- Видео 8
- Просмотров 4 229
MeenCo Finans
Добавлен 18 дек 2024
Borsa dünyasına dair aklınıza takılan her şey için doğru yerdesiniz! Bu kanalda, hem borsaya yeni başlayanlar hem de kendini geliştirmek isteyen yatırımcılar için zengin içerikler sunuyorum. Teknik ve temel analiz yöntemlerinden indikatör kullanımına, trade stratejilerinden hisse senedi analizlerine kadar birçok eğitici ve bilgilendirici video hazırlıyorum.
Ayrıca borsadaki hisselerin düşüş hikayelerini, piyasadaki iniş çıkışları ve finans dünyasının ilginç olaylarını eğlenceli bir şekilde anlatıyorum. Finansal okuryazarlığınızı artırırken aynı zamanda bu dünyaya daha keyifli bir açıdan bakmanızı sağlıyorum.
Eğer sen de finans piyasalarına meraklıysan, bu kanalda hem öğrenecek hem de eğleneceksin! Daha bilinçli bir yatırımcı olmak ve borsanın renkli dünyasına adım atmak için hemen abone olmayı unutma!
Ayrıca borsadaki hisselerin düşüş hikayelerini, piyasadaki iniş çıkışları ve finans dünyasının ilginç olaylarını eğlenceli bir şekilde anlatıyorum. Finansal okuryazarlığınızı artırırken aynı zamanda bu dünyaya daha keyifli bir açıdan bakmanızı sağlıyorum.
Eğer sen de finans piyasalarına meraklıysan, bu kanalda hem öğrenecek hem de eğleneceksin! Daha bilinçli bir yatırımcı olmak ve borsanın renkli dünyasına adım atmak için hemen abone olmayı unutma!
İZLERKEN DOLANDIRILACAKSINIZ - JET FADIL KİMDİR?
Jet Fadıl, namıdiğer Fadıl Akgündüz… Lüks otomobil projeleri, devre mülk vaatleri ve milyonlarca dolarlık vurgun! Peki, nasıl oldu da binlerce insanı kandırmayı başardı? "Mala Anlatır Gibi Borsa" olarak bu videoda Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık vakalarından birini inceliyoruz.
🔍 İçerikte Neler Var?
Jet Fadıl kimdir?
Caprice Gold ve devre mülk dolandırıcılığı
İmza attığı büyük skandallar
Yatırımcılar nasıl mağdur oldu?
Şu an nerede, ne yapıyor?
Bu tür finansal skandalları takip etmek ve yatırım dünyasındaki ibretlik olaylardan haberdar olmak için kanalımıza abone olmayı unutmayın! 👍
📢 Sizce Jet Fadıl’ın en büyük hatası neydi? Yorumlarda tartışalım!
🔔 Yeni videolar için ABONE OL ve bildirimleri...
🔍 İçerikte Neler Var?
Jet Fadıl kimdir?
Caprice Gold ve devre mülk dolandırıcılığı
İmza attığı büyük skandallar
Yatırımcılar nasıl mağdur oldu?
Şu an nerede, ne yapıyor?
Bu tür finansal skandalları takip etmek ve yatırım dünyasındaki ibretlik olaylardan haberdar olmak için kanalımıza abone olmayı unutmayın! 👍
📢 Sizce Jet Fadıl’ın en büyük hatası neydi? Yorumlarda tartışalım!
🔔 Yeni videolar için ABONE OL ve bildirimleri...
Просмотров: 101
Видео
Mala Anlatır Gibi Borsa - TEMETTÜ Nedir?
Просмотров 1,2 тыс.7 дней назад
Elbette, işte bu kısmın daha uzun ve detaylı bir versiyonu: Eğer borsa dünyasına yeni adım atıyorsanız ya da temettüyle ilgili aklınızda hâlâ bazı soru işaretleri varsa, doğru yerdesiniz! 💡 Çünkü bu videoda temettüyü en sade ve anlaşılır şekilde ele alıyoruz. Borsa yatırımcısının en önemli kavramlarından biri olan temettü, hem uzun vadeli yatırımcılar hem de kar payı almak isteyenler için büyük...
O Bizden Biri : Nokia'nın Piyasadan Silinişi!
Просмотров 83114 дней назад
Bir zamanlar telefon dünyasının efsanesi olan Nokia, nasıl oldu da devlerin gerisinde kaldı? Nokia’nın yükseliş ve düşüş hikayesini tüm detaylarıyla anlatıyoruz. Bu videoda sadece bir markanın değil, bir dönemin de sona erişine tanık olacaksınız. Nokia'nın hataları, piyasayı sarsan strateji değişiklikleri ve rakiplerinin yükselişi... Hepsini ele aldık! Teknoloji dünyasında derslerle dolu bir yo...
Mala Anlatır Gibi Borsa - ŞİRKET ÖZELLEŞTİRMESİ Nedir?
Просмотров 29221 день назад
🎥 Mala Anlatır Gibi Borsa: ŞİRKET ÖZELLEŞTİRMESİ Nedir? Özelleştirme nedir, neden yapılır, kimlere fayda sağlar? Bu videoda şirket özelleştirmesini en basit ve eğlenceli haliyle ele aldık! 💬 ⚡ Devletin elindeki şirketlerin neden özel sektöre devredildiğini ve bunun ekonomi dünyasında ne anlama geldiğini, borsaya etkileriyle birlikte açıklıyoruz. Tabii ki, mala anlatır gibi! 😄 Eğlenerek öğrenmek...
Paralar Buhar Oldu: İmar Bankası'nın Batışı
Просмотров 76828 дней назад
İmar Bankası'nın batışı, Türkiye'nin finansal tarihindeki en önemli olaylardan biri olarak hafızalarda kalmıştır. Bu video, bankanın hızlı yükselişini, içsel problemlerini ve nihayetinde iflasına giden süreci detaylı bir şekilde ele almaktadır. İmar Bankası'nın çöküşü, sadece bankacılık sektörü için değil, Türk ekonomisi için de büyük bir dönüm noktası olmuştur. İzlediğiniz bu video, olayların ...
Mala Anlatır Gibi Borsa - ENDEKS Nedir?
Просмотров 163Месяц назад
Mala Anlatır Gibi Borsa - ENDEKS Nedir? Borsada "endeks" denince aklınıza karışık ve karmaşık şeyler mi geliyor? Hiç merak etmeyin, bu videoda "endeks" kavramını en basit haliyle, mala anlatır gibi açıklıyoruz! 🛠️ Hangi hisseler hangi endekste? Borsa İstanbul'daki BIST 100, BIST 30 gibi endeksler ne anlama geliyor? Tüm sorularınızın cevapları ve daha fazlası bu videoda! Borsayı öğrenmek hiç bu ...
Emirler Verilsin Talepler Girilsin - Armada Gıda HALKA ARZ
Просмотров 108Месяц назад
"Emirler Verilsin Talepler Girilsin - Armada Gıda HALKA ARZ" 25-26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Armada Gıda halka arzıyla ilgili tüm detayları bu videoda bulabilirsiniz. Hisse fiyatı, başvuru süreçleri ve yatırımcılar için kritik bilgileri sizler için anlattık. Hedeflerinizi büyütmek için fırsatı kaçırmayın!
Mala Anlatır Gibi Borsa - HALKA ARZ Nedir?
Просмотров 843Месяц назад
Halka arz nedir? Şirketler neden halka açılır? Yatırımcılar için halka arz süreci ne ifade eder? Bu video tam size göre! Halka arzın ne olduğunu, şirketlerin bu süreçte neler yaşadığını ve yatırımcıların neden dikkat etmesi gerektiğini en anlaşılır ve eğlenceli şekilde anlatıyorum. Borsaya yeni adım atanlar ya da bu konuya ilgi duyanlar için harika bir rehber hazırladım. Halka arz sürecinin det...
Buraya yazıyorum 10 yıl içinde iphone da batacak.
Bizim ülkede ARGE yaptık diye gider gösterir dağıtmazlar
Bazı şirketler kar dağıtmak yerine AR-GE harcamalarını öne sürüyor. Bu durum bazen can sıkıcı olsa da, AR-GE'nin gerçekten etkili olup olmadığını iyi araştırmak önemli.
Mal sen olmayasin uyuzz
Peki şimdi ben temettü aldım güncel portföyüm diyelimki 50 bin 5 bin tl lik temettü aldım aynı oranda hissenin fiyatıda düşüyor benim portföyüm 55 bin mi oluyor yoksa hisse fiyatıda düştüğü için yine 50 bin mi kalıyor?
Merhaba! Sorun çok güzel bir noktaya değiniyor. Temettü dağıtımı sonrasında genelde hisse fiyatı, dağıtılan temettü miktarı kadar düşer. Yani portföy değerinde temettü öncesi ve sonrası toplamda bir değişiklik olmaz. Örneğin: Portföyün 50 bin TL değerindeyken 5 bin TL temettü aldıysan, hisse fiyatı bu miktar kadar düşeceği için portföyün hâlâ 50 bin TL değerinde olur (45 bin TL hisse + 5 bin TL nakit). Ancak temettü sonrası, şirketin finansal performansı ve piyasa koşullarına bağlı olarak, hisse fiyatı zamanla eski seviyelerine geri dönebilir. Bu nedenle temettü yatırımcıları genelde uzun vadeli düşünür. Umarım açıklayıcı olmuştur!
@MeenCoFinans Anladım teşekkürler ederim
Mesela ben 100 bin tllik bim veya a101 hissesi alsam sene sonu temettüyü para olarak verir mi bunlar? Diyelimki verdiler ve benimde hisse senetlerimin değeri 100 binden 150 bin oldu sene sonunda. Buna dokunulmaz değil mi? Ya da istediğimiz zamab satabilirim bunuda. Ya da diyelim ki şirket zarar etti o sene 100 binden 90 a düştü ama şirket yine de yıl sonunda kar payı dağıtır mı? Gerçi hisse düştüyse kar etmememiştir de herhalde?😂 neyse bilale pardon mala anlatır gibi anlatacak var mı?
Merhaba! Öncelikle, eğer 100 bin TL ile BİM ya da A101 gibi bir şirketin hissesini alırsan, yıl sonunda bu şirketin kazancına bağlı olarak sana temettü ödeyip ödemeyeceği şirketin kararına bağlıdır. Temettü, şirketin karının bir kısmını hissedarlarla paylaşmasıdır. Şirket zarar ederse ya da karını yatırım için kullanmak isterse, temettü vermeyebilir. Diyelim ki temettü verdi ve senin 100 bin TL'lik hissen var. Şirketin hisse başına 1 TL temettü verdiğini düşünelim. Eğer senin 100 bin tane hissen varsa, sana 100 bin TL'nin üstüne 50 bin TL'lik temettü gelmez. Temettü ödendiğinde, hisse fiyatı genelde temettü miktarı kadar düşer. Yani hisse fiyatı 1 TL düşerse, senin hisse toplam değerin 100 bin TL olur, ama elinde 100 bin TL hisse + temettüden gelen nakit paran olur. Hisse fiyatı temettü sonrası düşse bile, şirket büyümeye devam ederse fiyat zamanla tekrar yükselebilir. Umarım açıklayıcı olmuştur!
Mala anlatır gibi mi anlattığını düşünüyorsun gerçekten 😂 O kadar eksik o kadar eksik ki temettü diye bir şey var coh iyi diyip videoyu kapatsan aynı şey olurdu 😅 Diyelim ki Abc şirketi 20 şubatta lot başı 50 kuruş dağıtacak. Ben 19 şubatta tüm paramla alabildiğim kadar lot alırsam 20 şubatta her biri için 50 kuruş mu kazanmış olcam? Cevap koca bir HAYIR! Elimdeki lot sayısı çarpı lot fiyatı 20 şubatta DEĞİŞMEZ! Mala anlatır gibi anlatıyorum diyorsan harbiden mala anlatır gibi anlatman lazım dostum. İyi niyetli olabilirsin ama daha fazla emek vermelisin. Bu video olmamış…
Merhaba, öncelikle yorumun için teşekkür ederiz! İçeriğin bazı noktalarının eksik kaldığını düşünüyorsan, bu bizim için önemli bir geri bildirim. Fakat şu anki konseptimiz, temettünün ne olduğunu temel düzeyde ve izleyiciyi sıkmadan yani MALA ANLATIR GİBİ anlatmak. Temettü süreci vb. daha detaylı ve profesyonel içerikler üretmek ise ilerleyen projelerimiz arasında yer alıyor. Umarım gelecekteki içeriklerimiz beklentini daha iyi karşılar.
Mal değil, Bilal 🤣
Bakın ! Burası çok önemli !!!
Anladım
Mutlaka, içerik paylaşılmadan önce bizzat sosyal medya uzmanları eşliğinde bir mala izlettikten sonra anlayıp anlamadığını teyit ediyoruz.
bu kanal tutar
Teşekkür ederiz! Bu güzel desteğinizle çok daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz.
güzel içerik olmuş kardeşim devam et
Yorumun için çok teşekkürler! İçeriklerimizle sizi memnun etmek için çalışıyoruz.
Videonun bakış açısını yanlış buldum örneğin satılan şirketin işçi çıkarması, fiyat artırması vs. kötü bir şey olarak lansedilmiş yahut devletin fazla işçi alımı, düşük fiyat politikası daha kötü bir durumdur. Devlet para lazım olduğu için para getiren bir fabrikayı satmaz. Devlet rekabeti, üretkenliği, verimliliği hedeflediği için fabrika satar. Özelleştirmenin felsefesine değinmeden "olabilir" arkasına sığınmak çarpıtıcı geldi.
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Amacımız, özelleştirme konusunu tamamen bağımsız ve tarafsız bir şekilde ele alarak, hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle izleyicilerimize sunmaktı. Videomuzda, özelleştirme sonrası şirketlerin işçi alımı, fiyat düşürücü etkileri gibi olumlu yönlerine değinmekle birlikte, işçi çıkarma, fiyat artışı gibi potansiyel olumsuzlukları da aktardık. Burada, iyi mi yoksa kötü mü olduğuna dair bir yargıya varmadan, değerlendirme kısmını tamamen izleyicilerimize bırakmayı tercih ettik. Ayrıca, devletin özelleştirme aşamalarında bir fabrikayı ya da şirketi neden satmayı tercih edebileceğini, bunun arkasındaki ekonomik gerekçeleri açıklamaya çalıştık. Devletin rekabeti artırmak, üretkenliği ve verimliliği sağlamak gibi hedeflerini tam vurgulayamasak da, devletin kaynaklarını daha üretken projelere yönlendirebilmek adına özelleştirme yapmasının da sebeplerden biri olabileceğine değinmiş olduk. Bu süreçlerin sonuçlarının, uygulamalara ve bağlama göre değişiklik gösterebileceğini de belirtmek istedik. Görüşlerinizi ve katkılarınızı çok değerli buluyoruz. Sayenizde, bu gibi tartışmaya açık konular hakkında daha geniş bir perspektifle içerikler üretmeye devam etmeyi umuyoruz. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederiz!
Merhabalar videonuza keşfetimde denk geldim. Normalde çok yorum yazan birisi değilim fakat bu video gerçekten başarılı olmuş.daha iyi yerlere gelmen dileğiyle
Beğenmenize ve videomuzu başarılı bulmanıza çok sevindik. Daha iyi yerlere gelme dileğiniz bizi motive ediyor. Destekleriniz için teşekkür ederiz!
Obaaaaa kalite kokusu aldımm
Sizin desteklerinizle, bu kalite kokusunu hissetmeye devam ettirmek için çalışıyoruz!
Kral instagram hesabınız varsa ordan da reels olarak atarsanız böyle şeyleri sarar
Öneriniz için teşekkürler! Reels formatında içerikler ile alakalı çalışıyoruz, en kısa zamanda sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz.
Mala anlatır gibi katılım endeksi ve açığa satış gelirse seviniriz
Değerli öneriniz için teşekkür ederiz! Katılım Endeksi ve Açığa Satış konularını takvimimize ekledik. İlerleyen videolarda bu konuları 'Mala Anlatır Gibi' formatıyla ele alacağız, takipte kalın!
Allah seni biliği gibi yapsın yaaaa Ahmet videosu tüm dikkatimi dağıttı. çok güzel bir iş olmuş ellerine sağlık
Yorumunuz için çok teşekkürler! Hem güldürdüğümüz hem de bilgilendirdiğimiz için çok mutlu olduk. Ahmet'e dikkat, finans dünyasında dikkat dağınıklığına yer yok ama fantezi dünyasına düşmek bazen güzel bir mola olabilir. Yeni videolarla yine bekleriz!
@MeenCoFinans ilginç bir finans kanalısın. Abone oldum beklemedeyim. Hiçbir konuda dikkat dağınıklığı iyi değil 😅🙏🏿🤞🏿🧿
imar bankası batmadı yalnız.
Yorumunuz için teşekkürler. Ancak, İmar Bankası'nın 2003 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildiğini ve faaliyetlerine son verildiğini hatırlatmak isteriz. Bu süreç, finansal anlamda bir çöküşü ifade ettiği için halk arasında 'batış' olarak anılmaktadır. Detaylı bilgi için yorumlara açık olduğumuzu belirtelim!
MAL anlatır, gibi bir başlık daha iyi olurmuş
Biz burada bilene değil, bilmeyene anlatıyoruz. Anlamlı ve kolay anlaşılır bir dil kullanmak, hedef kitlemize ulaşmamızın anahtarı. Ancak bu şekilde bir yorum, emeğe saygısızlık. Size tavsiyemiz içeriğin başlığıyla değil, sunduğu bilgiyle ilgilenmenizin sizin için daha faydalı olacağıdır.
Teşekkür ederim 🙏🏻
Harbi mala anlatır gibi olmuş
Bir de şirketin özelleşmesi muhabbeti vardı. Onu da anlatır mısın ?
Özelleştirme konusunu ele almak güzel bir fikir! özelleştirme süreçlerini ve bu süreçlerin piyasalara etkisini basitleştirerek anlatacağımız bir video hazırlamayı planlarımıza ekledik. İlginiz için teşekkürler, takipte kalın!"
12 uğurlu sayım 12. Takipçin oldum normalde çoğu kişiyi takip etmem ama gelecek vaad ediyorsun, yeni videoları bekliyoruz
Umarız bu sayının uğuru hem size hem de bize yansır! Değerli desteğiniz için teşekkür ederiz, sizin gibi takipçilerle büyümek çok daha keyifli. Yeni videolar için sıkı çalışıyoruz, beklemede kalın!
Güzel video emeğine sağlık
Teşekkür ederim, beğenmene sevindim! Aynı konseptte videolar için takipte kalmayı unutma! :)
neden bu kadar tavan yaptığını da anlatabilirdin.
Merhaba, Tavan fiyat hareketlerinin sebeplerini videoda detaylandırmama sebebimiz, bu tür hareketlerin pek çok faktöre bağlı olması ve her halka arz için değişiklik göstermesidir. Videoda amacımız genel kavramları açıklamaktı. Ancak daha spesifik analizler için ileride farklı içerikler oluşturacağız. İlginiz ve öneriniz için teşekkürler!
eline sağlık dostum
Teşekkür ederim dostum, beğenmene sevindim! Daha fazla içerik için takipte kal. :)
@MeenCoFinans takipteyim dostum , video konseptini beğendim yeniden eline sağlık ❤️
Halka arz BEDELLİ sermaye arttırımıdır... Lütfen MAL'a anlatır gibi anlatın!😅 Birde bir kurum için BAĞIMSIZ demişsiniz... MAK'lar buna da inanabilirler... O kelimeyi dikkatli kullanmak lazım!
Merhaba sayın izleyicimiz, Öncelikle RUclips kanalımızın ilk videosunun ilk yorumu için size teşekkür ediyoruz. Söylediklerinize gelecek olursak, Takdir edersiniz ki Halka Arz her zaman bedelli sermaye arttırımı değildir. Halka arz, bir şirketin hisselerini yatırımcılara sunma sürecidir ve bu işlem, şirketin sermaye artırımı yoluyla mı (bedelli), mevcut ortakların hisselerinin satışı yoluyla mı (ikincil satış), yoksa her ikisinin birleşimiyle mi (kombine) gerçekleştirildiğine bağlıdır. Diğer 2 durum nadir olsa da Türkiye'de örnekleri mevcuttur. SPK'nın bağımsız olduğunu kanıtlayan yasal geçerlilikler de mevcuttur. 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, Madde 128: SPK, sermaye piyasalarını düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip, idari ve mali özerkliği olan bir kurumdur. Gördüğünüz üzere "İdari ve mali özerklik" ifadesi, SPK'nın görevlerini yerine getirirken başka bir kurumun etkisi altında olmadığını vurguluyor. ek olarak 6362 Sayılı Kanun, Madde 130: SPK, kendi görev alanında karar alırken bağımsızdır. Bu da, SPK'nın piyasa düzenlemelerinde siyasi ya da dış baskılara karşı korunmasını sağlar. SPK kararları, idari yargı dışında başka bir kurum ya da organ tarafından değiştirilemez. Bunun dışında tabii ki SPK ve benzeri kurumlar kurulu oldukları ülkelerde devlet bünyesinde hizmet gösterirler fakat bu bağımsız oldukları anlamına gelmez. Ama biz MALA ANLATIR GİBİ anlattığınız için bu gibi detayların sizi sıkmasını istemiyoruz, o yüzden bu videoda bir şirketin neden halka arz olmak istediğini ve halka arz sürecini basite indirgeyerek anlatmaya çalıştık umarım size bir şeyler katabilmişizdir.
@MeenCoFinans İstisnalar kaideyi bozmaz. Son 100 halka arz da kaç tene bedelli olmayan halka arz var. Kelime oyunlarını boşverin! Bazı MAL'lar hariç herkes neyin ne olduğunu biliyor!
Bizler, politik ve siyasi görüşlerden bağımsız bir şekilde finansal konuları ele almayı tercih ediyoruz ve herkesin farklı görüşlerine saygı duyuyoruz. Halka arzların çeşitliliği konusunda belirttiğiniz gibi, her durumu dikkate alarak araştırma yapmak oldukça önemli. Biz de halka arzlarla ve ilgili konularla daha kapsamlı incelemeler yaparak, doğru bilgileri ve çeşitli örnekleri izleyicilerimize sunmaya özen göstereceğiz. Son 100 halka arz içinde bahsettiğimiz örnekler olmayabilir fakat sizin de söylediğiniz gibi istisnalar kaideyi bozmuyor. Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.
@MeenCoFinans Siz otmusunuz!? Siyaset ve finans iç içe... Heralde kime teşvik verileceğine,, kimin vergileri silineceğine ben karar bvermiyorum. Siyasetçiler veriyor... Ve bu genelde yandaşlara oluyor. Daha da önemlisi bir hisse 20 tavan olduğu zaman "ne oluyor orada" diyen yok! Bir daha da bana yazmayın boş insanlarla ilim olmaz... Cesur olunlan biraz,!
Finansal piyasaları ve halka arz süreçlerini ele alırken, kimseyi suçlamak ya da taraf tutmak gibi bir amacımız olmadığını tekrar vurgulamak isteriz. Ancak, yorumlarınızda hakaret içeren ifadeler kullanmanız kabul edilemez. Eleştirilerinizi saygı çerçevesinde dile getirmeniz gerektiğini hatırlatırız. Bahsettiğiniz konularla ilgili detaylı analizlere yer verdiğimizde, yalnızca iddialarla değil, verilerle konuşmayı tercih ediyoruz. Bu platformda yapıcı tartışmalara açık olsak da, seviyesiz ithamlara yer vermeyeceğimizi, bu tür yorumlarınıza bir daha yanıt vermeyeceğimizi, devam etmesi durumunda ise gerekli aksiyonları alacağımızı belirtiriz. İyi günler.