Det Grønne Museum
Det Grønne Museum
  • Видео 50
  • Просмотров 80 315
I år fejrer vi for første gang Store Hvededag
Fejr Store Hvededag i stedet for Store Bededag! 🍞✨
I år markerer vi en ny tradition på Det Grønne Museum, hvor vi omfavner vores rige madkultur. Da Store Bededag ikke længere er en helligdag, introducerer vi Store Hvededag! 🌟
Se videoen, hvor vores madhistoriker, Bettina Buhl, dykker ned i historien bag de lækre varme hveder og foreslår, hvordan vi kan bevare denne skønne tradition, selv uden den traditionelle helligdag. Lad os sammen holde traditionen i live og fejre Store Hvededag med varme hveder og hygge!
Del gerne videoen og fortæl os, hvordan du vil fejre Store Hvededag! 🎉🥖
Просмотров: 37

Видео

Forårets første dag på græs med får og geder
Просмотров 99Месяц назад
🌞🐑 Forårsdag med får og geder! 🌿🐐 I dagens strålende solskin har vores får og geder taget hul på græssæsonen! Se med i vores nyeste video, hvor de hopper glade ud på markerne. En perfekt forårsdag for hele familien at nyde!
Det Grønne Museums køer kommer på græs - marts 2024
Просмотров 2,2 тыс.2 месяца назад
🌿🐄 Forårsfornemmelser på Det Grønne Museum! 🌷🌞 I denne uge markerer vi en af de mest hjertevarmende traditioner på landet - vores elskede køer springer for første gang i år ud på de friske græsmarker efter en lang vinter i stalden! Vi har fanget dette magiske øjeblik på video og kan ikke vente med at dele det med jer. Mens foråret bringer ny energi og liv til vores marker, benytter vi lejlighed...
Dyr på græs 2023
Просмотров 246Год назад
Endelig er græsset til, at dyrene kan komme på græs. Og det kom de den 25. april til stor glæde for dem alle. Både vores får, geder og køer er nu kommet ud på græs, og det blev fejret med både hop, dans og lidt smagsprøver af det spæde forårsgræs.
Bettina Buhl fortæller om æblehaven
Просмотров 136Год назад
På Det Grønne Museum har vi 264 forskellige æblesorter, der modner på forskellige tidspunkter mellem juli og frem til januar. Hør og se vores madhistoriker Bettina Buhl kort fortælle om æbletræet i den danske madhistorie.
Madhistoriker Bettina Buhl fortæller om kålhaven
Просмотров 79Год назад
Hør Madhistoriker Bettina Buhl fortælle kort om kålen. Af madurter som vi kender i dag var kålen i gamle dage den mest almindelige. ”Ærter og kål får vi til hvert mål, grød og vælling får vi kun sjælden…….” Sådan lyder et gammelt mundheld og forklarer derved kålens almindelighed i forhold til den danske måltidskultur. En tid, hvor kål, grønkål og storkål, hvidkålssuppe, sulevælling og suppe var...
Kort Formidleren fortaeller om Hippomobilen
Просмотров 112Год назад
Det Grønne Museums formidler Torben Grønhøj fortæller kort omkring Hippomobilen. En dansk opfindelse fra år 1900, som kun findes i et eneste eksemplar i hele verden - og det står på Det Grønne Museum på Norddjurs.
Hvordan kan man se, at det er tid til at høste?
Просмотров 158Год назад
Meget snart er det tid til at høste. Der er ikke meget overladt til tilfældighederne, når det drejer sig om f.eks. høstning. Her fortæller vores driftsleder for museets landbrug, Christian Svanholm Vingborg, hvordan han sikrer sig, at vi høster på det optimale tidspunkt; for at få så god en høst som muligt.
Madhistoriker Bettina Buhl om Hyldeblomst
Просмотров 115Год назад
Det Grønne Museums madhistoriker Bettina Buhl fortæller om Hyldeblomsten og de vaner og den overtro, som netop Hyldeblomsten har været omgærdet med historisk i Danmark.
Harpunspidsen og jagtens årtusinder gamle historie i Danmark
Просмотров 392 года назад
Siden de første mennesker fulgte trak nordpå efter den smeltende gletcher for mere end 10.000 år siden, har der været drevet jagt i det, der i dag er Danmark. Den historie kan man blandt blive klogere på, når man ser på Det Grønne Museums harpunspids fra den periode. Oplev den med jagthistoriker Rune Clausen her.
Hirschfänger - jagtsværdet
Просмотров 1172 года назад
Med udgangspunkt i Det Grønne Museums jagtsværd, eller hirschfänger som den også hedder, fortæller jagthistorier Rune Clausen om den kongelige jagt- og magtteater, som er parforcejagten.
Armbrøsten og dens historie
Просмотров 2272 года назад
Opfindelsen af de ballistiske våben - våben der kunne slå ihjel på distancen - var en milepæl i menneskets historie. Et af de våben var armbrøsten. Her fortæller Jagthistoriker Rune Clausen fra Det Grønne Museum den historie med udgangspunkt i en af museets smukke armbrøster.
Dyrene kommer på græs 2021
Просмотров 3,4 тыс.3 года назад
Økologiske dyr skal være på græs inden 1. maj - og det gælder også for Det Grønne Museums gamle danske dyreracer, der altså også er økologiske. I den sidste uge af april 2021 blev de lukket ud på de forskellige folde og enge tæt omkring museet, så gæster kan komme og hilse på dem. Nogle år foregår det med fuld fart - andre år er det mere afdæmpet :)
HJEMMESKOLE: KLITFÅR
Просмотров 1473 года назад
DET GRØNNE MUSEUMS HJEMMESKOLE: KLITFÅR Klitfårene er en del af den levende kulturarv på Det Grønne Museum. Klitfårene kalder man også for Hulsigfårene. De hedder sådan, fordi det var en flok får man fandt på Hulsig hede i Vendsyssel, og det viste sig, at de havde de samme gener som de gamle danske landfår - en race man troede var uddød. Få hele historien på www.detgroennemuseum.dk/hjemmeskole-...
Hjemmeskole: Mejetærsker
Просмотров 2,8 тыс.3 года назад
DET GRØNNE MUSEUMS HJEMMESKOLE: MEJETÆRSKER Mejetærskeren er egentlig en 3-i-1. Den samler nemlig en mejemaskine, en tærskemaskine og en rensemaskine. De første mejetærskere kom til Danmark i slutningen af 1930’erne, men blev først udbredt i løbet af 1950’erne. Den danske Dronningborg maskinfabrik blev først kendt for deres produktion af rensemaskiner og tærskeværker - senere blev de store, ora...
Hjemmeskole: Ferguson - den lille grå
Просмотров 1,2 тыс.3 года назад
Hjemmeskole: Ferguson - den lille grå
Hjemmeskole: Urokse og kranium
Просмотров 2353 года назад
Hjemmeskole: Urokse og kranium
Hjemmeskole: Skovarbejderskur
Просмотров 763 года назад
Hjemmeskole: Skovarbejderskur
Hjemmeskole: Von Langen
Просмотров 1113 года назад
Hjemmeskole: Von Langen
Hjemmeskole: Flishunden
Просмотров 1013 года назад
Hjemmeskole: Flishunden
Hjemmeskole: Oehlenschlægers bøg
Просмотров 2163 года назад
Hjemmeskole: Oehlenschlægers bøg
Julemadens Historie
Просмотров 1103 года назад
Julemadens Historie
Juletræer i en corona-tid
Просмотров 753 года назад
Juletræer i en corona-tid
Biavlens kulturhistorie i Danmark
Просмотров 1023 года назад
Biavlens kulturhistorie i Danmark
De danske æbler og æblesorter
Просмотров 3923 года назад
De danske æbler og æblesorter
Den nationale madsspildsdag i en hisotisk kontekst
Просмотров 243 года назад
Den nationale madsspildsdag i en hisotisk kontekst
Formidlere fortæller - alle hverdag kl. 10:30
Просмотров 183 года назад
Formidlere fortæller - alle hverdag kl. 10:30
STORT - Mennesket og Skoven
Просмотров 27 тыс.3 года назад
STORT - Mennesket og Skoven
Køerne kommer på græs 2020
Просмотров 25 тыс.4 года назад
Køerne kommer på græs 2020
Vinterferie på Det Grønne Museum
Просмотров 1124 года назад
Vinterferie på Det Grønne Museum

Комментарии

  • @UsmanFaraz854
    @UsmanFaraz854 23 дня назад

    Nice model farm, what is daiky average milk production per animal?

  • @evastrmlapointe352
    @evastrmlapointe352 9 месяцев назад

    Er det muligt at købe grøntsager af de gamle sorter hos jer? Hvis ikke, har du mon så kendskab til, hvor jeg kan købe dem her i Jylland? Jeg bor i Århus (Hasselager). Jeg er ikke interesseret i selv at dyrke, blot købe grøntsagerne, da de åbenbart er meget sundere med flere bitterstoffer. På forhånd tak for svar. Mvh Eva.

  • @user-rc8iy5oy3o
    @user-rc8iy5oy3o Год назад

    ت٦

  • @sabbine1512
    @sabbine1512 2 года назад

    Interessant - garanteret meget sundere for kroppen

  • @lucashansen7991
    @lucashansen7991 3 года назад

    Han har været med i bonderøv

  • @ingaplato5861
    @ingaplato5861 3 года назад

    U

  • @madshansen5464
    @madshansen5464 3 года назад

    😘😘🧐🤨😏😕🌭🧐😄🤣🙃🙃🙃🙃🙃

  • @tankrider6897
    @tankrider6897 6 лет назад

    I lige måde 😃