- Видео 321
- Просмотров 106 609
Nils Mulder
Добавлен 5 сен 2019
Видео
Test for omvendte funksjoner ved funksjonsdrøfting
Просмотров 310 часов назад
Matematikk R1, fagfornyelsen LK20
Funksjonsdrøfting R1 - Polynomfunksjoner
Просмотров 4014 часов назад
Matematikk R1, fagfornyelsen, LK20
Grafisk forståelse av den andrederiverte
Просмотров 3114 часов назад
Matematikk R1, Fagfornyelsen LK20.
Sammensatt eksempel derivasjon (kjerneregel og produktregel)
Просмотров 52Месяц назад
Matematikk R1, Lk20 fagfornyelsen
Derivasjon av eksponentialfunksjonen og logaritmefunksjonen
Просмотров 59Месяц назад
Matematikk R1, LK20 fagfornyelsen
Eksempler derivasjon R1 - eksponentialfunksjoner og logaritmefunksjoner
Просмотров 58Месяц назад
Matematikk R1, LK20 fagfornyelsen
Asymptoter når grad i nevner er større enn grad i teller
Просмотров 682 месяца назад
Asymptoter når grad i nevner er større enn grad i teller
Undersøke om en funksjon er kontinuerlig
Просмотров 582 месяца назад
Undersøke om en funksjon er kontinuerlig
Grenser for eksponential- og logaritmefunksjoner
Просмотров 922 месяца назад
Grenser for eksponential- og logaritmefunksjoner
Grenseverdi: x går mot uendelig - mer avansert rasjonal funksjon
Просмотров 632 месяца назад
Grenseverdi: x går mot uendelig - mer avansert rasjonal funksjon
Grenseverdi: x går mot uendelig i en rasjonal funksjon - matematisk begrunnelse av fremgangsmåte
Просмотров 662 месяца назад
Grenseverdi: x går mot uendelig i en rasjonal funksjon - matematisk begrunnelse av fremgangsmåte
Kanon video!🙌
er ikke temperatur gjennomsnittlig kinetisk energi?
@tuba7989 stemmer det. Sier vel at det er gjennomsnittlig bevegelsesenergi på starten av videoen, samme som gjennomsnittlig kinetisk energi 👍
Hei takk for en fantastisk video, men jeg lurte på om den oppgaven hvor du brukte Ettpunktsformelen for et punktet (3, 7) i en linjær linje. Er det også fult mulig å gjøre det på denne metoden istendenfor ettpunktsfomelen eller er det feil? Jeg tok x veriden til og stigningstallet som ble oppgitt i formelen. f(3)=2*3+b. Men siden b er ukjent tok jeg 7 = 6+b ----> 1=b og da puttet ejg alt sammen og fikk det samme som deg f(x)=2x+1. eller var jeg bare heldig med oppgaven?
@@Anthonyhangnguyen det fungerer helt strålende å løse det slik også! 👌👌
@@nilsmulder1303 Perfekt da fortsetter jeg med det, takk for responsen
09:47 Hvis h(x) = e^(k*x) vil h'(x) = k*e^(k*x), ikke k*e^x. Forklaringen -> Fra 02:56 til 05:09
@@Per-u1y helt sant! Blemme der, får rette opp. Takk 😊
Hei, hvis bunnpunktet/topp ikke er x=0 hvordan beviser du det da
Feks x^2-2x df=1-->uendelig . da ville jeg tegnet fortegnslinje til 2x-2 (altså den deriverte) og vi ser at etter x=1 skifter den ikke fortegn => den er en-entydig fordi Df er fra x=1
Tenker du hvordan man kunne vist at funksjonen da er en-entydig?
@@nilsmulder1303 ja
@@EvertNilsen å derivere er den beste måten å undersøke om en funksjon er en-entydig ja, for det er lett å se av fortegnslinja om f ikke snur i veksten sin. Grunnen til at jeg ikke viser til det her er fordi jeg følger progresjonen til klassen min, og da kom omvendte funksjoner før derivasjon. Kommer til å legge ut en ny video senere som tar for seg en-entydighet ved hjelp av derivasjon.
@@nilsmulder1303 Skjønner, ikke noe stress. Men da ser du kun på endringen i fortegn i dette gitte intervallet (altså Df). Uansett veldig gode filmer!
Hi this is really helpful thank you !!
Hej!
fortjener flere views 🤝
@@trymskole2262 takk for det 👌👌
Veldig bra forklart 👏👏👏
@@davidsaid6845 takk 😊
Det er veldig godt forklart! 😃
🫡
Takk!
Har kjemi på universitet nå, og denne videoen var veldig oppklarende. Takk!!
🫡
Tar opp fysikk 1 gjennom ASK, og kan trygt si at dette er mye bedre innhold! Hjelper deg med å forstå faget bedre, ikke bare bli fortalt pensum på en A4 måte.🤩
Takk for tilbakemeldingen 😊 godt å høre at de er nyttige. Dekker alt av pensum bortsett fra strålingsbalansen, der skal jeg få laget noen videoer etterhvert 👌
Veldig god video!
Strålende jobb!
Hei Nils! Jeg bare lurer på om denne spillelisten fortsatt er gyldig som pensum? Jeg ser at noen av videoene tilhører kapittel 1 i den nye versjonen, mens andre kanskje ikke. Hva er eventuelt utdatert? Takk for lærerike videoer som alltid!
@@hylezz9086 Hei! Alle spillelistene til fysikk 2, denne inkludert, gjelder fremdeles etter fagfornyelsen (de fleste videoene er laget etter at denne ble innført). Unntaket er noen av videoene i spillelista om kvantefysikk - nemlig dem som tar for seg partikkelfysikk; dette er ute. Ellers skal det aller meste være dekket her, bortsett fra litt om programmering av todimensjonal bevegelse, samt beregninger på hvilke som helst punkter i en vertikal sirkelbevegelse. Disse lager jeg nok noe på når min fy2-gjeng kommer seg dit i pensum i år 👍
Fin video. Men I,inn + I,ut = 0. Skal det ikke være I,inn - I,ut = 0? 2:13 i video
Hei Nils, strålende nyttige videoer! Jeg bare lurte på, med tanke på det nye pensumet, kunne du si hvilke spillelister (kapitler) som inneholder utdatert informasjon eller ikke er i det nye pensumet? Strålende videoer uansett!
Hei! Så bra du syns videoene er nyttige. Spillelista om bølgefysikk er ikke i læreplanen for fysikk 1 lengre, samt en del av innholdet i astrofysikken (HR-diagram, avstander i universet vha. parallakse og Hubbles lov blant annet).
Nydelige videoer Nils, nice struktur og veldig lett å ta til seg, konseptene kommer på plass her, og kommer nok til å sitte en stund! (+bonus når prøven er i dag:))
Så bra! Lykke til med prøve 👌
@@nilsmulder1303 ble en kjapp 5´er😉 absolutt ikke dumt. Takk igjen Sjef🔥
@@palodipalmgren8821 Herlig! Tell your friends 😉
@@nilsmulder1303 🔥🔥
Står at den første videoen er privat
Bra video
du reddet meg. Tusen takk
goated video
Tredd!🦺
TAKKKQAQQQAAA
Har du noen eksempler på spontane prosesser der energikvaliteten tapes?
De fleste du kan tenke deg 😊 noe som faller i gulvet, f.eks. Energien var samlet og enkel å bruke som potensiell energi, men går over til lyd og varme i kollisjonen.
Hei Mathias Vennligst stopp å øve dagen før prøven. Det er ikke bra for deg. Takk til Nils som lærer vekk fysikk på 10 min bedre enn det læreren vår klarer på 90 minutter. 😃
Hva er Eut = ?
Den energien man kan benytte seg av i en prosess, altså energien som kommer ut av prosessen. Den er typisk lavere enn energien som går inn i prosessen fordi man gjerne "mister" energi til varme som man ikke kan benytte seg av.
Hjelpsom video👍
Tusen takk! Dette var skikkelig hjelpsomt! :)
takk
Har fysikkprøve i morgen og de videoene her redder meg fr
Takker Nils denne videon var vedlig lærerik, og hjalp meg med matte oppgaven min!
Dette var hjelpsomt👍
hva med ohm?
Motstand (resistans) måles i ohm. Det er definert som forholdet mellom spenning og strøm, altså R = U/I (motstand = spenning / strøm).
@@nilsmulder1303 takk
når du snakker om at "den går fra minus til pluss", tenker du da på elektronstrømmen, fordi utifra det jeg ser går selve strømretningen fra den positive polen til den negative 2:00
Det er i forhold til omløpsretningen som man velger seg for delkretsen. Der har jeg valgt å gå med klokka, så det er den retningen jeg refererer til 👍
@@nilsmulder1303 takk for forklaring
Flotte videoer! De kommer til å redde min karakter i Fysikk 2, som videre kommer til å redde den nødvendige fagkoden jeg trenger, som avslutningsvis kommer til å redde mitt inntak til Bachelor i Fysikk og astronomi på UiO ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet, institutt for teoretisk astrofysikk..! :D Tusen takk for arbeidet du har lagt ned i å produsere disse videoene. Drømmer går i oppfyllelse her! <3 ;)
float fungerer ikke for meg. Har sjekket at alt er skrevet ned nøyaktig som ditt, men får bare ValueError.
jauda nils thank u
6:38 så sier du at cos(90*) = 1, er ikke cos(90*)=0?
Jo, det er helt rett det du sier. Jeg sier derimot feil i videoen; vinkelen theta er vinkelen mellom arealvektoren (A) og B-feltet (B). Så i tilfellet hvor theta er 90 grader vil fluksen være null; da står arealvektoren og B-feltet normalt på hverandre, så ingen B-felt går gjennom arealflaten. Det riktige er at når theta er null, altså når arealvektoren er parallell med B-feltlinjene, da er fluks = B*A. Takk for korreksjon!
I mean it's a place to start the cabinet near
Takk👍👍👍👍👍👍👍
v bra forklart
Takk
Tusentakk!
Hei, angående den int'n foran inputen på første linja. Bestemmer den at svaret må oppgis som tall av brukeren, eller at svaret blir oppgitt som tall etter print? Takk for svar
Hei! Int gjør at Spyder tolker svaret du oppgir på inputen "hvor mange fliser er det bortover én rad på figuren?" som et tall. Dette er viktig, for standarden er at Spyder tolker svaret på en input som tekst, og da kan ikke Spyder regne med tallet. Hvis Spyder prøver å regne med tall som den tolker som tekst vil den f.eks si at 3+3 = 33 eller 1+2+3 = 123 fordi den bare legger sammen tallene som om det er bokstaver i et ord. Dersom du derimot setter int foran, vil Spyder skjønne at den skal følge matematisk logikk, så 3+3 = 6 og 1+2+3 = 6. Håper det ga litt mening!
@@nilsmulder1303 Tusen takk. Da skjønte jeg litt mer. Om det hadde kun stått (input( «Hvor mange fliser er det»). Og jeg svarer «hei», blir svaret da feks. 3 + hei
@@babayaga8547 Høres riktig ut. Så om du vil ha input som du kan regne med må du alltid konvertere til tall ved hjelp av int() eller float(). Float() gjør at du kan bruke desimaltall også.
hei, er det mulig å måle både strøm og spenning på resistoren? takk for svar
Hei! Det er mulig å måle strømmen som går gjennom en resistor, og måle spenningen over den (hvor mange volt den "bruker"), ja. Du kan også regne det ut ved hjelp av Ohms lov (U = R*I) dersom du enten vet strømmen eller spenningen i tillegg til resistansen.
Hei, ville bare si at videoene dine er mye bedre enn hos ASK. Holder på med FY2, noe som er svært interessant! Videoene dine bidrar til bedre resultat på eksamen.
Så godt å høre! Blir nok mer fy2-innhold utover høsten 👍