- Видео 209
- Просмотров 1 272 311
Eddie Bierens
Добавлен 8 окт 2013
Wij hebben onze uiterste best gedaan de auteursrechtelijke eigenaren, van de door ons vertoonde beelden, te achterhalen, voor zover dit niet is gelukt kunnen eigenaren zich melden.
Видео
Containerschip vaart tegen Willemsbrug in Rotterdam
Просмотров 1,4 тыс.8 лет назад
Varen is een Rotterdams vak
Soms moeten we anders denken en dankbaar zijn
Просмотров 2689 лет назад
En als we dit beseffen, een ander helpen?
Delft reminds us how beautiful Rotterdam was before the war.
Just brilliant Eddie. Well done. To us in far off Australia these photos mean a lot.
Ben van 1948 en herinner me dat lopend van de vierambachtstraat oude en nieuwe binnenweg op de kruiskade uitkwam. Links een vierkant wit gebouw wat een nood bioscoop bleek te zijn verder vrij uitzicht naar het stadhuis en links ver weg het centraal station de rest was een kale vlakte en het was vreselijk koud en de wind waaide hard. Ik moet ongeveer 7 a 8 jaar geweest zijn en besefte toen niet en kon het ook niet bevatten wat er allemaal weg was. Ben geboren aan het eind van de mathenesserweg-Marconiplein. Aldaar voor de deur was ook alles kaal een vergissing van de Engelsen die de havens vlakbij misten.
Waarom niet opgebouwd in de ‘oude glorie’, echt zonde.
mooi gedaan eddie
IK ben nog steeds trots op die mooie stad , ikwoonde in rotterdam west van 1939 tot1995.
Geboren en getogen tot 6 jaar hoek Busken Huetstraat boven de groenteboer, tegenover de sigarenboer. Met het trekbootje naar de overkant. het is weg en niet mooier op geworden. Het gejuich van de supporters van Spangen. Opa op lijn 4 naar Schiedam. Ik met oma op lijn 10 naar de stad. Allemaal 75 jaar geleden. Ik stop. Ik hou het niet droog.
Ben in 71 geboren in Rotterdam zuid
Cool thanks
❤❤❤
Wat een vreselijke muziek
Stad is er enkel op achteruit gegaan.. wat is dat stoere gebouw op het Hofplein, lijkt wel een Romeinse tempel? 2:00 min.
Dat zie je vaker als een stad wordt platgebombardeerd....
Kan de oude brug naar het centrum nog wel herrineren.
Geboren in de Zwijndrechtsestraat in 1954,hiep hoi!Mijn opa Frings was schoenmaker om de hoek aan de Lange Hilleweg.
Hoi Eddy, mag ik je vragen waar ik de muziek bij dit leuke filmpje kan vinden?
Leek Amsterdam wel.
Geschrokken van de veranderingen, ken de Busken Huetstraat niet meer terug (sinds 1971 verhuisd naar Wijchen)
Very nice
Toen geluk nog gewoon was. Alles kapot gemaakt door de buitenlanders...minder minder
De tunnelbouw begon in 1937 en werd in 1942 voltooid. Zie nl.wikipedia.org/wiki/Maastunnel
Leuk filmpje, muziek overbodig
Bekent.hier heb ik gewoont.
0:19, is later als 1962, bussen die daar staan kwamen pas vanaf eind 1964 in dienst.
Zwembad Maaskade noch in gezwommen,Ik woonde op de Wolphaertsbocht naast de Hertigstraat.Wij zwommen altijd in de maas zat vaak onder de olie en bananaas pikken van de bananaboot.Ben nu 73 woon al meer dan 50 jaar in Hull Engeland.
was er ooit op dezelfde plek met tros groene bananen opgedoken. Een jongen dook ook het water in, die heeft men bovengehaald, verlamd, was met hoofd in emmer gedoken. Verschrikkelijke ontmoeting was dat....
nice, missing Mozart later in show
Mijn familie kwam van de Feijenoord dijk. Veel gebeurd daar. Allemaal geboren op zuid. Generatie op generatie
Helaas Rotterdam is naar de klote.
god..wat erg eigenlijk.
Zonder het bombardement had de stad al snel in grote problemen gekomen door het na-oorlogse verkeer en de behoefte aan betere huisvesting. Het is moeilijk denkbaar dat het oude centrum, als het bewaard zou zijn gebleven, een soortgelijke aantrekkingskracht zou hebben gehad als dat van Amsterdam. Er zou veel gesloopt zijn om plaats te maken voor efficiëntere ruimtelijke indeling om aan de eisen van de tijd te voldoen. Zeker de krot-achtige delen zouden al snel zijn gesaneerd wat in feite al begon met de bouw van het stadhuis en het postkantoor. De nieuwe Bijenkorf was al een indicatie dat Rotterdam bezig was het modernisme te omarmen en dit zou na de oorlog alleen maar voortgezet zijn. Het zou een ambivalente stad zijn geworden als er geen bombardement was geweest.
dankjewel fijn oud rotterdam..mijn stad.. weer terug te zien .
W 1945 roku nie było takich nowoczesnych samochodów... Kogoś tu chyba trochę poniosło..
"Na 1945" means "from 1945 onwards" It doesn't say "in 1945".
Leuk om dit te zien, uit mijn vroege jeugd.
Bizar om te beseffen dat er vrijwel niets meer van over is. Zo oer-Nederlands, je herkent zoveel bouwstijlen, je herkent ze uit andere steden, maar het geheel is zo duidelijk anders dan alle andere Nederlandse steden. Een unieke stad. (Dat is Rotterdam nog steeds, natuurlijk, absoluut, maar deze unieke historie is grotendeels weggevaagd.) Deze Amsterdammer moet even slikken bij deze beelden. Zeker nu er, terwijl ik dit schrijf, weer steden in Europa gebombardeerd worden. En alweer alleen maar om dictators in het zadel te houden, en door vredelievende mensen die niets fout hebben gedaan, als onmensen af te schilderen.
Het bombardement maakt nu eenmaal ook onderdeel uit van die geschiedenis.
Hier ben ik geboren en getogen.
A very beautifull city, which had to be destroyed in may 1940, AFTER WE SURRENDERED !
European cities were so beautiful before the war. No trash in the streets or graffiti on the buildings. It would be interesting to see some of these same scenes in the present day.
You realise that this city was completely destroyed by the Germans?
@@qqleq And the Allies, they accidentally bombed the cities as well.
Echt mooi.. Jammer genoeg niets meer van over!
Mooie die foto's, maar van wie is die mooie achter grond muziek?
Wat heeft die klootzak van Traa er een teringzooi van gemaakt. En al die andere gekken die verantwoordelijk zijn voor dr wederopbouw
RUclips Danny Van Strien Overschie Deel 1 en 2 Mijn Familie komt oorspronkelijk van Overschie Dichter Danny Van Strien In het verleden met Twee Gedichten over Overschie in Overschiese Courant en Website Overschie
Prachtig
Álles nog vér voor de huidige,dagelijkse schiet-en steekpartijen! Totaal ontaard die stad binnen 100jaar!
😔
Haha lachen
Toen ik voor de 1e keer in Rotterdam was begreep ik de stad niet. Geen oude gebouwen maar nieuwe gebouwen, moderne gebouwen die ook alweer verouderd waren. Overal in Nederland verdwijnen oude gebouwen en komen er betonblokken, als portefeuille versterking van architecten zelf, maar de duurzaamheid in aangezicht duurt vaak niet langer dan 30 jaar of ontbreekt geheel. Dan begint men weer opnieuw met een architect die geen bal weet van de historie. Historie wordt in 99 van de 100 gevallen niet meegenomen om tot een passend duurzame nieuwbouw te komen. Dit zou anders moeten zijn. Breng ook oude ondergevels terug in het straatbeeld, overal zijn het het 13 in een dozijn modern verbouwd, voor de handel, weg karakteristiek. We zouden er meteen wat van moeten zeggen "waar is de oude gebel?". Trend in heel Nederland, veel verloren? Waarschijnlijk vaak ook niets gedocumenteerd behalve oude fotos. Nederland was ooit veel mooier, oorzaak gebrek aan vizie en beleid. Overigens op veel vlakken, bv. ook openbaar groen etc Breng dus nu bij nieuwbouw de panden, in ieder geval deels, weer terug. Rotterdam maak herstelbeleid!
Kopstukken
10:44 mijn eerste auto
4:51 zo'n Mercedes had mijn opa
Moderne architectuur zou verboden moeten worden.
I have a Etching of the Frame 3:45 Trestle, Church and the Canal ,and Neighborhood from prior to the Bombing, Timeless , I would consider offers