yeni e dergisi
yeni e dergisi
  • Видео 7
  • Просмотров 804
Yeni Spiritüel Arayışlar - Burak Bağçeci
Yeni e Dergisi ve Pangaltı Evrim Atölyesi tarafından 10 Mayıs 2024 tarihinde ortaklaşa gerçekleştirilen "Yeni Spiritüel Arayışlar" başlıklı etkinlikte Yeni e Dergisi editörlerinden Burak Bağçeci'nin yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz.
Просмотров: 188

Видео

Filistin Müziği ve Filistinli Caz Sanatçıları - Nazlı Toprak
Просмотров 544 месяца назад
Yeni e Dergisi'nin 17 Şubat 2024 tarihinde Moda Sahnesi'nde düzenlediği "Filistin'in Kültürel Direnişi" başlıklı etkinliğin ikinci oturumunda Nazlı Toprak'ın yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz.
Pasaportsuz Bir Ülke Sineması, Filistin Sineması - Rıza Oylum
Просмотров 464 месяца назад
Yeni e Dergisi'nin 17 Şubat 2024 tarihinde Moda Sahnesi'nde düzenlediği "Filistin'in Kültürel Direnişi" başlıklı etkinliğin ikinci oturumunda Rıza Oylum'un yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz.
Geçmişten Günümüze Filistin'de Tiyatro - Kübra Yeter
Просмотров 714 месяца назад
Yeni e Dergisi'nin 17 Şubat 2024 tarihinde Moda Sahnesi'nde düzenlediği "Filistin'in Kültürel Direnişi" başlıklı etkinliğin ikinci oturumunda Kübra Yeter'in yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz.
Filistin Edebiyatında Kavşaklar - Mehmet Hakkı Suçin
Просмотров 654 месяца назад
Yeni e Dergisi'nin 17 Şubat 2024 tarihinde Moda Sahnesi'nde düzenlediği "Filistin'in Kültürel Direnişi" başlıklı etkinliğin ilk oturumunda Mehmet Hakkı Suçin'in yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz.
Akademi ve Sanat Dünyasının Filistin Sınavı - Zeki Coşkun
Просмотров 824 месяца назад
Yeni e Dergisi'nin 17 Şubat 2024 tarihinde Moda Sahnesi'nde düzenlediği "Filistin'in Kültürel Direnişi" başlıklı etkinliğin ilk oturumunda Zeki Coşkun'un yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz.
Filistin'in Satılan Acıları ve Türkiye'de Filistin Endüstrisi - Rojhat Turgut
Просмотров 2984 месяца назад
Yeni e Dergisi'nin 17 Şubat 2024 tarihinde Moda Sahnesi'nde düzenlediği "Filistin'in Kültürel Direnişi" başlıklı etkinliğin ilk oturumunda Rojhat Turgut'un yaptığı sunumu sizlerle paylaşıyoruz. #filistin #filistineözgürlük #holokostendüstrisi #filistininsatılanacıları #filistinendüstrisi

Комментарии

  • @evinepaldekalmsslovakyalsa5223
    @evinepaldekalmsslovakyalsa5223 Месяц назад

    Evrensel’de yazan bu Kürt eleman Finkelstein’in Holokost Endüstrisi kitabındaki Yahudi ve İsrail geçen kelimelerin yerine Müslüman ve Filistin kelimelerini koyarak Finkelstein’in siyonizm ve kültür emperyalizmine dönük eleştirilerini Filistin’e yönelterek güya bir çeşit Arkeolojik kazı yapıyor. Türkiye’de çok cılız olarak yükselen sesleri, eylemleri, sergileri ve sayısı çok sınırlı birkaç konferansı önere sürerek Filistin acılarını istismar ettiğimizden ve bunlar üzerinden bazı kişilerin palazlandığından bahsediyor: Mesela basit bir sergiden… Kitapta yer alan yahudi ve israil yerine Filistin ve Müslüman kelimelerini koyması oldukça kötü niyetli bir çarpıtma. “Holocaust ideolojik olarak bir kez biçimlendirirdikten sonra İsrail’e yönelik eleştirilerleri saptırmak için mükemmel bir silah olduğunu kanıtladı.” Kelimeyi değiştirip, “Filistin ideolojik olarak bir kez biçimlendirirdikten sonra İslamcılara yönelik eleştirileri saptırmak için mükemmel bir silah olduğunu kanıtladı.” Buradaki kelimelerde yer değiştirme yapılamaz çünkü Finkelstein kitabında bütün bu endüstri ardında Yahudi elitlerinin, emperyalist ağın olduğunu ortaya seriyor. Türkiye’de ise ne böyle bir ağ ne de sınıfsal bir durum var. Ne de bundan bir ideoloji bir simgesel sermaye yaratacak güç var. Mesela basit bir Filistin belgeseline bile sabotaj düzenlenebiliyor. İnsanların tikel çabalarının ardında herhangi ulusal ya da uluslar arası bir güç yok. Karşı tarafta koca bir Hollywood, Alman, Fransız sineması, Amerika’nın Yahudi elitlerinin ürettiği kültür nesneleri, akademi, ve bunun bir epistemolojik ve finansal kozmoloji yaratmasını basit bir sergi ile bir tutuyor. Kürtlerin Filistin hakkındaki tutumu tam da videodaki gibi. Kürt sorunu ile ilgili çekilen filmlere, verilen konferanslara, basılan kitaplara, dergilere, bütün bu kültür sermayesine bakın, bunlar için asla “endüstri” ve “Kürt acılarının istismarı” demeyeceklerdir, Bütün bunların öznelerinin söz konusu “endüstri” tarafından zengin edilmesini görmeyeceklerdir, arkasındaki emperyalizmi örteceklerdir, çünkü ne pahasına olursa olsun olsun, hangi amaçla yapılırsa yapılsın tek dertleri Kürtlerin öyle veya böyle kamusal ve özel alanda görülmesidir. Vakti zamanında, ve hala, İsrail, Amerikan Holokost müzesinde holokosta, pogroma uğrayan başka milletlerin anılarının sergilenmesini istememişlerdi. Tek katliama uğrayan halk olmanın tekelini elinde bulundurmak onlara dünyanın diğer kısmını suçlama ve onları madun konuma getirme şansını veriyordu çünkü. Kürtler de Türkiye’de kendilerinden başka herhangi bir sorunun konuşulmasını istemiyorlar, ve bir çeşit holokost tekelini ellerinde tutuyorlar/tutmak istiyorlar.

  • @cocuktv5470
    @cocuktv5470 2 месяца назад

    Merhabalar yapılan birçok eyleme karşı bir eleştiri var . Eleştirinin tamamı olumsuz. Bu şekilde eleştirmek herkesin hakkı. Fakat herhangi bir öneri içeren bir durum da söz konusu değil. Yani nasıl çözümler bulunabilir bu Filistin meselesiyle alakalı herhangi bir çözüm arayışı da bulamıyorum bu tarz içerik üreticilerinde. Ben açıkçası acı ve ölüm kavramının yarattığı hislerin taraflı gözle bakıldığını düşünüyorum. Bu tarz toplu ölümlerin basitçe bir şekilde kullanan savunucuların da eleştirisini doğru bulmuyorum. Savunucuları kıstırmak için kurulan çapraz sorguları da doğru bulmuyorum. Zaten şöyle bir gerçek vardır ki geri kalmış toplumların aydınları bile birbirini eleştirmek için fırsat kollarlar. Kendi kişisel kanaatimce zaman kaybı olmuş tamamiyle.

  • @SovyetYolculugu
    @SovyetYolculugu 4 месяца назад

    Filistin'e dair tarihsel okumadan yoksun, sadece insanların anlık duygusal dünyasına hitap eden egemen basında yer alan güncel popülist akımları aktardığı için Rojhat Turgut'a teşekkürler.

  • @ulanbideolsunya
    @ulanbideolsunya 4 месяца назад

    Rojhat burada sunum değil fişleme yapıyor. Katliam devam ederken yaptığın sunum utanç verici.