- Видео 8
- Просмотров 7 334
Talha CIRBAN
Добавлен 21 дек 2015
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi EEM Tercih Edilir mi?
Bu videoda Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü tanıttım. Amacım üniversite tercihleri yapacak arkadaşlara yeni bir alternatif sunabilmek. Ben de bu bölümde okuyan bir öğrenci olarak, tercih döneminde öğrenci bakış açısından bölümün artılarını ve eksilerini anlattım. İzleyen arkadaşım faydalı bulduysan arkadaşlarınla da paylaşabilirsin.
Просмотров: 3 898
Видео
Bilim Kurgu Alanında Bir Başyapıt | DUNE Sesli Kitap Bölüm 2
Просмотров 3642 года назад
Dune, Amerikalı yazar Frank Herbert tarafından Analog dergisinde iki ayrı bölüm olarak yayımlanan 1965 çıkışlı bilimkurgu romanıdır. Serinin devamı olarak ikinci sesli kitabı yayınladım dinleyip beğenmeniz dileğiyle!!!
Bilim Kurgu Alanında Bir Başyapıt | DUNE Sesli Kitap Bölüm 1
Просмотров 1,3 тыс.2 года назад
Dune, Amerikalı yazar Frank Herbert tarafından Analog dergisinde iki ayrı bölüm olarak yayımlanan 1965 çıkışlı bilimkurgu romanıdır. Bu içeriği seslendirme tecrübem olmamasına rağmen yapmak istedim umarım sever beğenir ve fikirlerinizi paylaşırsınız. Ve tabiki videoyu da.
ingilizceyi nasıl helledebiliriz
Hocam imalat mühendisliğine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum bölüm hakkında bilgin var mı? bölümü ben şahsen beğendim fakat puanının düşük olması soru işareti yarattı
@@omerfarukcift malesef bir bilgim yok, imalat mühendisliğinde okuyan bir arkadaşım da olmadı.
32 bin sıralamayla bu bölüme yerleşti
@@fatmaaltun6492 umarım bu başarılarını devam ettirir ve istediği imkanları kazanır
Hocam ben bişey ögrenmek istiyorum müsadenizle lutfen cevap yazın. Benim oğlum Gazı teknoloji fak. Bilgisayar mühendisliği kazandı bu yıl. Oğlum hem Almanca hem İngilizce'yi biliyor B2 seviyesinde. Bu yıl hiç çalışmadan yds den ingılizceden 7600 sıralaması var. Bu bölumle yurtdışında çalışamaz mı. İş alması kolaylasmaz mı. Yandal imkanı olmaz mı
@@fatmaaltun6492 merhaba, fakültemizin avrupada da denkliği var hem lisans mezuniyeti diploması hem de avrupada tanınan mavi ekli diplomayı alabiliyor. Yurt dışında iş alması becerilerini geliştirmesine bağlı ama sınav sonucundan ve dil becerilerinden kaynaklı olumlu bir önyargım var genç için, bence başarabilir. Yandal imkanları için bir bilgim yok gazi üniversitesi teknoloji fakültesi öğrenci işlerinin internet sitesinden iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçebilirsiniz aklıma bu geliyor.
teknoloji fakültesinden kurum içi yatay geçiş ile müh fakültesine geçilebilir mi bir de seçmeli olarak dersleri ingilizce şekilde alabilir miyiz
@@humeyranur3995 ilk sorun için kesin bşr cevabım yok ama şunu biliyorum türkçe olan bölümlerden ingilizce olan bölümlere yatay geçişi yök izin vermiyor belki kurum içi diye izin verilir ama ben olmayacağını düşünüyorum. Diğer sorun için de malesef hiç bir şekilde derslerini ingilizce alamıyorsun, lisedeki gibi haftada 3 4 saatlik falan bir ingilizce dersin oluyor o kadar
Otomotiv mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz tanıdığınız varsa işsizlik gibi bir sorun yaşadı mı metalurji malzeme ve otomotiv arasında kaldım gazi için
@@iremzdmr3 malesef iki bölüm hakkında da bilgim yok
otomotiv metalurjiden daha iyi bence
Merhaba hocam normal anadolu lisesinden gelsem zorlanir miyim ?
@@eren5390 ben de normal anadolu lisesi mezunuyum ilk sene genel olarak zorlanacağını düşünmüyorum lab derslerinde zaten öğretiyor hocan, sonrasında sana yapman için izin veriyor dolayısıyla önceden bilmen gereken bir şey kalmıyor.
@@eren5390 teorik kısımlarda hiç zorlanmıyorsun, uygulamada da zorlandığın yerleri hoca bahsederken sorarsan sorun yaşamazsın
@@talhacirban meslekler geliyo ya onlarin onceden el yatkınligi vardir diye dusundum hep dogru mudur birde bu turkce bolum ya is bulmada sıkıntı yasar miyim ?
@@eren5390 ya tabiki onların el yatkınlığı bir avantaj ama onlar da teorik kısımda zorlanabiliyor. Mezun olduğunda ortalaman yüksekse işsiz kalmazsın ben 3.12 ile mezunum mezun olur olmaz bankada IT çalışanı olarak başladım. 3.50 ortalaması olanlar savunma sanayi de çalışıyor. Odtü mezunu olursan 3 ile mezun olduğunda savunma sanayi de başlarsın 2.5 ile mezun olsan da iş bulabilirsin belki. Ama gazi de verilen eğitim de kolay olduğundan bahsettiğim ortalamaları yapmak çok da zor değil
@@talhacirban tesekkur ederim hocam birde ingilizce yok ya bilgisaya muhendisliginde sikinti yaratiyo mu ?
Hocam merhabalar Gazi makineyle Gazi eem(tek. Fak) arasında kaldım sizce bu bölümlerin artıları eksileri nelerdir?
@@mustafapolat9429 bölüm özelinde bakarsak elektrik elektronik okursan yazılıma da yönelebilirsin, makine okursan savunma sanayi çalışanlarının yarısı belki de daha fazlası makineci dolayısıyla savunma sanayilere kontenjan bulman daha kolay olur. Ama yazılıma yönelik çalışmak günümüzde daha önemli gibi geliyor bana mesela ben şuanda IT alanında çalışıyorum elektrikle alakası yok mesela. Fakülte özelinde hazırlık okuduğunda ingilizcen var kabul ediyorlar ama teknoloji den mezun olduğunda senden yabancı dil sınavlarından puan isterler aksi takdirde ingilizce bildiğini ispatlayamazsın. Mühendislik fakültesinin artısı bu olur. Teknolojinin artısı ise daha fazla zaman boyunca staj yapıyorsun ve deneyimin olmuş oluyor.
@@talhacirban anladım pek eem ile makine arasında zorluk farkı nasıl bi de kyk yurtları uzak mı yurt bulma şansımız nasıl?
@@mustafapolat9429 yurtları hiç bilmiyorum ben hep ailemle yaşadım, bölümler arasındaki zorluğa da makine biraz daha zor bir bölüm gibi, özellikle de termodinamik akışkanlar mekaniği gibi dersleri hep arkadaşlarımdan zor diye duyuyordum.
Teknoloji fakültesinde mezun olunca iş bulmada mühendislik fakültesinden bir fark olur mu
@@emocr7005 iş yeri eğitimi dediğim son sene yaptığın stajdaki yerde çalışma başlama ihtimalin biraz iş bulmayı kolaylaştırıyor0
merhabaa imalat mühendisliği hakkında bilgin var mı
@@cansuakman7751 malesef yok.
Merhaba ben geçen sene bölümüze yerleştim ancak 1 sene dondurdum. Öncelikle iş imkanları komusunda açıkta kalma durumu oluyor mu veya tanıdığnız var mı açıkta kalan onun dışında teknoloji fakültesi olması iş alanında olumsuz bir şey ifade ediyor mu ? Aslında cevabını kestirdiğim sorular ama geçen sene mühendislik konusunda sorularım vardı ve pek bir muhattabım yoktu cevaplarsanız sevinirim.
@@efesarikaya merhaba, açıkta kalan arkadaşım var ama ortalaması 2.80 ben 3.12 ile mezun oldum ve mezun olur olmaz 2 yerden kabul aldım. 3.50 üstü ortalaması olanlar roketsan baykar ve taide çalışıyorlar. İş konusunda sıkıntı olduğuna inanmıyorum. Tek olumsuzluğu hazırlık okunan bölümlerden mezun olanlar senden az ingilizce biliyor bile olsalar hazırlıktan dolayı ingilizceleri yeterli kabul edilirken hazırlık okumadığın için senden başvurunu bile kabul etmeden dil puanı istiyor olmaları. Bunun dışında hiçbir eksi yanı yoktur
@@talhacirban Peki dil puanından kastınız ielts tarzı kurumlar mı ve stajlar hakkında bilgi verebilir misiniz?
@@efesarikaya evet ielts yds toefl gibi sınavları kastediyorum. Stajlar 2 ye ayrılıyor her ünide olan 40 günlük yaz stajı ve 7. Veya 8. Dönemde alttan dersin yoksa istediğin bir tanesinde alttan dersin varsa olmayan dönemde bir dönem boyunca okula gitmeyip sadece firmaya gidip staj yaptığın bir staj programı. Bu stajda firmayı okul da bulabiliyor anlaşmalı olduğu firmalar arasında istiyorsan sen de bulabiliyorsun. Ama yaz stajında okul firma bulmaz.
Hocam ben Antalya'da yaşıyorum Ankara'ya üniversitelere bakmaya geldim teknoloji fakültesine gittiğimde anlatılandan anladığım sanki bir teknik üniversiteymiş gibi eğitim verdikleri. Ondan sonra mühendislik fakültesine gittim ama orda konuşulanlardan da anladığım teknoloji fakültesi sanki yüksekokulun 4 yıla dönüştürülmüş hali gibi. Mühendislik fakültesindeki öğretim görevlisi ar-ge mühendisi olmak istiyorsan bize gel dedi. Sizce teknoloji fakültesindeki teorik eğitimin mühendislik fakültesindekine göre seviyesi ne durumda ve lab imkanları nasıl, yorumlarda labların eski ve kullanışsız olduğundan bahsetmişsiniz gezdiklerimden anladığım kadarıyla teknoloji fakültesinin mühendislik fakültesine göre en büyük artısı lab imkanları gibi gözüküyor.
@@osmankarakus6892 merhaba, mühendislik fakültesindeki teorik eğitim daha iyidir muhtemelen bunu yks sıralamalarından da öngörebiliriz. Lakin mühendislik uygulama pratik gerektiriyor benim bakış açıma göre. İstediğin kadar teorik bil argede çalıştığında ölçü aletini kullanıp değerleri ölçemezsen bir anlam ifade etmez. Pratiği kazanmak için lablar önemli. Fakat burda da özeleştiri yapmalıyım lablarda 4 5 kişi bir aleti kullanıyorsun öyle herkese bir alet düşmüyor hatta bazı lablarda hoca yapıyor sen izliyorsun o kadar kısıtlı aletler olan lablarımız var. Pratiği kazandırmak için yetersiz kalabiliyor. Bu diğer fakültelerden üstün yanı yetersizken o fakültelerin ne kadar daha yetersiz olduğunu düşün. Ama staj imkanı sayesinde en azından gittiğin firmalarda öğrenebilirsin. Herkes 40 gün staj yaparken biz günün sonunda 120 güne yakın bir süre staj yapmış oluyoruz. Sana tavsiyem üniversitelerin artıları varsa çok daha büyük eksileri de var. Artıları için tercih yapmak yerine bu eksilerine tahammül gösterebilirim dediğin yeri tercih et.
Yanlış anlamadıysam mühendislik fakültesini gezdiğinde Arge için bizi tercih et dedikleri yerde ikna olmuşsun ve istediğin arge mühendisi olmak. Piyasadaki firmalar ingilizcene ve ortalamana bakacaklar. Mühendislikteki hazırlık sayesinde kriterin birini sağlıyorsun teorik bilgiler sayesinde 2. Yi de sağlayabilirsin ve bu sana daha da uyar gibi. Ama benim bazı arkadaşlarım savunma sanayide çalışıyor ve stajlarını çalıştıkları firmada yaptılar. 40 gün firmanın senin hakkında bilgi sahibi olması için yetmez. Kendi çabanla okurken de staj yapman gerekebilir. Ama bu dediklerim senin iyi yerlerde çalışman için gerekli. Eğer mezun olduğumda işe gireyim yeter diyorsan bu kadar kasmana gerek yok ingilizce bil 3.00 üstünde ortalama ile mezun ol yeter.
@@osmankarakus6892 bu arada aklında soru işareti kalmasın gerçekten de yüksekokulun 4 yıla çıkmış hali gibi, akademik açıdan üretken çok hocamız yok. Onun yerine sektör tecrübesi olan hocalarımız var. Yani akademik yönden itibarı iyi bir fakülte sayılmayız bu da pek tercih edilesi etmiyor açıkçası😄
Ama bu demek değil ki mühendislik fakültesi ne dediyse doğrudur😅. Herkes kendi reklamını yapmaya çalışıyor. Ben orada pkumadığım için yanlışlarını bilemem ama elbet vardır😂
@@talhacirban Aslında ikisiyle de konuştuğumda teknoloji fakültesi daha çok aklıma yatmıştı ama şimdi biraz daha araştırınca ingilizce hazırlık olmaması ve teorik eğitimin yeterli olmaması beni mühendislik fakültesine daha çok yakınlaştırdı. Şunu da sormak istiyorum Gazi eem okuyorum dediğinizde mühendislik fakültesi mi teknoloji fakültesi mi diye soran oldu mu hiç, özellikle stajlarda ve işe alımda aradaki farkı bilen çok var mıydı bu olumlu/olumsuz herhangi bir fark yarattı mı sizde veya çevrenizde
teknoloji fakültesi eem okurken çap yapıp bilgisayarla beraber okuyunca staj dönemi geldiğinde nasıl oluyor? Hangisinden staj alıyoruz
@@DoktorPeren çok güzel soru bilmediğim yerden geldi. Çap yapan bir tanıdığım da yok o yüzden bilmiyorum hiç ya belki dışardan birisi olarak gazi teknoloji fakültesi öğrenci işlerini arasan yardımcı olurlar mı bilmiyorum ama arayıp veya mail atıp bilgi alabilirsin buraya öğrenci işlerinin linkini bırakıyorum. tf.gazi.edu.tr/view/page/20431
hocam hazırlık var mı teknoloji eem de
@@DoktorPeren malesef hazırlık yok
@Ke7d77s7 kesinlikle haklısın ama piyasada özellikle savunma sanayi şirketleri senden otoriterlerce geçerli dil puanları (yds toefl ielts) istiyorlar hazırlık okumadığın zaman. Yani bu konu bu kadar da basit bir konu değil.
@Ke7d77s7 teşekkür ederim tebriklerin için. Haklısın ben de mezun olup şuanda çalışıyorum ve ingilizceyi halleden birisi olarak sadece hazırlığı yok diye teknoloji fakültesini tercih dışı bırakmamalıyız. Ama savunma sanayinde çalışamadığım için üzgünüm şuanda sınav puanım yok çünkü ve dil bilgimi kanıtlayamıyorum gkcmckckc
@@talhacirbanhocam 75k ya girdim sence gazi universitesi mtok bilgisayar yazmak mı mezuna bir daha birakmak mi 2 kere mezuna kaldım😅
@@emirhandbnbyk emirhan mtok bilgisayar yazdığında geliyorsa yaz ben mezuna bırakmadığım için hiç pişman değilim. Bir de sen 2 kez mezuna kalmışsın bence 3. Ye riske atma. Kaç binlerden 75 e çektin bilmiyorum belki çok başarılı oldun ama bu seneye de bu ivme ile aşağı çekeceğinin garantisini vermez. Bu ülkede işini hiç bir zaman geleceğe bırakma şuanda yapabileceğin bir şey varsa şuan da yap gelecekte daha iyisi olur diye düşünüp ertelersen gelecekte daha boktan şeylerle karşılaşıyorsun.
Hocam tercih yaptığınız yıl sıralamanız kaçtı 39k yaptım bu bölümü tercih etmeyi düşünüyorum geçen yıl 49k ile kapatmış ayrıca mühendislik fakültesinden eksi kalan yönleri olduğunu düşünüyor musunuz?
@@raisyh ben 2019 da tercih yaptım sıralamam 60k ydı. Bölümün puanı gittikçe yükseliyor. Mühendislikten eksik yanı ingilizce eğitiminin olmaması dolayısıyla ingilizce kısmında kendini pek geliştiremiyorsun. Onun dışında eksi bir yanı yok benim için.
@@talhacirban hocam peki iş bulma konusunda nasıl mezun olunca kolayca iş bulunabilir mi?
@@raisyh en azından ortalamanın 4 üzerinden en az 3 ile mezun olman şart. 3ün altında ortalaması olanlar iş bulamayabiliyor. Ne kadar yüksek ortalama yaparsan o kadar iyi yerlerde olabilirsin bölüm 1. Si arkadaşımızı tai istedi roketsana kendisi gitti mesela.
@@talhacirban Teşekkürler hocam peki eğitim İngilizce olmadığı için iş başvurularında İngilizcemin iyi olduğunu nasıl kanıtlayabilirim? Şuan İngilizcem fena değil 4 yılda daha da geliştiririm kendimi.
@@raisyh ielts, toefl, yds gibi sınavlara girip buradan alacağın puanlarla bilgini belgelemiş olursun, istenilen puanlar firmalar arasında değişiklik gösterse de 100 üzerindem 80 istiyorlar genelde. Benim özel tavsiyem yds çünkü ösym yaptığından giriş ücreti diğerlerine göre daha uygun. Diğerleri döviz cinsinden ücretler istiyor bu da baya bir fazla oluyor lira karşılığı olarak
Hocam ben MTOK kontenjanından Elektrik-Elektronik tercih etmeyi düşünüyorum da ileride aynı üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilir miyim? Siz tercih eder miydiniz?
@@meto5705 Yatay geçişlerde kontenjan sıkıntısı olabiliyor, çok yüksek ortalama yapman gerekiyor. Diğer yandan bilgisayar mühendisliği bölümü okunabilir bir bölüm yatay geçiş imkanın olursa buna değer.
@@talhacirban Yatay geçişler kaçıncı senemizde yapabiliyoruz pek bilgim yok, biraz daha açabilir misiniz rica etsem? Ya da bilgi edinebileceğim bir site varsa oraya yönlendirebilirseniz memnun olurum. Erasmus imkanları nasıl? ABD'ye giden oldu mu hiç? Teşekkürler.
@@meto5705 yatay geçiş için bu siteye gidebilirsin tf.gazi.edu.tr/view/page/255468/yatay-gecis-yonergesi Erasmus ve diğer değişim programları için bu siteye bakabilirsin tf.gazi.edu.tr/view/page/255478 Ben amerikaya giden görmedim ama italya almanya izlanda falan gezen bir arkadaşım olmuştu erasmusu italya çıkmıştı sanırım
@@talhacirban Hocam erkek KYK yurtları nasıl? Fakülteye yakınlığı, ulaşım hatları bilgi verebilir misiniz? Yahut siz KYK mı yoksa özel yurt mu tercih ettiniz?
@@meto5705 ben ailemle yaşıyordum üniversite boyunca. Yurtlar hakkında çok bir bilgim yok malesef.
Mezun olduktan sonra iş bulmak kolay mı?
@@birkisi2953 işe girerken firmalar ingilizce bilmenin yanında hala ortalamana dikkat ediyorlar, 3.50 üstünde ortalaması olan arkadaşlarım boschda, roketsanda, aselsanda falan direk işe girdiler benim ortalamam 3.12 idi ben de bir bankada IT mühendisi olarak girdim, ortalaması 2.80 olan arkadaşım 1 senedir iş arıyor. Örnek olarak bunlar açıklayıcı olmuştur umarım
@@talhacirbançok teşekkür ederim. Bu yıl tercih yapacağımda acaba teknoloji fakültesi mi yoksa mühendislik fakültesini mi tercih etmeliyim?
@@birkisi2953 ingilizce hazırlık okunan mühendislik fakültelerini seçersen mezun olduğunda ingilizce yeterliliği için senden sınav puanı istemezler. Teknoloji fakültesi seçersen senden illaki bir ingilizce sınavından puan istiyorlar. Fakat ingilizcede sorunun yoksa, teknoloji fakültesinde 4 ay daha fazla staj yapma imkanın oluyor. Bu da deneyim açısından faydalı bir durum.
@@talhacirban çok teşekkürler. İlk tercih dönemeim olduğu için merak ediyorum biraz fazla soru sormuş olucam ama gazi okunulabilecek bir okul mu? Başka okul seçmediğin için pişman oldun mu? Ortamı nasıl okulun?
@@birkisi2953 benim için soru sorman iyi bir şey, videoyu bana soru sorabilmen için yükledim 😄. Gazi okunabilecek bir okul eğer kafanda okumak varsa, yoksa eğlence ortamları şenlikler konserler bekliyorsan hiç bekleme bunlar hiç yok. Bırak az olmasını hiç yok. Gazi tercih ettiğim için pişman değilim çünkü yks öncesine kadar çok rahat disiplinsiz biriydim ve sınavda burayı zor kazanacak puanı alınca kafamda bir şeyler dank etti. Köprüden önceki son çıkış olarak gördüğüm için teknofest tübitak projeleri üzerine yoğunlaştım şuanda iş arama stresi yaşamadığımdan ruhsal olarak o kadar rahatım ki. Okurken konserler şenlikler vs gitmiş kadar rahatım dinlenmiş haldeyim 😄😂
Gazi teknoloji fak. Ingilizce Hazirlik var mi ,egitim dili turkce olmasina ragmen
Malesef hazırlık yok sadece ingilizce dersleri oluyor her dönem, ve bu derslerden muaf olmak için sınava giriyorsun bu dersleri AA ile geçmiş sayıyorlar. Ama o sınavın da hiç bir geçerliliği yok okul dışında. Yani ingilizceyi biliyorum diye kanıt olarak kullanamazsın.
ben gazi teknoloji fakültesi elektrik elektronik mühendisliği düşünüyorum yazın work and travella yurt dışına gitmeyi planlıyorum yazın staj yapmak gibi bi durum var mı acaba work and travela engel olur mu
40 iş günü (2 ay) zorunlu stajımız oluyor yapmamız gereken. Herkes yazın yapıyor ama 15 tatilde de yapılabiliyor, kısacası yazın staj yapabiliyoruz. Work and travel yapan arkadaşım olmadı pek bir bilgim yok nasıl yapılıyor diye.
hazırlık yok dediniz ama ben hazırlık okumak istiyorum gönüllü okunabiliyor mu?
Malesef gönüllü olarak da okunmuyor
Bölümün full türkçe olması bir dezavantaj mıdır? Yani yine de okunabilir mi?
ve siz bölümden memnun musunuz nasıl gidiyor biraz anlatırsanız artıları eksileriyle sevinirim
Bence dersler zor olduğundan türkçe okuyup sınavları falan türkçe olması avantaj, ama hazırlık okunmadığımdam iş staj ilanlarına başvurduğunuzda sizden hazır lık okumadığınız için ingilizce sınavı istiyorlar ki o sınavlar pahalı hadi parasını geçtim başarılı olamama ihtimaliniz de yüksek oluyor o yüzden ingilizceyi kendim de hallederim diyorsan güzel okunabilir bir bölüm oluyor türkçe olduğundan ana dilinde eğitim görmek öğrenme açısımdan avantaj bence.
@@synox663 öte yandan ben bölümden pek memnun değilim çünkü labaratuvarlarımız eski ve çoğu cihaz çalışmıyor hocalar labaratuvarlara öğrenci almıyor, belli başlı hocalar hariç o yüzden uygulamalı eğitimimiz şöyle iyi böyle iyi gibi şeyler biraz yalan kalıyor. Yine de bunların iyi olduğu bir okulunda türkiyede olduğunu çok sanmıyorum özel üniler hariç o yüzden yine de kötünün iyisi olabilir bence
Erkek kyk yakın mı
Teknoloji fakültelerinin denkliği var mı? Teknoloji fakültesi mezunu olursam yurt dışında çalışabilir miyim?
Bu konuda bir bilgim yok, gazi teknoloji fakültesi diye aratırsan fakülte sitesinden öğrenebilirsin belki diye düşünüyorum
Merhaba. Bu sene bende 78k sıralama yaptım ve samsun 19 mayıs endüstri müh. ile gazi teknoloji fakültesi mtok bilgisayar mühendisliği arasındayım meslek lisesi mezunuyum sizce teknoloji fakültesinde bilgisayar mühendisliği okunur mu eğitimi ortamı olsun önerir misiniz?
Bilgisayar mühendisliğinde arkadaşlarım vardı eğitimi idare eder diyorlardı, yani ne memnunlardı ne de memnun değillerdi. Bina ve derslikler laboratuvarlar açısından da çok elverişli değil aynı binayı 2 bölüm ortak kullanıyor, elektrik elektronik müh. gibi ayrı binaları yok. Mezunlar yine rahat iş bulabiliyorlar mezun olup da işsiz kalan bir arkadaşımolmadı açıkçası.
@@talhacirban Teşekkür ederim. Peki ortamı hakkında ne söyleyebilirsiniz sosyal olarak aktiviteler olarak öğrencilik hayatı iyi geçer diyebilir miyiz ve bu siyasi olaylar hala dönüyor mu internette nereye baksam aynı şeyler eskisi kadar olmadığını düşünüyorum nedir şu anki durum
@@asudadsu şöyleki rektörlük kampüsünde olduğundan hem beşevler bahçelivler taraflarına yakın olduğundan arkadaşlarınla çoğu zaman oralarda takılıyorsun bunun yanında büyük bir kütüphanemiz ve basketbol ve voleybol sahamız var, tenis kortumuzda var bu imkanlara sahip kampüsümüz, aynı zamanda eğitim besyo ve fen bilimleri fakülteleri de olduğundan kalabalık ve bir çok bölümden arkadaş edinebileceğin bir ortam var, siyasi olaylar 0 a indi diyebikiriz ben 1. Sınıftayken 2019 2020 yıllarında 1 kez denk geldim ondan sonra pandemi itibariyle hiç denk gelmedim ve genelde teknoloji fakültesi bu tarz olayların merkezinde olan fakültelerden biri olmasına rağmen durum buydu için rahat olsun o yönden de
Eğer sıralaman mühendislik fakültesine de teknoloji fakültesine de yetiyor olsaydı yine de teknoloji fakültesini yazar mıydın?
Ben teknoloji fakültesini bilen bir insan değildim o anki aklım olsaydı büyük ihtimalle mühendislik fakültesini yazardım, ama şuanki aklımla kesinlikle teknoloji fakültesi. Çünkü hem türkçe olduğu için dersleri vermek kolay, hem kampüs hayatı kısmı teknoloji dakültesinde daha iyi, hem de stajlarımdan elde ettiğim network ile kendime referanslar edinmiş oldum, bu avantajları bana daha cazip geliyor açıkçası
@talhacirban reis teknoloji fakültesini nasıl bilmiyosun sen teknoloji fakültesinde okumadın mı 🤔
@@enescanbuluc3651 kardeşim anlatamadım galiba orada tercih yapacağım zamandan bahsettim, değildim diye o yüzden yazdım anlatabilmişimdir umarım
@@talhacirban tamamdır eyvallah
Hocam teknoloji fakültesinde de 3. ve 4. yıllarda Tübitak ASELSAN gibi sirketlerle stajı üniversite mi ayarlıyor Çünkü bu sirketlerle anlaşmalı olduğunu okudum ama mühendislik fakültesinde olduğu gibi teknolojide de var mi bulamadım onu Yardımcı olursanız çok sevinirim
Bu konu hakkında resmi bir bilgim yok ama tecrübe ettiğim şeyi seninle paylaşayım. 3. Sınıfta okul staj için bir yer bulmuyor sana, 4. Sınıfın 1. Veya 2. Döneminde seçtiğin bir dönemde yaptığın bu işyeri eğitimi denen stajda okul sana buluyor. Bulduğu yerlerde 2 senedir aselsana stajyer gönderilmedi çünkğ anlaşmamız bitmiş fakat havelsan a ve tübitak a stajyerler 2 dönemde de gönderildi.
@@talhacirban tamamdır çok teşekkür ederim. Başarılar dilerim şişede :)
@@Kubranur-ng8nz ne demek rica ederim
Hocam Ktü de ingilizce bu bölümü mü okumak mantıklı yoksa gazi de teknoloji fakültesinde mi ?
Burada kariyer tercihinçok önemli eğer savunma sanayinde çalışma staj yapmak veya aday mühendis olarak okurken de çalışmak istiyorsan ankarada okuman gerekir çünkü savunma sanayi firmaları çoğunlukla ankarada ve hem okurken hem çalışmak buralarda daha kolay ankarada okuyorsan. Ama kariyerimde böyle bir hedefim yok mezun olunca da ben buralara başvururum diyorsan ktü tercih edebilirsin. Hazırlık okumak da avantajın olabilir fakat dili kursla hallederbilirken veya internetten halledebilirken, staj tecrübesini kazanmanın başka yolu yok. Ben bunları göz önünde bulundurmanı ve tercihini bunlara göre yapmanı öneririm
@@talhacirban peki mühendislik fakültesi yerine teknoloji fakültesinde okumanın eksikliğini hissetin mi hocam. Staj yaptığın yerler normal eleman alırken buna dikkat ediyor muydu
@@kaankaradas3199 hayır böyle bir eksiklik yaşamadım. staj yaptığım yerlerde ekstra bir zorluk yaşamadım teknolojide okuyormuşsun o zaman seni almayalım gibi bir durum olmadı şuanda da mezun olur olmaz teb bankasında it departmanında çalışıyorum böyle bir zorluk yaşamadığımın kanıtı gibi rjfwoejfw
1-bölüm türkçe eğitim vermesine rağmen isteğe bağlı hazırlık okunabiliyor mu? 2- Bölümün ingilizce olması (100 veya %30 ingilizce olması) çok önemli bir kriter mi? yani gazi üni elektrik-elektronik müh. teknoloji fakültesi okuyup (hazırlıksız) dışarıdan kursla ingilizce öğrenilebilir mi sırf ingilizce var diye gaziye sıralama olarak çok yakın olan Eskişehir osmangazi üniversitesi yazmalı mıyım ? Gazi'den farklı olarak bölümde hazırlık var ve %100 ingilizce anlatılıyormuş. Bölümü ingilizce bitirmek tabii ki daha zor birşeydir ama bunun iş hayatında çok katkısı olur diye düşünüyorum. ve son olarak soracağım şey bu bölümü %100 türkçe bir şekilde okuyup bitiren birisi başka bir üniversiteden mezun olmuş ama %100 ingilizce okumuş birisine dil seviyesi anlamında yetişebilir mi? yoksa %100 ingilizce okuyan 5 yıl boyunca ingilizce eğitim aldığı için çok daha avantajlı mı olur?
1- malesef bölümde isteğe bağlı hazırlık diye bir şey yok 2- bölümü ingilizce okumak ingilizce öğrenme açısından kesinlikle daha avantajlı olur daha rahat ingilizce öğrenebilirsin çünkü ingilizceyi hayatının büyük bir kısmında zorla kullanmış olduğundan çok fazla pratik yapmış olursun, fakat dışarıdan kursla halletmek mümkün olsa da bu tamamen senin kurs dışında kendini ingilizceye maruz bırakmanla alakalı sırf kursa giderek hazırlık eğitimiyle aynı seviyeye gelemezsin. Eskişehir osmangazi de gayet güzel bir üniversite hatta savunma sanayi firmalarından tei eskişehirde bulunduğundan o üniversiteden mezunlar tei de çalışabiliyor oranları çok yüksek, lakin videoda bahsettiğim gibi 4 aylık işyeri eğitimi dediğimiz bir staj programı malesef yok o yüzden gidilebilir mi çok emin değilim, bu staj bence çok büyük bir avantaj ve sırf hazırlık için bu avantajı elemek doğru mu bu sana kalmış ben ingilizceyi kendim öğrenebilirim ama staj bulmakta zorlanırım dediğim için gaziden yana tercihimi kullanmıştım. Son soruna cevap vermiş oldum aslında ama yine de özet geçebilirim, hazırlık okuyan birinin tek avantajı dile maruz kalması ve kullanması, eğer sen de kurstan sonra gerek konuşabileceğin dolayısıyla onu da dinleyebileceğin arkadaşlardır veya etkinlik gruplarına katılma gibi veya ingilizce yazı yazabileceğin bir blog gibi imkanların varsa hüç de zor değil. Umarım sorularına cevap verebilmişimdir
Erasmus imkanı var mı hocam?
Benim dönemimden de erasmusa gidenler oldu, dolayısıyla erasmus imkanı var bölümümüzün
Enerji sistemleri mühendisliği bölümü nasıldır
Malesef o bölüm hakkımda bir bilgim yok
sağol videoyu yapan kardesim ❤️
Devam
Mudek akreditasyonu muhendislik fakultesinde mi sadece acaba teknoloji fakultesinde de var mi
bunun hakkında bir bilgiye sahip değilim
Yazin olan staj yerlerini okul mu ayarliyor ogrenciler mi
yaz stajlarını öğrenciler buluyor, iş yeri eğitimini okul buluyor. isterse öğrenciler ikisini de kendisi bulabiliyor
@@talhacirban Tesekkur ederim
@@talhacirbanpeki staji bulamazsak ne oluyor
@@ylmaz55123 staj da bir ders gibi geçiyor transkriptinde (müfredat gibi alacağın tüm derslerin listesi gibi düşünebilirsin). Ve staj yapamazsan o dersi geçememişsin gibi olduğundan mezun olamıyorsun. Zorunlu kısmı 40 iş günü (sadece hafta içi günleri kapsadığından yaklaşık 2 ay ediyor)40 gün staj yapabilecek bir yer bulmalısın. 40 günden s onrasını yapmakta özgürsün.
hocam mühendislik fakültesinde teknoloji fakültesine göre daha çok teorik bilgiye yönelik eğitim veriliyormuş peki sana göre teorik bilgi mi yoksa pratik mi daha önemli objektif olursan sevinirim ha bu arada aynı üniversitede teknoloji fakültesinden mühendislik fakültesine yatay geçiş var mı ?
Aldığımız uygulamalı bilginin çok da yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle bu yaz staj yaptığım yerdeki diğer stajyerlerle konuştuğum zaman, odtü bilkent ve tobb da okuyanlar vardı. Ve hepsinin uygulamaya yönelik bilgisinin benden daha iyi olduğunu öğrendim. Tabi bu benim belki kötü öğrenci olmamla alakalı belki de o üniversitelerin çok iyi olmasıyla da alakalı olabilir. Ama tecrübelerim bu yönde
Yatay geçiş konusunda bir bilgim yok, tek bildiğim şey türkçe bölümlerden ingilizce okunan bölümlere yatay geçiş yapılamadığı. Bu yüzden sorunun cevabını hayır olarak veriyorum. Fakat başta dediğim gibi net bir bilgim yok
Yüzde 30 ingilizce diye biliyordum ben. Hazırlık okumak zorunda mıyız full Türkçe mi
%30 nasıl oluyor bilmiyorum ama aldığımız eğitimi anlatıyım, dersler tamamen türkçe ve haftada 3 4 saat ingilizce dersi alıyorsun. Bunun %30 ingilizce olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi ben resmi olarak bilmiyorum ama alınan eğitim bu.
Hahaha
devami gelmedi
Devamı ne zaman gelecek uzun süredir bekliyorum kitabı seninle tamamlayacağım
Bende yeni bölümü bekliyordum güzel denk geldi ağzına sağlık
Teşekkürler kanka
İşte beklediğim şey, tam zamanında.
Beklediğine deyecek kanka.
Ağzına sağlık kendim okumuş kadar oldum
Sağol kanka
Tebrikler, ağzına sağlık 👏
Teşekkürler gardeşş