- Видео 24
- Просмотров 8 984
גינון בכיף
Добавлен 21 фев 2024
השרשת גאורה בחורף-קל!!!
הייחורים הושרשו בתוך כופסא שעמדה בחוץ,בלילה בין 7-10 מעלות בממוצע בחודש דצמבר
Просмотров: 62
Видео
מה לעשות אם הצמח נגוע במזיקים? לא לרגישים!!!
Просмотров 4728 дней назад
כמובן שבמקרה של עץ בוגר נגוע נטפל בבעיה אבל אם הצמח קטן יחסית ורמת הנזק כמו בסרטון יותר פשוט להחליף אותו
החיה הזאת צריכה צו הרחקה מהגינה שלכם!
Просмотров 57Месяц назад
בהקמת גינה הבעיה העיקרית שהתמודדתי איתה היו ארנבות שפעילים בעיקר בלילה ובבוקר המוקדם ומסוגלים לאכול עלים ענפים וצמחים שלמים.גירוד קליפה בעץ יחסית גדול יכול להרוג אותו. לא לשחרר ארנב בישובים.בטבע יש לנו מספיק טורפים כך שאין להם סיכוי להתרבות אבל במושב יש להם מקומות מסתור והם מתרבים מהר מאוד ומהווים בעיה רצינית עבור חקלאיים ובעלי גינות
הברכת אוויר- השרשת ענף גדול בקלות
Просмотров 3024 месяца назад
1: מנקים ענף מעלווה במקום של ההברכה 2:עושים שני חתכים בצורת טבעת עם מרחק של כמה סנטימטרים אחד מהשני 3: עושים חתך אחד לאורך בין החתכים 4: מורידים את הקליפה 5: אוטפים את הענף למילה מהחתך העליון בתערובת שתילה ספוגה במים השורשים יופיעו לפני החתך העליון כי על האנרגיה של הענף תעצר שם. לאחר ניתוק הענף מן הצמח אם עדיף לגזום אותו בצמרת ולשמור בצל תקופה ראשונה. השיטה עובדת עם כל העצים הטרופיים,עצי פרי,שי...
איך לשתול צמחים שגדלו בשק!
Просмотров 666 месяцев назад
נקודות חשובות: בור רחב חיתוך של השק יחד עם האדמה וושורשים גיזום שורשים ישנים ומתוסבכים אם אין השקייה בטפטוף עושים בור קטן ליד ומשקים רק דרכו לא לעשות גומה ולא לשים תומך אם הצמח לא מחזיק את עצמו טוב גוזמים לו את הצמרת
פעולה הכי חשובה בעת העברה/שתילה של כל צמח
Просмотров 3136 месяцев назад
פעולה הכי חשובה בעת העברה/שתילה של כל צמח
איך לא לגזום! אל תעשו את הטעות הזאת🌴
Просмотров 3 тыс.7 месяцев назад
איך לא לגזום! אל תעשו את הטעות הזאת🌴
השרשה של בזיליקום באמצעות הברכת אוויר
Просмотров 1288 месяцев назад
השרשה של בזיליקום באמצעות הברכת אוויר
באיזה עציץ לשתול ואיזה עציץ אסור לשתילה!
Просмотров 859 месяцев назад
באיזה עציץ לשתול ואיזה עציץ אסור לשתילה!
אלוף! כל הכבוד
חקי
מקצוען
תודה רבה על ההסבר ! אשמח להסבר איך בדיוק משרישים. פשוט מורידים עלים ודוחפים לאדמה ? ספציפית יש לי 3 צמחים בגינה שארצה להשריש - בידנס לבן, ביצן רובי וננדינה תרבותית. תודה רבה !
לא כל כך מכיר את שני הצמחים הראשונים,אתה יכול לנסות למרות שעכשיו לא העונה הטובה אבל אם הצמח עצמו ממשיך לגדול בחורף יש סיכוי שגם הייחור יתן שורשים.תנסה לקחת כמה ייחורים עבים לא מעוצים ותשים באדמה שהורטבה קודם,ותחזיק מכוסה כמו בסרטון.תעקוב בימים הקרובים יצא עוד סרטון על השרשה
@GrowingTreesEasy תודה רבה !
סרטון נהדר! מה סוג השיח עם הפריחה הצהובה והאם לדעתך עמיד למרפסת קרובה לים? (חצי יום שמש-דרום מערב)
@@adirc21 שמש בטוח לא בעיה.לגבי הקרבה לים הבתים בארץ רחוקים מרסס מן הים,שמו של הצמח נשכח עוד ביום הקניה לפני שנה וחצי🤣🤣 אבל ראיתי כזה במושב שעלה לגובה של שני מטרים,אז אם זה בעציץ יצטרך גיזום קבוע.
תודה על הסרטון, קצר ולעניין. שאלה - בשיטה עם אדנית פלסטיק + שקית יש איוורור מחורי הניקוז בתחתית האדנית. בשיטה עם הארגז אין איוורור. האם לאיוורור יש משמעות מבחינת אורך התהליך או התוצאות ?
@@שרוןשרון מנסיוני,אם הצמח עומד בצל מלא אין צורך באיוורור,הניקוז בעציץ עם שקית לא עושה איוורור אז זה לא משנה,אם הייחור חשוף לשמש אפילו זמן קצר הוא יכול להתבשל גם עם יש איוורור זה כן קרה לי לייחורים שהיו בכוס מים מכוסים עם בקבוק עם כמה חורים לאיוורור וזה לא כל כך עזר.
אהלן אהלן. מאד מעניין. השאלה היחידה היא לכמה זמן מילוי בור כזה מספיק ? כל הסיפור עם טפטוף ומחשב השקייה הוא שגם אם עכשיו אני לא נמצא בבית כמה ימים אני לא מודאג כי הצמחים ייקבלו מים.
@@alonshoham8826 תלוי באיזור אקלים,בנגב וערבה חייב השקייה סדירה עד הקליטה.באיזור המרכז והשרון אפשר הפסקות יותר ארוכות.בכל אופן תלוי גם בעץ ובעונה.אם שותלים בסתיו אין בעיה גם הפסקות של שבוע שבועיים,המים חודרים עמוק ומתפזרים לשטח גדול בלי להפסיד טיפה אחת אז האדמה רטובה לזמן ממושך.העצים בתחילת הסרטון גדלו מאוד מהר ובהמשך סידרתי להם טפטפות.אבל למי שאין גינה ענקים ואין לו סיבה לבזבז כסף על השקייה זה יכול לעזור
😀תודה על ההסבר. אודה לך אם תסביר בהדגמה הברכת צמח עץ ההדס או השרשת ייחור של הדס.
@@ראובןנהרי-י2ע להדס לוקח להשריש הרבה מאוד זמן.בקרוב יצא סרטון כללי על השרשת ייחורים וביניהם יהיה גם הדס.
תודה על ההסבר .אודה לך אם תסביר הברכה של עץ ההדס. או השרשה.
הגיזום הזה מתאים גם לעצי הדר או רימון למשל?
@@מזללוי-ק1נ זה תקף לגבי כל הצמחים.עץ הדר מוציא ענף ״חזיר״-רוב הגננים אם לא כולם גוזמים אותם,אני לא.העץ לא מוציא סתם שום דבר,תני לענף לעשות את שלו תגזמי יותר מאוחר כאשר העץ יגדל
@@GrowingTreesEasy תודה רבה
עוד שאלה, על סמך מה שכותבים כאן. עץ רימון אצלי גבוה. הגזע דק. שחררתי את התמיכה של התומך. השבוע. שתלנו את העצים לפני כשישה חודשים בגינה משותפת של הבניין. היה גבוה, עם פירות.
העץ כמעט לא מתפתח בחלק העליון, חוץ מהענפים התחתונים שצומחים כמעט פרא.
לא זוכרת איך להעביר לכאן צילומים.
תותח ! תגיד, באיזה עונה מומלץ לעשות הברכות והאם אפשר לעשות הברכות בענפים עבים יותר( הרבה יותר ממה שמוצג בסרטון) תודה :)
תודה על הערכה😊 העונה הטובה להשריש היא קיץ.עדיין חם מספיק אז יש זמן לעשות הברכה עכשיו,ענף גדול ועבה יותר משריש מעולה,הכי חשוב בתהליך הזה הוא להוריד את הקליפה אחרת לא ייוצרו שורשים,אנרגיה שהעלים מייצרים(מיץ) זורם למטה אל השורשים דרך הקליפה ואם לא מורידים קליפה בנקודה מסויימת המיץ ימשיך לזרום,החתך עוצר אותו ואז האנרגיה שלו מייצרת שורשים.חשוב לא לעשות יותר מידי הברכות על עץ אחד,במיוחד כזה שאין לו השקייה כי זה מחליש את העץ,כיוון שהוא מזין את הענף ולא מקבל ממנו תמורה.
תודה רבה על הסבר סופר חשוב!!
@@ronenjacovi7128 העץ כבר גבוה מאוד אולי אצלם עדכון כאשר אגזום את הענפים התחתוניים
מתי כן גוזמים ילווה תחתונה? כאשר הגזע איתן?
@@assafhalkin בדיוק,כאשר הם עשו את עבודתם.כרגע העץ שבסרטון כבר גבוה מאוד.בקרוב אגזום את הענפים התחתוניים ואצלם עדכון
סוף סוף מישהו בארץ הזאת, שגם איכפת לו וגם מבין ויודע מה הוא אומר. תרשה לי רק לחלוק על משהו אחד: אתה מדבר באופן כללי, כאשר יש כל כך הרבה סוגים ומיני עצים, וכל אחד מהם מתנהג אחרת ומגיב שונה לגיזום (כזה או אחר). במיקרה הספציפי הזה, לא הייתי חותך לו את הצמרת. עץ הוא לא שיח. אני הייתי כן תומך את העץ וכמובן לא גוזם את כל העלווה שלו, אלא מחכה. בעוד שנה אפשר להיות חכמים יותר. מה שכן - הייתי נותן לו יותר מים ואולי אפילו - רחנא ליצלן - מדשן קצת. הוא חי באדמה חולית. לא יזיק לו.
@@michaelsteinmann529 רוב העצים עם גזע רופף דורשים גיזום של הצמרת,יש סוגי עצים שמפילים את העלווה התחתונה בעצמם כמו מורינגה או סוגי שיטה אבל מרבית העצים לפני שהם מצמיחים צמרת הם מצמחיחם עלווה למטה,להוריד אותה זה טמטום.תראה את החלק שתיים שצולם אחרי חודשיים.העצים בסרטון הצמיחו חזרה את כל מה שנגזם.היו צריכים לגזום להם את התמרת כדי שהעץ ישקיע בעובי של הגזע.
כל כדי החרס ״נושמים״ אני החלפתי את כל הכדים בחצר לחרס חברוני
@@ruel1983 יש חרס מצופה.חברוני מנסיון לא מחזיק לאורך זמן,מעדיף את החנר האדום מאיטליה
סלח לי אבל בהמשך למה שכתבתי לך גם בפוסט הקודם אתה ממש מקשקש. העצים גזומים היטב. אין עץ שלא מצמיח חזירים או במקרה שלך עלים גם בחלקים היותר תחתונים של הגזע ויש למנוע זאת על ידי גיזום חוזר וכך העץ לומד. מדובר בעץ נוי ולא בעץ פרי, הוא צריך להיות גבוה ולהצל על עצמו ועל הסביבה. עד שייגדל מומלץ לסדר השקייה ובוודאי ובוודאי להשאיר את התמיכה ואפילו ליישר היכן שניתן (העצים לא הכו שורשים ויישברו ברוח חזקה), נסה לשים גם קצת לובן שהעצים לא יקבלו מכות שמש במידה ויש לך אישור לכך. בהצלחה.
רק לפי הלובן אני מבין שאתה לא מבין בנושא.אני גידלתי עשרות עצים שגדלו למימדים ענקיים ללא תמיכה ללא לובן וללא גיזום מיותר.צולם קליפ נוסף הוא האחרון בערוץ עם עדכון מאותו המקום,העצים לא גדלו כלל אלא הצמיחו חזרה את מה שגזמו להם,עם היו עושים הפוך העץ היה עומד כמו יתד ולא נפול כמו שכולם כמעט נשברים תראה את הסרטון.
כאגרונום, לא הבנתי מילה ממה שאמרת. אם זה עץ שיטה, זה בסדר גמור לגזום את הענפים שגדלים בתחתית המוביל. היה לך גם פיצול יפה שם, אל תיגע בו אבל תחתוך עד הסוף את כל מה שלא חתכת (מה שקרוב לצוואר השורש בתחתית העץ), תשאיר את הענף הראשי ואת הפיצול. בהמשך העץ יגדל, ייצאו עוד פיצולים וניתן יהיה לעצב אותו. אם אתה רוצה אותו ישר, מומלץ מאוד לקשור אותו. והכי חשוב לדאוג להשקייה עד להתבססות. אגב, אין דבר כזה ״עלים מוצצים״. כל עלה הוא איבר בצמח, המשמש בעיקר לקליטת אור בתהליך הפוטוסינתזה. בהצלחה
תודה רבה, ההסבר היה מאוד עיניני וברור , למדתי המון . כל הכבוד , אמשיך לעקוב
@@בתיהקפלן-ג1צ תודה,בקרוב יוצא סרטון איך לגזום נכון
לא מדויק אבל יש הרבה מה ללמוד מהסרטונים שלך! אני כן גוזם למטה והעצים אצלי עולים מאד מהר וממש גדלים יופי
@@ליאורמשה-ר4ו יש סוגים שבנויים כך גנטית כמו מורינגה למשל שבעצמם מפילים ענפים
@@ליאורמשה-ר4ו אני גזמתי בעץ רימוןותוך כחודשיים אני חושבת הענפים חזרו לקדמותם. לצערי גזמתי אותם שוב.
אשמח לראות איך מבצעים את התהליך
בקרוב
אחלה סרטון תמשיך להעלות
לדעתי, לא צריך לגזום את הצמרת כי זה יקטע את הרצף של הגזע ויפגע באסתטיקה של העץ, די ברור מהגיזום שהם רוצים את העץ גבוה. מה שהיו צריכים לעשות (לדעתי הלא מקצועית) היא להשאיר פשוט את הענפים שהיו כדי שיתנו צל על הגזע והקרקע להגנה מהשמש, קצת להוריד מהעלווה העליונה כדי להוריד את ההשפעה של הרוחות על הגזע, ובבוא היום כשהגזע יתעבה ויתחזק - להוריד את הענפים התחתונים בשביל העיצוב ולעודד אותו לצמוח למעלה.
זה נכון שאסור לגזום ככה אבל לחתוך שרירותי את העץ למעלה . זה יצור הרבה התפתלויות במקום אחד וזה סכנה לשברים
זה לא יוצר שום התפלתויות,תראה בסרטון למרות הגיזום למטה העץ קודם כל מצמיח עלווה באותם מקומות שגזמו,לפני שלא יגדל שם-למעלה לא תהיה צמיחה.מה שהם עשו זה האטה של צמיחה.עלווה תחתונה מצמיחה עלווה עליונה.20 שנה גוזם כך ולא היה מקרה אחד של שבר.בשביל זה גוזמים,אם יש ענף צדדי שבולט אז תגזום אותו.יש הרבה יותר סיכוי לשברים איך שזה נראה עכשיו חבל לא צילמתי איך עצים מסויימים נוטים למטה ונראים כמו קשת.
👍👍👍
סופר! 🤝