de ce trebuie subliniate cartile si nu ar fi fost pentru mine aceasta practica, dar inteleg acum de ce ar fi de folos. Cred ca este interesant ca mai tarziu in viata, sa reiei lectura unor carti citite, subliniate si comentate in tinerete si sa completezi cu noi comentarii in alte culori corespunzand unor alte " legende".
:)) notitele mele din carti sunt asa de random, aveam nevoie de clipul asta
Îți ador canalul! 💜
Ca un vechi pasionat de mitologie universala antica, realizez urmarindu-va fiecare videoclip ca exista posibilitatea sa existe in aceasta lume stramba si irepugnabila, oameni care sa se ar putea fi rodul iubirii zeilor fata de muritori....
Am ajuns la timp 🤩😇
bine ai venit!!
@ bine te am regăsit. Te iubesccc ❤️🤭
Vai dar cat am mai căutat un videoclip de genul. Chiar aveam nevoie, mulțumesc!
Am inceput sa am drag de citit🥰🥰de la tine
ADOR acest videoclip ♥Iubesc sa vad oamenii bucurandu-se total de carti, personalizandu-le. Eu nu am rabdarea sau cunostintele necesare pentru a adnota precum o faci tu,dar poate intr-o zi imi voi face curaj. Keep up the good work
Chiar ca e monstru intro-ul 🥲
Foarte instructiv acest video. Cred ca o sa aplic si eu un sistem customizat de adnotare. Ma gandeam la sublinierea si scrisul pe carti. Am trecut printr-o pasa lunga, din copilarie, de a avea grija de carti, de a le conserva aproape. Acum vad scrisul si subliniatul pe carti ca pe o dovada de interes, poate chiar iubire pentru acel text. Cartile sunt facute sa fie citite, date mai departe, nu ar trebui sa fie doar obiecte de expozitie intr-o biblioteca.
te iubesc
Multumim pentru un alt videoclip superb
Si eu insemnez pe carti si nu inteleg ce este asa dramatic.Mi se pare ca face experienta cititului mult mai personala.
Eu colorez doar sfaturi pe care le pot aplica sau paragrafe care ma ating,nu analizez atat de mult totul😅.
e bine de știut că nu sunt singurul monstru. La anumite cărți am dublu exemplar, recunosc.
super, rux! multumim 🖤 lecturi placute
obisnuiam sa evidentiez si eu citate in carti, insa tocmai problema pe care ai mentionat-o in vlog (culoarea ce pateaza pagina) m-a facut sa stau putin pe ganduri... imi place sa fie totul perfect si "aesthetic" si o pagina patata ma face sa simt ca am tradat cumva cartea aceea, ca am stricat-o, probabil doar am o minte prea bolnava si problematica. iar in legatura cu adnotarea paginilor, mi-ar placea si mie sa fiu capabila sa citesc intr-un mod analitic (cumva poate e o dorinta bizara de a-mi demonstra ca mi-as fi gasit locul la facultatea de litere pe care am refuzat s-o urmez din cauza drumului "inchis" pe care l-as fi avut dupa terminarea ei, nu ca actuala facultatea are orizonturi prea mari...), dar din pacate am reusit intr-o singura carte sa scriu mici comentarii si amintiri, simtind o corelatie intre viata mea si a personajelor, dar doar atat, nu a intervenit analiza.
offtopic: iubesc cum "vine" verdele pe tine, este o culoare care te prinde superb.
pentru a evita petele eu folosesc creioane colorate...
Nu ai o minte bolnavă. Nici mie nu-mi place să văd o carte pătată. Dar cred că poți să subliniezi cu creionul sau cu culori și să pui bilețele (nu știu cum se cheamă) pe mărigini pentru a găsi mai ușor.
Eu nu am obiceiul să însemnez pe cărți, dar cred că o să fac asta de acum. De multe ori nu mai găsesc ceva împortan. La o carte am scris pe o ciornă lucruri împortante din carte. Doar că cred că am pierdut-o
Eu adnotez în funcție de ce simt când citesc, de exemplu galbenul e pentru paragrafele in care am simțit că empatizez cumva cu un personaj, cu restul nu m am hotărât ce voi face, sunt noi etichetele :)))) dar cu siguranță o sa notez fiecare carte diferit. Înainte mă opream destul de des din citit și îmi lăsam opinia pe marginea paginii/alegeam un paragraf pe marginea cărui sa îl comentez, sau pur și simplu mă certam cu scriitorul,sau mai degrabă singură 🤣 Acum cu siguranță o sa scriu ce semnifică fiecare culoare, pentru că zilele trecute am dat de o carte ce este de ceva timp la mine in bibliotecă și în timp ce o răsfoiam mă întrebam de ce am subliniat în culori diferite
Abia aşteptam acest video 😍
De ceva timp, am deprins și eu obiceiul ăsta. Și e o idee buna partea cu legenda. Mi se întâmplă sa uit ce am subliniat
Poți nota pe fișe și pune semne gen post-it la paginile care te interesează. Dacă faci notări direct pe carte următorul cititor va citi mai greu sau se va enerva dacă ideile tale nu vor corespunde cu ale lui... Practic stilul tău e un fel de citire barbară :) dureroasă pentru integritatea cărții. După tine, acele volume, nu vor mai putea fi folosite ori cărțile trebuie să circule. Singurele volume unde nimeni nu te blamează pentru o astfel de practică sunt culegerile de mate unde răspunsurile sunt mereu căutate!
Nu neapărat trebuie să circule. Eu îmi fac notițe pe cărți, și nu am de gând să le împrumut altcuiva să le citească in general. Dar când s-a întâmplat asta, a fost chiar mai bine că am avut adnotări, căci persoana care a citit cartea in cauză a putut înțelege și punctul meu de vedere, așa că am putut discuta pe larg alt fel despre literatura. 😜 Nu găsesc nimic rău în a scrie pe cărți. Fiecare persoană își construiește biblioteca în felul său. Unii țin cărțile ca pe bibelouri, și nu le atinge nimeni in afară de ei, dar nici nu scriu pe ele, alții scriu pe ele 👀, ceea ce din punctul meu de vedere le dă o notă personală.
Alții le citesc și le dau mai departe altor persoane, sau le vând.
Bună, Ruxandra! Te-ai gândit să faci cândva și un live pe teme legate de lectură, cărți preferate etc?
love it!!💞💞
❤️❤️
Cum iti notezi cuvintele pe care nu le cunosteai, ti-ai facut un repertoar sau le notezi in vreo aplicatie?
Este exact felul meu de notare, numai ca eu nu sunt interactiva direct pe text, prefer sa lipesc notite la final de carte unde scriu impresii autor/carte/personaje/perioada/ani/citate/fragmente/pagini speciale, imi scriu si starea transmisa cu mesaj pentru viitor atunci cand, poate, peste 10 ani o sa ma reintalnesc cu ea. Mesaje pozitive cu empatie si lectiile transmise. Stikerele au desigur legenda la final, foarte explicita, iar markerele le pun in general aleatoriu sau invers fata de culoarea stikerului (atunci cand vreau sa fiu mai atenta). La inceput de carte scriu perioada in care am citit si ziua terminarii cartii pentru ca unele sunt abdonate si cpntinuate intr-un an, doi. Ador sa citesc si sa aud ca oamenii citesc aici in comentarii. Lecturi placute tuturor!
Nu știu dacă te-ai gândit pana acum sau dacă studiezi și modulul de psihopedagogie, dar cred ca ar fi foarte potrivita pentru tine meseria de profesoară. Faptul ca ai făcut în liceu mate-info, iar apoi ai ales sa mergi pe direcția umanistă constituie un mare avantaj. Se vede ca ai un stil de raportare critica la un text mai "cu picioarele pe pământ" decât cineva care se pricepe exclusiv la literatura. Eu mai uit la colegii mei de română și constat ca sunt mult prea mult cu gândirea în lumea poetica etc. Pe de alta parte, văzându-i pe cei de mate, fizica etc. constat ca le lipsește și lor ceva, acea latura umanista. Eu fiind de istorie am impresia ca sunt mai echilibrat și îi pot vedea și pe unii și pe alții dintr-un unghi ceva mai obiectiv. P.S. Am elevi de liceu care îți urmăresc canalul. Asa am aflat de el.
,,mulțumesc mult pentru comentariu și pentru observații...” Dacă ai șters acest comentariu este absolut în regulă. Din păcate îl văd doar parțial, atunci când mă uit la notificări, dar nu îmi apare în forma completă când intru pe el. Eram curios deoarece pare că ai scris mai mult!?
@@cristineacsu5796 Nu ea l a sters, se întâmplă ca youtube sa șteargă comentarii.
@@silvialucaf Mulțumesc! Ciudat că RUclips mai șterge comentarii. E bine de știut. Mersi!
Vrem un reading vlog de la The Secret History 🙏🏻🥺
oricat de mult mi ar placea sa adnotez cartile,rebadarea si timpul nu ma lasa,plus nu ma lasa inima sa fac acest lucru
Mie îmi place sa citesc cărți cu notițe pe marginile paginilor și rânduri subliniate. Numiți-ma sădica, dar e interesant sa vezi ce gândesc/simt alții despre ceea ce citesc - e un ceva intim lăsat acolo pe pagina cărții.
Nu, nu as face asta pe cărțile împrumutate, dar mi-ar plăcea sa împrumut cărți de la cineva care face asta.
Am Lolita de câțiva ani in biblioteca si nu am curajul sa o citesc. Ar fi mai mult decât disturbing for me.
Bună! 😊 As vrea sa te întreb dacă ai citit "Șotron" de Julio Cortazar, iar dacă ai citit-o, sunt curioasa ce părere ai 😊
❤
*Dear, Ruxandra.*
Wow, it's so great that you have a new video. I'm very interested. I'm going to watch it on my computer for the better experience with bigger screen.
By the way, how well do you speak English? I am sure that you know English on C2 level, at least your vocabulary, there's no doubt. It's even logical, because you study English and Romanian literature.
Cel mai frumos faptul ar fi pentru mine dacă noi ne scriem. Dar nu ştiu dacă tu vrei sa scrii cu mine şi dacă tu ai timpul. Dar sper ca da.
Would you like to study even for higher degrees or would you like to have a break, a pause? I think you once had a video about that (and you would like to have a break). But the fact that you had Bachelor degree in such young age is amazing! I am 26 years old and I still hope I will make it.
Your video is about how and why do you mark what you read. I have to admit that I don't do that (even though I read quite rarely - another shocking and not good reveal). But who knows, maybe it will be better (with reading).
*Thank you so much for reading.*
Le-am zis usor prietene ca adnotez carti si m-au facut monstru😭😭ma bucuresti ca mai sunt persoane ca mine :)
SI EU ADOR CARTILE😊
Poți sa faci un room tour?
Când fac eu asta lumea îmi zice de ce stric cărțile 🥲
și mie 🥲
Asta pentru ca le vad ca pe niste bibelouri. Doamne feri sa te atingi de ele mai mult decat cu varful degetelor.
Dacă-s cărţi pe care le găseşti uşor, nu-s bibelouri.
Dacă-s din alea pe care cu greu le găseşti sau sunt ediţii frumos tipărite, atunci sunt bibelouri.
@@zeeteavathepipe3184 aia da, de acord. Dar ma indoiesc ca e vorba doar de raritati in cazul oamenilor care se stafidesc la gandul ca cineva face asta. Am o prietena care strangea din fese cand deschideam cartea un pic prea tare, si era Eu si comunismul, de Alex Stefanescu. Fix bibelou nu e
@@Abrahamhamham Unele persoane ţin la obiectele lor sau la aspect.
What language is this? Sounds like a mix of Italian and Russian… 😍
It's Romanian.
O sa te mai intorci la facultate?
Ador sa anotez carti!!!💖💜🖤
Nu e cumva adnotez?
@@zeeteavathepipe3184 termenul in engleza e "annotate" si l am folosit asa
@@SoniaC09 Ah, ok.
😊❤️🤗❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ce intro dramatic :))
fr
ca întotdeauna
🌞👍❤
Și eu fac același lucru, dar pe cărți electronice.
asa fac și eu😋😋
Imi place ce faci
O să dau binge la canalul tau si al altora deoarece nu mai am motivatie sa citesc
Am cam intarziat cu o ora,dar nu conteaza
Is it a red flag that I actually read every single book like this?
🟢🟢🟢
Atunci cand citesti absorbi perspectiva si observi opiniile detaliate ale autorului. Uneori nu esti deloc deacord cu ele. Cum reusesti sa continui sa citesti cand nu esti deacord cu autorul? Si daca accepti toate ideile, tu cine mai esti? Unde e unicitatea ta? Eu nu pot sa citesc un autor decat daca avem valori asemanatoare.
Hmmm... Ai putea descoperi în timp că valorile sau convingerile tale nu sunt toate bune. 😉 Citești pentru a-ți largi orizontul. Dacă citești doar autori cu puncte comune, rămâi într-o zona de confort. Așa gândesc eu.
Iti dai seama că in felul ăsta distrugi cărțile. Mai bine scrie pe un caiet.
❤️❤️